Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Spartacus 2x06 - A választott út

2013. január 09. 09:00 - 9Kitti2

Nagy a buli a táborban, Spartacus visszatér a kiszabadított rabokkal, csak Rhaskos veszett oda, Chadara közepesen szomorú a hír miatt. Agron és vadiúj kedvese csókkal köszönti egymást, úgy látszik, ez most már mindig így lesz. Luciusé a feladat, hogy összefércelje Oenomaust, az öreg szerint kevés esély van a túlélésre, de ezt már hallottuk párszor, úgyhogy nem hisszük el. Végre megtörténik a nagytalálkozás újra Crixus és Naevia közt, elmorzsolok pár könnycseppet. Donar sztorizik a többieknek az aréna leégéséről, Gannicus pedig felölti a pöcsfej álarcot, mert egy igazi pöcsfej, de ezért imádjuk (?). Mindenkit lenéz a táborban, mert ugye ő különb és olyan bátor, hogy még Spartacusnak is beszól.

ScreenShot-22_3.png

Ilithya könnyes gyásza mindenkire hatással van a Batiatus villában, kivéve Glabert persze, aki még a végrendelet felolvasást sem bírja végig hallgatni, mindent el kell adni, a befolyó pénzből meg Spartacust kerestetni. Lassan a testtel, mondja a felolvasó bácsi, Ilithya a kizárólagos kedvezményezett az örökség felett, úgyhogy szopás, mennyé szépen vigasztalni, hátha akkor kapsz tőle pár fityinget. A vigasztalás viszont elmarad, Glaber inkább megleckéztetné asszonyát, amiért az le akart lépni Variniusszal, ha még egyszer eszébe jut megszabadulni a magzattól, akkor a szöszi meglátogathatja az öregét a másvilágon. Távozáskor Glaber még odaböki, hogy Ilithya kezd megbüdösödni, jó lenne, ha végre fürdőt venne.

ScreenShot-28_4.png

Glaber jobbkeze jön jelenteni, megtalálták Gannicus rudisát a romok alatt, ja és hát izéé, meg pár katona megszökött közülünk... tüdüdűű, kegyelmezz nagyuram, néz kétségbeesetten a parancsnok. De mire Glaber verbálisan büntetni kezdhetné, Ashur tűnik fel, a nézéséből lerí, hogy megint valami nagy bölcsességet fog mondani. Hát persze, azt, hogy rájött, mért nem bírnak a katonák ezzel a Spartacusszal. Mert „csak katonák". Ide nem hintőporos valagú rómaiak kellenek, hanem rosszarcú gyerekgyilkosok, olyanok, akiknek van valami halvány fogalmuk egy elvetemült rabszolga (aki ráadásul még gladiátor is) harcstílusáról.

ScreenShot-41_2.png

Három katonád se bírna egy, lesoványodott szökevény ellen, vigyorog Ashur, Glaber pedig jószívűen megadja neki a bizonyítás lehetőségét, nesze egy kard, te is közéjük tartoztál egykor, had lássuk akkor az igazad. Ashur egy darabig tétovázik, megintminekjártapofám nézéssel, majd beáll a körbe, hogy agyonverjék. Az elején valóban könnyű célpontnak bizonyul a röhögő katonák számára, aztán némi vérvesztés után, valóban szétkaszabol három rómait, csak úgy. Kitudja a színész ügynöke mennyit könyöröghetett ezért a jelenetért, mert az eddigi évadokban, epizódokban teljesen mihasznának beállított Ashur most befenyített mindenkit. Glaber is elismerően bólogat, majd engedélyt ad, hogy hasonszőrű bérgyilkosokat toborozzon neki Ashur.

ScreenShot-45_8.png

Továbbra is Ashur az epizód főszereplője, ezúttal egy kiadós borbélykezelés után láthatjuk, amint büntetésből hátulról meghágja a vonyító dominát, amiért az számon merte kérni a szilfiumos ügyet. Ja meg hát pofon is vágta a szírt, valljuk be, igaz, így már érthető minden.

ScreenShot-60_2.png

Este Naevia és Crixus romantikázna, de a lány képtelen élvezni a dolgot. Valahol mélyen ez egy gyönyörű jelenet, ahogy a meggyötört, sebes-heges testek egymásnak feszülnek. Naeviát kínozzák az emlékei, rengeteg férfi erőszakolta és/vagy verte meg az elmúlt hónapokban, ezért képtelen lefeküdni Crixusszal.

ScreenShot-124_2.png

Gannicus Oenomaus felett búslakodik, Chadara megy udvarolni neki, de hamar rájön, hogy itt nem terem neki babér, ezért a rámosolygó Donar után fut. Hát tud élni, az biztos. Spartacus és Agron a lehetséges rabszolgaszállító hajók megtámadásáról tárgyal, Lucius pedig felajánlja, hogy megtanítja a nőket az íj használatára. Gannicus feltűnik mögöttük, Mira és Spartacus fejvesztve dugdossa előle a térképet, de a kelta pont leszarja, hogy kiholmitcsinál, neki csak bor kéne, az meg nincs, akkor rohadjatok meg.

ScreenShot-129_5.png

A capuai bordélyban mindig zajlik az élet. Kurvaverés, tömegbunyó meg miegymás, Ashur itt kezdi meg a toborzást Glaber új hadseregébe. Itt aztán találhat magának pár igazbarátot, kitűnő volt a dalválasztás, ahogy Malek Miki mondaná. Odahaza a megbüdösödött Ilithya Lucretiával fürdőzik, mindketten ki vannak bukva. Egyik meghalt apját siratja és férjétől retteg, a másik meg Ashur szagát próbálja leáztatni magáról. Lucretia azt tanácsolja Ilithyának, hogy játssza meg az engedelmes feleség szerepét, akkor talán csak kicsit fogja megszívatni Glaber.

ScreenShot-154_3.png

Spartacus Crixust faggatja Gannicusról, majd össznépi gyűlést tart, amelyen világosan kiderül, hogy a tábor többsége inkább megbújna valahol biztonságban, mintsem Róma ellen induljon. Spartacus egyre hevesebben szónokol, a nagy összecsapás elkerülhetetlen, fel kell készülnünk rá, majd csinálunk fegyvereket fából és kőből. Miközben ezt hallgatja, Gannicus majd' leesik a röhögéstől a kőfalról.Crixus elbeszélget Agronnal, hálás, amiért kimenekítették az arénából, de még mindig dühös a Naeviás hazugság miatt. Persze emiatt beindul a szájkereté és bunyó lesz a vége, a kis önző dögök elvonják a figyelmet Spartacus beszédjéről, aki nagyon pipa lesz rájuk. Aszittem ezen a hülye gall-germán rivalizáláson már túl vagyunk, rimánkodik Spartacus, Gannicus pedig továbbra is nagyon jól szórakozik a látottakon.

ScreenShot-164_3.png

Spartacus elviszi a keltát vadászni magával, talán azért is, hogy egy kicsit lefárassza, közben pedig kifaggatja az Oenomaushoz fűződő kapcsolatáról. Gannicus persze nagyon titkolózó, csak az elvesztett rudisa miatt bánkódik, Spartacus pedig igen bölcsen megállapítja, hogy a szabadság nem egy fadarab, hanem az ember alapvető joga, csak erről sok római főurat senki nem tájékoztatott. Beszélgetésükből Gannicusnak világossá válik, hogy Spartacust személyes gyűlölet szítja Glaber ellen, elveszített nője miatt és szerinte önző dolog mások életét is kockáztatni, de végül is neki édes mindegy.

ScreenShot-193.png

Miután Spartacus kiosztotta a feladatokat, munkához látnak az emberek, alagutakat ásnak, gerendákat készítenek stb. Donar pedig kardforgatásra tanítja az ügyesebbeket. Naevia igyekszik kideríteni, Crixus miként élte meg, hogy az éjjel elutasító volt vele. A férfi erre azt válaszolja, hogy egyetlen dolog ami számít, hogy mindennap láthatja, többet nem is kíván tőle, ha a nő nem akarja. Ahelyett, hogy Naevia hálás lenne ezért az utópisztikusnak mondható, szex nélküli kapcsolatnak, amelyet Crixus kínál, sírva elrohan, mert egy lelki nyomorék, ő mondta, nem én.

ScreenShot-198_2.png

Glaber és Seppius újfent megpróbálkozik csapataik egyesítésével, persze sikertelenül. Ez a Seppius olyan végtelenül hiú, hogy azt képzeli, Glaber majd könyörögni fog neki az egyezségért. Lucretia szerint a húgán keresztül kéne valahogy megragadni a kölök tökeit, Ilithya ezért meghívatja Seppiát a villába, majd ő telebeszéli a lány fejét, hogy meggyőzze bátyját a seregek összevonásáról.

ScreenShot-202.png

Ashur ezúttal valami kútban fogvatartott rabszolgát verbuvál a szedett-vedett bandájába. Az „Egyiptomi" névre hallgató gyilkológépnek nagyon barátságos és megkapó fizimiskája van, egy képet megérdemel.

ScreenShot-207.png

Lucius az erdőben oktatja az érdeklődőket íjjal lőni, Mira ügyesnek bizonyul. Chadara Donarral őgyelegne kézen fogva, de a férfi röhögve ott hagyja, nehogymá asziggye, hogy azé mer eccer dugtak, akkó járnak. A szöszi megint hoppon marad, lehet megtenni a téteket, hogy vajon ki lesz a következő, akivel összefekszik. Mira szerint férfi nélkül is el tudna boldogulni Chadara, vegye kézbe a saját életét.

ScreenShot-211.png

ScreenShot-212.png

Gannicus egy hatalmas vaddisznóval a nyakában tér vissza, kibelezése közben felmelegíti Crixusszal a barátságukat. Azt tanácsolja a gallnak, hogy jobban tenné, ha fogná Naeviát és jó messzire elszöknének innen, amíg nem vezeti őket Spartacus a biztos halálba. Oenomaus eközben magához tér, natessék megmaradt aranyszive. Gannicus alázatosan járul elé, hogy mindent bevalljon neki, ami közte és Melitta közt történt. Oenomaus nincs túl megbocsátó hangulatában, a kelta jobbnak látja távozni a táborból, nincs már itt keresni valója.

ScreenShot-221.png

Seppia a vártak szerint megérkezik a villába, hogy együtt sirassa az arénában elesett római urakat Lucretiával és Ilithyával. De a két banyesz terve még a butuska Seppiának is könnyen átlátható lesz, persze csak azért hívtatok ide, hogy szavaimmal befolyásoljam a bátyámat, szipogja a lyány. Még jó, hogy megjelenik Glaber, aki kisfiús bájával rögtön leveszi Seppiát a lábáról, najó, mégiscsak beszélek a bátyámmal, hogy dolgozzon a kezed alá, nagyszerű, vigyorog a praetor úr.

ScreenShot-233.png

Naevia este megint marcangolja magát, a színésznő szájába olyan barokkos körmondatokat adnak, hogy nem teljesen értem, mit akar mondani Crixusnak, mindenesetre egy kardot simogat, miközben beszél, ami azért elég bizarr. Crixus meg akarja csókolni, de a lány elhúzza magát, zsír, most már puszilkodni sem fogunk? merül fel joggal a kérdés Crixusban. Nem, helyette taníts meg harcolni, mondja Naevia, hát az is valami. Ez jutott a gallnak.

ScreenShot-238.png

Közriadalom lesz úrrá a táboron, mert lába kélt az összes pénzüknek, meg a fasza kis térképnek is, amin a neapolisi kikötő rajza is rajta volt. A gyanú természetesen egyből az éppen távozni készülő Gannicusra terelődik, aki rossznéven veszi az alaptalan vádakat. Spartacus tovább sértegeti, ezért a kelta időszerűnek tartja, hogy összemérjék erejüket. Test a test ellen harcolnak, folyik a vérük bőségesen, közben zuhogni kezd az eső, Mira erősködik, hogy szedjék szét őket, de senki nem akar beleavatkozni a küzdelembe. A lány íjat ragad és lő, bele a dolgok közepébe, Spartacus és Gannicus alig tud széthajolni előle, a nyílvessző pedig egyenesen Chadara hátába fúródik, és a mellkasán jön ki.

ScreenShot-246.png

A küzdelem így félbeszakad, mindenki azt hiszi, hogy Mira egy elszúrt célzás miatt ölte meg Chadarát, de nem, a lány el akart osonni, amíg a többiek Spartacusékra figyeltek. Az eltűnt térkép meg a lóvé is a csajnál van, Mira szánakozik, hogy csak sebezni akarta, de most már mindegy. Spartacus nem érti, mért akart meglépni a szöszke, mert úgy érezte, nincs helye közöttünk, mondja Mira, Donar feszengve álldogál, már bánja, hogy olyan tahó volt délelőtt a lánnyal. Így Gannicus tisztázta magát, magányosan elkulloghat, mivel hiába kéri, Crixus nem tart vele.

ScreenShot-262.png

Este Glaber és Ashur látogatást intéz Seppius villájába, ahol a frissen összerántott hadsereg élesben gyakorlatozhat. Pillanatok alatt lemészárolnak minden szolgát és katonát Ashur pajtijai, Glaber elégedettségi mutatója az egekben. Seppius bő vérrel borítva mászik a kövön, a praetor úr pedig még egy kicsit elbeszélget vele. Te kerested a bajt, nem akartál egyezséget kötni, most enyémek az embereid, a húgod, mindened, te hiú kis pöcs, és addig szorítja talpával Seppius torkát, amíg az meg nem hal (Glaber megőrült Level2). Szép lassan az összes római uraság bevégzi a keze (lába) által.

ScreenShot-280.png

Miután ezt elvégezte elégedetten távozik, feltesszük Seppiát siet megdugni . Ashur pedig végezetül ellopja Seppius kígyós karperecét, ami még sok bonyodalmat fog hozni kedves barátunk fejére.

Címkék: spartacus
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása