Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 2x11 (spanyol LOST)

2013. január 12. 10:13 - Sigismundus

Éjfél a Sarkcsillag Gépházában. Gamboa tart kis bemutatót Ramironak, mi mindenre jó a Föld utolsó telefonkönyve. Például lehet úgy megütni valaki hasát vele hogy külsérelmi nyomot nem hagy. De kis belső vérzéseket igen, egy-két hét alatt bele lehet halni, és senki se tudja az okát kideríteni. Utoljára árulta el.. Nem lett volna szabad a kacsára jeladót tennie, anélkül hogy Gamboának ne szólt volna. Mert most követik a madarat, de nem szabadna a Föld utolsó szigetéhez érniük. Kis dulakodás lesz ugyan, de Ramiro retteg, és közli hogy reggelre megoldja hogy ne követhessék a jelet. A kis dulakodásban leszakadt amúgy Gamboa egyik inggombja.

CLIP211 (1).jpg

Reggel a Gépházban, Ulisses jön kávézgatva, meg Piti. Aki amióta a 31-es kabinban lakik fura zajokat is hall lentről. Lépések meg sóhajok. Bájgúnár elvicceli a dolgot, eredj, én fontosember vagyok, szerelek. És szerelni is kezdene, de felfigyel némi gyanús vezetékkötegre amiknek nem kéne itt lenniük. Óvatosan követi is őket és mit tesz isten a hajó elektromos rendszerére vannak rákötve, és a kormánylapát felé vezetnek egyrészt. Másik irányba pedig a Híd felé. Útközben rájuk van aggatva néhány rudacska, Dynamite felirattal, meg apró oldórelékkel. Hoppá.

Piti meg a mosott ruhákkal bóklászik a folyosón, de hallja a gyanús zajokat. És mert igazát keresi ő is, támad egy jó ötlete (igazából hülyegyerek sem hülye csak idétlen bohóc). Felkap egy fényképezőt, és izgalmas hanghatásos és kameramozgásos jelenetben belevakuzik a sötétbe egypárat. Az eredmény egy elmosódott fényes alak, ami sok minden lehet. Aztán irány az Oktató, futólépés. Mert itt kis ünnepségféle készül. Ma van az indulás 61. napja, és ma ért volna véget az ösztöndíjas utazás. Haza nem tudnak menni ugyan, illetve mégis, hisz mindenki tudja, egy kacsa vezeti őket a szárazföldre. Így hát Julia doktornő és Montrero kapitány kiosztja a diplomákat minden diáknak. Ainoának nem, ő hivatalosan beteg ma. (És egy pillanatot sem fog most szerepelni. Szokjunk hozzá, ez után több főszereplő is időnként eltűnik mondvacsinált indokokkal máshol forgatni) Megtudjuk hogy Pitit amúgy Pedro Gironesnek hívják hivatalosan. De elhangzik egy másik ismeretlen név is, Christobal Monsanto. Kis zavar van, ő is ösztöndíjas diák lett volna, de az induláskor nem jelent meg, de benne van a névsorban. Pitinek szöget üt a fejébe a dolog.

CLIP211 (2).jpg

Aztán Kapitányt sürgősen elhívják mégpedig egyidőben két helyre, Julian a Hídra, Ulisses a Gépházba. Hidon Elsőtiszt fogadja idegesen. Valaki egy adott irányba rögzítette a kormányt és a műszereket, és figyelmezteti őket, el ne mozdítsák ezt.. Hogy sikerült az éjjel ezt megoldani? Úgy hogy a soros őr, Julian kezdte rosszul érezni magát, gyógyszert vett be amitől elaludt... De Montrero haverja nem szidja le, sőt kéri, ha megint rosszul lesz, szóljon inkább. Aztán irány a Gépház mert Uli igen ideges.

CLIP211 (3).jpg

Srácok kabinjában Piti nyomoz Vilmával és Andressel. Ellopta Julia névjegyzékét, és szerinte a Christobal fotója hasonlít arra a fényvillanásra. Ráadásul úgy rémlik neki hogy beszálláskor, már rágóval a homlokán ő sétált egyet a Gépháznál. És egy ajtó mögül ugyanez az arc nézett ki rá. Szóval a srác felszállt, de meghalt mert nem hallotta egyik veszélyre figyelmeztetést sem. És a kísértete itt bolyong azóta is. Ellenérvek, ha felszállt volna, a holmija is itt lenne, de nincs.

Közben a Gépházban. Kapitány megszemléli a dinamitot, de már Gamboát is faggatja ugyanitt. Mert Ulisses megtalálta az inggombot is.. Borostás persze nyugodtan tagad, nem ő volt, nem robbantaná fel a hajót maga alatt. Jön Julia a rossz hírrel, a jeladó szerint a kacsa elfordult délkeletnek, de a Sarkcsillag a bomba miatt nem követheti. Ezt akarta a gyártója.. Gamboa most is nyugodt és megint ő uralja a helyzetet, ha úgy gondolják ő a rosszfiú, hát bilincseljék meg nyugodtan... Így is lesz, de ettől még nem fordulhat a Sarkcsillag délkeletnek.

CLIP211 (13).jpg

Diákkabinba közbe belógott Valeria is, a kis hallgatózó. Piti neki is megmutatja Christobal fényképét, majd egy rossz mozdulatra sikerül beejteni a füzetet valami aknába. Nosza hülye elméletre hülye gyakorlat, Pedro Girone egy kötélen leereszti kapitány lányát hogy hozza fel azt. Andres és Vilma nem is tudják megakadályozni, mert jön Montrero hogy mindenki az Ebédlőbe, vészhelyzet. Közben észreveszi Julia mappáját, leszidja hülyegyereket miért vette el, majd ő visszaviszi. Kint egy váratlan gondolat hatására fény felé tartja az egyik lapot. És Julia egyik naplólapján megjelenik, egy vízjel, az Projekt Alexandriáé... Piti meg közben már csak az üres kötelet húzza fel, Tündibündi eltűnt odalent.

CLIP211 (4).jpg

Ulisses közben próbálja feltérképezni a sokszínű drótok hálózatát, de befogják a szemét hátulról. Nem, nem Ainoa az, hanem Esmelácska, aki továbbra is komolyan veszi a múltkori udvarlást. Aki izgalmas kalandként leosont a bombák közé hogy csókolózzon és közös filmekről+zenékről beszélgessen. Ulinak se kedve, se ideje ehhez, de mégis csak kedvesen küldi el butácskát.

Hídon is romantika van. Julia nézi-nézi a jeladót mely egyre jobban távolodik irányuktól, és igen összetört a lelke. Megkéri hát Kapitányt, ugyan már, ölelje át őt erősen. Mit lehet itt tenni, mint erős férfias öleléssel erőt adni a bánatos nőnek. Majd az a kérés jő, csókolja is meg őt. Montreronak minden vágya ugyanez, de erős lesz. És szép szelíden, megkérdi Doktornőt mi is az az Alexandria Projekt? Mert ő elsősorban Kapitány, Julia meg tud egykét dolgot amit mások nem. Nincs mit tenni, hangulat oda, a nő annyit mer csak elmondani, egy faj fennmaradásának záloga ez.

CLIP211 (14).jpg

Oktatóban is érdekesen alakulnak a dolgok. Ide kötözték egy székhez Gamboát, akinek Ramiro magyarázza el gyorsan hogyan is lehet, melyik vezetékkel hatástalanítani a bombákat. Meglepődtünk ezen? Nem, ugye. Majd jön Buborék egy tálca étellel a fogvatartottnak. De annak kell segítség felvágni a halat, mert meg van kötve a keze ugyebár, Roberto szivesen segít. Majd borostás megkéri ezúttal arra, ugyan már nem sakkozna vele? Unalmas itt. Buborék meg amilyen játékos természet belemegy. Hamarosan csak úgy csattog a sakktábla, mert villámgyors játszma kezdődik. A rádióját persze kirakja az asztalra, így Gamboa is szépen végighallgathatja mit beszélget a Híd a Gépházzal. És megint a kolumb uralja a helyzetet, zseniális.

CLIP211 (6).jpg

Közben a diákok kutatni kezdik Valeriát. Lemennek a hajófenékbe ahol a ballaszttartályok vannak, és hangosan Valeriáznak. Ezt hallja meg Montrero, és megy kérdezni, miért is itt keresik a lányát? Kénytelen hát hülyegyerek bevallani mi történt, kisértet-deláttamis-naplóleesett-ígytörtént. Az életét mégsem veszti el azonnal, mert közben Palomares hallgatózott a falon és meghallota a kislányt. Úgy hangzik jól van, de valakivel beszélget. Nosza apukája rohan a köszörűért, hogy kivágja a falat. Aztán a folyosón megjelenik Tündibündi épen-egészségesen, vele az elveszett napló. Montrero örül, és nem kíváncsi a hogyan-kerültél-elő-re. Hülyegyerek további magyarázkodására, ha annyira érdekli a kísértet, övé a hét összes éjszakai őrsége.

CLIP211 (5).jpg

Hídon bekövetkezett a legrosszabb, végül elvesztették a kacsa jelét. Ugyan tudtak utánafordulni csekély 5 fokos irányt, de ennyi kevés volt. Kapitány szól Ulinak és Juliannak rádión. Nincs mit tenni mint megvárni míg a dinamitokra kötözött kis elemek kimerülnek. Igaz addigra rég elveszik a jel... Mindezt végighallgatta Gamboa és Buborék is sakk közben.

Közben beesteledik, és az éjjeliőr Piti igaza védelmében kutatásba kezd a hajóban. Vilma is útnak indul kihasználva az egyedüllétet, és Valeria is elindul némi csokival az éjszakába. Piti kutatása egyre kísértetiesebb, zajok és villódzó zseblámpafények, eljut az általa hallott hangokat követve egész a Konyháig. Na itt komolyabb lesz a helyzet, valaki vagy valami lelök egy csomó fazekat, de elmenekül a másik ajtón. A kiömlött lisztben azonban egy lábnyom van, vagyis nem kísértet, van térfogata, súlya. Így Pedro Girones felkap egy sodrófát és tovább üldöz.

CLIP211 (7).jpg

Míg ő életét kockáztatja, szerelme beoson a fiúkabinba, Andressel beszélni. Hogy mennyire féltékeny lett amikor Ainoa megcsókolta őt, de legyenek boldogok. Mire azt a választ kapja, Palomres nem szereti Ainoát, ő mást szeret. Érzelemmel teli tekintetek, de a lány inkább távozik gyorsan.

CLIP211 (15).jpg

Vissza a sodrófáshoz. Aki összefut előbb Montreroval, és beszámol a konyhai kalandról. Majd rájuk ijeszt Valeria is, a kislány elmeséli hogy megint Christoballal a kisértettel találkozott. Legyintenének rá, gyerekes képzelgés. Míg Tündibündi el nem mondja hogy a Christobal már nem úgy néz ki mint a fényképen, szakálla van és sebes a lába... Na ilyen részletet egy gyerek sem talál ki magától.

Oktató, sakkparti, félkegyelmü amúgy meg sem várja a másik hova lép, ő már rak is azonnal. Hogy miért, a válasza az, hogy tudja előre hova rak Gamboa. De hogy honnan, na azt a Hajó Bölcse sem tudja. A kolumb nem lepődik meg, megválaszolja maga, ez Spassky és Fischer egyik híres játszmája és ezt a partit ők ketten már vagy százszor lejátszották.... És azt magyarázza meg félkegyelmű honnan emlékszik egy ilyen meccs összes lépésre, de az ellopott piros mappára meg nem? Buborék izgatott lesz, nem akar emlékezni, inkább lelép. Ja a rádióját azt ottfelejti, Gamboa meg tovább hallgatja.

CLIP211 (16).jpg

Közben a Hídon. DellaGuadra nézegeti szomorúan a leblokkolt gépeket és ekkor jön rá egy súlyos altesti görcs. A földre roskad, bevesz gyógyszert, ekkor lép be fia. A válasz, hát jógázik itt fekve, azért! Na meg így jobban érezni a hajót is. Uli vigyorog, mellé fekszik ő is. Így beszélgetnek hát szépen az atya, a fiú és a tenger dolgairól, érzelmesen, becsukott szemmel. Közben Julian majdnem megőrül a fájdalomtól.. Aztán csak felkelnek és kinyitják a szemüket. Amit elsőre meglátnak a szonár ami a Sarkcsillag előtti tengert vizsgálja. Általában 2400 méter itt a mélység, de úgy tűnik most egy víz alatti hegy felé hajóznak. Mert most csak 11 méter és csökken.

CLIP211 (8).jpg

Valeria egy raktárhoz vezeti őket, itt van egy nyílás a kettős hajófal belsejébe. Ő is itt jutott ki amúgy, elkezdi Christobalt szólítgatni, és az meg is jelenik.. Egy nagyon kimerült és rongyos srác, aki rémülten kérdezgeti, megérkeztek-e már Valenciába? Ekkor jelent Julian, hogy zátonyok felé hajóznak, nosza a srácot viszik Juliához, Kapitány a Hídra. Doktornő elfertőződött lábsebeket talál, és alultápláltságot. De Christobalnak az idegei vannak leginkább kikészülve. A kikötőt keresi, meg rendőrséget mert valaki meg akarja ölni őt.. És elmeséli. Hogy az indulás napján nagyon korán jött, de a hajó tök üres volt. Zajt hallott a kabinoknál, a 9-esbe benyitva azt látta, egy borostás arcú épp megfojt ott valakit... De észrevette Christobalt is és üldözés kezdődött. A srác lefelé rohant a Gépházba, borostás üldözője meg utána. És telekiabálja a hajót hogy hiába fut, mert senki nem hisz majd neki. A csomagját eltünteti, úgyhogy nem is létezett Christobal Monsalvo, jobban tenné ha a tengerbe ugorna... Így bújt el a kettős hajófalba a srác, és élt túl mindent amit a többiek. Julia megnyugtatja, de riadó lesz hirtelen így neki mennie kell.

CLIP211 (9).jpg

Hídon megy a vita, ezzel a beékelt iránnyal egyenesen nekihajóznak egy víz alatti hegynek. Úgyhogy Kapitány dönt, riadó, Ulisses hívjon mindenkit mentőmellényben az Ebédlőbe. Ő meg vissza a Gépházba, mert ő bizony megmenti a hajóját. Gyűlnek a diákok ébredezve, még most sem marad el némi romantikázás. Vilma szeme Palomaresét keresi Piti helyett. Esmelácska pedig boldogan áll Ulisses mellé. Akinek még most sincs arca elárulni hogy csak átverték.

CLIP211 (10).jpg

Aztán, az Oktatóból előjön Gamboa.. Hát az történt, hogy ő is hallotta hogy ennek már fele sem tréfa. És szépen pár rúgással szétrúgta a széket amihez láncolták.. Eddig is megtehette volna, de nem volt sürgős neki. És szépen nyugodtan, a diákok megdöbbent tekintete előtt lebotorkál a Gépházhoz. Útközben az Orvosi mellett is elhalad, így vet oda is egy pillantást.

Közben Julian és Monterro kísértik a Sorsot muszájból. A hajónak szlalomoznia kell a veszélyes és veszélytelen mélységek közt. De a kiékelés csak kevés irányváltást enged, ezzel sokáig nem húzzák. Így Kapitány nagy lélegzetet vesz és úgy dönt elvág egy vezetéket. De ekkor rohan be Ulisses egy ötlettel, mágnes ! Ha azzal be tudják csapni az iránytűt, akkor a beállított irányon kívül is tudnának fordulni a hajóval ! Montrero kételkedik, de nincs sok ideje. Jön Gamboa is csörögve, és mondja, nem ő műve a bomba, de ezt és ezt a vezetéket kell elvágni. 15 másodperc az ütközésig, Kapitány néz és dönt, és vág. Bombafények kialszanak, Julian erős jobbkanyart vesz, amitől halomra dől mindenki. De siker, kijutottak a zátonyok közül, hurrá.

CLIP211 (11).jpg

Hajnalodik Kapitány reggelizik (rájöttem az Oveja tejgyár a második fő italszponzor, ezt is mutatják annyit mint a CocaColát). Jön Julia és mutatja a bombarelé szétszedett darabjait. Nem szólnak, mindketten tudják, ki is az aki nemrég ilyesmivel dolgozott, és ért az elektronikához.. Majd Ricardo mégis szól, hogy milyen szép Julia arca a hajnali napkeltében. Doktornő arca felragyog, de a Kapitány folytatja, akármennyire is tetszik neki, a nő még mindig túl sok titkot tart magában.. És távozik. Juliának sok ideje nincs szomorkodni mert bebotorkál Gamboa akiről még nem vették le a láncokat. Így a nő megy oda kioldozni. Közben elmondja hogy előkerült Christobal, és gyilkossággal gyanúsítja őt. A kolumb arca pókerjátékoshoz illően mozdulatlan.

CLIP211 (12).jpg

Bevillan neki egy jelenet. Induláskor már a 9-es kabinban rendezkedett mikor bejött egy idegen hogy bocs de ő lesz a túlélőoktató. Na őt kellett megfojtania sürgősen, és kirakni egy kocsiba a Christobal cuccával együtt. A Jelenben megrázza a fejét, mégis, ugyan már, kit ölt volna meg ő, és ki vádolja? Hát már senki, jön Palomares remegve, hogy az Orvosiban holtan találta a srácot.

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása