Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Bosszú 1x18 - Igazság

2013. január 10. 15:00 - fuszulykavirág

Még az ünnepek előtt ott hagytuk abba a dolgokat, hogy Daniel házi őrizetbe került, mivel az év anyukája összeverette a börtönben, de Emily elől az ilyesmit nem lehet eltitkolni. Graysonék Jackre akarják kenni Tyler megölését, aki szerencsétlenségére tényleg ott volt a parton azon az estén, le is lép Igazi Emily után Kanadába. Victoria felújított egy régi szeretőt, Declan pedig megtorpedózta Charlotte vallomását. Hát itt tartunk, öt rész van már csak hátra, és minden összeáll – vagy legalábbis véget ér az évad. Az utóbbi biztosabb.

1.JPG

Daniel tárgyalásának 15. napján kapcsolódunk be az eseményekbe, előtte nyilván nem volt semmi érdemleges. A tárgyaláson fehér szmokingos színészek játsszák újra Daniel és Tyler tengerparti párbaját, ezzel szemléltetve az esküdteknek a hidegvérrel történő kivégzést. Ashley szépen belenőtt a sajtószóvivői szerepbe, az igényeknek megfelelően alakítja a média véleményét. Most éppen Declan szavahihetőségét kérdőjelezi meg. Jack Igazi Emilyt üldözi körbe az országon, de valójában csak azokat a nyomokat követi, amiket Nolan potyogtat el neki. Jack a hírekből értesül róla, hogy Declan tanúskodni fog Daniel tárgyalásán, úgyhogy félbehagyja Igazi Emily üldözését, és hazaindul.

Graysonék szuperügyvédje ismerteti a stratégiát: a bizonyítékok nem tüntetik fel Danielt jó színben, ezért először Emily tanúskodik majd, akinek csak annyi lesz a dolga, hogy rengeteg szép dolgot mondjon a vőlegényéről. Az esküdteket kell meggyőzni, vagy legalább is elbizonytalanítani a bűnösségben, mert az ő kezükben van a dolog, az ügyészség korábbi ajánlata már nem játszik. Emily az estéjét azzal tölti, hogy apukájának a tárgyalását ismétli át a hírekből, biztos abból próbál ihletet meríteni a nyerő stratégiához. Nolan látogatja meg, elújságolja Jack visszatérését, és aggódik.

2.JPG

Emily nem aggódik, ő dolgozik, most éppen Victoriát hallgatja le, amint a börtönverést intéző kontaktjával az egyik nem szimpatikus esküdtet tervezi jobb belátásra bírni. Emily beüzemeli a delfinfókát, és nagyon elszánt, pedig ahogy Nolan is figyelmezteti, ha lebuktatja Graysonékat, azzal Danielt küldheti hosszú időre börtönbe. A Porter tesók találkozása nem éppen meghitt családegyesítés, heves vitába keverednek arról, hogy Jacknek mit kéne csinálnia a véres kapucnis pulcsijával, meg arról, hogy Declannak mit kéne vallania a tárgyaláson. Victoria ismét a festőjénél múlatja az idejét, a pasi arra akarja rávenni, hogy „lépjen ki az árnyékból”, Victoria meg mesél neki a terrorista szeretőjéről.

3.JPG

Jack meglátogatja Emilyt, és minő szerencse, hogy a Grayson ház erkélyéről Daniel éppen azt látja, hogy ezek ketten bemennek Emily házába, hát legyen már egy kis oka féltékenykedni ott a házi őrizetben. Jack nyafog Igazi Emilyről, a mi Emilynk meg arról győzködi, hogy keresse tovább elvesztett szerelmét, aztán pedig a kandalló tüze előtt vigasztalják egymást összebújva. Ejnye már. Daniel elég rosszul viseli a tárgyalással járó stresszt, meg most még ez a Jack-ügy is. Gyorsan be is árulja Emilyt az anyjának, Victoria meg nem az az asszony, aki nyugton ülne a fenekén, azonnal el is intézi, hogy Jacket beidézzék a tárgyalásra, mielőtt még újra eltűnik.

4.JPG

Victoria munkába állítja az egész családot, most Charlotte-nak adja ki a feladatot: tessék elintézni, hogy Declan megfelelően tanúskodjon. A kivitelezést rábízza a lányra, mégiscsak egy terrorista lánya, meg fogja oldani. Victoria aktuális verőlegénye meglátogatja az egyik esküdtet, megfenyegeti, hogy a kisfia az első osztályt sem fejezi be, ha nem hagyja ott az esküdtszéket. Emily persze a jelenet minden pillanatát rögzítette a delfinfókára. Nem akarja a rendőrségre bízni ezt az ügyet, inkább maga intézi el, Nolannek csak annyi a dolga, hogy Declan tanúskodjon, és azt mondja, amit mondania kell, hogy Jack ne kerülhessen bajba.

5.JPG

Charlotte felveszi a rövid pink rucit, indokolatlan mennyiségű hullámot rak a hajába, és belibeg Declan szobájába, hogy meggyőzze arról, hogy az igazat mondja a tárgyaláson, és akkor minden jó lesz megint, ők is újra összejöhetnek. Nolan lepi meg az újra egymásra találni készülő fiatalokat, Charlotte sietősen távozik is, a fiúk meg átbeszélik ezt a fogolydilemma jellegű helyzetet. A lényeg az, hogy sehogy se jó ez, bármit mond is Declan a bíróságon. Feszült pillanatok, de végül Declan egy határozott nemmel felel a vád kérdésére, volt-e valaki még a parton rajtuk kívül aznap este. Charlotte meg be volt állva a gyógyszerektől és az alkoholtól, úgyhogy nem volt senki a parton.

6.JPG

A tárgyalásról hazaérve Victoria nyilván Charlotte-ot hibáztatja amiért Declan nem gondolta meg magát, meg egy kicsit ekézi Emilyt is, amiért képes volt Jack mellett ülni a tárgyaláson. Daniel fel is kapja a vizet, felhívja Emilyt, a telefonon kiabál vele egyet, hogy őt nem is szereti, utána meg jól meghúzza a whiskeys üveget. Szép lesz a holnapi tárgyaláson. Declan eltűnik, Jacket beidézték a bíróságra, és elszánt, hogy az igazat fogja mondani. Azt, hogy ott volt a parton, és van egy véres kapucnis pulcsija is, meg minden. Ezek a hősszerelmesek…

7.JPG

Nolan értesíti Emilyt a fejleményekről, Emily pedig azonnal akcióba lép, hogy eltüntesse a bizonyítékot Jacktől, a fiúk addig elmennek Declant keresni. Daniel az erkély párkányán ücsörögve szorongatja a gyorsan ürülő whiskeys üveget, amikor meglátja az éppen távozó Emilyt. Fel is hívja, de a lány kinyomja, amitől láthatóan éktelen haragra gerjed a vádlott. Charlotte régi pasija visszatér a képbe, ő lesz a lány új dílere és egyben új pasija. Conrad meglátogatja Victoria festőjét, kicsit zsarolgatja, fenyegeti a korábbi műkincs hamisítási ügyekkel, de a festő egy úriember, és készséggel felajánl számára egy ingyenes arcátrendezést, ha nem távozik sürgősen.

8.JPG

Emily feltúrja Jack szobáját, megtalálja a véres pulcsit, magához veszi, és kicsit még nagyobb kupit csinál a szobában, és még egyszer kinyomja a vőlegénye hívását. Hazaérve Daniel várja a lakásában, ami aggasztó, mert ugye házi őrizet. Daniel nagyon részeg, és nagyon féltékeny, meg is löki Emilyt, a rendőrök pedig pont ekkor érkeznek meg. Emily éppen egy rendőrökkel teli házba hozta Jack pulcsiját, de egyelőre nincs baj. Emily elmeséli Victoriának, hogy átkutatta Jack lakását, de nem talált semmit, így ő biztosan ártatlan. A Porter fiúk feldúlva találják a lakást, már hívnák is a rendőrséget, amikor az okosabbiknak (ez most Jack) leesik, hogy nem vittek el semmit. Ja de, csak a pulcsit, ami egy gyilkosság helyszínéhez köti.

9.JPG

Victoria aktuális verőlegényét a nyílt utcán letartóztatják a rendőrök, mert hogy, hogy nem egy véres pulcsi hever a kocsija ülésén. Szép munka Emily! Jack vére a pulcsin nem baj, mert a fickó egyszer úgyis összeverte Jacket, és ha szabadulni akar, akkor örömmel fog Graysonékra vallani. Nolan feladata, hogy Porterékkel is elvarrja a szálakat, megnyugszik mindenki, nem lesz itt semmi baj. A verőlegény hívja is Victoriát, hogy vagy kiszedi a börtönből de sürgősen, vagy viszi magával az egész családot. Victoriának végre el kell mondani Conradnak mindent, amit a verőlegénye intézett neki idáig, és ami most meglehetősen nehéz helyzetbe hozta őket.

10.JPG

Conrad kezelésbe veszi a családot fenyegető újabb katasztrófát, Daniel pedig ismét levelet ír a börtönből szerelmének. Azt írja, szívességet tesz mindkettőjüknek, és most azonnal befejezi ezt az egészet. Ez vallani akar. Victoria üresen találja a festője lakását, Conrad fellépése mégiscsak hatásos volt, a verőlegény pedig a börtön mennyezetéről lógva fejezi be pályafutását. Írt búcsúlevelet is, magára vállalta Tyler megölését, úgyhogy Daniel hamarosan szabad ember. Emily lehallgatásai azonban újabb titokra derítenek fényt: Graysonék nemcsak börtönbe záratták az apját, de azt is ők intézték el, hogy ott megöljék később egy verekedésben. Azt hiszem, a bosszúállás innentől kezdve haladó szinten folytatódik.

Címkék: bosszú revenge
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fofofo 2013.01.10. 15:16:27

hosszú volt az ünnep bosszú HV nélkül:) nagyon tatszett, köszi

fuszulykavirág 2013.01.11. 05:06:50

@fofofo: akkor itt a napi jó hír: amint vége a bosszúnak, kezdődik a férjem védelmében következő évada :)
süti beállítások módosítása