Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x15

2013. január 16. 13:00 - Segna

Ma családi életet élünk csapatszinten, miközben újra rádöbbenünk, hogy nem csak Yoda-Kenobi féle mesterek vannak, hanem Palpatine félék is.

10.jpg

 Nyitásként a hawaii légitársaság lilás-rózsás farkú A-320-nak a landolását kísérhetjük figyelemmel, lágy zenével, és a kedvenc abráziós tornyaimmal körítve. 27 fok van. és egy felhő sincs az égen. Jó nekik! Csatlakozzunk hozzájuk, el ebből a ronda zúzmarás-ködös télből!

001.jpg

Egy ideges utas nem osztja várakozó jókedvünket, meglehetős kapkodva telefonálni indul a gép wc-jébe. A szomszédja nem követi, mert meg van bilincselve. A stuvi hamarost kiszúrja, hogy valaki van a klotyón, holott leszállás közben ez nem ildomos. Miután hiába zaklatja az ajtót, a titkos jedi trükkel benyit. Rögvest meg is bánja. Sikoly …Főcím!

01.jpg

Szokás szerint váltunk, McGarrett tölti szabadidejét épp a sáska-lánnyal. Egy rohadt meredek hegyoldalon akarnak épp versenyt lépcsőzni. A csaj magabiztos, a középiskolában háromszor egymás után súlylökő bajnok volt! A szövegírók pikkelnek a csajra, immár bizonyos. Ilyen hülyeséget nem mondhat egy ex-FBI-os egy futóverseny előtt! Nem kétséges kinek szurkolunk. A csaj persze, hogy eltanyál, és persze, hogy ninjánkkal cipelteti le magát a hegyről. Ezt mifelénk átlátszónak mondják. Szánalmasan átlátszónak. De esetre!

02.jpg

A slózin legyilkolászott hapsi egy marsall volt. Nem, nem magas rangú katona, hanem rendőr-marsall. Az US Marshal Service az államokban legrégebben működő rendvédelmi szerve, nem sokkal a  függetlenségi háború után alapították. Az ő dolguk, a tanúvédelem alatt álló személyek védelme, körözött személyek felkutatása, illetve elfogása, de ők őrzik a bírósági épületeket is. És, mint jelen esetben, a marsallok kísérik a szövetségi hatáskörbe tartozó elítélteket a börtönök között. Ez a szegény is, valami bűnözőt kísért a szigetekre, aki persze eltűnt a gépről. Mielőtt a csapat szeme felcsillanhatna, hogy atombiztos gyanúsítottuk van, Chin jelzi, hogy még egy hiányzó van az utasok közül. Tovább rontja a helyzetet, hogy Dannó személyesen ismerte a néhait, még a Keleti Partról. A Haule eléggé megomlik.

A reptéri kamerákkal kezdik, és lám-lám, máris kiderül, hogy hogyan tűntek el a gépről a hiányzó utasok. Már csak a miért a kérdés. A kísért bűnöző fegyveres rabló volt, akinek legfeljebb ellenségei vannak a szigeteken, barát egy szál se. No, akkor az ellenségeket keresi meg a csapat. A másik pasiról még ennyi sincs, ugyanis kiderül, hogy hamisak az iratai.

Az ellenség egy szemrevaló nőci, aki nagy tétű pókerjátszmákat szervez. Készséges a hölgy, hiszen kedvenc párosunk mindkét tagja 150 wattal vigyorog rá. Naná, hogy tippet ad. Painter – a kísért rab – hamarost meg is lesz, rövid, ámde heves űzőcskét követően a Haule bodicsekkel besegíti a szállója medencéjébe.

03.jpg

Kifelé már nem annyira segítőkész, inkább kíváncsi. Ninjánk elégedett mosollyal figyeli buzgó tanítványa unortodox kérdezési módszerét. Röviden fullasztónak jellemezném. Az ázott ürge viszont csak annyiban tud segíteni, hogy nem tud segíteni, sose látta a másikat. Az grátisz szabadította ki a gépen, és segített lelépni a reptérről. Viszont ideges lett, hogy ott hagyott a gépen valami kulcsot. Mit van mit tenni, Kono keresni kezdi az ügy kulcsát.

Fong, a szemrevaló laboros, közben kideríti, hogy a marshall utoljára Dannót akarta hívni. Nem értik. A kulcs nyomán mindenesetre meglelik a kámfor-pasi postafiókját, majd az ott talált levelek révén a címét. A ház üres. Majdnem. Egy rejtett pecóban találnak egy laptopot, a laptopon sok-sok képet. Dannóról és a családjáról! Persze a laptop most sincs kikapcsolva, sőt mi több jelszót sem kér, készségesen megnyitja a fájlokat.

04.jpg

Míg a két legjobb puskás dermedezik, máris látjuk a csúnya halálfej pofájú bácsit, amint rendőr ruhában, egy baleset ürügyén elcsalja Grace-t. A kislány gyanakszik, de a halálfejű régi New Jersey adomával megnyugtatja. Eszerint a hapsi, valami régi-régi ellenség.

Hiába a mobiltelefonok gyorsasága, már csak Rachelt tudják biztonságba helyezni. Dannót máris hívja a gyerekrabló. Kiderül, hogy a halálfejű a Haule régi kiképző tisztje. Na bakker, még egy jedi?! A csevejből rögvest kiderül, hogy inkább a Palpatine, mint a Yoda-Kenobi vonalról. A Haule dobja el a fegyverét és a telóját is, majd kövesse az utasításait. Dannó mindent megígér. Mellesleg nagyot csalódunk Dannóban, hogy ész nélkül, és tökig könnyesen rohan teljesíteni az ex kiképző, később lesittelt zsaru, kérését. Meg sem próbál kedvenc ninjájának üzenni valahogy. Egy járókelővel szóban, a telefonjára tekert papírral, tudomisén! Aztán hosszú percekig csak a derék apa rinyálását hallhatjuk, amint könyörög a rablónak. Hát ez már szánalmas. Ugorjunk!

05.jpg

A csapat lenyomozza Palpatinet, Dannó küldte annó börtönbe, most szabadult. McGarrett a kocsi GPS-jelét kezdi kerestetni, mivel meglelik az elhajított fegyvert és telót. Kono a halálfejű laptopját vegzálja tovább, hátha rájönnek, hogy mit tervez, és azt hol tervezi. Egyelőre azonban csak Dannó szaftos magánéleti problémáit lelik meg, hangposta üzenetek formájában, amik különösen érdekelték Palpatinet. A Haule konkrétan szerelmet vall Rachelnek, és új gyerek ide vagy oda, az újrakezdésről beszél. Én megszaggatom a pizsim gombjait! Van ilyen hülye pasi, aki egy férjes asszonynak a hangpostájára hagy szerelmes üzeneteket?! Ninjánk és a Széparcú Félkínai, feszengve hallgatják az egyoldalú csevejt.

06_1.jpg

Közben még egy csevej zajlik, méghozzá a pszichológus-kanapé jellegű kocsiban. Ezúttal a volt jedi mester, és a Haule beszélgetnek, eléggé emelt hangon, egy elhagyott parkolóban. Palpatine konokul árulásról beszél, meg arról, hogy ő milyen jó jedi volt, mire Dannó őszintén közli vele, hogy egy nagy frászt, egy korrupt disznó volt. Aztán kiderül mit is akar Palpatine, visszakapni az életét, mert a felesége öt éve elhagyta őt. Hát ez szívbemarkoló, de nem igazán tudom, hogy ebben Dannó miképpen tudna segíteni. Láthatóan Dannó sem érti. De aztán csak kiderül, az sötét oldalra keveredett, nem segítséget vár Dannótól, hanem azt akarja, hogy ugyanúgy tönkre menjen az élete, mint neki. Meg akarja öletni az új férjet Dannóval. Még szerencse, hogy Rachel már a rendőrségen van, és azonnal szól Kononak, hogy Dannó bosszúszomjas sms-t küldött, holott nincs is nála a telója. Versenyfutás kezdődik az új fiúért. Dannó tudatosan vagy sem, újabb hosszú percekig rinyákol és nyafog, húzva az időt, a helyszínen, noha ezzel végképp felbőszíti Palpatinet is, aki szinte már őrjöng. Hogy dolgoztak ezek együtt?! Egy idegbajos, meg egy rinyálós. Nagy páros lehettek…

06.jpg

A csapat a végjátékra ér oda, és hiába kiabál McGarrett, a Haule csak belelő az új fiúba, bár azt már nem láthatja a kattant jedi, hogy csak a vállába, a másik kettőt meg a fűbe. Na, még sem teljesen hisztis tyúk a pasi. Miután a csapat elkapta Palpatinet, Dannó odasiet, és nyomatékosan a lánya után kérdez. Az új mester hatására, vagy Grace miatti aggódás miatt, de egy laza térdlövéssel nyit.

08.jpg

A csapat erre inkább félre áll. Nem tudni, hogy hogyan is folytatódik a kérdezősködés, de estére meglelik a kislányt egy konténerbe zárva és szikszalaggal még meg is kötözve. Hát a terv nem jött be, Rachel egyáltalán nem úgy tűnik, mint aki haragszik a Keleti Partira.

Ninjánk megfejthetetlen arcával búcsúzunk; nem tudni, hogy irigyli Dannót azért mert van családja, vagy épp ellenkezőleg levonja a következtetést, hogy ehhez a melóhoz nem passzol a családi idill. Ezután a rész után, igyunk valami napsütésre emlékeztető, édes löttyöt, kicsi rózsás ernyőcskével. Pl. Acapulcó koktélt; 1 rész fehér rum, 1 rész tequila, 0,5 rész kókuszlikőr, 2 rész ananász lé, 0,5 rész grapefruit lé, sok jégen, ananász darabkákkal és koktél cseresznyével. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.17. 07:16:35

Teljesen erdektelen.
süti beállítások módosítása