Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 5x01 – After the Storm – ÉVADNYITÓ

2013. január 03. 09:00 - Zenóbia

BUÉK mindenkinek, remélem felfaltátok már az összes lencsét, és semmiképpen sem ettetek csirkét, mert az kapirgál tudjátok. Kezdjük akkor, mert már tűkön ültök, tudom én. Amire négy évadon át vártunk, a végére megkaptuk, nem is akárhogyan. A kezdés sem rosszabb, Castle nem csak álmodta az éjszakát Kate-tel, meg mi sem, most hogy ezt tisztáztuk, egymásnak is esnének újra, de megérkezik Martha, hamarabb mint várták. Kate-nek irány a szekrény, ezt nem annyira értem, hogy miért, de úgy látszik, akkor titkolózás lesz, nehogy izgalom nélkül maradjunk a végén még. Annyira természetesek együtt egyébként, nagyon tetszett ez a kezdő jelenet, ezt azért muszáj elmondanom. Meg is néztem vagy háromszor egymás után. Kate nem a boldogság szobraként álldogál a szekrényben, ezt tuti nem fogja megköszönni Castle-nak, aki viszont már a konyhában nézegeti az iszonyúan másnapos Alexist. Az érettségi banketten mindenki így jár, szóval ne reménykedjetek, az ötödik évadra sem lett Alexisből tarajos hajú anarchista. Beckett meglép a háttérben. Most majd azon gondolkodhatunk, hogy vajon hány résznek kell eltelnie, hogy bevallják a kapcsolatukat, de még mindig jobb, mintha még mindig azon kéne, hogy vajon mikor jönnek már össze. Na ugye.

5x01_castle1.jpg

Eközben az őrsön nem állt meg az élet, csak majdnem, mert Ryan azért kicsit magányos így társak nélkül, a kicsit itt enyhe kifejezés. A négyesből egyes lett, éles váltás. De most még új társakat sem tud adni neki a Vaslady, mert mindenki ki van rendelve az alelnök miatt a városba. Beckett ügyéről annyit tudunk, hogy Maddox egy fényképet vitt el Montgomery esküvői albumából, nagyon kéne tudni, hogy ki volt rajta. Bár mi tudjuk, csak ők nem. Mr. Smith már elég véres, de még mindig nem árulja el Maddoxnak, hogy hol az akta, de lehet, hogy előbb-utóbb megviseli a végtagjai eltörése, most épp a csuklója. Maddox egy robot szerintem. Castle ahogy tud, megy Becketthez, egyrészt bocsánatot kérni a szekrényes incidens miatt, másrészt meg mert Kate-nél esély sincs rá, hogy felbukkanjon bárki aki megzavarhatja őket, ahogy ezt kimondják, már kopognak is. Ryan az, a változatosság kedvéért most Kate akarja szekrénybe tuszkolni Castle-t, de minek, ő fel van öltözve. Ezt végül mindketten belátják, meg azt is, hogy még egyikük sem áll készen arra, hogy nyilvánosságra hozzák a kapcsolatukat.

Most, hogy ezt tisztázták, Ryan is bejöhet végre, és hiába nem akarják hallani, azért elmondja nekik amit tud az ügyről. Megvan a kép ami hiányzik az albumból, és nem más van rajta, mint Mr. Smith, fiatalabb kiadásban, Beckett védőangyala. De meddig az még? A nagy ötlet, hogy meg kell találniuk még Maddox előtt, hogy megszerezzék tőle az aktát. Már most rohadt nagy késésben vannak, de hajrá. Ryan megpróbálja lenyomozni a számot, amiről Mr. Smith Castle-t hívta, Kate meg nem örül egyáltalán, hogy nem ért véget mégsem az ügy, ő már kiszállt, nem rendőr többé, nem akarja újra kezdeni. De fordult a kocka, mert hiába nem akarja, most meg pont, hogy muszáj. És ugye, hogy másképp van kifestve a szeme mint szokott? Nagyon jól néz ki vele, gondolom most ezzel a férfi olvasókat állatira feldobtam, de gondoljatok arra, hogy na, hogy figyelek a részletekre. A teljesen lényegtelen részletekre, de hát az is valami. Tehát, ki kell deríteniük a kép alapján, hogy kicsoda Mr. Smith valójában. Mivel teljesen egyedi órát visel, amiről Castle azt is tudja, hogy épp abban az évben jelent meg, amikor a Kapitány esküvője volt, így már nem lesz nehéz.

5x01_castle2.jpg

Espo eközben egy tüntetést nézeget a sarokról, de nem azért, mert épp azon vacillál, hogy beálljon-e ő is, ha már úgyis ráér, hanem mert egy volt kommandós társát várja. Akit meggyőz, hogy ugyan lépjen már be neki a Hadügyminisztérium adatbázisába, hogy azonosíthassa Maddoxot. Mégsem olyan egyszerű ez az óra alapján keresgélés, mert ugyan találnak egy 9 fős jogi csapatot, akik egy per megnyeréséért mindannyian ilyet kaptak ajándékba, de a képen csak nyolcan szerepelnek és egyik sem Mr. Smith. Ráadásul Ryan sem tudta lenyomoztatni a számot, de viszont egy IP cím van, a Magellán Yacht Clubé, nézzük a tagokat. Michael Smith, jé, tökre azt hittem, hogy a Mr. Smith, csak álnév, de akkor nem. A lakásán még élve találják, de nincs magánál, a kandallóban pedig az akta hamvad el éppen, Maddox sehol, nyilván. Smith annyit még kinyög Castle-nak, hogy az akta nincs biztonságban, és hogy 86, köszi. Innen lesz szép nyerni. Szóval van valahol egy másolat az aktáról, átkutatják a lakást, hátha rájönnek, mit jelent a 86. Kate kicsit aggódik, hogy ha odaérnek a rendőrök akkor szépen letartóztatják őket, hiszen semmi joguk nincs ott lenni, de Castle az utolsó pillanatban talál egy papírost amiből kiderül, hogy Smithnek volt még egy ingatlan a nevén, ráadásul a 86-os szám alatt.

5x01_castle3.jpg

Ez egy félig kész, vagy félig lerombolt, nem tudom eldönteni, tíz emeletes épület, de két perc mászkálás után persze, hogy találnak egy névre szóló postaládát, Smithnek volt egy irodája az ötödiken. Maddox is örül a hírnek, rájuk is fogja a pisztolyát. Hátrakötött kézzel bezárja őket egy mosdóba, de ha megvan az akta, akkor visszajön őket kinyírni, úgyhogy nincs túl sok idejük szabadulni. Míg ők egy rozsdás csavarral próbálják elfűrészelni a köteleiket, roppant szánalmas próbálkozás, addig Maddox már a széfet fúrja a padlóban. Épp kezdenek örülni, hogy legalább a tegnap este az övék volt és épp kezdenének szomorkodni, hogy nem tették meg már négy évvel ezelőtt, amikor nyílik az ajtó, és nem Maddox, hanem Espo áll mögötte. A kis hatásvadász. Maddox valójában Cedric Marks, a seregből való kilépés után egy illegális katonai szervezethez állt be, akkor tán keressük is meg. Kate-nek jut egy pótpisztoly, de Castle részére már nincs egy pót-pót pisztoly, így járt, az öklét kell használnia. Az előző négy évad alapján azt inkább ne, főleg Maddox-szal szemben nem látnám sok értelmét. Vagy Cedric.

5x01_castle4.jpg

Aki épp kinyitja a széfet, és épp kiemelné belőle az aktát, amikor ráparancsolnak, hogy ne vegyen levegőt se, mert azért is lelövik. Nem az az engedelmes fajta, meg háttal is áll, így simán előveszi a pótpisztolyát az övéből, mindenkinek van pótpisztolya. Lenyúl az iratokért, közben már emeli célzásra a fegyvert, amikor nemes egyszerűséggel Cedric a robotember felrobban, és remélhetőleg a részecskéi nem kezdenek el egymás felé mászni, hogy újra összeálljanak. Az akta alá bombát rejtettek, van annak előnye, ha a gonosz ér oda előbb. A Vaslady nem annyira díjazza az éppen erre tették meg napi egészségügyi sétájukat történetet, de mivel mindannyian ragaszkodnak hozzá, így járt. Mivel Cedriccel együtt a papírok is megsemmisültek, így megint ott vagyunk ahol a part szakad, mintha ezt már leírtam volna egy párszor a négy évad alatt, azaz sosem tudjuk meg, ki ölette meg Kate anyját. Ráadásul Cedric helyett küldenek majd valaki mást a nyakára, hacsak, a megbízónak nem árulják el, hogy a papírok megsemmisültek, jön az ötlet Castle-től. Nem is kell hazudniuk, mert Ryan megjelenik egy zacskó fecnivel, mindig szerettem kirakózni.

5x01_castle5.jpg

Egyszer kaptam egyet, amin kizárólag eprek voltak. Öt órányi fecnitologatás után egy csekk egy ezreléke az eredmény, ha megtudjuk ki váltotta be, megvan ki akart még részesedést anno a maffiatagok elrablásából, egyben ki ölte meg Kate anyját. Szerencsére a múltban már használták a szövetségiek banki adatbázisát, és szerencsére Esponak nem vitték el a manók a memóriáját, mint nekem, így emlékszik a jelszóra is. A bankfiókot 19 éve lezárták, de valamikor William H. Brackenhez tartozott. Aki jelenleg Bracken szenátor, éljen. Pont eléggé olyan arca van, amiből bármit kinézek. Az időpont is stimmel, mert az elrablások idején helyettes államügyész volt. Akkoriban nyilván jól jött neki egy kis plusz pénz, viszont szenátorként már nem engedheti meg magának, hogy kiderüljenek róla ilyen dolgok, így muszáj volt mindenkit kinyírnia. Logikus. Mivel a cél az elnökség, ezért be kell fejeznie a tisztogatást, úgyhogy Kate-nek kell először lépnie. A segítség Michael Smith képében érkezik, ugyanis felébredt a kórházban. Ők oda, Ryanék meg keressenek kapcsolatot Bracken és Maddox között, lehetőleg úgy, hogy közben ne öljék meg egymást a nagy utálkozásban.

5x01_castle6.jpg

Mr. Smith nem fog tanúskodni Bracken ellen, mert Roynak tartozott egy szívességgel, de Kate-nek már nem tartozik semmivel, és úgyis kinyírják őket, akármit csinálnak, mert Bracken túlzottan védve van. Csak optimistán. Mr. Smithnek nem erőssége a pozitív gondolkodás, pedig most aztán ez folyik minden csapból. Most már nem is fogja megtanulni, mert két perccel Kate-ék távozása után már halott is. A kórtermet vevő biztonsági kamerák természetesen nem működtek, így van félnivalója Kate-nek is, hogy hamarosan érte is megérkeznek. Ryan csapatokat küldött a házhoz, meglátjuk ez mire lesz elég, az eddig tapasztalatok alapján nem sokra, ha a többi is olyan robot mint CedricMaddox. Castle szívesen lenne a lovag, akivel ellovagolhatna a naplementébe egy olyan tájra, ahol soha senki nem találja meg őket, de Kate nem hisz a mesékben, az ölelő karok vigasztaló erejében viszont igen, azta kurva micsoda mondat lett ez. Na, ennyit a megmentő lovagról, aki mellől simán meglógott Kate az éjszaka közepén, míg ő az igazak álmát aludta, nem örül ennek Ryan és Espo sem.

5x01_castle7.jpg

Hamar rájönnek, hogy Kate Bracken szenátort ment megölni, én mondjuk ezt azért kétlem, de tény, hogy abba a hotelbe ment, ahol a szenátor épp egy alapítványi est házigazdája. Detektoros kapu van, meg biztonságiak, de az egyikük épp Hastings rendőrnő, tudjátok a szuperhősös részből, aki simán átengedi Beckettet a kordonon. Amíg szinte fut a szenátor felé, felvillanó képeket látunk az ügy már meghalt szereplőiről, közben a hármas is megérkezik a hotelbe és igencsak rohannak, hogy megakadályozzák Kate-et abban amit tenni akar, bármi is legyen az. Kate egy telefont csúsztat a szenátor zsebébe és már megy is tovább, a telefon viszont már csörög is. Mire a fiúk odaérnek, ők eltűnnek valahol az épületben. Ryan már hívná a Vaslady-t, de végül sikeresen lebeszélik, Espo kitépi a karját ha megteszi, Castle inkább a lelki ráhatással próbálkozik, az jobban beválik. Kate fegyverrel próbálja kikényszeríteni Brackenből, hogy ismerje be a gyilkosságokat, de az kicsit sincs megijedve, hiszen így nyilvánvalóvá számára, hogy Kate-nek valójában nincs semmiféle bizonyítéka, nem is értem.

5x01_castle8.jpg

Ráadásul Bracken jön a kampánybeszédével, hogy ő micsoda jó ember és milyen fantasztikus jótetteket hajtott végre, Kate meg csak egy félőrült kirúgott rendőr, mégis kinek fognak hinni. A kérdés természetesen költői. Ám, amikor már épp elsétálna, Kate közli vele, hogy volt még egy másolat az aktából, amit persze a szenátor sosem hinne el neki, ha nem mondaná fejből a fecnikből kirakott bankszámla számot. Az alku megköttetik, ha bármi történik Kate-tel vagy a szeretteivel, nyilvánosságra hoz mindent a szenátorról. Csak a biztonság kedvéért, és hogy nyomatékosítsa Brackenben, hogy nem viccelődött, leken neki egy kurva nagy pofont a pisztollyal, hogy a sebhely emlékeztesse minden reggel a tükörbe nézve, hogy van kitől félnie. Hűha. Befut a hármas is a végére, Espo egyértelműen csalódott, hogy Kate mégsem lőtte le Brackent, Castle viszont büszke rá. Erre a részre jut még egy utolsó tárgyalás, amit a Vaslady-vel folytat le Kate, azaz visszajöhet dolgozni, de csak a felfüggesztés végén, ahogy Espo is. Addig is Castle mogyoróit fogja morzsolgatni, amit el is kezd a liftben, hát ez roppant szürreális jelenet tőlük, de vicces arcot vágnak legalább, íme:

5x01_castle9.jpg

Címkék: castle
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.03. 09:33:03

Buék Neked is!!
Köszi a hogyvótot! Nagyon jó lett, jókat nevettem. Örülök, hogy ilyen hamar visszatértél az új évaddal :)
Nagyon tetszett ez a rész, én örültem, hogy eljutottak idáig, és Kate anyukájának az ügye is tisztázódott végre.

Neoprimitív 2013.01.04. 08:30:05

BUÉK!

Ejnye, hogy figyeli magácska a sorozatot, ha nem tetszik emlékezni, hogy Smith a nevére szóló postaládából vette ki a lakása lépcsőházában Monty küldeményét - hogy lehetett volna álnév?

"Ryan csapatokat küldött a házhoz"

Na ezen azóta is röhögök. A kirendelt megfigyelő és őrző-védő csapatok csak azt nem vették észre, hogy a) Castle Beckett-nél töltötte az éjszakát (ld. titkoljuk a viszonyt) és b), hogy Beckett hajnalban lelépett. Tudom én, hogy suspend your disbelief, meg ez nem a Shield vagy a Wire, de azért néha, csak úgy tréfából, nem lehetne a tízes IQ fölöttiekre is gondolni egy krimiben? Csak egy picit.

A hogyvolt ettől függetlenül persze már megint jó, szerencse, hogy néha a jó dolgok sem változnak.

Zenóbia 2013.01.06. 16:11:10

@Dogla: Köszönöm! :) én is örülök, hogy végre kiderültek dolgok, meg nekem nagyon bejönnek együtt, jó nézni így a sorozatot, bírom az ötödik évadot! :)

Zenóbia 2013.01.06. 16:12:47

@Neoprimitív: Köszönöm, és neked is Boldog Új Évet! :)
Hát látod, mondom én, hogy nincs memóriám. Ráadásul tényleg nincs, nem viccelek. :)
Óh, ilyeneken én már nem akadok fent, viszont örülök, hogy tetszett a hogyvolt! :)

Neoprimitív 2013.01.06. 17:19:12

@Zenóbia: Persze, hogy tetszik, így sokkal szórakoztatóbb, mint élőben! Viszont ha tartod heti a tempót, akkor az évad végére majdnem beéred a kintieket, az évadzáróig szerintem legfeljebb 5-6 heti kihagyás lesz. :)

Courtney (törölt) 2013.01.09. 18:52:09

BUÉK!!! Imádtam a hogyvoltot én is nagyon hiányzott mikor nem volt! :) És mi lesz ha beéred az adást? Akkor írsz mikor lesz magyar felirat?
Kinek milyen volt a karácsony és a szünet?

Zenóbia 2013.01.10. 15:30:10

@Courtney: neked is BUÉK!:-) és milyen volt New York? aha, úgy tervezem, hogy a felirattal együtt tudokmajd haladni én is. nekem állati jól telt az ünnep, de én amúgy is karácsony buzi vagyok.:-)

Courtney (törölt) 2013.02.13. 16:00:41

@Zenóbia: NYC jó volt de nem sokat láttam belőle... A bátyám nem nagyon engedett minket el max a sarokig mert "Dobálják utánatok a drogot és egyebeket" Viszont a Central parkba kimentünk és gyönyörű volt. A legemlékezetesebb mégis csak a párizsi átszállás volt majdnem felszálltunk a Sydney-be tartó gépre :)
süti beállítások módosítása