Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x20 - Az élet rendje

2013. január 07. 11:00 - Szencsike

A repülőgép ronccsal lezuhant Boone-t Doki igyekszik életben tartani. Sun asszisztál mellette, Hurley-t is mozgósítja, ülésért küldi el őt, Kate pedig Sawyer cuccaiból kell hoznia a fertőtlenítéshez alkoholt. Boone csak hörögni tud, a tüdeje összeomlott, ezért Jack beledöf egy hosszú tűszerűséget Boone mellkasába, a levegő szisszenve áramlik ki, egy csövet is kap a bordái közé. Flashback, Jack és egy haverja öltönyt próbálnak, a havernak baja van a nyakkendővel. Jack a felelősségről kezd beszélni, reméli, hogy a haver nem rezel be a feladat súlyától. Nyolc sör után haversrácnak semmi baja nem lesz, igaz a hölgy ezért megharagszik rá. Valami készül, talán esküvője lesz a srácnak. Öltöny sikeresen felvéve, Silverman jól mutat benne. Jack még finoman megjegyzi neki, hogy még visszakozhat, de a barát eltökélt, végigcsinálja. Kijön a szabó, a vőlegénynek hozza a kezében tartott öltönyt. A vőlegény pedig Jack. Doki Boone-ért harcol, megígéri neki, hogy rendbe fogja őt hozni, megmenti az életét. Főcím.

pic1.png

A parton is zajlik az élet. Terheslány sétálgat és érdeklődik a tűz mellett kajáló Tutajoséktól, hogy mikor lesz kész a hajó. Közben Yin, mit sem törődve Mike invitálásával, megszállottan vágja tovább a fát. Mike és Sawyer őt és angolultudó kedves feleségét beszélik ki, majd érkezik Kate és az alkoholt kéri. Sawyer kérdés nélkül megy sátrához és átadja Kate-nek az összes piát. Kate elmeséli a balesetet, még Sawyer is kételkedik Locke meséjében. A barlangoknál Doki Boone mellkasi sebeit varja össze, Boone a „sajnálom” szócskát motyogja. Jack a varrás után a vérátömlesztés gondolatával játszik, de még nem tudja, hogyan kellene csinálni, így előtte Boone nyílt lábtörését oldja meg. Elkezdi fertőtleníteni, látszik rajta, hogy fel van pörögve, Sun kiküldi egy kicsit pihenni, majd ő előkészíti neki a terepet. Doki a sátorból kilépve az izgága Rockerrel találja magát szemben, aki a kérdezősködésével csak Jack-et idegesíti fel.

pic2.png

Flashback, a menyegző előtti partin vagyunk, a menyasszony bemutatkozása zajlik. Az ifjú menyasszony egy szörnyű balesetet és az azt követő eseményeket meséli el: két évvel ezelőtt egy defekt miatt a szembe forgalom sávjába csúszott át kocsijával, és egy kisbusz elcsapta. Eltört a gerince, senki sem bízott benne, hogy újra fog járni. De jött Jack, aki megígérte, hogy meggyógyítja, és így is lett. Táncolhat az esküvőjén, igyunk Jack-re! Jack, a hős, Boone lábát vizsgálja, hogy lehetne helyre állítani. Sun egy kis fadarabot hoz be, Boone szájába kéne tenni, ezt harapja át, ne a nyelvét, ha fájdalmai lennének. Jack megkéri a nőt, hogy szorítsa le Boone vállát, ő megfogja a lábát, majd vesz egy mély lélegzetet. Reccs, majd a kint üldögélő Ducit látjuk, aki bedugja a fülét, mert nem tudja elviselni Boone ordítását.

pic4.png

Kate villámsebességgel fut vissza a megszerzett alkohollal, de megbotlik, elesik, a piák közül néhány összetörött. Nem messze tőle valaki mászkálását hallja, elindul a lépések irányába. Terheslány az, aki igyekszik visszatartani a szülési fájdalmait. Kate noszogatja, irány vissza a tábor, Claire magának sem akarja beismerni, hogy szülni fog, és nem megy sehova, leül egy fatörzsre. Kate érzi, hogy vesztésre el, így segítségért kezd el kiabálni. Yin az ázsiaiak munkamániájával készíti tovább a hajót, mikor hangokat hall: Kate kiáltásait. Futásnak ered, a hang forrását keresve rohan a dzsungelbe, és megtalálja a szülni készülő Claire-t. Yin pánikba esve figyeli a lányt, Kate kéri, hogy keresse meg Jack-et. Jack, doktor, Yin vágja, Kate még odaadja a táskáját, majd elindul a barlangok felé és Claire-nek is megígéri, hogy vele marad.

pic5.png

A barlangoknál Sun törölgeti az eszméletlenséghez közelítő Boone fejét, Jack utasítja a nőt, hogy kérdezgesse, nehogy a srác sokkot kapjon. Sun kérdezgetni kezdi őt a vércsoportjáról, Jack a vérátömlesztéshez szükséges tűt farigcsálja, de nem jó a kifaragott bambusz mérete. Mérgében elhajítja a darabkát, úgysem tudna segíteni rajta, ha nem tudja, hogy hol sérült még meg, és hogy mi a vércsoportja. Boone elnyöszörgi a vércsoportját (A negatív), majd Shannont hívja. Doki elküldi Sunt Rockerért, hogy keressen Boone-nal azonos vércsoportú embereket és hívja Shannont is. Az érintett Sayiddal egy romantikus estét készül eltölteni egy félreeső partszakaszon. Fáklyák, egy kis gyümölcs, takaró, ilyen itt a romantika. A barlangoknál Rocker jelenti, hogy talált néhány embert, akik tudják, vagy legalábbis valószínűleg tudják a vércsoportjukat, de olyat, aki Boone-nak kellene, egyet sem. Jack még rákérdez, hogy 0-s vércsoportú szigetlakó nem volt-e? Jókor jön Sun, hozza a tűnek valót: a tengerisün tüskéi megfelelnek a célnak, ezt még Doki is elismeri. Rocker még mindig a vércsoportokon kattog, 0-ról szó sem volt, de Doki leállítja, ő az. Igaz, ez is csak ideig-óráig lesz jó, mert a 0-s adhat mindenkinek, de ez csak tűzoltásra jó, a problémát nem oldja meg. Vagyis Boone meghalhat, összegzi Rocker a helyzetet. Nem fog meghalni, utasítja el a gondolatot Jack.

pic6.png

Flashback, este van, Jack a bár zongoráján játszik, néhány méterrel arrébb mosolygós lányok figyelik a zongoristát. Felbukkan a pizsamás menyasszony is, aki mosolyogva tájékoztatja urát a csajokról, majd leül Jack mellé és egy darabot kezdenek el játszani. Asszonyka, Sarah, felveti, hogy nem kell végigcsinálni a dolgot. Tudja, hogy Jack nem akarja ez az egészet. Lehet csak azért erőltette, mert sok esküvői magazint olvasott, és hogy ez nem kötelező. Nem az esküvő lemondásáról van szó, hanem az esküvőn elhangzó beszéd a téma. Jack eltökélt, végigcsinálja, csak még meg kell fogalmaznia. Apu is el fog jönni, de menni fog így is, ígéri Jack. Sarah elindul lefeküdni, esti puszi, de a kétség kicsiny szikrája ott figyel Jack szemében.

pic7.png

Yin megérkezik a barlangokhoz, Duci irányítja a rögtönzött műtőbe Dokihoz, ahol durva látvány fogadja. Ott van felesége, akivel most találkozhat először a veszekedésük óta, és ott van Doki is, aki már javában adja a vérét Boone-nak. Ott téblábol Rocker is. Pár pillanatig tartó csend után Yin koreaiul hablatyolja el, hogy mi a helyzet, igaz Doki felé fordul, Sunra rá sem néz, aki lefordítja férje szavait. Claire-hez kellene menni nagyon sürgősen, mindjárt szülni fog, Kate vele van. Doki Claire állapotáról faggatja a koreait, Sun Doki szavait fordítja férjének, aki válaszadáskor sem néz feleségére. Charlie már indulni akar barátnőjéhez, Doki rászól, figyeljen egy kicsit, egy üzenetet visz el Kate-nek. Elmondja, mit kell tenniük, ha megindulna a szülés és a lényeg: Kate fogja levezetni a szülést, mert ő nem fog odamenni, Boone mellett fog maradni.

pic8.png

Beesteledett, Claire-nél javult a helyzet: abbamaradtak a fájásai. Claire örvendezik, nem fog szüli, Kate nem ilyen optimista, szerinte várni kellene még egy kis időt. Az öröm valóban korai volt, amint Claire felpattant alkalmi ülőhelyéről, elfolyt a magzatvíz. Kate nyugtatja meg, hogy minden rendben lesz, Jack hamarosan jönni fog. Jack viszont még mindig a vérét adja Boone-nak, aki szerencsére magához tér, és mesélni kezd a repülőről, a fülkéről. Pár mondat után visszazuhan az eszméletlenség sötétségébe, és Shannon nevét sóhajtozza. A lány Sayiddal romantikázik, de hangulatölőként felemlegeti a testvérét. Nem vér szerinti rokonok, csak hogy Sayid megnyugodjon, ám szerelmes volt a lányba. Shannon szerette őt, de sosem érzett iránta szerelmet. Sayid érezhetően nem így tervezte az estét, ő visszaindulna a táborba, de a lány maradni akar.

pic9.png

Clairékhez megérkezik Charlie és Yin, Kate rögtön Jackről kérdez, de nem örül a válasznak: egyedül maradt. Veszekedni kezdenek Rockerrel a menni fog-nem fog menni dolgon, Claire a háttérben tovább szenved. Őt Yin próbálja koreaiul megnyugtatni, a lány kiönti neki a szívét. Egy hét kiesett az emlékeiből, mi van, ha valamit tettek a kicsivel? Nagyon fél, felkészült-e erre egyáltalán? Kérdezi magától, de a választ Kate-től kapja meg: ő is nagyon fél, de ha összefognak, akkor együtt sikerülhet. Jack továbbra is Boone-t igyekszik megmenteni, de ő maga is egyre rosszabbul van. Jack szerint a törött láb miatt van, érzi, hogy nem azért sérült meg, amit Locke elmondott, hanem valami összeroncsolta. Sunt mindez nem érdekli, kirántja Jack karjából a vérátömlesztő szettet, és igaza volt, mert a férfi már alig áll a lábán. Kisétál a műtőből, és Hurleyhez megy: Mike-ért küldi Ducit.

pic10.png

Flashback, Jack a szálloda medencéjének partján üldögél és iszik. Megérkezik Apa is, mosolyogva üdvözlik egymást, Jack kezében egy papírlap van. Apa is letelepszik a medence partjára, így már együtt lógatják a lábukat a vízbe és ő is meghúzza a piásüveget. Apa kikapja Jack kezéből a papírt és olvasni kezdi. Ez a beszéd az esküvőre, csupa nyálas szöveg, ami nem Jacké, hanem Sarah-é. Christian Sarah-t kezdi dicsérni, és ha Jack szereti őt, miért üldögél egyedül. Jack csupa kétely, mi van, ha ő nem az a férj és apa lesz, akinek lennie kell. El kell-e vennie feleségül egyáltalán Sarah-t, vagy csak azért veszi el, mert megmentette? Apa szerint Jack az elkötelezettségtől pánikol. Ezzel elsőre meg is nyugtatja a fiát, ám még hozzáteszi, csak a kudarcot nem tudja elismerni.

pic11.png

Jack jobb színben van, Mike is itt van, Locke-ról beszélnek, Jack szerint a kopasz hazudik a balesetről. A csomagtér lecsapódó ajtaját nézegetik, és fadarabokat raknak a küszöbre. Sun kíváncsi, hogy mit ügyködnek, Jack szerint Boone lába menthetetlen, le kell vágni. Jack kipróbálja az ajtót, Mike még javaslatot tesz a fejsze használatára, de az ajtó marad a befutó. Az ajtó kegyetlenül lecsapódik, kettészelve a fát. Claire vajúdik, a percenkénti fájásoknál tart, Kate nem húzná tovább az időt. Claire viszont igen, nem akarja megszülni a babát, minden erejével azon van, hogy ne nyomjon. Claire tudja, hogy a baba is tudja,örökbe akarta őt adni. Kate tudja, hogy a baba tudja, hogy Claire sosem hagyná, hogy bármi baja legyen. Ez a baba mindenkié, senki sem fogja őt cserbenhagyni. A lelkifröccs hatott, Claire nyomni kezd. A közelben üldögélő Rocker és Yin hallgatják a szülés keserves hangjait, Rocker már rohanna is fogni Claire kezét, de Yin visszatartja. Férfinak ott most nincs helye.

pic12.png

Dokiék a láblevágáshoz készülődnek, átraknák Boone-t egy rögtönzött hordágyra, de nagy a baj: Boone vért köhög fel. Jack nem szól semmit, inkább int Mike-nak és átrakják Boone-t a másik ágyra. Sun kiabálni kezd vele,nem mentheti meg Boone-t. Jack visszaüvölt, hogy senki ne mondja meg neki, hogy mit tegyen. Boone ott fekszik az ajtónál, sérült lába pont a lecsapódó ajtó útjában van. A szükséges előkészületek után Jack elküldi Mike-ot, aki biztos, ami biztos a közelben lesz. Jack szembetalálja magát Sun helytelenítő pillantásával, ám a nő elsétál, ezt még ő sem akarja látni. Boone nyöszörög, Jack még nem csapja le a lábát.

pic13.png

Flashback, itt az esküvő napja, Sarah már a saját esküjének a szövegét mondja, jóban, rosszban satöbbi, satöbbi. Jack-re kerül a sor, aki pár pillanatig csendben áll, de elkezdi. Beismeri, hogy majd egy hónapig próbálkozott azzal, hogy megírja a beszédet, de nem sikerült. Egyre nehezebb lett, csak azért, mert félt beismerni a kudarcot. Sosem tudna olyan szépet írni amit Sarah, és nem ő mentette meg a feleségét, hanem ő segített Jack-nek, aki nagyon szereti őt. A beszéd alatt a csaj majd megörül az idegtől, és látszik, hogy nagy kő esett le a szívéről Jack boldogító igenje után. Apa is büszkén figyeli fiát, aki immár házasember lett. A csapóajtónál Jack készülődik, minden erejét összeszedve indítaná útjára a pengeéles végű ajtót, de Boone felébred. A srác tisztában van vele, hogy hamarosan vége, Jack nem akarja elfogadni. Boone nem akarja, hogy Jack megmentse, nem kell betartania az ígéretét. Jack letérdel Boone mellé és bocsánatot kér tőle, de Boone ismét felmenti.

pic14.png

Claire mindjárt megszül, csak pár nyomás és kint lesz a feje, instruálja őt Kate, a fiúk csendesen aggódnak a háttérben. Egy utolsó nyomás után kint is van a baba, egészséges kisfiú! Claire mosolyog és sírdogál, a fiúk ölelkeznek. Jack elvitte Boone-t az ajtótól, magába roskadtan üldögél mellette. Boone utolsó erejével Shannonnak üzenne, de erre már nem kerül sor: Boone meghal. Jack nehéz szívvel csukja le a srác szemeit. Másnap reggel Claire büszke anyukaként tér vissza partra, kis közösségük új taggal bővült. Mindenki mosolyogva nézi a gyerkőcöt, köztük van Hurley, Sawyer és Doki is. Duci figyel fel a mosolyogva közeledő és egyre szerelmesebb Sayid-Shannon párosra, Jack-et is figyelmezteti. Jack indul el a páros felé közölni a hírt, akik érzik, hogy valami baj van. Míg a többiek boldogok, hogy Claire és a baba is jól van, addig Shannon már Boone holtteste mellett zokog. Jack is igyekszik túltenni magát az ügyön, Kate megy hozzá egy kicsit beszélgetni. Meg is dicséri a lányt a szülésért. Kate próbálna beszélgetni vele, de Jack makacs öszvér, nem akar beszélgetni. Legalábbis arról nem amiről Kate szeretne. Szerinte Boone nem egyszerűen meghalt, hanem meggyilkolták. Összepakolja táskáját, és elindul megkeresni John Locke-ot.

Címkék: lost
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

9Kitti2 2013.01.08. 21:25:03

Hú ez egy nagyon jó rész, emlékszem anno hogy bőgtem, amikor Boone meghalt. Durva volt.

G_Norton 2013.01.10. 11:42:50

Az egész első évadban ez volt a legjobb rész, döbbenten ültünk a tévé előtt egy órát. A hogyvolt is jó, gratula.

Szencsike 2013.01.10. 13:16:13

A kettőssége ragadott meg a legjobban: Boone haldoklik és meghal, de közben születik egy új élet is.
süti beállítások módosítása