Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 2x13 - Egy ritka példány (Anything You Can Do) ÉVADZÁRÓ

2013. január 06. 21:00 - parcihocok

Évadunk záró epizódja bosszantóan zavarosan kezdődik: egy westernfilm kocsmájában vagyunk, Murdoch, az ő régen látott apucija és valami piros ruhás macsó zorro társaságában. Majd egy gyors snitt, egy hetet előre ugrunk, van egy ablakból kizuhant geológus áldozat (Mr. Breen), az ő halott lepkéje, és a tetem felett veszekedő két egyenruhás: Murdoch és Mr. Linney. Utóbbi valami hegyi rendőr, és egy egyelőre semmit nem mondó másik ügy kapcsán van itt, állítva, hogy gyilkosság történt. Na, Murdoch és ő, a két alfahím, ahogy kell, egymás torkának is ugranak. És ha még nem lenne elég, Dr. Ogden valami ficsúr kocsijából szökken ki heherészve a hullához.

Murdoch 2x13_1.jpg

Linney gyakorlatilag Murdoch kiköpött mása, de így duplán tulajdonképpen elviselhetetlenek: két okoskodó, pökhendi fráter, akik állandóan egymásra licitálnak. Ám kiderül, hogy Linneynek igaza volt: Mr. Breen lepkéjét (ami miatt állítólag kiesett az ablakon) megmérgezték, és csak a tetemét rakták a lepkehálóba. Szóval a geológust valóban kilökték. Na most, halála előtt az első áldozattal, Mr. Doakes-szal találkozott, aki ércszakértő volt. Lehet, hogy valami nagy pénzt érő biznisz volt a háttérben? Hiába keresik fel azonban az Arcona Bányásztársaságot (ahol Mr. Doakes alkalmazott volt), ott nem árulnak el semmit. Az események közben párhuzamosan futnak, vagyis egyszer a western-helyszínen vagyunk, ahol a két nyomozót és Murdoch apuciját lövik, ők meg próbálnak valahogy kievickélni a szorult helyzetből, másszor meg visszaugrunk időben a nyomozáshoz. Csak kiderül egyszer, hogy kerültek a western-helyszínre...

Murdoch 2x13_2.jpg

A lepkevadász áldozat ismerősét, akivel az imént beszéltek a nyomozók, hamarosan holtan találják, és persze ez is tutira balesetnek néz ki. Bár hírt kapnak egy bérgyilkosról, Balesetes Edről, akinek ezek a fura "balesetek" pont a profiljába vágnak. De őt csak nagy bizniszeknél szokták bevetni. Közben a doktornő és Linney nagyon egymásra hangolódnak, Murdoch meg folyton olyan képet vág, mintha citromba harapott volna. És hogy még egy kicsit szarabb napja legyen, azon a listán, amin az Arconával együtt Brit-Kolumbiában földet vásárlók neve van, felbukkan Murdoch-apu neve is. Naccerű, fater mán megint svindlibe keveredett. Lehet menni Linney-vel Pringle Creek-hez. A szar napot betetőzendő Murdoch még a doktornővel sem tud beszélni, mert az már megint a ficsúrral randizik. Murdoch türelme itt ér véget, Crabtree-vel szolidan lenyomoztatja a fickót.

Murdoch 2x13_3.jpg

Megérkezve Pringle Creek-be végre kiderül, hogy ez a western-helyszínünk, ami amúgy totál elhagyatott. Kezd letisztulni a sztori: az Arcona fillérekért megvette a területet, mert azt hitte, aranylelőhely. Többszörös áron továbbadta befektetőknek, majd hamarosan kiderült, hogy nincs ott semmi. A befektetők nyilván dühösek lennének, de ha a vállalat vezetése elteszi az útból azokat, akik tudhatják, hogy nincs arany, semmi gond nem lesz. Ez lehet a balesetek oka. Ami sokkal cukibb, hogy a két nyomozó ott találja Murdoch-aput, aki mint kiderül, nem csak Murdoch-, hanem Linney-apu is. Szóval tesók ezek ketten, na ezért volt a nagy hasonlóság.

Murdoch 2x13_4.jpg

De azt még mindig nem tudják, kik lőnek rájuk, és mi a frászt fognak kezdeni ellenük egy szál pisztollyal (mert persze Murdoch zsebében nem fegyver van, hanem Byron- és Shelley-összes). Milyen jó, hogy most már két okostojásunk van, akik hamar összedobnak egy gránátot, amivel megsüketítik és megvakítják a támadóikat, majd rögtön le is csukják őket. Kész, passz, nem tudjuk meg, kik voltak, de a jelenetnek nem is ez volt a lényege, hanem a kiscsalád találkozása. Még egy szerelmi jótanács Linneytől, aztán Murdoch ellovagol a kietlen pusztaságba. Közben Torontóban egy jól irányzott csellel Brackenreid is elkapja az Arcona igazgatóját, minden jó a vége jó, rossz fiúk a böriben, a jófiúk meg zseniális nyomozók.

Murdoch 2x13_5.jpg

És hogy ne egyen minket a fene, zárásképpen Murdoch megmondja Dr. Ogdennek, hogy folytatni akarja.Mivel a doktornő ficsúrja hőlégballon-oktató, a doktornő meg épp egy extrémsport kellős közepén van, Murdochnak muszáj csatlakoznia hozzá. Szóval elrepülnek ketten együtt a rózsaszín naplementébe, miközben Murdoch csak mondja és mondja és mondja a tudománytörténeti információkat, adatokat és érdekességeket....

Murdoch 2x13_6.jpg

Itt a vége, fuss el véle, máris véget ért a második évad. Most következik némi szünet, de ne menjen senki messzire, hős nyomozónk hosszú évadokon keresztül szórakoztat majd még minket (ha egyszer Juliával le tudnak szállni abból az életveszélyes hőlégballonból).

Címkék: murdoch
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2013.01.06. 23:37:03

Különösen a "hegyi rendőr" tetszett.

Concertina, a szögesdrót 2013.01.18. 09:43:46

Vetítették az első évadot pár éve valamelyik magyar adón? Olyan ismerős az első pár rész...

No, persze Byronék úgy kerültek tökéletesen Analitikus, ám Emberien Féltékeny Murdoch zsebébe, hogy lenyúlta Dr. Ogdentől. Bár ebben a részben M. azt állította, hogy a poszt restauráció szerzőit kedveli leginkább, azért egy máaik rész elején a színházból kilépve élvezettel magyarázza Wilde egyik szójátékát, az Earnes-et (Szilárdnak kell lenni).

parcihocok 2013.01.19. 06:58:02

@Concertina, a szögesdrót: Azt hiszem, a Story4-en ment az első évad.
Szerintem Murdoch, a Tökéletes minden korszak minden szerzőjét kiválóan ismeri, sőt mi több, fejből idézi. Nem is értem, miért kellett neki a könyv:-)
süti beállítások módosítása