Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kívülállók - 3x05

2013. január 09. 13:00 - LenaNoir

Snájdig, aki mostanában bőrdzsekis-kapucnispulcsis menőgyerekként nyomul, épp elmegy otthonról, ám előtte még vethetünk egy pillantást az emlegetett kis iguánájára. Jaj de csúf vagy bogaram. A közösségi központ előtt vagyunk, ahol Snájdig leparkol, ezek szerint Kellyhez jött. Fiaink az öltözőben készülnek az újabb izgalmasnak nem igazán ígérkező napra. Vagy mégis? Flegmafelügyelő ugyanis bejelenti a jó hírt: ma kertészkedni fognak. Juhúú. Rudy mondjuk már rákészült a kutyaszar-szedésre, de üsse kavics, csak hogy lássátok, milyen spontán vagyok. No, akkor téma lezárva, mondja Flegmafelügyelő, kapjátok fel a szerszámokat, aztán húzás a kórházba gazolni meg ültetgetni. A Curtis-Simon-Rudy trió miután meglátja a folyosón várakozó Snájdigot fedezékbe vonul, és a dzsungel törvényeiről hadovál. Snájdig rájuk köszön, de Rudy más alternatívát prezentál az üdvözlésre. Miági mestertől tanult karmozdulatokkal veszi az irányt Snájdig felé, aki 5 mp alatt letrendezi kretén barátunkat. Most már a csajok is odaértek a tett helyszínére, és Kelly értetlenül áll a történtek felett, „mi a faszt keresel itt”-kérdezi udvariasan. Csak randira akartalak hívni, jön a válasz, bár ezek után Snájdig lehet, meggondolja magát. Kelly mindenesetre marhára örül, örüljünk mi is vele, mert mértne. Főcím.

vlcsnap-2012-12-24-15h28m55s221.jpg

Snájdig hatásos belépőjén töpreng, miután némi vértől szabadul meg a mosdóban, ami Rudyval való heves találkozója nyomán serkent a szájában. Szóval este a lakótelepi bárban összefutunk, kérdezi Kellyt. A lakótelepi bárban? Azon a puccos helyen, ahol még sosem jártunk? Hát persze, ott találkozunk! Na de várjunk csak, mi a szitu Shanonnal, a halott csajoddal? Igazad volt, mondja Snájdig, ő már nem jön vissza, ezzel Shannon-téma volt-nincs. Jógyerekek a kórház előtti kertben gazolnak éppen, amikor Rudyt az az égetően fontos kérdés kezdi foglalkoztatni, hogy mi lesz akkor, ha Kelly lefekszik Snájdiggal. Namárcsakazért, mert hogy akkor nem veszi el az erődet? Rudy szerint ugyanis ez Snájdig titka, lehet, így szerzi az erőket, amiket később elad. Lényegalényeg Kelly babám, Rudy bácsi kimondja a varázsszót: dupla gumi! Kelly kiakad, és elmegy sétálni a kórházba.

vlcsnap-2012-12-24-15h29m50s19.jpg

Az intenzíven vagyunk, ahol egy kómában lévő csaj pasija éppen azon elmélkedik, hogy hazafelé vegyen-e kenyeret, avagy inkább gyorskajáljon. Nem megy tovább Jen, mondja aztán a srác, te voltál a mindenem, de nem bírom ezt tovább, ég veled, aztán lelép. KómásJen monitorja pittyegni kezd, kissé nehezen érintette ezek szerint a pasija szövege, ergo hallja és érzékeli a külvilágot. Kelly épp kilibben a női szakaszról – ami tök véletlenül szemben van KómásJen szobájával - és bemegy megnézni, miért pittyeg már a monitor. Na vajon? Odalép az ágyához, megfogja KómásJen kezét, amikor kiszáll belőle a lélek, egyenesen Kellybe. Ezt követően furcsán nézegeti saját kezeit, ezeket a műkörmöket mondjuk azért megnézném kertészkedés közben. Asszem itt valami lélekcserés-történetnek voltunk szemtanúi az imént. Ez mondjuk kínosan fogja érinteni Kellyt, aki nagyon úgy tűnik, hogy beszorult KómásJen ágyhoz kötött testébe. Hogy lesz ebből randi Snájdiggal, hm?

vlcsnap-2012-12-24-15h30m44s52.jpg

Kelly-akimostKómásJen sprintel egyet, hátha még utoléri elszáguldó pasiját, de már csak a kocsiból egy pillantás erejéig csípi el, aki ugye nem ismeri fel őt Kelly testében, így tovább hajt. A mosdóban Kelly/Jen nézegeti magát a tükörben, hát kisanyám, ezt dobta a gép. Visszaballag a szobájába, a testéhez, és bocsánatot kér Kellytől, de ezt kell tennie. Vissza kell szereznie a pasiját, meg amúgy is elege volt már ebből a szituból. Kedvesen elhúzza a függönyt, merthogy ő is utálta, hogy mindig sötét volt a szobában. De jó fej. KómásJen arcát látjuk, és szinte halljuk, ahogy Kelly belül üvölt. Ezt hívják pechnek szívem. Rudy a központban panaszkodik Flegmafelügyelőnek, hogy milyen messze volt a kórház, akit nagyon megindít a történet. Közli is Rudyval, hogy várja őt a dühkezelési tanácsadója, merthogy ez is hozzátartozik a rehabilitációjához, eközben pedig szemrebbenés nélkül veszi ki Simon kezéből az utolsó Twixet. Rudynak amúgy megvan a véleménye erről a dühkezelési baromságról, hiszen nem is az ő hibája, hanem Rudy2-ő, aki szétverte az excsajuk kocsiját. Áhá, értem, mondja Simon, szóval így kerültél közmunkára. Igen, na, erről beszélek! De ő csinálta, én ártatlan vagyok. Utóbbi mondatot Rudy szerint szlogenként árulhatnák karkötőkőn. Abszolút működőképes ötletnek tartom.

vlcsnap-2012-12-24-15h32m12s144.jpg

Rudy dühkezelési terapeutája, Claire elmondja a terápia menetét, de Rudy csalódott, mert ő azt hitte, székeket fognak összetörni, vagy egymást szétverni bokszkesztyűvel. Kelly/Jen megjelenik Jen pasijának a lakásánál, azzal a szöveggel, hogy ő Jen barátja a suliból, be is hívatja magát a kéróba. TerapeutaClaire az autós incidensről faggatja Rudyt. Szerinted miért csináltad? Nemtom, mondja Rudy, talán a telihold miatt, olyankor bekattanok, mert félig farkas vagyok. Ezt a tényt, a heréin található szőrmennyiségből vélte megállapítani. Köszönjük Rudy. TerapeutaClaire ekkor a bepisiltél-kiskorodban-kérdést teszi fel, azon megfontolásból, hogy a felnőttkori dührohamok sok esetben ide vezethetők vissza, nincs ebben mit szégyellni. Rudy bár tagadja, valami nemoké vele, ki is tiplizik a szobából. Rudy2 kikívánkozott, szerinte ugyanis TerapeutaClaire átlát rajtuk, rájött arra is, hogy bepisilnek, és szerinte hasznos lenne ez a terápia, vissza kéne menniük. Rudy1 más állásponton van, és egyébként is, Rudy2 várja meg idekint, mert mindig ki akar ugrálni belőle, ami nem annyira buli. Rudy2 várakozik, amikor TerapeutaClaire sírva kirohan és beszáll a kocsijába, érzelmesRudynk pedig felteszi az akarszbeszélniróla-kérdést.

vlcsnap-2012-12-24-15h34m12s85.jpg

Ugrunk Jenpasi lakására, aki elmeséli, mennyit segítenek a barátok, miközben Kelly/Jen egy tollat kapcsolgat ki-be. Ezt Jenpasi furcsállja, mivel Jen is mindig ezt csinálta. Kelly/Jen elmondja, hogy ő Jen, azaz Jen van odabent, de Jenpasi-akitDomnak hívnak hitetlenkedik, ezért indul a kérdezzbármit-játék. Indulna, ha Kelly/Jen megvárná, míg Dom bármit is kérdezzen, ehelyett ő beszél az első randijukról, a közös életükről, na meg azokról a sztorikról, amiket Dom mesélt neki a kórházban. Ez szuper, akkor te vagy az Jen, Kelly/Jen ezerrel vigyorog, Snájdig meg a kocsmában ücsörög egyedül, és Kellyt várja. Curtis szerint Kelly felültette őt, Snájdig hagy is egy hanemérdekellek-monddmegoké-hangüzenetet Kelly telóján. Mondjuk, nem hiszem, hogy Kelly per pillanat megmondana bármit is. Dom még mindig le van sokkolva, Kelly/Jen meg elmegy átöltözni, aztán meg témáznak egyet a viszontlátás örömére.

vlcsnap-2012-12-24-15h35m41s163.jpg

Rudy a központban a többieket kérdezi, nem látták-e Rudy2-őt, mert tegnap este nem ment haza. Alisha furcsállja ezt, ugyanis Kelly sincs itt, Rudy ennek ésszerű megoldásaként a „Rudy2 és Kelly kefélnek”- opciót tartja. Curtis beközli, hogy Kelly a tegnap esti randijára sem ment el. Nincs idejük ezen tovább morfondírozni, mert Flegmafelügyelő elküldi őket megint gyomlálni, bár rákérdez, hogy hol az ötödik. Alisha falaz Kellynek, mondván telefonált, hogy rosszul van, ez oké is lenne, ha Simon nem cifrázná a „megjött neki és görcsöl” - beszólással, amiről kedélyesen elbeszélgetnek Flegmafelügyelővel. Rudy szerint amúgy briliáns volt Simontól ez a fedősztori. Curtis félrevonul a raktárba, hogy játszhasson Melissával, míg Rudyra újabb terápiás foglalkozás vár. A terápia azonban merőben új irányt vett, TerapeutaClaire ugyanis a tegnap abbahagyottaknál akarja folytatni, erős a gyanúm, hogy Rudy2 lesz a dologban. Rudy1-et egyáltalán nem zavarja, hogy TerapeutaClaire kézbe veszi a dolgokat. Curtisre, aki Melissával játszott Alisha nyit rá a raktárban és rákérdez mivel foglalatoskodott. Curtis nem érti mi ezzel a baj, régebben ők is ezt csinálták. Befut Simon is, aki először megmosolyogja a dolgot, aztán furcsállni kezdi, miért van itt Alisha, elvégre régen így/itt csinálták Curtissel, Alisha ebbe nem menne bele, és lelép.

vlcsnap-2012-12-24-15h37m42s133.jpg

Rudy miután kinyilvánította véleményét Flegmafelügyelőnek a terápia hasznosságáról, a mosdóban összefut Rudy2-ővel, és fény derül a kivelkeféltél-tegnapeste-ügyre. Rudy1 mesél a mai terápiás foglalkozásról, Rudy2 meg kiakad, hogy ne beszéljen így a barátnőjéről. Rudy1 sem örül túlzottan, neki ugyanis nem lesz 40 éves csaja, és Rudy2 rohadtul másszon vissza, mert a döntés amúgy sem az ő kezében van. Rudy2-őt meg nem érdeki, mert szereti TerapeutaClair-t, és elviharzik. Alisháék gyomlálás közben észreveszik Kellyt, aki épp a kórházba siet, Dom ugyanis ott ücsörög KómásJen ágyánál. Dom nem tud megbékélni a helyzettel, Kelly/Jen meg közli, ok, akkor lekapcsolom KómásJen gépét, és akkor csak én maradok neked. Dom kiborul, úgy érzi, többé már nem is ismeri Jent. Most már ez van Dom, szokj hozzá, ez vagyok én. Hát nekem meg „így” nem kellesz, felfogtad? Kelly/Jen épp elkezdené püfölni a fiúkáját, amikor befut Alisha és Simon, Dom meg jobbra el. Rudy eközben úgy gondolja, egy huszáros vágással véget vet a Rudy2 és TerapeutaClaire között kibontakozó románcnak, ezért közli, hogy kösz a szexet, de bocs, túl öreg vagy és túl sokat sírsz, ez nem fog működni, szóval csá. Tapintatos fiú, meg kell hagyni.

vlcsnap-2012-12-24-15h39m21s68.jpg

Kelly/Jen az öltözőben mereng azon, hogy az imént hagyta faképnél a pasija, Alisha rá is kérdez, hogy ki volt a csávó, de Kelly/Jen nem akar róla beszélni. Helyette inkább elsiet, útközben meg még a magyarázatot kérő Snájdignak is beszól. Rudy2 mit sem sejtve megy be TerapeutaClaire irodájában a „szereted az olasz kaját, mert foglaltattam asztalt” - mondattal. TerapeutaClaire nem érti a tézist, miért szórakozik vele Rudy, ezért egy lepöcsözéssel egybekötött pofonban részesíti. Most Rudy2 nem érti. Snájdig nem hagyja annyiban a dolgot, Alishát és Curtist faggatja mivanKellyvel-témában. Alisha beszél a srácról, akivel a kórházban veszekedett, Snájdig szerint meg kéne találniuk Kellyt. Alisha a képességével megnézi, hol van Kelly, aki ugye KómásJen testében fekszik. Testületileg be is mennek a kórházba, de a recepciós néni nem találja Kellyt a betegek között, pedig Rudy még illusztrálja is Kelly hajviseleti szokását.

vlcsnap-2012-12-24-15h42m31s203.jpg

Kelly/Jen eközben Dom ajtaján dörömböl, eredménytelenül. Alisha a kórházban meglátja a nőt, akit KómásJen ágyánál látott, így rátalálnak KómásJen szobájára, csakhogy ott ugye nem Kelly fekszik. Alisha megint belekukkant, mit lát Kelly, és őket látja az ágya lábánál. Rájön, hogy Kelly a kómás csaj testében van, és a csapat agya Simon, megint fején találja szöget a biztos helyet cseréltek a csajjal, akié a test-mondattal. Rudy meg is állapítja, hogy ez tisztára olyan, mint abban a Nicholas Cage-filmben, az Ál/Arc-ban. Simon ezzel azért vitatkozna, mert az Ál/Arc-ban nem volt testcsere, csak arcátoperálás. Simon szerint ez inkább olyan, mint a Bolondos hétvége. Ha én egy kómás testbe lennék bezárva, pont arra vágynék, hogy megtárgyalják fölöttem, vajon melyik amerikai filmhez hasonlít a szitu. Alisha is ezen az állásponton van, mi lesz Kellyvel gyerekek, inkább arról pofázzatok. Rudy mester problémamegold, és emelt hangerővel skandálja az Ébredj-fel szöveget. Szerinte ugyanis elképzelhető, hogy ezt még nem próbálták.

vlcsnap-2012-12-24-15h43m10s81.jpg

Egy nőci lép a szobába, Snájdig azt kammerolja, hogy ő KómásJen bátyja, a nőci meg elmondja neki, hogy az anyja úgy döntött, kapcsolják le KómásJent a gépről, na, ez fasza. Ha a test meghal, Kelly is meghal. Jól van, mondja Snájdig, akkor a kómás testet Kellystől lenyúljuk és eldugjuk a közösségi központban. Rudy figyelemelterel, Snájdig és Simon meg tolják az ágyat, bár a lépcsőnletolás hatására a lélegeztető gép szétcsúszik, még jó, hogy Simon gyorsan reagál. Már az ajtónál járnak, amikor megszólal a riasztó, szerencsére Curtis és Alisha odaért a kocsival. Be is szállnak, KómásJent az ölbe, Rudy meg még előre benyomorítja magát, irány a célállomás. A közösségi központ előtt eközben Kelly/Jen szomorkodik, akire Rudy2 talál rá, aki megérti milyen a mindent elvesztettem-életérzés. Snájdigék megérkeznek a központba, be is viszik KómásJent az össze lenyúlt műszerrel együtt, Rudy meg Kellyt próbálja elérni telón, aki éppen Rudy2-vel sörözget. Rudy2 veszi fel a telót, és azt a feladatot kapja saját magától, hogy csalja Kelly/Jent a központba. Oda is érnek, Kelly/Jen szembesül is a tervükkel, de felkap ez kést, közli, hogy nem megy vissza a kómás testbe, és a miértvan-egykómáscsaj-araktárban-kérdéssel belépő Flegmafelügyelőt jól leszúrja.

vlcsnap-2012-12-24-15h44m26s78.jpg

Snájdig rohan a menekülő Kelly/Jen után, és előadja kismonológját arról, hogy Jen elveszi tőlük az esélyt, mert ki tudja, talán összeillenének Kellyvel. Flegmafelügyelő eközben haldoklik, a többiek pedig mentő helyett az igazsággal szolgálnak, szuperhősök vagyunk bossz érted? Nem is Kelly szúrt le, hanem aki a testében van. Flegmafelügyelő jól ki is röhögi őket, persze szuperhősök, hogy nem jöttem rá! Kis hülyék, mondja, aztán kampec. Újabb strigula került fel a jógyerekek által kinyírt felügyelők táblájára. R.I.P. Flegmafelügyelő, hiányozni fogsz!

vlcsnap-2012-12-24-15h46m30s31.jpg

Snájdig eközben meggyőzte Jent, aki hajlandó visszacserélni a testét, feltéve, ha Snájdig odahívja Domot, és utána lekapcsolják a gépről, mert nem akar így élni. Testvisszacsere sikerül is, Kelly el is megy Snájdiggal Domért, aki elbúcsúzik Jentől, majd kikapcsolja a lélegeztető gépet. Rudy másnap felteszi a „most már Snájdig is a banda-tagja”- kérdést, de Curtis közli, ez itt nem az általános isi, itt nincsenek bandák. Megy egyébként is, teszi fel Rudy a többünket foglalkoztató, hogy hívják-kérdést. Így derül ki - majd 1 évad múltán - hogy Snájdigunkat Sethnek hívják. Kelly és Seth (!) a tetőn beszélik a meg a felültettél-kómábanvoltam-ezlenneamentséged-kérdéseket, amikor Rudy közbevág az „elkérhetjük Seth BMW-jét hogy eltemessük Flegmafelügyelőt” mondattal. Persze haver, itt a kulcs, temetkezzetek csak bátran. Félmosoly az arcokon, smár a tetőn, Rudyék meg temetnek. Szép is az élet!

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bütty 2013.01.09. 13:13:02

Szupi, már nagyon vártam a hv-t köszi, lenne egy kérdésem, én szinkronosan néztem és amikor Jen volt Kelly, nem volt ez a borzalmas debil beszéd, eredetiben megmaradt a tájszólás?
Köszi a választ.

LenaNoir 2013.01.09. 23:18:31

@Bütty: Igen, eredetiben megmaradt Kelly tájszólása.

Bütty 2013.01.10. 09:49:16

@LenaNoir: Köszönöm szépen, egyébként az elején nagyon nem csíptem ezt a Rudy gyereket, de kezdem kedvelni, és Flegmafelügyelő nagyon fog hiányozni.

teardrops 2013.01.10. 18:02:46

@LenaNoir: Pedig pont az tűnt fel nekem is, hogy Kelly a szinkronban Jenként normálisan beszélt. Csodálkoztam is, hogy ez miért nem tűnik fel a többieknek.

Amúgy meg hát... hozták a formájukat, fura is volt, hogy egy felügyelőtiszt ennyi ideig él, ha a társaság a porondon van.;-)

LenaNoir 2013.01.11. 11:38:59

Igen, Flegmafelügyelő már így is "túlteljesített" :) De azért bírtam a beszólásait!

Rudyt én nem bírom annyira még most sem, de elismerem, h vicces, és jókat röhögök rajta. De én Nathan-párti maradok, nélküle már nem ugyanaz, Rudy ide vagy oda. Sztem.

Bütty 2013.01.11. 16:06:47

@LenaNoir: hát igen, Nathan ritka nagy állat volt, ezért is imádtam én is, és tényleg nem ugyanaz nélküle, de nem olyan rossz mint amire számítottam.

@teardrops: nekem is az volt fura, ezért is kérdeztem, de azon gondolkodtam, hogy a szinkronhang mennyire örülhetett ennek :D
süti beállítások módosítása