Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 6323-6324. rész

2013. január 04. 09:00 - nyuszi01

Megölték Kennyt Andrást! Szemetek! Oly sok felnevelt gyermek, oly sok idegeskedés, oly sok balfaszkodás után pontot tettek András BK-beli pályafutásának a végére. 15 évig tartott a gyermekszállás igazgatójának karrierje az ország legismertebb sorozatában, no de utóélete biztosan lesz az esetnek, már ha az eddigi BK-s halálesetekből indulunk ki, valószínűleg hetekig fognak agonizálni a témán. De addig is lássuk, mi történt, miután András lebucskázott a tetőről.

Miklós és Balázs a kezdőjelenetben, Balázs a témára térne: milyen munka is lenne, amit ajánlottál? Hát a cégnél, fiam. Majd valamikor húsz év múlva. De addig is igyunk. Balázs iszik is egy kólát. Az igen. Miki a cégről beszél, András gyerekeit se érdekli a cég, Bandika meg Timike pedig még kis szaros, szóval rád vár minden, fiam. És az ingatlanbiznisz mennyire érdekel, fiam? Ha nem vagy iskolában, eljöhetnél velem ügyfelekhez, ilyesmi. De erre először is koccintunk, mert real businessmanek vagyunk.

bk283.jpg

Kapcsolunk a sznob buliba, Claudia osztja az észt éppen valami falfűtésről, mikor elvonul mellette Nagysanyi és a másik bérgyilkos, és mit ad isten, véletlenül nekimennek, a pezsgő rálöttyen a Gucci blúzra, szóval dráma van! Viszont fotó is készült ám Claudiáról, pont amikor Nagysanyiék beficcentek a naccsasszony mögé, szóval lesz még itt esemény, az fix. A pezsgőkilöttyintés után persze a két jómadár elrohan, na ha eddig senkinek nem szúrtak szemet, most tuti, hogy fognak.

Bartha és Zsófi a Clau-villában cuccolnak, Zsófi visszaköltözik. Jaj, de jó, micsoda fordulat. Romantikáznak meg mindenféle hülyeségről témáznak, pl. írhatnának Claudiának búcsúlevelet, ilyesmi, aztán nyomnak egy smárt. Ugrunk is Nóráékhoz, Atikám már átöltözött valami szalonképesebb ruhába, a Hawaii-design már a múlté. Enyelegnek Nórával (nem sokáig már szerintem), de jön Timike, és a Seychelles-szigetekről érdeklődik. Földrajz óra indul, ennyi és ennyi kilométerre van Afrika keleti partjától, ennyi és ennyi a területe, és a többi, de Timike szarik bele, ő már látni akarja a pálmafákat. Az szopó, kislányom, mert a nászútra gyerekek nem mennek, ott Anyu és Attila bácsi dugni fognak a pálmafák árnyékában, szóval te addig a Papánál táborozol majd. De majd ha nagy leszel, te is fogsz dugni a Seychelles-szigeteken.

bk284.jpg

Ismét Miklóséknál járunk, Tesco-s kólát öntenek éppen pohárba, de csöngetnek, jön Hanna. Hazainvitálná Balázst, mert nincs nála a kulcsa, de Miklós szerint tojjon rá, menjen inkább velük sütizni. Telefon csörög, Miklós el, szóval Bazsika eldicsekedhet a csajának, hogy ő biza cégvezető lesz. Hanna vágja oda a tutit: Ja, majd száz év múlva. Aztán már indul is a téma arról, hogy Miklós ilyen és olyan szar alak, meg gátlástalan, de Balázs leoltja. Ő nem lesz olyan. Ez így igaz, nem lesz olyan. Mert már olyan.

