Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 1x14 - Farkas és kölyke

2013. január 08. 11:00 - AaannnaaA

Rendőrségi segélyhívó felvételét halljuk, egy fiatal hang beszél. Lelőtték a bátyját, ezért kér segítséget. Azonban csak a rögzítő válaszol, a rendőrség elfoglalt. Nemsokára megtudjuk, hogyan kapcsolódik mai esetünkhöz. Reggel van, John érkezik az irodába, fegyverrel, elemlámpával. Majd miután átnézte, hogy nincs ott senki illetéktelen, akkor jön Főncsi, és kapcsolja vissza az áramot. Emlékszünk, a múltkori részben pánikszerűen hagyta el az irodát, amikor egy profi hekker kis híján leleplezte hőseinket. John megjegyzi, hogy még sosem látta Főncsit ilyen ijedtnek. Pedig egyszerű a főnöki filozófia, csak a paranoiás éli túl. Hááát, ebben a világban ez érthető. Főncsi nekiáll az irodai rendszert - immár még jobban megerősítve - újjáépíteni. És én, kérdi John. Te fiam menj az új szám után. Új szám jött? Amikor az iroda off-line volt??? John nem kap választ, Főncsi inkább sorolja a célszemély adatait. 14 éves (!!!), a neve Darren McGrady. John fáradjon már el a legutóbbi ismert lakcímére.

1.jpg

Amikor odaér, szembesül vele, hogy ez bizony egy tetthely. Csak nem késett el a gép? Főncsi szerint az kizárt, az ügy még folyamatban van. A hekker csak az irodáról szerzett tudomást, a gépről nem, úgyhogy gyerünk. John nem tud azonban tovább vizsgálódni, mert a házmester betoppan. Hősünk szemrebbenés nélkül rendőrnek adja ki magát, és kérdezősködik. Megtudja, hogy a lakásban megöltek egy Travis McGrady nevű csávót. Ő volt Darren bátyja. És hol az öccs? A házmester szerint a rendőrök vitték el. John tehát elmegy Carterhez, pontosabban a kocsija hátsó ülésére zuttyan be. Carter nem is hagyja ki a magas labdát, miszerint mindig így szerettelek volna látni John, a hátsó ülésemen, csak éppen bilincsben. Elnéző mosoly a válasz. Carter elhozta a gyilkosság aktáját. Darren volt az, aki a bátyja lelövése után a rendőröket hívta, de azok csak fél óra múlva értek ki, addigra a srác halott volt. Tehát ide kapcsolódik a felvétel, amit a rész elején hallhattunk. A fiút aztán elvitték a rendőrségre kihallgatni. Miután a szüleik nem élnek, és Travis volt Darren bátyja, már senkije nem maradt a fiúnak. Hogy hol van most? Kisétált a rendőrségről, nem várta meg a gyámügyeseket. John már indulna, de Carter még megkérdi, hogy elárulja-e valaha, hogyan választják Főncsivel az aktuális célszemélyt? Egy titokzatos mosoly a válasz, Carter most sem lett okosabb. Mindenesetre azt megígéri, hogy a gyilkosság nyomozójával beszélni fog, hátha ő többet tud az ügyről.

2.jpg

Már beszélnek is. A nyomozó nem érti, miért avatkoznak az ügyébe? Carterék nyomozhatnának inkább az után a fickó után, aki mindenkit térden lő. Ez jó. Carter erre mégsem mondhatja, hogy most már nem üldözöm, hanem vele dolgozom. Szóval beszéljünk csak Travis ügyéről. Hát arról nincs sok mesélni való. Egy étteremben melózott. A halála napján három tag belekötött az egyik pincérnőbe, Travis megvédte a csajt és kihajította a kötözködőket. Azok meg hazáig követték és az öccse szeme láttára lepuffantották. Személyleírás nincs róluk, csak annyit tudni, szuvenírnek elvitték az áldozat sapkáját. Ez kedves. John és Főncsi az irodában filóznak az ügyön. John szerint Darren azért lehet bajban, mert látta a tetteseket. De miután a fiú nincs meg, így John szemtanúk után indul, akik még tudhatnak valamit. Elsőként Travis munkahelyére megy. Megvárja, míg távozik az a pincérnő, akit az áldozat a halála előtt megvédett, de a lány nem akar beszélni. Némi lelkizés után azért rááll, és virágnyelven elmondja, hogy a rosszfiúk a közeli képregény boltban szoktak időzni. John már indul is.

3.jpg

Amikor odaér, látja, hogy a hely tulaja fiatal srácokkal kedélyesen beszélget. Aztán kilép egy rossz arcú tag, méghozzá Travis munkahelyének reklám sapkájában. A gyilok lesz az, aki tette után előzékenyen elvette az áldozat sapkáját. John utána ered, és hívja Cartert, hogy jöjjön, aki szerencsére épp közel van és indul. John kiszúrja Darrent is, aki szintén a rosszarcú után veti magát. A fiú fegyvert ránt, de nem sokra megy, mert John odaugrik, és elveszi a fegyvert, mielőtt gyilkos válna egy 14 éves kölyökből. Ekkor ér ide Carter. A gyanúsított tálcán kínálva, de Darrent el kell vinni innen. John tehát felnyalábolja a rosszfiú - mint megtudjuk Brick - mobilját, és Darrent, aztán beugrik Carter kocsijába azzal, hogy bocs, el kell vinnem a fiút. Behalok.

John és Darren a kocsiban beszélgetnek. Nem, nem vagyok rendőr, mondja John, és azon mélázik, jó lenne már egy választ gyártani arra a kérdésre, hogy ki is ő valójában. De a fiú mégis honnan szedte a fegyvert? Hát, zaciba vágott néhány értéktárgyat. A lakásban láttam a képeidet, zenélsz is. A trombitád is ment a zaciba? - kérdi John. Naná, most a bosszú a lényeg. John azonban elviszi a srácot egy ifjúsági otthonba, Fuszkó várja őket, ő lesz a dada. Amikor Darren meglátja, rögtön kijelenti, hogy ez ránézésre egy korrupt zsaru. Nem vagy Te olyan hülye, fiacskám, mondom én. Persze Fuszkó morog, hogy ez a gyerekfelügyelet most komoly? Aham. John már üget is elfele, elvégre van nála egy kocsi, amit vissza kell adnia. Még jó, hogy a nagy felhajtásban Fuszkó nem vette észre, hogy John Carter kocsijának kormányát tekeri.

4.jpg

Carter közben a lefogott tagot, Bricket hallgatja ki. A csávó azonban már gyakorlott, sorolja a jogait, elég nagy arc. Érdemi infót mindenesetre nem ad. John eközben már másokat figyel. Carter kocsijában ugyanis Darran bent felejtette a mappáját, elég jól rajzol a csávó. Johnnak ez segítség, hogy merre nézzen szét. Közben Brick telefonja nála van, üzenetet is kap. Válaszol rá, így kiszúrja ki, nézegeti a telefonját, ezzel megvan a két másik gyilok. Azt is látja, hogy benga kocsijuk van, és rengeteg pénzt lóbálnak. Visszamegy az irodába, ott elmélkedik rajta, hogy ezek bizony eléggé csúnya bácsik.

Főncsi nincs az irodában, azt hazudja Johnnak, hogy a gépeket szereli, de közben látjuk, hogy egy másik irodában ül. Egy titkárnő Mr. Wrennek szólítja, és bekísér hozzá egy vendéget. Will az, Nathan Ingram fia. Ezek szerint őt itt nem Főncsinek, hanem Harold Wrennek ismerik. Will elmondja, hogy talált valamit apja holmija között, ami maradásra bírta. Egy pezsgősdugó egy szalvétába csomagolva, amire annyi van írva: első nap, a Gép, 2005. 02. 24. Te tudod mit jelent ez, Harold bá'? Nem én, fiacskám. Jól adja a hülyét. Will talált apja iratai között egy nevet, Aliciáét, ő talán többet tud a dologról. A kormánynak dolgozott, de kapcsolatban állt az apjával. Emlékszünk mi is Aliciára egy korábbi rész visszatekintéseiből, amikor a gép készítésének körülményeit ismerhettük meg. Most már teljes neve is van, Alicia Corwin. Nathan Ingram halála után egy évvel felmondott a kormánynál, azóta egy kisvárosban él, ahol - egyedül az országban - nincs se mobil se internet. Az eddigiek alapján én megértem. Szóval Will elérte őt, és beszélni fog vele. Mert rájött, hogy 2005. 02. 25-én, tehát másnap írta alá az apja az 1 dolláros szerződést. Már csak ki kell deríteni, az miről szólt. Hajrá, mondja Főncsi alig megnyúlt ábrázattal, de közben klónozza Will telefonját.

5.jpg

Amikor ők ketten elindulnak ebédelni, látjuk, hogy Fuszkó figyeli őket, ezek szerint még követi Főncsit John megbízásából. Hogy ebből mi fog kisülni?? Ekkor Fuszkó telefont kap, Darren lelépett az otthonból. Hívja Johnt, aki nem túl boldog. Szerencsére Darren nála maradt jegyzetfüzetéből sejti, hogy egy bárban lehet a srác, el is indul. És tényleg, itt az öcskös. Nagy mellénnyel besétál, és két helyi vagányt vegzál, hogy hol van a két másik gyilok (az első ugye már Carternél előzetesben). A helyiek már épp kihajítanák, de megérkezik John, kiüti őket és elrángatja Darrent. Leülnek egy kávézóban beszélgetni. John megpróbálja lebeszélni a kölyköt, hogy mindenáron bosszút akarjon állni a testvére gyilkosain. Nem jár szerencsével. A srác kiteszi a maradék lóvéját az asztalra, mondván már csak ennyi maradt, felbérellek hogy te légy a gyilok. John kiakad: ha nem rendőr vagyok, akkor gyilok? Á, dehogy. Te egy Ronin vagy, egy gazdáját vesztett szamuráj, aki a maga ura. Naná. John végül rááll a dologra, mielőtt a kiscsávót lenyomja valaki, lesz ő a bosszúálló. Eltesz egy dollárt fizetségként, és ő szabja a feltételeket is. Az első: ember nem ölünk. Az üzlet megköttetett, egymás mancsába csapnak. Aranyosak.

6.jpg

Másnap mennek megfigyelni a két még szabadlábon lévő rosszarcút. Látják, amint épp megfenyegetnek egy férfit, védelmi pénzt szednek. John szerint ez már nem aprópénz, nyilván a zsaruk is tudnak róla, csak félrenéznek. A két megfigyelt megemlíti a főnökük nevét is, Andre. Nem ártana rájönni, ki ő. John szerint már elég sokat tudnak, ideje meghúzni a macska bajszát. Otthagyja Darrent, a rosszfiúk kocsijához lép, egy laza mozdulattal feltöri, beül és elszáguld. Leesik az állam. A kocsiból hívja Darrent, hogy hol találkozzanak. Mire a srác odaér, John ismét gyalog van, a kocsit elrejtette. Hogy ez mire volt jó? Zavarkeltésre. John Főncsit kéri, adjon GPS jelet a két megfigyelt tag mobiljáról. Főncsi tiltakozik, nem tetszik neki John egy dolláros szerződése a fiúval. Johnnak meg Főncsi eltűnései nem tetszenek. Amint ezt kimondja, már meg is van a GPS jel, lehet követni a két tagot.

7.jpg

Johnék így is tesznek. Látják, hogy sikeres volt a kocsilopás, a rosszfiúk meglehetősen idegesek. Egyikük öreganyjának ócska verdáját kell elhozniuk, mert ma pénzes meló várja őket Andrénál, oda meg nem mehetnek kocsi nélkül. Cartert közben az őrsön a főnöke szorongatja, bizonyíték nélkül nem tarthatja bent Bricket. Carter savanyú képet vág, de megígéri, hamarosan kiengedi a csávót. Közben este van, Johnék látják, hogy a megfigyeltjeik a képregény boltba érkeznek. Megszólítják a tulajt, ő lesz Andre. Fél millió dollárt kell a megbízásából a két rosszarcnak elszállítania a város másik végére. Elindulnak a lóvéval. Útközben egyikük kinéz az ablakon, és megszólal: hé, az nem a te kocsid? De választ már nem kap, mert tényleg az ő kocsija, amint épp egy keresztutcából beléjük hajt. Majd John lazán kiszáll belőle, és az összetört kocsi ablakához sétál, és beszól: helló fiúk, megvan a kocsitok. Na ez az a pillanat, amikor kétszer visszatekerem a felvételt, hogy kellően kiröhögjem magam. Másnap reggel két rosszfiúnkból az egyik a rendőrség előtt ébred, pontosabban egy járőr kocsi hátsó ülésén, ruha nélkül, üres üvegek között. Mehet a sittre. Tetszik John humorérzéke, de nagyon.

8.jpg

John Carterrel beszél, aki még nem engedte el Bricket, bár tudja, ebből baja lesz. Kérdi Johnt, hol a harmadik csávó, ha már kettőt segített bezsuppolni? Ő nálam van, majd ő szolgáltat bizonyítékot Travis megölésére. A részleteket Carternek már nem kell tudnia.

A srác összekötözött kézzel ül, nem úgy néz ki, mint aki fél. John kezdi is. Persze nem üti, hanem lelkileg akarja megtörni. A fél millió dollár védelmi pénz, amit szállítottak, már Johnnál van, elővesz hát egy köteg lóvét, és a csávó szeme láttára felgyújtja. Na ja, ha nem szállítja le a lóvét, a főnökei a srác fejét veszik. A harmadik köteg pénzt égeti el, mire vallomáshoz jut. A gyilkos fegyver öreganyám kéményében van elrejtve. Hol máshol?

9.jpg

Eközben Will Aliciával találkozik egy parkban. Főncsi is itt van, tisztes távolságból hallgatózik. Alicia eléggé lestrapáltnak néz ki. Will a gépről kérdezi, Főncsi pedig megkövülten hallgatja. Alicia azonban nem mond semmit, illetve hazudik. Amikor Will megemlíti Harod Wren nevét, Alicia alig leplezett ijedtséggel felugrik, és távozik.

Beesteledett. Andrét látjuk, amint azzal a korrupt zsaruval beszél, akit a kilencedik részben Cartert védve John majdnem leküldött a tetőről. Ezek szerint tényleg benne vannak az ügyben a korrupt rendőrök is. Andre azt kéri, hozza ki Bricket az előzetesből, mert szüksége van az emberére. Oké. Megy is az őrsre, elcsípi Carter főnökét, így rögtön kiderül, hogy Carter ígérete ellenére nem engedte ki a csávót. Majd most. Közben John Darrennel együtt a már említett kéményből halássza ki éppen azt a fegyvert, ami bizonyíték Travis megölésére. Sikerül kiszednie, ekkor jön a hívás Cartertől, hogy Brick szabad. Mire John megfordul, Darren már le is lépett az épp megtalált fegyverrel.

10.jpg

John azonnal hívja Főncsit, hogy menjen és hozza el a B-tervet. Az mi lenne, kérdi Főncsi. Meglátod, fiam, rá van írva, hogy B-terv. Fuszkó és Carter is elindul. Mindenki Andre boltjába tart, hiszen a rosszfiúk szabadlábon, nyilván ide jön Darren bosszút állni. És tényleg. Besétál és fegyvert fog a bent lévőkre. André halál nyugodt, lődd le fiam Bricket, ha már erre jársz. Közben odakint Főncsi megérkezik a B-tervvel, ami nem más mint egy táska, tele fegyverrel. John olyat vesz elő, ami egy kézi gránátvetőnek néz ki, de nem veszélyes fegyver, tömegoszlatáshoz használják. Értem én. Főncsi dolga elvágni az áramszolgáltatást, John pedig indul befelé. Odabent Darren persze nem képes csak úgy gyilkolni, Andre el is veszi a fegyverét. Tovább nem jutnak, mert elmegy az áram, és már jön is John, lövöldözni a rosszfiúkra. Carterék is ideérnek, Fuszkó hátra indul, Carter meg a főbejáraton. Ekkor Andre túszként vonszolja ki Darrent, de a fiú kiszabadul és futni kezd. Fuszkó fut utána, és rántja le a földre, még mielőtt Andre kilőné. Így a lövés Fuszkót éri. John és Carter végül ártalmatlanítja az összes rosszfiút. Carter ijedten fut a földön fekvő Fuszkóhoz, de ő nem sérült meg nagyon, pont a seggébe kapta a golyót. Mindenki megnyugszik, csak Fuszkót röhögik ki egy kicsit.

11.jpg

Másnap Főncsit látjuk másik irodájában, Harold Wrenként. Will érkezik, és közli, hogy mégiscsak távozik, Aliciától nem tudott meg semmit. John érkezik Darrennel a nevelőotthonhoz, ahonnan korábban megszökött. Találtak neki rendes nevelőszülőt, most már minden rendben lesz. Johntól még egy trombitát is kap, ezentúl zenélj fiam és rajzolj, jobb dolog, mint a gyilkolászás. Köszönetképpen John egy rajzot kap a fiúról, őt ábrázolja. Helyesek. Fuszkó várja őket, megkedvelték egymást Darrennel, látszik rajtuk. Miközben a kölyök besétál a nevelőotthonba, Fuszkó mesél a Főncsi utáni nyomozásáról. Beszámol a Harold Wren álnévről, ezt ugye mi már hallottuk. Ezen a néven járt egyetemre, egy osztályba Nathan Ingrammel. Csakhogy ez a név az egyetem kezdete, azaz 1978 előtt sehol sem bukkan fel, tehát ez is álnév. Johnnal együtt nyúlik meg az arcom a csodálkozástól.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása