Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 1x15 - Kék kód

2013. január 15. 11:00 - AaannnaaA

Mentőautót látunk érkezni egy leszálló helikopter elé. Beteget szállít, aki szervátültetésre vár. Közben halljuk Főncsi és John beszélgetését a legújabb célszemélyről. A neve Michael Cahill. 33 éves, se kutyája se macskája. Bűnöző a lelkem, most épp egy csempész banda tagja. És hogy hol van e percben? Hát orvosnak beöltözve a mentőben. És John? Ő a mentőautó sofőr. Beépült a bandába. Látjuk amint az érkező beteget belapátolják a mentőbe, nem épp kedvesen félretolják, alatta pedig egy halom gyémánt nevet. Már indul is a mentőautó, de nem jut messzire, mert megállítja egy rendőrautó. A banda tagjai közül az egyik fiatal srác rögtön ugrálni kezd, hogy lelövi a rendőrt, de Cahill már száll ki, majd ő lerendezi. A többiek a kocsiban maradnak. A főnökük - bizonyos Vargas - csak annyit mond, hogy nyugi, a rendőr nem fog erősítést hívni, én már csak tudom. Ezek szerint van rendőrségi kapcsolata. A rendőr lelép, csak azért akart szólni, mert nem égett az egyik hátsó lámpa. Mehet a gyémántos mentő tovább.

1.jpg

Megérkeznek az átadás helyszínére. Gyémánt és pénz cserél gazdát. Az átadás után az előbb hőzöngő fiatal bandatag megint beőrül, a fegyverét lóbálja, mire válaszul Cahill kiüti. Végezetül felgyújtják a mentőautót.

Éjszaka van, John ekkor is figyeli a célszemélyt. Aki egyáltalán nem alukál, hanem útra kel. John hívja Főncsit, hogy gáz van, az meg ugrik. Rögtön a gépek mögé. Csak nem az irodában alszik? John mondja a címet, hova megy emberünk, Főncsi pedig döbbenten közli, hogy az egy rendőr lakása. John céloz, de még idejében visszavesz a lendületből: célszemélyünk ugyanis ide érkezett haza. Bezony.

2.jpg

Tehát Cahill nem Cahill, hanem Daniel Tully, egy beépített rendőr, akiről a rendőrség célszerűen minden hivatalos aktát törölt a rendszerből. Persze ez Főncsinek nem akadály némi információ morzsát felszedegetni. Fia van és egy állapotos felesége, hozzájuk lopakodott haza így éjszaka.

Ismét ugrunk a múltba, 2008. John és Kara Stanton (emlékszünk John kiképzőjére és későbbi társára) egy szállodai szobában ülnek. Kopognak az ajtón, Snow ügynök érkezik. Nem éppen a kedvencem a csávó, de itt még John főnöke és nem az ellensége. Egy csomagról beszélnek, és hamar meg is tudjuk mi az: a fürdőszobában ugyanis egy megkötözött, fején zsákot viselő ember csücsül. Állítólag kormányzati alkalmazott, akivel elszaladt a paci. Kínába akart titkokat eladni. De nem ez a lényeg. Ha ugyanis nem tudjuk innen elvinni bármilyen okból, akkor John fiam az a feladatotok, hogy lelőjétek. Még nem ma este, úgyhogy irány a város, igyál valamit. De csak óvatosan, nehogy lekapjanak. Mert itt ellenséges vonalak mögött vagy, és ha itt elkapnak, nem tudunk segíteni. John kilép a szobából, majd az épületből, és látjuk, hogy hol is van az a nagyon veszélyes terület. Ámerikában.

3.jpg

Visszatérünk a jelenbe, immár reggel van. Daniel - hívjuk most már a valódi nevén - indulna hazulról vissza rosszfiúnak, amikor beszáll az autójába valaki. A főnöke az, aki némi fejmosást tart, hogy miért sunnyogott haza a családjához a meló közepén. De ha már erre jár, akár ki is szállhat a buliból, elég sok bizonyíték van Vargas ellen. De Daniel nem száll ki, mert elérhető közelségben van Vargas főnökének lecsukása, egy bizonyos LOS-é. Ez egy név rövidítése lehet, de biztos a tulajdonosa úgy gondolja, így titokzatosabb. Daniel Főnöke szkeptikus, hogy a pofa talán nem is létezik, de Daniel meglóbál némi kábszert, ami 100%-os tisztaságú, és nemsoká személyesen LOS tappancsába kerül, úgyhogy maradna még egy darabig beépített zsaru. Oké. Az viszont nagyobb gond, mondja Daniel, hogy mikor tegnap este akció közben megállított minket egy rendőrautó, Vargas egyáltalán nem aggódott, tehát van beépített embere a rendőrségen. Főnöke ígéri, hogy utána jár. Eközben Carter befelé tart az őrsre, de még a lépcsőn megállítja egy hang. Nem éppen kedvenc Snow ügynökünk az. Virágnyelven megfenyegeti Cartert, mert szerinte Johnnak dolgozik. Snow ismét elmondja, hogy John nem bízik senkiben, és a korábbi társát, Kara Stantont is megölte. Ezt a csontot pár résszel ezelőtt már meglengette Snow, Carter akkor hitt neki. Most Snow távozik, Carter eléggé megnyúlt képpel marad a lépcsőn.

4.jpg

De csak egy pillanatig, mert Főncsi érkezik. Carter dühös Show miatt, de Főncsi nyugtatja: a fószer engem nem ismer. És most nagyobb gond is van. Főncsi beszámol Daniel esetéről, és hogy egy rendőr belülről súg a rosszfiúknak. De Carternek nem a spicli rendőrt kell megtalálnia, hanem elmondani, hogyan védik a rendőrségen a belépültek aktáit. Hát, kezdjük ott, hogy minden papíron van, ne lehessen feltört gépekből infót gyűjteni, mint te Főncsi fiam. Ez talált. Az iratokat széf őrzi a rendőrségen, az egyes ügynökök széfjeinek kódját csak a főnökük tudja. Főncsi szerint meg kell semmisíteni Daniel aktáját, mielőtt a korrupt rendőr megkaparintja. És azt mégis hogy? Majd megoldom.

5.jpg

John Fuszkót hívja, hogy szüksége lenne infóra, ki lehet a fecsegő zsaru. Fuszkó szerint a régi korrupt cimbik már nem bíznak benne, így nem biztos, hogy infóhoz jut. Pedig muszáj. Ezután a csempészek Johnnal együtt egy helyszínre érkeznek. Vargas hívást kap, a szavaiból úgy veszem ki, most értesült róla, hogy egyik embere rendőr. Még nem tudja meg, hogy ki, kell pár óra kideríteni. A melót azonban el kell végezni, irány befelé. John aggódni látszik. Most csak annyit tud tenni, hogy a terepjárót, amivel jöttek, sunyiban lefényképezi, és a képet átküldi Főncsinek. Jó lesz ez még valamire. A banda bemegy az átadásra - egy kínai étteremben vagyunk. Stílszerűen rizs az áru, azaz kábítószer csak rizsszemeknek álcázva. Ügyes. A góré persze pattogni kezd, hogy Vargas kikerülésével is a pénzéhez juthatna, ha közvetlenül LOS-hez menne. Erre mindenki fegyvert ránt. Vargas lazán fejbe durrantja tárgyalópartnerét, aztán cudar tűzpárbaj kerekedik. John szakszerűen vállakat céloz. Egy kínai viszonzásul eltalálja a csempészbanda izgága fiatal srác tagját, úgyhogy őt támogatni kell, miközben menekülnek. Ugrás a kocsiba és olaj.

6.jpg

Visszaérnek a szállásukra. A meglőtt srác nagyon nyivákol. Egyikük kérdezi, miért ide jöttünk, nem átadás lesz? Nem, mert egyikőtök rendőr. Csak még nem tudom, hogy ki. De ha megvan az infó, a rendőrnek annyi, a többiekkel meg megyünk bizniszelni. Vargas addig is mindenkit felszólít, hogy törje össze a mobilját. Főncsinek így megszakad a kapcsolata Johnnal, és a Danielt figyelő rendőröknek a társukkal. Vargas elveszi mindenki fegyverét, míg nem tudja ki a rendőr.

Ismét múltba tekintünk. Ugyanott járunk ahol az előbb, John megfogadta Snow tanácsát, és beül sörözni. Szóba elegyedik egy ottani fickóval. Az kérdezi honnan jöttél, így derül ki, hogy John, és a fickó felesége földik. Az asszony nagyon fog örülni, ha ismerőst lát, mindjárt fel is hívom, mondja a tag, és lelép. Ekkor lép oda Kara Johnhoz. Drága lelkem, áruld már el nekem, miért is sörözöl az excsajod férjével?? John nem szól, csak bánatos kutya képpel néz.

Most ennyi volt a múltba tekintés, ismét csempészéknél vagyunk. A sebesült fiú nagyon óbégat, Daniel hozzá lép, és ha már arra jár, le akarja nyúlni a mobilját. Nem sikerül. Eközben Carter az őrsön csücsül, Főncsi hívja azzal, hogy John eltűnt. Igen, segítség kellene. Egy rendszámot tudok, ezt nyomozd le légyszi.

7.jpg

Reggel van, John közben bekötözte a sérültet, Danielnek pedig sikerül lenyúlnia annak telefonját. Küld is egy sms-t menten a főnökének a helyzetéről, majd gyorsan törli az üzenetet. Fuszkónk ezalatt egy rossz arcú korrupt rendőr cimbivel találkozik. Vargasról kérdez, de nem kap érdemi infót, már nem bíznak benne. Ahhoz közéjük kellene tartoznia. Mármint a hr-be. (Ez a korrupt zsaruk belső csoportjának megnevezése, csak nem tudom mit takar. Hülye rendőr? Hazug rendőr? Hagyjuk, maradjunk a hr-nél.)

Főncsi hívja Fuszkót, hogy jelenése van. Indul is, az ő dolga ugyanis betörni és megszerezni Daniel aktáját. Mindössze egy saroknyit jut, amikor összefut Carterrel. Kölcsönös kérdés, hogy a másik mit keres ott, majd kölcsönös erőltetett vigyorral terelés. Jó sikerült jelenet. Végülis még mindig nem tudnak egymásról, hogy mindketten Johnéknak dolgoznak. Carter el, Fuszkó tovább. Főncsi irányításával ügyesen bejut a széfekhez. Bent lefújja a kamerát, majd leoltja a villanyt. Főncsitől kapott egy infra izét, amivel leolvashatók az ujjlenyomatok. Játszanak kicsit a számkombinációkkal, de végül nyernek. A széf kinyílik, Fuszkó pedig ledarálja az iratmegsemmisítőben Daniel aktáját. Fel azonban nem lélegezhet, mert ebben a pillanatban belép egy rendőr, bukta van.

8.jpg

Fuszkót ezzel lefülelője bezsuppolja a kocsijába. Az próbál magyarázkodni, de letartóztatója telefont fog, és hívja Vargast, hogy nem tudtam megszerezni az aktát, mert valami idióta ledarálta. De arra rájött, hogy valaki üzent a csempészek közül, és ezt el is mondja. Fuszkónak elkerekedik a szeme: te vagy a rendőr spicli. Messzire nem jut az információval, a tag képen vágja, és ezzel kiüti. Vargas eközben levágja, hogy csak a sérült srác ép mobiljáról üzenhetett valaki. Csakhogy a telefon nincs a srácnál. John rögtön Danielre mutat: nála van. Daniel válaszul Johnnak ugrik. Tisztára mint az oviban. Johnnak azonban jó oka volt erre, bunyó közben ugyanis lenyúlja a telót és magához veszi. Vargas véget vet a verekedésnek, és egyszerűen felhívja a hiányzó telefont. És már csörög is, John zsebében. Ki is ütik menten. Amikor magához tér, nem tudnak belőle infót kiszedni, ezért Daniel kéri a többieket, hagyják vele egyedül, majd ő. Még egyet látványosan behúz Johnnak, míg a többiek távoznak, aztán kérdőre vonja. Te ki vagy? Nem rendőr. Hát ügynök, vagy hasonló? Hasonló. John győzködi Danielt, hogy lépjen le, mert le fog bukni, és akkor meghal. De ő nem tágít, a főgórét akarja. Még elárulja a leendő találkozó helyszínét, ami egy roncstelep, de nem tudnak tovább beszélni, mert a többiek visszajönnek. Daniel közli, hogy ő akarja lelőni, és beledurrant Johnba, aki menten meghal. Baszki, remélem csak színjáték!!!

9.jpg

Megint 2008-ba nézünk. Kara és John még mindig beszélgetnek. Kara szerint Peter jó férje John excsajának (emlékszünk még az első részből: Jessica a neve), legalábbis jobb, mint John lehetne. Mert ő már annyi mindent látott és tett, amit normál ember úgysem érthetne meg. Mondjuk ez igaz. Peter újra hozzájuk lép, Kara pedig John nőjének adja ki magát. Elbájolognak, mindjárt Jessica is itt van. Peter érte megy, ezt a kedves párt be akarja neki mutatni. Mire azonban visszaérnek, Johnék leléptek. Evvan.

A jelenben látjuk, hogy Johnt és az időközben a sebesülésbe belehalt bandatagot odakint egy kocsi csomagtartójába gyömöszölik be. Daniel még egy elemlámpát csúsztat John kabátjába, majd rácsukja a csomagtartót. De Vargas úgy rendelkezik, nemcsak itthagyjuk őket, hanem fel is gyújtjuk. És már locsolják a benzint, meggyújtják a kocsit, és lelépnek. A csomagtartóban ezalatt végre látjuk, hogy John él, előveszi az elemlámpát, ügyesen kinyitja bentről a csomagtartót, majd kiveti magát az égő autóból. Egyenesen Carter lábai elé.

10.jpg

Rögtön évődnek egy kicsit, nagyon cukik. Sok idejük nincs, mert Főncsi hívja Cartert, illetve rajta keresztül Johnt, aki elmondja, hogy a roncstelepen lesz a találkozó, Danielnek pedig nincs erősítése, így menni kell. Oké. De tudnod kell John, hogy egy korrupt rendőr elfogta Fuszkót, és két helyen te sem tudsz egyszerre lenni. John kiakad. Carter hozott egy valag fegyvert, ezzel már lehet rosszfiúkra vadászni.

Nemsokára megkezdődik az áru átadása, megjön LOS. Daniel egyedül lép akcióba, fegyvert fog a főgóréra. Vargas meg rá, patthelyzet. Végre ideérnek Johnék is, Carterrel együtt lövik a rosszfiúkat. Ez teccik, nagyon vagány. Lyukadnak a vállak rendesen. A végén csak LOS marad állva, akit Daniel már tartóztatna is le. Csak ne olyan gyorsan, szól John, a tag CIA ügynök. Hogy mi?? Daniel csak les. A CIA droggal üzletel? Aham. A kormány nem nyerte meg a drogháborút, mondja John, így részt vesz benne, és a pénzből a terror ellenit finanszírozza. És ez köztudott? Dehogy te tök. De John tudja, állt már azon az oldalon, ugye. Daniel persze makacs, akkor is beviszi a tagot, ha  CIA pár órán belül kihozza. Végülis évek óta ezen dolgozik.

11.jpg

Éjszaka lett, egy erdőben vagyunk. Csúf rendőrünk az elfogott Fuszkót taszigálja egyre beljebb, hogy aztán lelőhesse. Némi szájkaraté után fegyvert ránt, de John végülis időben érkezik, lelövi a tagot. Ezt jól kicentizte. Fuszkó telefonálna, hogy jelentse az esetet, de John megakadályozza. Kérd csak meg a korrupt cimbiket, segítsenek elsikálni. Ha újra haverjukká fogadnak, úgy nagyobb hasznodat veszem. Fuszkó lógatja az orrát, mert már kezdte élvezni a jófiú szerepkört.

Reggel látjuk amint John és Főncsi ül Daniel háza előtt, és figyelik a családot. Az asszony nemsokára szül, most zsuppolják a kórházba. Johnék merengenek, vajon most már nyugodt élete lesz? Főncsi tapint a lényegre: nyugodt élet, egy ordító csecsemővel és szaros pelenkák között? Mindketten lemondóan sóhajtanak.

12.jpg

Látjuk Snow-t távozni az őrsről, elintézte LOS szabadulását. Az fenyegetőzik, hogy lenyomja Cartert és Danielt, mert miattuk ugrott az üzlet. Snow csak a fejét csóválja. Amikor LOS beszáll a kocsiba, a bent ülők maszkot húznak a fejére, és kötözik össze. Hm. Ismerős helyzet.

Végül pedig Fuszkót látjuk szomorúan kiballagni az erdőből egy ásóval a kezében. A korábban látott rosszarcú hr-es tag várja, őt kéri, hogy segítsen neki az ügyet elsikálni. Hogyne Fuszkó barátocskám, de ezzel már te is közénk tartozol.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása