Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bűnök és szerelmek - 1x05

2013. január 14. 09:00 - Alice Page

És újra. Ráadásul korábban, édes teremtőm. Nincsenek szavak a mai epizóddal kapcsolatos izgalmam pontos leírására, ezért vágjunk is bele. Kíváncsi vagyok, hányféle módon lehet még elmondani, hogy Erzsi lóvét akart a fattyú után, és ezen Margó (golyó általi) halálra izgulta magát, de előbb kilőtte Erzsit, és küldött egyet Lajosba is, az örök szerelem jegyében. A Pádre műtétjét követő rövid, ámde feszült időszakban halottnak tettette magát, de sokeszű ivadékai gyorsan rájöttek, hogy csak meg kell tankolni körtepálinkával, és láss csodát. A hír hallatán a SOTE teljes tanári kara beadta a felmondását. A másik vonalon szőke naivánk, Fruzsi – akinek a felröppent hírekkel ellentétben mégsem ajánlott szerződést a Nemzeti Színház, ezért nem lép ki – él. Erről értesülve Valter bűntudata gyorsabban illant tova, mint ahogy a viszki fogy Bodzáséknál, ez pedig nagy szó.

5.1.PNG

Ez a Tibi mekkora egy nyomorult, komolyan. Nem elég, hogy a hozzá hasonlóan beszédhibás Valter fegyverrel fenyegeti, ez a marha meg még adja is alá a lovat, „lőőőőjél!” Valter jelzi, hogy Fruzsi számára ő az egyetlen esély az életben, tehát a képlet szerint az intézetből frissen kijövő lányok számára a prostitúción kívül sansz nincs. Nájsz! Szerencsére jön Pali, aki már célba is veszi Valtert…de ketten még hülyébbek, mint amaz egyedül, így a srác kereket old, ők meg a biztonság kedvéért elbújnak. Az amúgy feltűnt valakinek, hogy ebben a kórházban a kamuzó nővéren meg a tudatlan dokin kívül senki nincsen? Node szőrözés helyett fordítsuk figyelmünket Fruzsi felé, aki nincs magánál, de Zsóka néni már annyira várta, hogy legyen, hogy csak kinyitja a szemét. Jó nagyra, úgy is marad sokáig, gondolom, ijedt arcot kért tőle a rendező.

5.2.PNG

Zsóka néni érzi a zavarát, ezért szuggesztíve megkérdi: „ugye, nem emlékszel semmire?”, mire a lányka azt tudja mondani „sokat futottunk…”. Karcos párbeszédekre számítok ebben a részben is. Fruzsi előbb arról számol be, hogy Valter elvette a medálját, majd arról, hogy szereti. Ragaszkodik hozzá, hogy Zsóka néni hívja őt az ágyához. És ő, kérem, el is indul, hogy megkeresse! Pofám leszakad… Jelen sorozat nem csak az alkoholt hozza ki győztesen az orvostudomány felett bármilyen helyzetben, de az erőszak elleni küzdelemmel kapcsolatos edukációból is kiveszi a részét. Remélem, akadt a produkcióra állami támogatás, pályázat, vagy valami, mert gazdagodik tőle a nép, az biztos.

5.3.PNG

Már pont kikapcsolnám az egészet a picsába, amikor újra a Bodzás hásziendán vagyunk. Lajos még nehezen találja a szavakat, de akkor is mindig ugyanazt: „Margónak meg kell adni a végtisztességet”. Jó, legyen, hagyja rá a többi, majd kitöltik neki a viszkit, és megkezdik a házi ceremónia előkészítését. Mindenkin vasárnapi ünneplős, a (műtő)asztalt ránctalan fehér abrosz borítja (a jóemlékű Mádre vasalhatta meg ilyen szépen), végében vázák, teszkóz fájneszt műgerberákkal. Annak ellenére, hogy Lajost ma a drága neje végtisztességén (újonnan tanult szó lehet, mert sokszor ismétli) kívül semmi az égvilágon nem érdekli, viszonylag aktívan cseszegeti Serifet, hogy hol van már Rómeó, és ha itt nincs, miért nincs. Amaz erre megretten, és elhúz megkeresni a kis félkesztyűst, Szöszi és Zénó pedig már hozza is Margó tetemét.

5.4.PNG

Panni még mindig morcos, mint kiderült, azért, mert 18 éves koráig ő azt sem tudta, mi a szerelem, és azt szeretné, ha ezzel a lánya is így lenne. Emlékezteti Blankát, hogy faternak megígérte, addig nem is randizik, gondolom, az erényöv kulcsa is Tibornál van. Blanka szívszaggató rimánkodásba kezd az anyjának, hogy az ne fedje fel titkát – mintha minimum ő is hullát dugdosna valahol. A rikácsolásától lúdbőrözni kezdett a hátam, ezzel szemben Rómeó az egész jelenetet egy székre támaszkodva, rezzenéstelen arccal hallgatta végig. Végül ő is megkéri Pannit, hogy ugyan ne szarozzon már, nem kell minden kis pettinget az öreg orrára kötni, de az árulkodós banya már tárcsáz is.

5.3.2.PNG

Rosszkor, mert férjura éppen „terepen” van (ti. az üres kórházban bujkál valaki elől, aki nincs is ott). Pali a gyengébbek kedvéért újra elmondja, hogy nem akar megnősülni. Azért szép átkötés volt a hívás, ugyanis Tibiék főnöke időközben megérkezett az intézménybe. Alaposan felzaklatta beosztottjai böszmesége, el is küldte őket a bús picsába, amiért blamálták őt. Nem akar az ökrök miatt holmi címlapokon megszégyenülni, ezért engedélyt ad nekik az akcióra. Nosza, el is indulnak Valter albérletébe, mert közben a fiú után kajtató Zsóka néni (aki Valter utógondozója is, persze) felhomályosította őket ennek földrajzi elhelyezkedéséről.

5.6.PNG

A Bodzás Birodalom egén a nap sem süt már olyan fényesen, mint régen. Ennek oka a korai sötétedés mellett az, hogy hőseink szívét mélyen szántja a bánat ekéje, persze nem annyira, hogy inni ne tudnának tőle. Bodzás üres tekintettel mered maga elé, de mielőtt azt hinném, hogy elaludni készül, a narrátor szól, hogy éppen bensőjét marcangolja önvád által. Szentül hiszi, hogy megakadályozhatta volna ezt az egészet, és többek között megbánja azt is, hogy megcsalta Margót. Aktív agyműködés zajlik tehát a busa szemöldök mögött. Fiai előtt mégsem mer még színt vallani, kér inkább egy viszkit.

5.7.PNG

A két nőstény, Brigi és Tina éppen a Mádre kiterített porhüvelyét csinosítgatja, közben persze összevesznek. Tina közli, hogy Margó élénkebbre sminkelte volna magát (a saját temetésére), és ő is pacsmagol a búráján valamit. Ezt követően az Öreg beszédbe kezd a test mellett, olyan mondatok hangzanak, mint „velem volt jóban, rosszban… volt rossz is”. A sors keze lehetett, hogy a Mádre még (bő 10 perc erejéig, de) megismerkedhetett Brigivel, vélekedik Lajos. Ezt követően összerogyni készül, de fiai megakadályozzák ebben. Lajos beismeri, hogy öregszik, és nem bírja már olyan jól, ha lelövik. Ja, és kér egy viszkit.

5.8.PNG

Csapó, kórház. Fruzsi eléggé ki van meredve arcilag, és ez csak fokozódik, amikor megtudja: Valter mindent bevallott, és most szökésben van. A lány szíve összetört az önvád súlya alatt, hiszen persze ő a hibás mindenért – logikus módon el is küldte Zsóka nénit a jó kurva anyjába, és megbecsülése jeléül még arra is megkérte, hogy onnan soha többé ne térjen vissza. Ezt követően a Zsóka nénit alakító színésznő nyaka jobb oldali görcsbe merevedett, ezért nem tudtuk meg, mit akart mondani, már ha egyáltalán. A Törzsgárda ezalatt megérkezik Valter kéglijéhez, ahol Pali lelki nyugalmát az erősítés hiánya borzolja, továbbá a tény, hogy utál elsőként kiérkezni. De így, szerencsénkre, a két atomtudósnak van ideje egy rövid csevejre. Ennek során összerakják, hogy Pali is ismeri Fruzsit, őt vette fel aznap a kocsijával. Ennyi izgalmat nem bír cérnával, és beront a házba.

5.9.2.PNG

Rómeó és Blanka leszerelik muttert. A lány szent ígéretet tesz, hogy 18. születésnapján ő maga mondja el Tibornak, hogy… mit is? Ja, hogy smárolt egy fiúval. Rómeó kontráz: neki komoly szándékai vannak, el akarja venni Blankát. Panni szíve enyhülni látszik, de Rómeó nem maradhat, hiába akarja őt Blanka a pincében elszállásolni. Ez baj, mert Serif ezenközben tajtékozva ront Zénóra és Szöszire - akik délutáni sziesztával pihentetik az üres dobozok cígölésében megfáradt testüket - és számon kéri őket, hogy miért nem a fattyat kergetik épp. Eközben Bodzásék újra zabálni kezdenek, a nagy ijedtségre. Nem is értem, hogy tudnak ilyen nyugodtan táplálkozni, amikor pár utcával odébb Valter rálő az ő menekülését szakszerűen félbeszakítani próbáló Palira.... Omló könnyeim záporán át az előzetesből csak annyit tudok leszűrni, hogy Szöszinek a Sportkártya Omega fokozata is kevés lenne ahhoz, hogy kétszáz méter sprintben megverje a hosszúlábú Rómeót.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.14. 14:53:06

Köszi a hogyvótot, nagyon jó lett. Néhány résznél vinnyogva röhögtem. Gratula, hogy bírjátok nézni! Én még nem bírtam rávenni magam, hogy akárcsak 10 másodpercre is oda kapcsoljak. Talán egyszer...

2013.01.14. 20:46:34

Dőltem a röhögéstől! :)))

Lajos Kovács 2013.01.15. 12:05:28

Mint már mondtam: gratula és elismerés!
Te vagy a jobb!

Ismét jól szórakoztam!

2013.01.16. 13:47:57

Uramatyam ezt a sorozatot meg olvasni is faraszto!
Bocs Alice ne vedd magadra, de 2 bekezdes utan mar annyira kinos a sztori hogy alig birom vegigolvasni.

Alice Page 2013.01.16. 15:57:01

köszi mindenkinek, nagyon kis rendesek vagytok!:)

@vágtázó halottkém: hülye lennék ezen megsértődni:) a kínos amúgy nagyon találó szó erre az egészre... :D
süti beállítások módosítása