Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x21 - Fennköltebb jó

2013. január 14. 13:00 - Szencsike

Sayid bánatos kutyaképével nyitunk, aki a Boone holtteste mellett üldögélő Shannont nézi. Leül a szomorú lány mellé, és megkérdi, tehet-e valamit érte, majd Boone bátorságáról beszél neki, amiért nem engedte levágatni a lábát Dokival, mert csak a gyógyszereket pazarolná. Shannon csak hallgat, és tovább simogatja Boone haját. Flashback, a londoni Heathrow reptéren járunk, Sayidot két katona kíséri be egy kihallgató szobába, ahol egy CIA ügynök és egy ausztrál titkosszolgálati tiszt várja őt. Sayidot 18 órás előzetesben tartották, remélve, hogy megtörik, mert egy szívességet kérnek tőle. Melbourne-ben 150 kilónyi C4-est raboltak el terroristák, Sayidnak be kellene épülnie a sejtbe, és megtudni hol van a robbanóanyag. Arab tiltakozik, ő csak iraki, de nem terrorista. A két ügynök is tudja, hogy nem az, de egyet ismer. Volt egyetemi lakótársa a sejt tagja. Sayid még mindig nem áll kötélnek, de a CIA-s hölgy meggyőzi: tudják hol a lány. Sayid hét éve eljött Irakból, ide-oda utazik a világban, sehol sem tölt el néhány hónapnál hosszabb időt. Vagy menekül, vagy keres valakit. Ha meg akarja tudni, hogy hol a lány, akkor irány Ausztrália.

pic1.png

Vissza a szigetre, Kate járkál a dzsungelben, az aljnövényzetben Doki kötését találja meg, és nem sokkal később Doki is felbukkan, aki megszállottan kutat Locke után. Kate próbálja rábeszélni, hogy legalább pihenjen, mert sok vért adott és nem aludt a baleset óta. Doki meg akarja találni Locke-ot, hiszen az ő hazugsága miatt vesztették el Boone-t, de végül enged Kate-nek. A parton Boone temetése zajlik, mindenki szomorúan álldogál, néhányan virágcsokorral is készültek. Walt belekapaszkodik apja kezébe, Kate-nél is legördül néhány könnycsepp, akit Sun ölel meg. Doki megkéri Shannont, hogy mondjon pár szót, de a lány nemet mond. Sayid viszont beszélni kezd. Sajnálja, hogy nem ismerte jobban Boone-t, visszaemlékszik, mikor Boone az óceánba vetette magát a fuldokló nő után, hősies cselekedet volt tőle, hiányozni fog. A szomorú csendet egy rég nem hallott hang töri meg: Locke. A kopasz magára vállalja Boone halálát, és elmeséli a repülő történetét. A többiek döbbenten-szemrehányóan hallgatják a szavait. Locke hősies cselekedetként jellemzi Boone tettét. Jacknek messzire gurult a gyógyszere, mert őrjöngve nekiront az öregnek. Főcím.

pic2.png

Dokit sikerült leszedni Lockeról, így verbálisan inzultálja tovább az öreget, de a kimerültségtől összeesik. Percekkel később Doki Sayid, Kate és Sun gyűrűjében dühöng tovább, a fülkét emlegeti és megrögzötten állítja, hogy Locke titkolózik. Sayid kérleli, hogy aludja ki magát, így a csajok már viszik is pihenni. Flashback, Sayid a mecsetben imádkozik a többi muzulmán társával, és lám megvan a volt barát is. Ima után gyorsan meg találják egymást Essammal, a srác a filozófus diplomáját sutba vágva favágóként dolgozik Sidneyben. Volt egy párja is, aki egy merényletben halt meg. Elég is a szomorkodásból, Essam meghívja magához Sayidot. A kis lakásban már a lakótársak is ott vannak, akik háborús-lövöldözős játékot játszanak számítógépen. Sayid kiszúrja a tűzjelzőt, és mialatt odamegy megszerelni előadja a „Szabadságon vagyok,régen jártam a tengernél” mesét. A tűzjelzőből kiszerel egy poloskát és hatástalanítja, végül a srácok valódi munkája után érdeklődik. Essam bizalmat szavaz Sayidnak, katonamúltját emlegeti. Az egyik szobatárs, Haddad kicsit bizalmatlannak tűnik és gyanakszik, hogy a találkozás nem is véletlen. De megnyugtatja magát azzal, hogy lehet előre meg volt írva a találkozásuk.

pic3.png

Claireanyut Rocker és Sun győzködi, hogy pihennie kellene egy kicsit, de Claire nem szeretné egyedül hagyni a kisbabáját, akit Rocker Céklafejnek hív, amíg nincsen rendes neve. Rocker megnyugtatja őt, hogyha kell valami akkor megkeresik őt, és senki sem fogja a kicsit bántani. Claire félve, de odaadja Céklafejet Charlie-nak. Shannon magányosan és szótlanul üldögél, Locke látogatja meg őt és adja vissza Boone táskáját. Shannon megköszöni, Locke leül mellé beszélgetni, Boone a téma. Őszintén reméli, hogy Shannon megbocsájt neki és nagyon sajnálja, ami történt, majd felpattan és elsiet. Shannon sírva néz utána. Shannon útja Sayidhoz vezet, és megkéri, hogy tisztázza neki Doki feltételezését Locke-kal kapcsolatban. Doki a parton próbálja összeszedni magát Kate társaságában, aki innivalót próbál belediktálni. Jack persze jól van és menne Locke után, de Kate visszatartja az egyre szürkülő férfit. Lefekteti a férfit és bevallja, hogy altatót tett az innivalóba. Jack kínjában csak röhög az egészen, és lassan elszundít. A barlangoknál Locke mossa ki a véres pólóját, korábbi jó barátja Walt sietve iszkol el mellőle. Sayid a háta mögött támadja le egy kérdéssel, honnan szerezte a vesetájékon lévő vágását. Locke háborús sebként emlegeti, Sayid nem veszi be, műtéti seb az. Locke köti az ebet a karóhoz, háborús. Témaváltás, a repülő rádiója lesz a téma, Locke csak sercegést hallot, Sayid úgy véli, hogy működött, lehet vannak benne használható alkatrészek, amit a tutaj jeladójába beépíthet, csak oda kellene menni. Locke odavezeti.

pic4.png

Akkor irány a repülő, Sayid egy burkolt kihallgatásnak veti alá Kopaszembert. Hogyan talált rá a repülőre, biztos, hogy vadászni jártak-e és hasonló nyalánkságok. Locke mindenre válaszol, persze nem szól semmit a látomásról, vagy a bunkerről. Sőt azt is tudja, hogy Sayid éppen vallatja, és nem hiszi, hogy Sayid hinne a gép létezésében. Sayid tudja, hogy mikor hazudnak neki, és a gép létezik. És lám, a gép valóban létezik, ugyanúgy hever a földön azóta, mióta Boone lezuhant vele. Flashback, Sayid és Essam egy parkban focizgatnak, de a mókának hamar vége lesz. A robbanóanyagokra terelődik a szó, Essam nem tudja, hogy a sejt birtokolna ilyesmit, de valami készül és valakiből mártír lesz. Sayid, látván Essam arcát, tudja, hogy a jó barátja lesz az. Essam focizna tovább, de Sayid inkább ezt a témát folytatná, így Essam kinyögi, hogy nem bízik a sikerben. Később Sayid az ausztrál nyomozónak és CIA-és kapcsolatának számol be a helyzetről, mi szerint Essamot meggyőzte, hogy adja fel magát. A nőt a robbanóanyag érdekli, nem az, hogy Essam feldobhat néhány embert. Sayidnak meg kell győznie Essamot, hogy csinálja végig a küldetést, máskülönben nem lesz meg a robbanóanyag. Sayid látva, hogy mire megy ki a dolog, kiszállna a játékból, még gúnyolódik is, hogy tartóztassák le, ha nem tetszik nekik a viselkedése. Legyen, de nem őt, hanem a kis barátnőjét fogják letartóztatni.

pic5.png

A szigeten Rocker énekelget Céklafejnek egy kis dalocskát, mert a gyerkőc nagyon sírdogál. Vagy azért sírdogál, mert Rocker énekel neki? Hurleyvel találgatják, hogy mi lehet a baja a kicsinek, nem éhes, a pelus is tiszta, hát Hurley is beveti magát: ő is énekel egyet, de a baba csak sír tovább. A repülőnél Sayid a drogot vizsgálgatja, heroin. Locke szerint csempészek voltak. Sayid a baleset körülményeit vizsgálgatja tovább, de miért kellett Locke-nak hazudnia erről? Hibát követett el, és miért nem bízik benne? A pisztoly miatt, amit Locke magánál hord, így Locke kénytelen bevallani, hogy megtalálták az egyik csempész hullájával a pisztolyt is. A jobb megítélés érdekében önként átnyújtja Sayidnak a fegyvert. Nem lesz jobb megítélés, mert csak kényszerből vallott Locke. Locke részéről így jön a nagyágyú, bevallja, hogy ő ütötte le Sayid-ot, mikor Kate-tel és Sawyerrel a baleset után pár nappal a Francia tyúk jeladásának forrását próbálták bemérni.

pic6.png

Sayid fegyvert fog Locke-ra, aki saját bevallása szerint a túlélők érdekében tette az egészet. Sayid nem érti az egészet, korábban is elmondhatta volna, ám Locke úgy véli képtelen lett volna tiszta fejjel látni a dolgokat, és a tutajjal is ez a helyzet. Azt viszont tényleg nem ő gyújtotta fel, de nem nevezi meg, hogy ki volt. Sayid következő kérdése a fülkére vonatkozik, Locke úgy tesz, mintha nem tudna semmiről. Flashback, Sayid és Essam a mártírlétről filozofálgatnak, Essam továbbra is kételkedik magában, ártatlanok is meghalhatnak. Sayid szerint ez nem baj, hozzá tartoznak az áldozatok a küldetéshez. Essam tovább gondolkodik, mi van ha csak bosszút állna elhunyt szerelméért? Sayid szerint miért ne? Ő is elvesztett valakit, és a felelősökön állna bosszút. Essamra úgy látszik ez hatott. Igazat ad Haddadnak, tényleg a végzet hozta őket össze, és kéri Sayidot, hogy csinálja végig vele. Sayid igent mond.

pic7.png

Shannon Boone cuccait pakolgatja, szomorkodva nézegeti közös képüket, mikor Sayid megérkezik és sétálni hívja. Sayid elmondja az ítéletet, igaz, hogy Locke hazudott a balesetről, de biztos benne, hogy nem bántotta volna Boone-t. Shannon nem ezt várta, így dühösen otthagyja a férfit. Tutajoséknál Yin építkezik, Walt kérdezgeti apját a hajó tulajdonságairól, de kibukik belőle az igazi kérdés is: nem fognak meghalni? Apja határozottan állítja, hogy nem. Rocker és a síró Céklafej érkezése akadályozza meg, hogy bármi mást mondjon. Rocker nagyon kétségbe van esve a kicsi miatt, Waltapukát kérdi meg, hogy mit lehet tenni egy síró babával. Mike nem ad használható tanácsot, így Yintől Sun után érdeklődik, de Yin nemet mond neki. Sawyer is megérkezik, és nemtetszését fejezi ki, hogy a baba állandóan sír. A pici elhallgatott, de újra felsír, Sawyer kritizálja Rocker bébiszitter képességeit, mikor a baba megint elhallgat. Eocker észreveszi, hogy a baba akkor hallgat, ha Sawyer beszél, így megkéri a mérges fazont, hogy beszéljen tovább. Sawyer megereszt még egy kritikát és elindul, Rocker és Céklafej utána. Doki ébredezik, Kate mosolyogva üdvözli, levest is hozott neki. Doki akkor tér igazán magához, mikor rájön, hogy eltűnt a nyaklánca, amin a fegyverláda kulcsait őrzi. Dühösen indul Kate-tel Locke után, hisz magától értetődőnek viszi, hogy Locke nyúlta le, de találkoznak Sayiddal, aki megcáfolja ezt az elméletet.

pic8.png

Vihar van, zuhog az eső. A bőröndkulcsokat Shannon nyúlta le, aki megszerzi, amit akar. Flashback, Sayidot utolérte a végzete, elérkezett a mártírhalál napja. Essammal egy raktárépületbe hozták őket, ahol 150 kiló C4-gyel megpakolt kisteherautó várja őket. A művelet vezetője, Haddad kiadja nekik az utasításokat, sok sikert kíván nekik, majd lelép. Sayidék beülnek a volán mögé, Essam egy gyors ima után indítja a kocsit, Sayid közbelép és leállíttatja vele a motort. Még Essam lelkesíti őt, nem kell idegesnek lenni, de Sayid inkább színt vall. Tíz percet ad neki, hogy eltűnjön, utána hívja a CIA-t. Essam nem ért semmit mire föl ez a pálfordulás, hisz Sayid az, aki állandóan biztatta őt. Sayid bevallja neki, Nadja volt az akit elveszített és a CIA segíthet neki őt megtalálni. Essam jogosan dühös, Sayid egy nő miatt árulta el, pillanatokkal később fegyvert fog rá. Szembesíti Sayidot, hogy ő volt az, aki végig mellette állt, hogy bosszúlja meg a szerelmét és most ő az, aki elárulja? Sayid fegyverrel a torkában remeg, mikor húzza meg Essam a ravaszt, de Essam inkább saját magát lövi le.

pic9.png

A szigeten a zuhogó esőben Sayid Shannon után rohan Dokival és Kate-tel. Doki hamar kidől a sorból, mert még mindig nem száz százalékos, Shannon üldözése sokat kivett belőle, Kate segít neki talpra állni. Sayid megtalálja Shannont és Locke-ot, és próbál a fegyveres lány lelkére hatni. Doki és Kate is megérkezik, Doki valószínűleg nem bánná, ha a lány elvégezné a piszkos munkát. Sayid végül Shannonra veti magát, akinek még volt ideje elsütni a fegyvert, Locke elterül a földön. Doki egy tapodtat sem mozdul, Kate nem is érti, hogy miért nem segít neki, Locke viszont nem sérült meg súlyosan. Shannon dühös Sayidra, amiért nem hagyta neki, hogy elintézze Locke-ot, így látni sem akarja többet a férfit. Locke-nak mázlija van, csak súrolta a kopasz fejét a golyó, ám szerzett magának egy ellenséget: Jack-et.

pic10.png

A vihar elmúlt, a parton Sawyer olvas fel egy autósújságból, mellette Rocker és nyugodt kis Céklafej. Mikor a férfi elhallgat a pici nyöszörögni kezd, így Sawyer tovább olvas. Sawyer észreveszi Claire-t, és kérlelően néz rá, de Rocker leinti, olvasson tovább, Claire pedig csatlakozzon hozzájuk. Este van, Shannon magányosan üldögél a tábortűznél, Sayid őt figyeli. Kate leül mellé, szerinte csak idő kell neki, hogy feldolgozza a dolgokat. Sayid pesszimista, lehet hibázott ez ügyben. Flashback, Essam hulláját viszik el a mentők, a CIA-s nyomozónő megadja Sayidnak Nadja címét, plusz egy kis költőpénzt és egy repülőjegyet Los Angelesbe, a gép két óra múlva indul. Sayid tudni akarja, hogy mi lesz a barátja holttestével, de nem kap jó híreket. Vitatkozni kezd az ausztrál ügynökkel majd ő elintézi a temetést, a jegyeket meg átíratja másnapra. A CIA-s nő beleegyezik. A szigeten Locke kenegeti fejsebét, mikor Sayid meglátogatja. Locke megköszöni neki, hogy megmentette, tudja, hogy sokba fáj ez Sayidnak. Sayid tudja, hogy Locke segíthet nekik túlélni, de nem akarja mellébeszéléssel húzni az időt. Követeli Locke-tól, hogy mutassa meg neki a fülkét.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása