Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 1x13 - Forrás

2013. január 01. 11:00 - AaannnaaA

Az irodában indul a rész, reggel van, Főncsi teázik. Hívja Johnt. A vonal túlvégéről cudar verekedés hangjai hallatszanak. Aztán látjuk is Johnt, egy kétajtós szekrény kopasz férfival verekszik. Főncsi kérdi, sikerült-e már a fószert lebeszélni az exfelesége megöléséről? Azon vagyok, lihegi John, és küzdenek tovább. Végül John nyer. A pasinak fegyvere volt, még jó, hogy feltételesen van szabadlábon, így lehet visszaküldeni a sittre. Oké John, akkor jelenésed van, új szám jött. John el is indul. Az új célszemély Scott Powell. 2 gyermekes dolgozó családapa. John ahogy figyeli, elmereng és kérdezi Főncsit: nem vágyott-e valaha más életre. Úgymint számok nélkülire? Néha. De nézzük az emberünket, vajon miért kaphattuk a számát?

1.jpg

John követi a tagot, aki bizony nem melóba megy, hanem egy parkba. A klónozott mobilon aztán hallja is, hogy munkát keres. Érdekes módon otthon az asszonynak nem ezt adta elő. A család úgy tudja, ő a dolgozó apák mintaképe. Főncsi átnézi a kapott információkat, és látja: Scott már 8 hónapja nem dolgozik. John látja, amint a zálogházban alkudozik, hogy vegyék be néhány vagyontárgyát. Nyilván a pénzének is eléggé a végén járhat. A boltos nem akarja átvenni, emberünk pedig majdnem a torkának ugrik. Úgy látszik kissé ideges. Mondjuk érthető okokból. Főncsi szerint a számlái kimerültek, ezért úgy gondolja, Scott elkövető lesz. John szerint fel kellene hívni Cartert, nézzen utána a tagnak. Miért nem Fuszkót? Mert neki más munkája van. Ja, Főncsi lenyomozása, teszem hozzá magamban. Ejnye. John követni fogja Scottot, Főncsinek pedig a pasi otthoni gépére lenne szüksége. Ezt viszont most egy betöréssel nem lehet elintézni, mert ugye a célszemély nem egyedülálló. Ezért Főncsi azt találja ki, Johnnal megy terepre, megfigyelésre. John rögtön vigyorogni kezd. Voltál már ilyenen, Főncsi? Még nem. Mit vigyek magammal? Három napi hideg élelmet, és egy üres flakont. Azt miért is? Mert megfigyelésen nem járunk pisilni. Főncsi arca egy tanulmány.

2.jpg

Este van, John és Főncsi eljött hát megfigyelni. Ülnek egy kocsiban Scott háza előtt. Főncsi szinte azonnal egy chipses dobozért nyúl. Máris éhes? Á, dehogy. A doboz fémből van, ez, és a formája tökéletessé teszi wifi jelek fogására. És tényleg, már töri is fel a gépet. Az rögtön látszik, hogy a pasi sokat jár politikával foglalkozó honlapokon, és blogol egy bizonyos Michael Delancey képviselőről, méghozzá meglehetősen ellenségesen. Emellett Főncsi talál egy nagy file-t a gépén, amit időbe telik feltörnie. Közben hallják, hogy egy munkaközvetítő hívja a pasit, és két napos melót ajánl neki. Talán rá mosolyog a szerencse.. De még mindig nem tudjuk, mi a gond vele. Másnap Johnék továbbra is Scottot figyelik. Carter hívja Főncsit, hogy utána nézett a tagnak, de nincs semmi különös róla. Oké. Közben sikerült feltörni a gépén talált nagyméretű file-t, ami egy titkosított mail fiók, ahonnan Scott fenyegető üzeneteket küldött Delancey képviselőnek. Miért utálja őt annyira? Mert az ő javaslatára építettek le Scott munkahelyén, köztük őt magát is. De akkor miért jött most a képviselő kampányrendezvényére? Basszus, a pasi gyilok!

3.jpg

John és Főncsi rögtön utána veti magát Scottnak, aki már bement a kampányrendezvényre, John még látja, hogy egy mellékajtón beengedi valaki az épület elzárt részére. John is menne, de egy biztonsági őr rászól, hogy csak a detektoros kapun át lehet bemenni. Persze Johnnál mindig van stukker, így azt sunyiban kidobja egy szemetesbe, majd Főncsivel együtt besétál a rendezvényre. Kéri, hogy Főncsi figyelje a képviselőt, míg ő körbejár a többi helyiségben. Miközben John már a konyhában jár, Főncsi észreveszi, hogy a fenyegető levelekkel, amiket Scott küldött, nincs minden rendben. Ezt az infót meg is osztja Johnnal, de ő nem különösebben izgatja magát, most a gyilokot kell megtalálni. Felmegy az emeleti páholyokhoz. Közben a képviselő beszélni kezd. Főncsi azonban kitartó, és mondja Johnnak, hogy rájött: a fenyegető leveleket nem Scott gépéről küldték, csak átmásolták rá. John eközben meglátja Scottot, amint egy fegyvert tart ami a fogadóterem felé irányul. Ráugrik, miközben Főncsi váltig állítja, hogy nem Scott a gyilok. Már John is látja, mert Scott "fegyveréből" mindössze konfetti hullik ki. Ebben a pillanatban azonban valaki rálő a képviselőre, aki összeesik. John meglátja az igazi merénylőt, és a nyomába ered. Scott pedig semmit nem értvén az egészből, balgán feláll. Ebben a pillanatban meglátják a földszintről, és valaki elkezd sikítozni, hogy ott a merénylő. Tökéletes bűnbak.

4.jpg

John eközben az igazi merénylő után üget, kiér a ház elé, de nem látja sehol. Már jönnek a rendőrök, mire Főncsi is kiér az épületből. Aztán már csak azt látjuk, Scottot viszik a rendőrök elfele. Később John és Főncsi az irodában megállapítják, bárki helyezte el a bizonyítékokat Scott gépén, az profi hekker. Viszont a gyilkos is profi volt - sajnos John nem látta a képét - így több embert kell megtalálni. Főncsi úgy dönt, a hekker nyomára próbál jutni Scott gépe alapján, John pedig Cartert hívja. Aki nem kicsit dühös, hogy infót kértek tőle egy pasasról, aki nem sokkal később már a rendőrségen van egy képviselő lelövéséért. Nyugi Carter, ártatlan. Carter szkeptikus kissé, de azért beleegyezik, hogy bemegy a kihallgatásra, így John is hallgatja, Scott mit vall. Mi mást, az ártatlanságát bizonygatja. De minden ellene szól, senki nem hisz neki. Szerinte az a tettes, aki őt az oldalsó ajtón bejuttatta. Szerintem is. Közben Carter kap egy hívást, és továbbítja Johnnak a hírt: Delancey képviselő halott. Hát, ez szívás, nem is kicsi. Scott felhívhatja a feleségét, kéri tőle, hogy a gyerekeket vigye át a szomszédba, működjön együtt a rendőrökkel, de higgye el, hogy ártatlan. John azt mondja Főncsinek, szerinte Scott még veszélyben van. A bűnbakok ritkán ússzák meg élve. Na ja. Főncsi közben már látja a hekker gépét, és azt, hogy az pont a bíróság tervrajzát nézi. Scottot is oda fogják átszállítani kihallgatni. Tehát tényleg nem múlt még el a veszély.

5.jpg

John hívja Cartert, de Scottot már elvitték. A bíróságra. Akkor bizony Főncsitől kellene a legrövidebb útvonal az őrs és a bíróság között. John elindul. Amikor közeledik kocsi, ami a rabot szállítja, hátramenetbe kapcsol, és teljes erővel beletolat a másik kocsi elejébe. Jókora csattanás. John gázmaszkot húz, kiszáll, szétlövi a motorháztető zárját és bedob valamit, amitől cudar füst árasztja el a bent az ütközéstől még zavart utasokat. A hátsó ajtóhoz lép, kirángatja Scottot, és odébb állnak. Egyre jobban bírom a csávót. Meg a zenét is, ami az ilyen jelenetek alatt szól. Scott kérdezi Johntól, hogy ki ő és mit akar. Én fiam azon kevesek egyike vagyok, akik hisznek az ártatlanságodban. Most pedig biztonságba helyezlek. Közben Főncsi hívja Johnt, hogy a hekker gépén biztonsági rés van, teljesen be tud jutni, de még mielőtt vállon veregethetné magát rájön, hogy bizony nem bejutott, hanem beengedték, merthogy ez csapda. Látjuk a hekkert is, vagyis csak a hátát, ez bezony egy nő lesz. Főncsi kiabál Johnnak, hogy figyel minket, most is hallgatja a telefont, azonnal szakítsunk meg minden kapcsolatot. Főncsi rávágja Johnra a telefont, de előtte még közli, tudja hogy érheti el. John már hajítja is ki a sim kártyáját a kocsija ablakán, Főncsi pedig egyenesen szétveri a mobilját. Majd az egész irodát áramtalanítja, és olajra lép.

6.jpg

Legközelebb az utcán látjuk Főncsit, ahogy egy árusnál vesz egy eldobható telefont. Tárcsáz, majd egy számsort diktál. Szerintem az új száma lesz. John eközben már egy szobában van Scottal, rejtekhely lesz ez. Ad neki egy bézból sapkát, ezzel takard majd el a képed fiam, ebben a városban elég sokan téged keresnek. A telefonhoz lép, tárcsáz, és Főncsi hangját hallja a számokkal. Tehát így találják meg egymást, ha baj van. John már hívja is Főncsi új számát. Mi van? Alábecsültük a hekkerünket, az van. Az irodai felszerelés ugrott, így Főncsi mobillá vált. Most épp egy könyvtárban ül, csak arra nem gondol, hogy ez nem olyan könyvtár, mint az iroda, itt mások is vannak, és nem kellene hangosan beszélni. Le is pisszegik. Főncsi még annyit mond, hogy felhívott valakit, aki jártas a politika világában, hogy a segítségét kérje. Kit hívtál, kérdezi John, de már nem kap választ. Mi viszont látjuk: Zoe lesz az, a problémamegoldó, aki ugye a 6. részben szorult segítségre, amikor összeakasztotta a bajszát egy gyógyszergyárral. Főncsivel még nem találkoztak személyesen. Most viszonzásra lenne szükség a múltkori segítségért cserébe, és Zoe persze segít. Előbb azonban Johnról kérdez. Hát igen, ezt értjük.

7.jpg

Zoe és Főncsi a könyvtár egyik elzárt különtermébe mennek. Ott épp egy fiatal pár smárol, de Főncsi belógat némi készpénzt, és övék az egész helyiség. A párocska mindentudóan vigyorog, azt hiszik egy légyottnak adnak helyet. Ez aranyos. Főncsi röviden elmondja az esetet Zoénak. Ő annyit tud Delancey képviselőről, hogy mielőtt két éve politikusi pályára lépett egy jól menő cége volt. De ezt a céget pár hónapja visszaélések miatt vizsgálják. Főncsi meglepődik, a képviselő a korrupció ellen harcol. Baszki, mit kell ezen meglepődni, inkább tegyél egy kis kiruccanást felénk. John már úgyis járt erre.

Zoe szerint Delanceynek a képviselőség mellett már nem lehetett napi rálátása az ügyekre, tehát aki korrupt, az a két volt társa lehet. És ha ez kiderül, majd ráfogják a képviselőre. Aki holtában már nem tudja megvédeni magát. Hát, ez elég csúnya elmélet. De bizonyíték, az nincs rá. Zoe rááll, hogy majd ő szerez. Közben John Scottal beszélget, John szerint a férfi csak baleknak kellett. De nem tudja folytatni, mert valaki van az ajtónál. És már tület is befelé, egy gyilkos. John kiüti, majd elmenekülnek. De a gyilok vajon hogy a büdös francba talált ide???

8.jpg

Zoe eközben odaér a halott képviselő megemlékezésére, és ott találja annak volt üzlettársát, bizonyos Mathesont. Zoe lazán elsorolja az infókat, amit eddig Főncsivel kikövetkeztettek. Szerinte Matheson bajban van, mert Scott meglépett, így nincs meg a balek, akire a gyilkosságot foghatná. Zoe felajánlja, hogy majd ő előkeríti a balekot. Az üzlettárs ideges lesz, de nem olyan hülye, hogy egy ismeretlennek bármit bevalljon, elzavarja Zoét. Nem baj, a lényeg, hogy Főncsi közben már lehallgatja a telefonját, és rögzíti a beszélgetését. Az alig ideges Matheson ugyanis felhívja azt, akit a gyilkossággal megbízott. A hívott félnek el van torzítva a hangja, de látjuk, hogy számítógép előtt ül, és szerintem eléggé a hekker csajnak néz ki. Nyugtatja ügyfelét, hogy rajta van az ügyön, mármint Scott elfogásán. Ja, láttuk az előbb, majdnem sikerült. Azért a biztonság kedvéért a hekker csaj is megfenyegeti megbízóját, hogy mindent kitálal róla, úgyhogy csak maradjon a valagán. Ezután látjuk, hogy hekkerünk a gyilkost hívja, és megadja neki Johnék pontos helyét.

9.jpg

Persze John rájött, hogy Scott ruháján (pontosabban a cipőjén) nyomkövető van, le is szedi menten. A metróban ülnek, lelkiznek egy kört. Scott a feleségével akar beszélni, mert ha meghal, akkor a felesége gyilkosnak hiszi majd. Te, John fiam, nem tudhatod milyen érzés ez. Hát képzeld, tudom. A különbség csak az, hogy az én esetemben igaz is volt. Leszállnak a metróról. John felhívja Cartert, hogy Scott beszélni akar a feleségével, merthogy az asszonyt épp kikérdezik a rendőrök a férjéről. Carter picit dühös amiért John kilőtte a Scottot szállító autót és elrabolta a gyanúsítottat, de azért rááll, hogy segít. Azt mondja a többi rendőrnek, hogy Scott gyerekei keresik az anyjukat, így minden további nélkül a telefonhoz jöhet. Kis lelkizés, de aztán John kiszúrja követőjüket, és elrángatja Scottot a telefontól. Én a helyében a metrón hagytam volna a poloskát, de John persze jobbat tud. Átveszi Scott kapucnis felsőjét, és beslisszol egy mosdóba. A gyilok meg utána. John nekiugrik. Egyikük sem kezdő már, de nem kérdés, hogy ki nyer. Utána elveszi a férfi telefonját, jó lesz az még valamire. John annyira cuki a kapucnis pulóverben. Nemcsak az öltöny áll neki jól, na.

10.jpg

Ezután Scott besétál az őrsre és feladja magát. Rögtön letartóztatják. De jobb így, ott legalább nem vadászik rá bérgyilkos. Hekkerünk hívja a bérgyilkosát, de már Főncsi veszi fel a telót, és közli, nemsokára elintézi amit vállalt. Nem tudom, a csaj felismerte-e, hogy nem a megbízottjával beszél. Azt mindenesetre látjuk, hogy egy gép előtt ül, és mintha egy búcsúlevelet gépelne befelé. Még nem tudjuk meg a részleteket, mert Cartert látjuk, akinek a gépére, és a többi rendőrére is egy hangfelvétel érkezett. Az, amit Főncsi rögzített, amikor Matheson felhívta a hekkert és a gyilkosságról beszélt. A rendőrök rögtön Matheson lakására mennek, de már holtan találják, gépén a búcsúlevéllel, amit hekkerünk írt. Ezek szerint nemcsak a gépet kezeli kiválóan, hanem gyilkol is. Ha úgy hozza a szükség, akár a megbízóját. Mindenesetre Scott szabad. Épp azt látjuk, ahogy hazaér, nyomában egy valag újságíróval. John távolról figyeli, és Zoe csatlakozik hozzá. Naon de naon cukik. John megkéri a nőt, zavarja el az újságírókat, aki meg is teszi. Aztán kéri Johntól a fizetségét, hogy hívja már meg egy italra. John csak somolyog, rettentő sármosan. Én meg remélem hogy elviszi majd egy körre. Bármilyenre.

11.jpg

Főncsi hívja Johnt, elmondja, hogy egyik cége alkalmazta Scottot. John - ahogy elnézem - egészen meghatódik. Főncsi szerint ilyen jó emberrel csak jól jár. A hekkernek sajnos elveszítette a nyomát. Helyre kell hoznia a rendszert, majd jelentkezik, ha jön új szám. Oké. Ja, amúgy Főncsi még mindig a korábban látott közkönyvtárban ül. A laptopján melózik. Egyszer csak megnyílik rajta egy ablak, és bezony a hekker csaj üzen neki. Főncsi kérdezi, ő ölte-e meg Mathesont? Kitérő választ kap. Főncsi kérdi, hogy ki vagy? Hívj csak Forrásnak. És mit akarsz tőlem? Várom a következő találkozásunkat írja a nő, majd a végére odabiggyeszti: Harold. Ezzel meg is szakítja a kapcsolatot. Ezek szerint tudja Főncsi nevét. Basszus!!! Szerintem ez nem marad ennyiben.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2017.03.04. 11:44:12

ez tök jó rész volt, mégiscsak van valaki, aki meg tudja hekkelni Főncsit :)

AaannnaaA 2017.03.04. 13:27:08

@Gabba: Na igen, nem egy gyakran előforduló eset...
süti beállítások módosítása