bk285.jpg

Bartha-lak a következő snittben, egy vadidegen csaj ül a kanapén. Nem is szép, pösze, a hangja is irritáló, és mellette még szarul is játszik. Ő az új Linda, Tomporka már a múlté. Ja, és tök átlagos is amúgy, ennek még a tompora is normál méretű. Most min fogunk röhögni? Jön apuci meg Zsófi, a kiscsaj persze ki is borul, erről nem volt szó! Mi az, hogy visszafogadtad a nőt? A szomszédban békésen sütöget Bözsi mama és Lucuska, a kislány haja belelóg a tálba, nyami. Ezalatt KicsiSzabi telefonál, ebédet zsíroz éppen valakivel, jöhetsz hozzánk, majd a Nagyi összeüt valamit. Ja, a két tenyerét. Kiderül, hogy az Olívia volt az, jön burkolni. Bözsi mama örül, legalább van mit csinálnia, mert ő amúgy unatkozik ám. Szabikám, hozd ide a lyukas zoknijaidat, megstoppolom. Nincs lyukas zokni. Ebből a témából elkanyarodunk a Vilibá témához, hazudott és ez gáz, mert Bözsi mama nem tűri a hazugságot, még akkor se, ha nála akart bevágódni.

bk286.jpg

Juli épp Mátéval küzd, a gyerek nem akarja visszaadni a telefont. Végül csak elszedi tőle a muter, látja, hogy Andrástól van egy üzenete, de majd később lehallgatja, most nem, mert töltőre kell tenni. És úgy nem lehet lehallgatni? Igen, tudom, ez a feszültségkeltés, de hagyjuk már az állandó kínlódást meg időhúzást. Érkezik az új Linda az új Petihez, mennyi friss hús, hihetetlen, lassan azt se tudjuk, ki kicsoda. Jött bepanaszolni fatert meg az észkombájn húzását, hogy visszafogadta a Zsófit. Juli még pont hallja a panaszáradatot, és le is nyom egy fejmosás jellegű monológot a kis picsának, hogy ez az apjáék élete, és ne pofázzon bele. Máté visít a szobából, Juli el, szóval Linda ekézheti őt is, hogy biza az anyád is félrekúr, még jó, hogy védi a Zsoltot. Biztos azt reméli, hogy majd neki is megbocsát az András. Peti lehurrogja, még csak az hiányzik, hogy meghallja, hogy te is tudod, szóval halkabban.

A kocsmában vagyunk, Balázs és Hanna továbbra is Miklósról beszélget, elég uncsi és semmitmondó dialógus. Érdekesebb jelenet következik, Miklós a süteményekről értekezik a szökőévente egyszer megszólaló pincér gyerekkel (Gábor?), mikor jön Nóra és Atikám, a kilométerekről is vakítóan szikrázó gyémántgyűrűt mutogatva, mint valami vásári felvonuláson. Miklós arcáról egyből lehervad a sármos vigyor, Atikám meg vajh mifaszt csinál itt? Ezt persze nem mondja, de gondolja. Egyből telefonál is egyet, ahogy a gerlepár lelép. Gondolom, Nagysanyit hívja, de az persze nem veszi fel.

bk287.jpg

Julihoz jön Claudia, vége van a rendezvénynek? Gyere, Julikám, üljünk le a kanapéra. Anyu, mi a fene van? Mi történt? Egy baleset. András meghalt. És itt kezdődik Juli nagyjelenete, amit elég szarul kezd el, aztán csak sikerül egy-két könnycseppet kipréselnie. Jön Peti is, mi történt, olyan furák vagytok. Furák, igen, anyád sír, fiam. Claudia neki is elmondja, mi történt, Peti is ledöbben. Ezután kicsit oldjuk a feszkót, átkapcsolunk Zsófiékhoz, az asztal két oldalán ülnek Zsolttal, most már mindig őszinték leszünk egymással, stb. Linda se fog tudni lebeszélni rólad, mert minket nem lehet elválasztani egymástól. És Miklós nevét se mondjuk ki soha többet itthon. Megint smár indul, aztán más is a pulton, de inkább kapcsoljunk el.

bk288.jpg

Ismét Juliékat látjuk, Juli próbálja kikérdezni Claudiát, hogy mi történt. A színészi játéka nem egy nagy durranás, de Claudiáé se, bár nála be lehet tudni annak, hogy sok ilyet megélt már. Nézzük KicsiSzabiékat, kész a sütemény, amit, mint kiderült, Luca sütött. Agyon dicsérik, isteni finom! Luca el, Bözsi mama pedig beletömi KicsiSzabiba a süteményt. Kiderül, hogy csak kamuztak, valami ótvar szar a süti, de hát a gyereknek nem lehet megmondani. Hirtelen megint Vilibá a téma, kezdem unni.

bk289.jpg

Nóráékhoz ugrunk, Atikám a földgömbön mutogatja Timikének, hova nem fog ő elmenni velük. Csupa móka és kacagás, igazi családi idill. Ide toppan be Claudia, aki bejelenti András halálhírét. Nóra és Atikám reakciója figyelemre méltó: Atikám: Juli tudja már? Nóra: Miki össze fog roppanni. És ebből ki is derül, ki kit szeret. Ide talán pontot is tehetünk, ez a kapcsolat el van már cseszve. Egy lakással arrébb Kinga és Non-Stop Ádi szörnyülködik, nekik Zsófi vitte a hírt. Gyorsan terjednek a hírek a Mátyás téren, itt tényleg a falnak is füle van, hiába távozott el végleg Magdi anyus.

bk290.jpg

Novák és Vilibá is önfeledten meccsről beszélgetnek, mikor érkezik Berényi Fekete Özvegy Claudia, és bejelenti, mi történt. Laci reakciója a legjobb és leghihetőbb eddig, egyből leül és magába roskad, de Vilibá kábé olyan rezignáltan veszi tudomásul, mintha arról lenne szó, hogy odaégett a vacsora. Claudia rátesz még egy lapáttal a dologra: Lacikám, közölnéd Mikivel a dolgot? Tudod, hogy mi egymást egy kanál vízben is, szóval inkább nem lépcsőznék fel a másodikra azért, hogy ő aztán ledobjon onnan. De végül csak neki jut a megtisztelő szerep, de előtte még az udvaron belefut a gyászoló felső szomszédokkal, a Kinga-Non-Stop Ádi-KicsiSzabi-Linda kvartettel. Balázs és Hanna is épp az udvaron dumcsiznak, mire KicsiSzabi vágja oda az élest Andrásról. Balázs elkerekedő szeme epic, de Laci után még mindig a leghitelesebb reakciót nyújtó színész.

bk282.jpg

És elérkeztünk Miklóshoz is, a Fekete Özvegy nála is tiszteletét teszi. Elmondja, mi történt, mire Miklósnak is fennakad a szeme. Sajnos a bővebb reakcióját nem tudtuk meg, pedig én kíváncsian vártam, lévén az egyik legjobb színész a sorozatban. De gyorsan vissza is kapcsolunk Julihoz, akit Peti vigasztal otthon. Juli rágódik mindenen, már a kávét sajnálja, hogy András többet nem fog neki főzni, meg hogy soha többé nem látja. Peti viszont felhívja a figyelmét, hogy András hagyott neki üzenetet, hallgassa meg. Juli szarik bele, továbbra is a csempét mondogatja, hogy azon összevesztek és a többi. Peti elmegy még zsepit hozni, úgyhogy addig Juli gyorsan le is hallgatja András üzenetét. Aztán csak kamillázik, és gondolatban már el is indítja a sorozat elkövetkező 5-6 hetének főtémáját: András öngyilkos lett, mert megtudta, hogy ő és Atikám párszor együtt számolták a bárányokat.

Címkék: barátok közt
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hannamontanna 2013.01.04. 09:59:40

BÚÉK! ...és első. Vagy csak én dolgozom..:-)
Én komolyan mondom sírtam, hogy meghalt András. Pedig még a retinámba volt égve a BK legótvarabb jelenete, ahogy Atikám hawai ingben, vásáros szalmakalappal és felfújt pálmafával vicceskedett. Azt hiszem ez volt a mélypont. Pedig már többször is gondoltam ezt. Szóval érdekes lesz, míg végignézzük kiben milyen érzéseket kelt a halálhír, kb. 20 epizód erről fog szólni gondolom. ..és csak szólok, hogy Miki nem ezt érdemelte.......így kicseszni vele. Ebből már nem lehet kimosakodni. Hogy jönnek így újra össze Nórával.....ááá már semmi sem olyan mint tavaly....:-)

2013.01.04. 12:03:28

Mert hát teljesen normális amúgy, hogy a sorozatgyilkosok sorozatgyilkosa nem ismerte meg az embert akit előtte már el akart ütni és akiről fényképe volt.

Mindenesetre további sok sikert az életben R. Kárpáti Péternek. Bár jó ha két hétben egyszer belefutok egy-egy részbe, de azért az tiszteletreméltó, hogy ennyi éven át minden alárendelt egy sorozatnak (szappanoperának).

Tapmancs 2013.01.04. 13:11:48

@safranyn: ez volt az első amin én is fennakadtam.

Tapmancs 2013.01.04. 13:13:11

@safranyn: de hát ne vesszünk el a részletekben, ugye. :)

barbero 2013.01.04. 14:27:02

Beszartam ettől a beszámolótól,k.jó lett!

Koky_ 2013.01.04. 14:33:04

@safranyn: Én is pont ezen nyűglődtem! Korábban már látta Andrást a bérgyilkos, most meg nem ismerte fel, hogy nem ő az???

Koky_ 2013.01.04. 14:33:34

@Koky_: bocsánat, Attilát.

hannamontanna 2013.01.04. 14:38:56

Amúgy, amikor Zsolt és Zsófi hazaért, meglátta az új Lindát, aki feltette a kérdést, hogy mit keresel itt, az elég vicces volt. Inkább ő mit keres ott? Jó hogy nem kérdezte meg Zsolt, hogy mit csináltál Lindával....? :-))))
..és tényleg: gagyi bérgyilkos..... kontár. Timike pedig halálra idegesít....

reqcka 2013.01.04. 15:02:26

@hannamontanna: jaja, ki vagy te, és mit csináltál Lindával? :D
Azt a drága jó embert meg így leejteni a tetőről.. már az egész kerület gyerekét felnevelte, még jó, hogy a Szabó ikrek nem költöztek be hozzájuk :D

hugszi 2013.01.04. 15:04:26

Bérgyilkos :-), mehet Brugge-be.
Mert az egy szép hely.

nigara 2013.01.04. 15:26:45

hááát, elég megterhelő volt végignézni ezt a két részt, azt hittem valami legalább történik...

Na de amikor volt a leesés, azt hogy nem vette észre e bérgyilok, hogy nem ő az??? tényleg nem volt semmi magyarázat, hogy miért nem ismerte fel?...

És arról volt valami, hogy honnan tudta meg az András a nagy titkot? :)
Vagy erről fognak még 4-5 részben találgatni?...

nigara 2013.01.04. 15:29:17

ja, megtaláltam az előző hogyvoltban :)

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2013.01.04. 17:54:01

András is vissza fog járni, mint Magdi anyus? Esetleg rosszallóan ingathatná a fejét, amikor Juli aktusra készül!

L. B. Alberti 2013.01.04. 19:05:01

@nigara: Ha jól emlékszem, miközben rúgták, mint Attilát, elmondák neki, hogy azért kapja, mert lefeküdt a bátyja feleségével.
Arra viszont nem emlékszem, hogy nagysanyi hívta el, vagy a nagydarab azzal, hogy valaki rosszul lett. Mert ha a nagydarab muki, az ugye csak a névre mehetett, mert nem látta. Utána egyből bezsákolták a fejét. Aztán a rugdosás után (bár nem Mel Gibson rendezte) lehett volna elég véres, hogy ne ismerjék fel, viszont akkor nem lehetett volna normál időben leadni.
Szerintem a forgatókönyvíró koncepció valami ilyesmi lehett. Csak nem tudta jól kidolgozni.

2013.01.04. 19:16:10

@Koky_: tényleg az adurva, hogy valószínűleg a forgatókönyvírók cseszték el, annyira gyorsan megoldást akartak találni arra, hogy kiírják a sorozatból. Mondjuk aki ezt így kitalálta, azt biztos, hogy meneszteném is a stábból :)

atandora 2013.01.04. 20:58:42

@safranyn: Ó, ugyan már! Egy ilyen prímán zseniális megoldásért a BK univerzumban a forgatókönyvíró pénzjutalmat, plusz 1 éves szerződést és harsogó ovációt kap. :D

Java-s asszony 2013.01.04. 21:33:37

Attila és András testvérek, ezért valamennyire hasonlítanak is egymásra, ezért történhetett keveredés XD

Zsoofka 2013.01.05. 10:43:00

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, valahol lemaradtam... Én még ott tartok, hogy András nem is Berényi... vagy az csak kamu volt? Vagy már csak megszokásból testvéremezik egymást?

nyuszi01 2013.01.05. 11:13:07

@mokamini: nem, ő tényleg nem a vérszerinti testvérük, így ugye nem is Berényi, de Miklós megmondta neki, h nem a DNS számít, meg hogy mindig is a testvére lesz, stb., szóval végül is a testvérük, csak nem vér szerint.

@Java-s asszony: András és Attila nem testvérek, szóval nem is hasonlíthatnak egymásra :)

Az meg tényleg egy gagyi megszólalás, hogy "elfáradt a karakter"... A forgatókönyvírók fantáziája a szegényes, és mivel András senkivel nem dug félre, meg senkit nem akar megöletni, ezért neki nincs helye a sorozatban. A színész azt játssza el, amit írnak neki. Az írók nem tudtak mit kitalálni, ezért kiírták. De kiírhatták volna úgy is mondjuk, h kiutazik a Katához Londonba, vagy mit tudom én. Elválnak a Julival és kész. De megölni... és ráadásul úgy, ahogy már egy másik szereplő is bevégezte annak idején, hát nem tudom... nem túl kretív megoldás...

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.01.05. 11:14:48

@L. B. Alberti: Gorilla hívta el, Nagysanyi csak várta a lépcsőházban. :)

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.01.05. 11:32:10

@nyuszi01: "Az meg tényleg egy gagyi megszólalás, hogy "elfáradt a karakter"..."

Az új hivatalos verzió szerint "így érdekesebb lesz a történet"... www.origo.hu/teve/20130103-dramaturgiai-okbol-szunt-meg-berenyi-andras.html

Zsoofka 2013.01.05. 12:16:58

@nyuszi01:
Értem! Így más a leányzó fekvése: szegény Miki nem lett testvérgyilkos, csak majdnemtestvér gyilkos. :)))))

Jól kicsesztek vele, egyrészt feldolgozhatatlan. Másrészt meg mégis csak Attila miatt halt meg a szeretett majdnemtesó, így újra felbérelheti a nagysanyit, hátha most már végre sikerül neki megbüntetni Atikámat. Persze csak ha nagysanyi nem véletlenül magár Mikit öli meg Ati helyett :)

nyuszi01 2013.01.05. 16:16:49

@mokamini: én már azon se lepődnék meg.. :D

@King of Shadows: hát igen, biztosan érdekesebb lesz... mondjuk eddig se sok vizet zavart a karakter, de ha esetleg kicsit érdekesebbé teszik (mondjuk a verekedős-"nem vagyok unalmas" vonalat viszik tovább), akkor már lehetett volna érdekesebb a történet. Amúgy meg milyen beteg dolog már, h egy tragédiával turbóznak fel egy napi sorozatot... igen, tényleg így sokkal érdekesebb, h egy háztetőről leesik egy ember és szörnyethal, aztán meg hetekig megy a gyász. Elég morbid.

hannamontanna 2013.01.06. 18:15:15

@King of Shadows: Édes istenem...attól lesz nézettség, ha meghal egy szereplő???? Ezt a hülyeséget. Akkor várhatóan nyírjon ki Nagysanyi mindenkit és akkor aztán óriási lesz a nézettség. Fantáziátlanság. Eddig egyébként én azt hittem, hogy saját kérésre írták ki, erre tegnap olvasom, hogy most nehéz neki, mert "kirúgták", megszűnt az állása...mármint Andrásnak. Ez milyen már? A forgatókönyvíró nem tud mit kitalálni és emiatt megszűnik a munkája valakinek. Nem fordítva kéne lennie: aki nem elég kreatív a munkájában az menjen....szegény András...

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.01.06. 21:23:33

@nyuszi01: @hannamontanna: Azt én sem értettem, hogy szerintük mitől lesz érdekesebb most, hogy András meghalt. Azt meg végképp nem értem, hogy szerintük Zsófi például nem "fáradt el"? Nála ugyanis a szokásos lesz már megint, és már nagyon unom. Mellesleg idegesít is. Ennek ellenére fel sem merült vele kapcsolatban, hogy kiírják...

Viszont Kinga megy, és egyre több helyen azt olvasom, hogy Novák is...

hannamontanna 2013.01.08. 10:28:36

Rájöttem kit kellett volna lelökni a tetőről: Alízt. Én még egy ilyen agyatlan hülye p...-t nem láttam. A két kis hülye se semmi, de ez már csúcs. Na, nélküle nem tátongana űr a lelkemben. Neki már nagyon kéne írni valami értelmes mondatot. ...legalább egyet..:-)))

nyuszi01 2013.01.08. 11:47:25

@King of Shadows: ezt hol olvastad? Mert én csak egy helyen, ahol arról írtak, hogy a Blikk olvasói Lacit írnák ki a sorozatból. De erre a Kalamár azt mondta, hogy ez a szavazás nem mérvadó, nem 3000 ember véleménye alapján fognak dönteni. Egyébként szerintem Laci maradjon még, ő jó karakter. És amúgy is az alapszereplők a legjobbak. Viszont senki nem kíváncsi a már harmadjára új arcot kapott Lindára, vagy a nyafka Timikére.

hannamontanna 2013.01.08. 13:48:32

@nyuszi01: Így igaz... mire megszoktam Tomporkát elment. Petit meg kifejezetten bírtam, jó arc volt. Ő pl. elmehetett volna a történet szerint külföldre - mint mások - hátha egyszer meggondolja magát és visszajön. De ez a Peti....! Andráson pedig nem tudom túltenni magam. ...idegesít ez a megoldás.... most szólok, ha Mikit, Zsoltot, vagy Klaut kiírják, akkor vége. Én nem nézem tovább.....

hannamontanna 2013.01.08. 13:49:16

...és ezt vehetik fenyegetésnek..:-)))))))

K3rnel 2013.01.08. 14:42:16

Bírom, hogy milyen sok bk szereplő van aki kiíratja magát a sorozatból mert ez meg az fontosabb, tanulmányok, értem én, hogy fontosak, de könyörgöm, hol fognak ezek a fiatalok ennyi pénzt keresni ilyen kevés munkával a jövőben ? Magyar viszonylatban igen nagy pénzről van szó, erről lemondani önként érdekes dolog, mindig meglep... Itt most nem András karakteréről beszéltem, hanem arról, hogy milyen sűrűn kell váltogatni a fiatal karakterek színészeit. Persze jónak tűnhet, hogy van félretett pénzük és tanulhatnak nyugodtan, de az a pénz elfogy, és nem fogják tudni a már megszokott életszínvonalat biztosítani maguknak a havi 300-400-500ezer ft nélkül. Vissza meg nem térhet gondolom aki már lecseréltette magát. Fura!
süti beállítások módosítása