Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 2x10 (spanyol LOST)

2013. január 06. 11:00 - Sigismundus

Megint mesével kezdünk, Tündibündi szerint az emberek olyanok mint a citromos fagyi. Ami olyan ízű mint a citrom de valójában fagyi. Az emberek is lehetnek kivülről buták, de belül okosak, mint Buborék. Vagy kivül bátrak, de belül félnek mint Gamboa. Julian volt őrségben de nem vette túl komolyan, elaludt. Jó kapitány ébreszti, csak annyi a hír 35 csomóval hasítanak a szélben. Meg még mindig nem állt helyre az iránytű, zavar van a mágnesességben. Aztán Elsőtiszt eltámolyog, Ricardo meg összepakolja itt maradt cuccait.

Clipboard02 Barco210 (1).jpg

Így a rákgyógyszert is, saját kabátjába teszi, majd átadja. És ekkor jön Salome, reggelivel, jótékonyan ő is pakolgatni kezd, és megtalálja az üvegcsét – Montreronál... Jól tudja mi ez, hisz barátnéja, néhai Montreroné ezt szedte. Jó Kapitány mégsem árulja el Juliant, azt mondja, az övé, pár napja tudja csak, de titok. Ok?

Aztán, Palomares perel Istennel. Nem érti milyen jel, milyen próbatétel az amit rámér az Úr. Semmi értelme meg amúgy is, ami Világot létrehozott, az elpusztította. Szóval a zsarnoknak nem lesz utolsó szolgája többé. Azért a keresztet nem dobja el. Ja amúgy egyre erősebb a szél. Julia és Buborék kutatnak, Manolitot vizsgálják egyenlőre kivülről. Doktornőt elkapja Gamboa és érdeklődik, ha jól van a kacsa, akkor megehetik? Persze nem kulináris élvezetek vágya vezérli. Megint jó kis utalásokkal teli párbeszéd hangzik el, mely szerint az Alexandria projektben mások is benne vannak, de a Sarkcsillag nem érhet előttük az utolsó szigethez. Tudja ezt Julia is, de egyre kevésbé hiszi ugyanezt.

Vízesblokk, Salome keresi Palomarest, mert sürgős lelki problémája van. Hiába, mert a srác közli mindenkivel, nem pap többé, leköszönt, ez van. Mintha villám csapott volna ide, eddig ugyan nem tűntek nagyon vallásosnak a diákok. De a spanyol lélekhez kellhet valami vallás is, és annak pap kell. De hiába minden kérlelés Vilmától, Andres (mert így hívják, papocskának már nem) döntött. Egyedül Piti van vele.

Clipboard02 Barco210 (2).jpg

Máshol is szövődik románc, borostás hízeleg Esmelának, megmentette az életét meg minden, randira hívja. Butácska nem fogadná el, de a férfi megint a megfelelő alanynak való szöveggel folytatja, hogy mindketten kissé magányosak, egyedül vannak itt. És ennyi elég hogy egy szeretethiányos és magányos lányt elbüvöljön.

Clipboard02 Barco210 (3).jpg

Pókharapó mert nő, megrendült lelke nem tudja a titkot tartani, elmondja hát vőlegényének Juliannak, hogy barátjuk Ricardo rákos. Julian első meglepetése után szaporán fogadkozni kezd, kitartanak a barát mellett, ez csak természetes. Aztán megy a Hídra rohanvást. Ott közben Doktornő jelent Kapitánynak, már biztos hogy a kacsa szárazföldön járt. Nem fél az emberektől és növényi magvak voltak az ürülékében, kövek a talpán, amiket tengervíz lemosott volna. Ha 12 órája evett és azóta repült akkor kb 500 tengeri mérföld/ 1800km a távolság. Ricardo hísz, Julian viszont idegbajos az előző beszélgetés miatt. Vitázik de hiába, Kapitány dönt, Julia még kutasson egy kicsit.

Na és akkor fizzesük meg az adót Ámornak is. Andres fura dolgot vesz észre az Oktatóban, észreveszik a lányok. Piti kezdett akcióba barátja érdekében. Leegyszerűsítve nála úgy hangzik a dolog, ha már nem pap akkor dughat, szerez ő majd csajt neki. Míg Uli és Ramiro csendben röhögnek, hülyegyerek vallatni is kezdi Andrest ki tetszik neki, persze Vilmán kívül. Hát Palomaresnek Ainoa is tetszik. Okos, határozott, gyönyörű, persze ha Ulival jár.. de bájgunár siet kijelenteni, nem járnak.

Clipboard02 Barco210 (4).jpg

Csajkabinban is Palomares a téma, Vilmát is megzavarta kissé. De téma hamar lezárva, amikor belebeg Esmelácska kis rózsaszín felhőkön, és közli titkos randira hívták. Két társnője felváltva sikong és ujjong, míg el nem hangzik a név Gamboa. Meg is fagy a levegő, próbálják lebeszélni, hiába. Ha Esmelácskára csalódás vár, jöjjön aminek jönnie kell. Ramiro, Piti, Kapitány és Ulisses után hiába ábrándozott. És kis lelkének szüksége van valakire akihez tartozik. Így a Ainoa és Vilma végső kétségbeesésükben behazudják, hogy Ulinak is kezd tetszeni. És végre vége, egyenlőre, irány vidámabb téma.

Clipboard02 Barco210 (5).jpg

Julian és Ricardo a rákról meg gyógyszerről beszélgetnek. Kapitány lehordja haverját hogy nem őszinte. DellaGuadra mégis azt kéri, ne árulja el, ne rontsa le Salome boldogságát. És jön is az említett legszélesebb mosolyával, és hármas vacsorát jelent be. Hogy feldobják a hangulatot! Julian lelkesen helyesel, hát hogyne, hát persze! Ricardo megadóan bólint, bár az arcára más van írva..

Clipboard02 Barco210 (6).jpg

Közben a Föld legszebb Doktornője tovább kutat. A kacsaürülékben levő magvak kemény héjúak, és frissek, és kiwiből származnak. Márpedig a kiwi sokáig nem áll el, vagyis igen friss gyümölcsnek kellett lennie. Probléma viszont hogy mióta a Sarkcsilalgra került Manolito, nem evett semmit. Pedig a kacsák mindent megesznek. A kacsaultrahang szerint valami kis kockák vannak a hasában, azért nem kakált eddig többet.

Clipboard02 Barco210 (8).jpg

És vissza megint a rózsaszín ködbe. Ainoa riasztja Ulit hogy mit forgat a fejében Esmelácska. Gamboa riadó van, ráveszi hát hogy kérjen egy randit a lánytól amivel lenyugtathatja. Hülye egy helyzet, de Uli belemegy, egy ital és más semmi. De cserébe kér ő is valamit, Ainoa randizzon Palomeressel.. Jól megszervezték az exek egymás randiját. Ja és amúgy szakácsné azt vette észre, valami kristályos por kezd megülni a Fedélzeten. De még furábbat is lát, egy újságot fújt egy kabinablaknak a szél, ami ciril betüs írás volt.

Clipboard02 Barco210 (7).jpg

Julia kutat, és jelent. A múltkori elektromos vihar megzavarhatta a mágneses pólusokat is, mert a madarak az szerint repülnek, ezért szállt le a Sarkcsillagra. Ha helyre állnak a pólusok, a kacsa újra megtalálhatja a szárazföldet ahonnan indult. Jön Buborék az ötlettel, ő egyszer egy rajzszöget evett amit sok spárga hajtott ki! Etessenek Manolítoval zöldséget, az majd meghajtja kissé! Julian is zöldséggel tömné, de a sütőben. Míg ezen vizáznak, Doktornő úgy érzi egy pillanatra, valaki figyelte őket kintről.

Esmela nagyon készül, és neki jó adottságai vannak arra hogy egy férfit elcsábítson elsőre. Ainoa ideges is lesz. Hm, lehet hogy a randi Ulissesel mégse olyan veszélytelen kis semmiség ? Vilma négyszemközt ki is röhögi, de csak addig míg a Palomres felé való érzései nem kerülnek szóba. Mert Nagylány szerint csak azért választotta Pitit mert Andres eddig tabu volt, de megőrül érte. Szóval, nem csak a pólusok zavarodtak meg. Nagylány siet is beszélni bájgunárral, és megegyeznek, egyikük sem lesz túl nyomulós.

Clipboard02 Barco210 (9).jpg

Komolyabb téma. Vacsora, ahol Salome csak nem bír leszakadni a rák-témáról, nem tetszik neki hogy a lányokkal még nem közölte Ricardo. Akinek elege is lesz a titokból, és lép, de csak rejtetten. Belekezd a válaszba mely szerint az ő dolga hogy mit mond el szeretteinek, na itt DellaGuadra szaporán bólogat és egyetért. De Ricardo folytatja, indoklás, mert ő egy gyáva önző egoista barom, aki nem mer őszinte lenni szeretteivel sem. Na itt már Elsőtiszt felkapja a vizet, Salome meg nem ért semmit csak gyanakodni kezd. De mindent félbeszakít Buborék megjelenése. Aki megint bombahírrel jött. Hogy kiment a felső Fedélzeti kiskerthez (itt kezdődött a kertészkedés, a 1x12-ben)  De a felét elfújta a szél. Nem is ez a fő atrakció hanem a sok kis sérülés félkegyelmü arcán. Riasztják is Juliát aki rohan, az orvosiban felügyelet nélkül hagyva a kacsát. Közben Uli és Andres megbeszélik, utóbbi csak azért mondta Ainoát mert Piti erősködött, különben Vilmáért van oda. De nincs mit tenni randiznak mással, akit nem szeretnek mindketten. Vissza a rejtélyhez.

Clipboard02 Barco210 (10).jpg

Doktornő vizsgál, a szemcsékről kiderül hogy földdarabkák, csak felületi sérüléseket okoztak. De ha a szél földet hord, akkor ott földnek kell lennie.! Ünnepel mindenki, jön hát Gamboa, hogy buligyilkos is legyen, egyéb mellett. Elmeséli, Marseilesben gyakran volt homokvihar amit 3000 kilométerről hordott oda a szél. De hiába, mert Doktornő közli, a kacsa nem repülhetett ennyit, márpedig az is szárazföldről jött! Úgyhogy buli van, hivatalos indoklás is van rá. Mindenki kiöltözik öltönybe, partiruhába, hülye papircsákókkal, jajj. Kezdjünk neki.

Buli, Andres még mindig nem kezdett Ainoával semmit, így a lány rántja be táncolni. Jön Uli is Esmelával. Aki úgy látszik az egyetlen aki komolyan randinak hiszi az egészet, és kis szíve minden lelkesedésével vesz részt. Mert rajta kivül mindenki mást néz, nem a partnerét. Főleg miután DJ Piti egy lassúzós számot rak be. Andresnek ez még nehezebben megy, a jóságos Ainoa tanítani is kezdi a szende srácot.

Clipboard02 Barco210 (11).jpg

Ramiro menekült csak meg az Érzelmek Viharából, őt egyre inkább bevonják a hajó ügyeibe. Kapitány és Julia elé rak egy csomó kis elektronikai kütyüt és megkérik, szerkesszen jeladót. Amit egy kacsa elbír, ha meggyűrűzik. És ne szóljon róla senkinek, mert vannak akik nem szeretnék ha ez sikerülne. Szép kihívás, technikailag is, na meg lélekben. Mert ugye sánta még Gamboa titkos embere. Aztán Ricardo és Julia is romantikáznak, majdnem megcsókolják egymást amikor ebbe is beletrappol Buborék. És jelenti, eltünt az Orvosiból a kacsa. Irány keresni. Tánc, büfé és tombola közben Ainoa és Andres megbeszélik, hogy az igazit egy csókból lehet megismerni. Meg is próbálják, ott, mindenki, de főleg Uli és Vilma villámló szemei elött.

Clipboard02 Barco210 (12).jpg

Kapitány jó érzékkel Julian kabinjához megy kacsát keresni. Itt azonban nem a szárnyas dolgát beszélik meg hanem mekkora haverok ők. És miért nem őszinte Julian meg minden. Közben Ramiro lent a Műhelyben szerelget, és már ő is érez valami tekintetet a hátában. Nincs ott senki, de zajt is hall mégpedig a hajótestből. Buli végén Ainoa és Uli kissé kiröhögik egymást és önmagukat a keresztbe randikért, de nem történt semmi.

Másik potenciális kacsatolvaj Gamboa, ide Julia megy. Megint utalásokkal teli párbeszéd az Alexandria projektről, doktornő szerint most már a túlélésük a cél, borostás szerint könnyű leesni itt egy lépcsőröl.. Harmadik kutató Buborék, ő szimata a legjobb. Valeriát vonja kérdőre, és igen ő rejtette el a kacsát. Mert az Manolito és mindenki meg akarja enni. De jó helyet talált neki plüssállatai közt, a kacsa oda is kakilt egyet.

Clipboard02 Barco210 (13).jpg

Reggel van, elkészült a jeladó, bár alkotója nem biztos az elemek meddig bírják. A kacsakakiban levő kis szemcsékről kiderült, üvegmorzsalék, ez pedig biztos nem természetes anyag, épületből származhat. Vagyis van valamilyen mesterséges építmény a környéken.

Clipboard02 Barco210 (14).jpg

És útnak is indítják hát Manolítot, az Új Világ követét. Megint csak az Auld Long Syne Enyás változatának zenéjére, reménykedő tekintetek követik a hajó orrából. És siker, Ramiro jelenti, a jeladó jelet ad, a Sarkcsillag követi..

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása