Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x14

2013. január 03. 11:00 - Segna

Ma megismerkedhetünk Charles William Edwarddal, akinek sajnos az orra nem hasonlíthat a Hauleéra, továbbá végre megtudjuk, hogy ki a fene az a Shelbourne, bár nem lesz benne sok köszönet.

01.jpg

Egy csomagszállító-autó kirablásával nyitunk, amely tragédiába fordul. Izgága fegyveresek lelövik a hősködő kocsikísérő… helyett, a passzív sofőrt. Na, ez se viszi az asszonyt Vegasba a 25. évfordulójukon! …és Főcím!

Retrospektívben folytatjuk, a McGarrett ház 1992. Ninjánkat látjuk, nindzsasága előtti időkből. Hát igen, mindenki volt kamasz, még a szép fiúk is. Zaklatott csevejbe kapcsolódhatunk be, a néhai McGarrett épp közli majd 18 éves fiával, hogy a biztonsága érdekében, a Nagy Fehér védőszárnyai alatt, besoroztatja a Haditengerészetbe. Hát ez ám az életbiztosítás! Hogy is van a tengerészet toborzó-dumája? Lépj be közénk, utazd be a világot, ismerj meg érdekes embereket és öld meg őket! A kisebbik McGarrett nem látszik túl elragadtatottnak.

02.jpg

Máris ugrunk a mába, kedvenc ninjánk az ő kedvenc Joe bácsikáját követi és figyeli épp. A Nagy Fehér valamiben már megint sántikál. Rövid vita következik, aminek a végén a jedi levezeti, hogy ő nem parancsol a ninjának, és így a ninja nem parancsol neki, majd lelép. Na, esetre!

Az ügy furcsa, brutális rablás egy kézbesítő kocsi ellen, amiről nem hiányzik semmi?! Csak a kocsikísérő járt hátul, véres ujjnyoma ott a polcokon. Kedvenc párosunk meg is látogatja menten, és épp a legjobbkor, ugyanis morcos fegyveres kérdezgeti épp a székhez kötözve. Ninjánk mellbe lövi a kíváncsi pisztolyost. Lassan megtanulhatná már, hogy a gyanúsítottak lelövése nem segíti a nyomozást! Hiába a tengerész-kommandós rutint nehéz levetkőzni. Dannó nem szemremennyiz, mert neki az életét mentette meg hellyel-közzel. A kocsikísérő bevallja, hogy ő csempészett ki bizonyos csomagokat a vámon, de nem tudja mi volt bennük, illetve a mai plussz csomagot elrabolták, mielőtt átadhatta volna a megrendelőnek. Nem baj a megrendelőhöz elvezetheti őket. Sajnos a megrendelőt lőtte le McGarrett.

Ez szívás, mint azt Dannó találóan megállapítja. És még fel sem vette a telefonját, ami után tovább izmosodhat benne a gyanú, hogy az univerzum a mai napon erősen pikkel rájuk, hisz egykori hitvese hívja, hogy hamarabb indult be nála a szülés. Emlékszünk még, hogy Dannó kibékült az exével, már-már mézes újrakezdés volt terítéken, amikor ninjánkat bekasztlizták, a babáról meg kiderült, hogy mégis az új férjjé, így a boldogság prolongálva lett. Na, ezek után hívja az ex a szüléshez segítségnek Dannót, mert a férj (az új) épp Pekingben van. Ezt hívják a pofátlanság minősített esetének! Én kérek elnézést! A Haule azonban méltó a bizalomra, ugrik és viszi a nőcit a kórházba. Mondjuk, azt már magától ajánlja fel, hogy marad is.

Közben a hadkvártélyon azonosítják a hullává lőtt csempészt, és előássák a priuszából, hogy kinek dolgozott. Ó, a Hawaii-szigetek fekete piacának az urát, Nicky Changot keresik. Sajnos az ürge paranoiás, nem áll szóba akárkivel. A csapat előszedi Rosszarcot, mint a Trükkös Nicky mentorát, hogy segítsen. A csávó nagyon röhög az ajánlaton, lássuk be joggal. Bár a két csinos lány tetszik neki. Aztán csak megalkusznak, sőt még a 18 hónapja kielégítetlen igények is sorra kerülnek. Ki hinné, hogy épp ez hiányzik neki?

04.jpg

A nagy zabálás után, már csak a lavinakövér fagylalt és garnéla árust kell verőlegénynek öltöztetni, hogy teljes legyen az álca, és mehet a móka!

Az öreg jedi közben régiségboltban jár, rá vadászó terepjáróra lövöldöz, szóval múlatja az időt. Ninjánk a lövöldözésről értesülve végre előveszi a parancsnok modorát, és leugatja az öreget. A Nagy Fehér ért a szóból, és megadóan hallgat. McGarrett védőőrizetet rendel el, míg el nem intézi az ügyet a Szép Öltönyössel. Alig várjuk!

03.jpg

Kikapcsolódásként bekapcsolódhatunk Dannóék szülési előkészületeibe. Williams nyomozó már erősen bánja, hogy bevállalta a dula szerepét, de ha már megígérte… Közben-közben nosztalgiáznak Grace születésének a körülményein is, eltört kisujjakon és hasonlókon merengve, és érzelmes pillantásokat váltva ennek örve alatt. Nem jósolok hosszú életet az új házasságnak, közös gyerek ide vagy oda.

10_1.jpg

A csempész-lekapcsoló hadművelet közben kezdetét veszi. A Trükkös Nicky Chang nevéhez híven trükkös, leellenőrzi Rosszarcot, és nem tetszik neki, amit talál. Gyorsan előkerülnek a stukkerek. A Five-0 erre heveny közbe avatkozik. Mit mondjak, a csempész fiúk csak ugatják a témát, aminek ninjánk és csapata a professzora.

05.jpg

Esélye sincs a kismenőknek. Chin köszön be kedvenc puskijával, majd a Lavinakövér Fagylaltárus oszt ki egy szelíd maflást, a laza 50kg. plusszával megtoldva. Kono lelkesen lövöldöz mindenfelé, ügyesen fedezve főnöke hátba kerülő manőverét. A harmadik fickót ő cserkészi be, vetődés nélkül, pisztollyal. Aztán Kono is leszed egyet, egy halom Louis Vutton táska mellett, csak a rend kedvéért. Chin második köre végre fegyverszünethez vezet, a maradék két verő-lövő legény észhez tér, és lábhoz teszi a pisztolyát. Az ám, de hol a Trükkös Nicky? A bolondja egy lángszóróval kerül elő. Csak kell vetődnie a főnöknek, hogy eldózerolhassa a csávót. Ma is megszolgálták a zsoldjukat!

A főhadkvártélyon Kono és a Széparcú Félkínaink alkudoznak a csempésszel, megtudva, hogy az égre-földre keresett csomagban RFID címkék voltak. Aha! Az meg mi a franc, kérdezhetjük mi egészen halkan… de máris érkezik a válasz, hogy az amerikai útlevelek valami speciális azonosítói ezek. És rögvest 100 darab. Itten valami nemzetbiztonsági izé, de minimum terrorista ármány lesz a háttérben! Nagyokat nyeldeklünk, mint a kígyó, ha összekeverte a patkányt a pézsmapocokkal. Még Dannó is felfüggeszti a duláskodást, hogy egyetértsen ninjánkkal telefonon. McGarrett riasztott minden bel- és biztonsági- nevű szervet a szigeteken, Dannó csak szüljön nyugodtan. Ha-ha.

McGarrett közben lezavar egy laza jakuza-megnyugtató talit is. Látszik, nagyon ragaszkodik agyament pótapjához. A Szép Öltönyös önuralom ide vagy oda, stukkert ránt a randin, de a Nagy Fehér odaadja neki a telefonját, és beszélhet… az apjával. Basszus! Ezt nem lehetett volna hamarabb?! Az Ifjú Jakuza meghatódik, és japánul cseveg apával. Nagyon szexi… bár feliratozhatnák, a japánom, nem a régi. Ha valaki érti, hogy mit mond, kommentelheti bízvást!

06.jpg

Levezetésként gyorstalpaló következik Wo Fat és a jakuza, valamint a McGarrett család szövevényes viszonyáról. Az ifjabb Noshimuri eléggé értetlen egyelőre. Mi beérjük annyival, hogy nem akarja többé kivonni a forgalomból a jedi mestert, így McGarrett mehet vissza melózni a nemzetbiztonsági, sőt terror izé ügybe. Még vissza sem ér a hadkvártélyra, amikor Chin hívja, hogy az RFID címkék megrendelője a Nagy Fehér régiségkereskedő haverja, akinél reggel járt. Az öreg jedi hitetlen. Detweiller nem olyan.

Az X-akták komolyabb rajongói most mélán mosolyoghatnak azon, hogy Mulder ügynök is kergetett egy Detweillert, igaz ő egy vang-seng-dol kapcsán. Ottan a csávó volt a hunyó, bár eleinte nem annak látszott. Na, meglátjuk. Lóerőhalálában az antikvitás bolthoz hajtanak, és nemes egyszerűséggel rárúgják a csávóra az ajtót. Ezt ő mélységesen nem bánja, ugyanis valaki hasba lőtte. Mázli, hogy a pisztolyos hanyagabb volt, mint McGarrett ma reggel, így a csávó még él.

Kelet-európaiak voltak, susogja elhalóan. Adler és Bloom. Na, persze a volt NDK zsidó maffia mi?! További szerencse, hogy a hamisító csinált biztonsági másolatot, amit nem vettek el tőle, sőt a számítógépét sem verték szét, így ninjánk máris átküldi az adatokat a megfelelő helyekre. Az ügyet a reptéren zárjuk, ahol a kis csapat talpig lőhatlanban kapcsolja le Adlert és Bloomot. Bele sem merek gondolni mit tervezhettek! Eric Honekker csontjait akarták Jeruzsálembe csempészni, majd felrobbantani a Brandemburgi kaput tiltakozásul az újra-egyesítés ellen?

07.jpg

A részt a temetőben zárjuk, ahol a Nagy Fehér végre elárulja, hogy a Shelbourne egy álnév, amit a ninja apjával találtak ki, és például ő is viselte. Wo Fat pedig azért üldözi ennyire, mert megölte az apját. Konkrétan ő. Ezért most le kell lépnie, hogy megóvja szeretett nevelt fiát. McGarrett kissé szédül, és vehemensen tiltakozik, de az öreg jedi hajthatatlan.

09.jpg

A kórházban közben világra segítették Rachel második gyerekét, a Haule nagy mázlijára császárral, így ma megmenekülnek az ujjai az eltöréstől, nem úgy, mint Grace születésekor.

08.jpg

Köszöntsük Charles William Edward-ot ha már ilyen hülye sznob neve lett, valami angolos itallal, mondjuk egy Prince of Wales koktéllal. Fogjunk egy behűtött poharat, töltsük bele 2 cl konyakot, 2 cl Triple Secet, 1 öntet angosturát, és utolsóként 12 cl behűtött pezsgőt. Kissé keverjük össze, majd tűzzük a pohár peremére egy narancsgerezdet, és tegyünk az italba egy koktélcseresznyét. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása