Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Torchwood 1x01 - A változás kora

2012. február 19. 13:00 - Möff CAT a Torcsvúdos gyerek

Némi előzetes információ, csak hogy tudjuk, mihez tartsuk magunkat:

A Torchwood brit televíziós sci-fi filmsorozat a Ki vagy, doki? (Doctor Who) című sorozat mellékága, a BBC Wales készítette. 2006-ben mutatták be a 13 részes első évadot, 2008-ban a másodikat. 2009-ben a harmadik évad 5 részes minisorozat formájában készült. A 4. évadot a BBC és az amerikai Starz Entertainment közösen készítette és 2011-ben sugározták az USA-ban és Angliában egyszerre. A sorozat a cardiffi Torchwood 3, egy, a katonaságon és rendőrségen kívüli, azok felett álló szervezet ügyeit mutatja be. A cselekményszál sokszor kötődik a Cardiffon áthúzódó téridő-repedéshez. A szervezet a repedésen át véletlenül érkező földönkívüli tárgyakkal, az ezekhez kapcsolódó bűnügyekkel, az idekerült lényekkel foglalkozik. Magyarországon 2008-ban jelent meg az első évad DVD kiadása Torchwood - Az idegenvadászok címmel, majd 2010 novemberben az AXN Sci-fi sugározta Torchwood - Űrlényvadászok néven. A Doctor Who-val ellentétben a Torchwood kifejezetten a felnőtt nézők számára készült, Davies szerint "paranoid thriller" és "omniszexuális beállítottságú". Mindezt a Wikipédia idevonatkozó cikkében atomrészletesen fejtegetik még, de "Ugorgyunk", ahogy a vak Pósalaky úr mondta a Nyilasmisinek, lássuk, miből élünk.

Szakadó esővel nyitunk, a helyszín egy jól felszerelt sikátor: van itt parkolóház, oldalában sok zöld kuka, a túloldalon rozsdás vashordók, nagyjából 8 fehér vegyvédelmi overallba öltözött technikus, az őket biztosító mintegy másfél szakasznyi rendőr és egy húsz év körüli hulla, aki első pillantásra úgy néz ki, mint Jimmy Sommerville. Őt amúgy körberakták annyi reflektorral, hogy egy KISS-koncertre elég lenne, mindegy, ők a technikusok, biztos tudják. Egyikük lerak egy tejeskávénak tűnő poharat a halott mellé, majd a sikátor bejáratához indul, ahová akkor érkezik meg Gwen Cooper rendőrnő, aki első pillantásra nem szép, az a helyzet, hogy a másodikra sem. Az egyik rendőrtől kap egy kávét és némi felvilágosítást az ügyet illetően: nem tudunk semmit, nem, azt sem, hogy ezek kik. Na, ezen túl vagyunk, jössz a pizzázóba majd? Nemtom, majlátom. Közben az overallosok összecuccolnak és az addig ott ténfergő rendőrökkel együtt elindulnak kifele a sikátorból, a halott meg békésen szunyókál tovább az utca közepén. Gwen nem érti, hogy mi történik, megkérdezi a halottal kávézgató overallos formát, aki közli vele, hogy léc van, gyerekek, jön a Torchwood, a speckó csapat, majd ők intézik az ügyet.

Tovább
11 komment

Még, még, még, ennyi nem elég -újabb kiadó hogyvoltok

2012. február 19. 08:04 - sixx

Szépen telnek be a hogyvoltok, de még mindig van kiadó bőven. Itt van menten a Tv2 két slágersorozata, az NCIS és az NCIS LA, de a Vaisaton is menni fog egy nyomozós téma, a Law & Order Los Angeles-i kiadása, és ugye a mára klasszikusnak számító Law & Order SVU-ról sem készült még hogyvolt, pedig azzal egy fél emberöltőt el lehet lenni. Most ezekre a hogyvoltokra lehet jelentkezni egy 10-11 000 karakteres szöveggel, ezen a címen:

  • Felejthetetlen - első évad (AXN)
  • Pan Am - első évad (Fem3)
  • Cleaner - akár az első évadtól is (Pro4)
  • NCIS - kilencedik évad (TV2, február 27-től)
  • NCIS: Los Angeles - harmadik évad (TV2, február 27-től)
  • Amerikai mesterszakács - második évad (Viasat3, március 2-től)
  • Testvérek - negyedik évad (Universal, március 4-től)
  • Kettős ügynök (Covert Affairs) - első évad (Viasat3, március 6-től)
  • A Célszemély (Person of Interest) - első évad (Viasat3, március 8-tól)
  • New York-i helyszínelők - nyolcadik évad (AXN, március 14-től)
  • Luxusdoki (Royal Pains) - akár az első évadtól (Universal)
  • Haven - akár az első évadtól (Universal)
  • Zsaruvér (Blue Bloods) az első évadtól (Universal)
8 komment

VV5 - 1X154

2012. február 18. 22:25 - Hódos Hajnalka

Nem is tudom, hogy kezdjem, tényleg. Kétségbeesetten próbálok kapaszkodót találni, de még VV Kazal Éva nyikhajgecizése - szegény Jerzsi, kellett neki keresni az elektromos cigarettát, azóta is bánja, mint a kutya, aki hatot kölykezett - se ér fel a sajtreszelős cirkusszal, sőt. Még az sem, mikor paprikavörösen, visítva óbégattam, hogy nemigasság és kétségbeesett, tajtékzó dühömben bebasztam a sparheltbe a sötét királyt. Igaz, én akkor tíz éves voltam. Mikor elveszítettem a partit, és mérgemben megettem a Fekete Pétert, akkor meg öt. Vera - állítólag - 27, csak mondom. Hálásak lehetünk a stábnak, nem basznak minket egyből meg a szívlapáttal, előtte Serike próbálja meggyőzni Fecüt, mert még mindig felháborítják a koholt vádak. Legnagyobb meglepetésre Attila belepofázik a dialógusba, na jó, elismerem, ez kissé erős volt, mert Fecó bólogatását és hümmögését és a Már Egyetlen Szőke Szilikonos artikulátlatlan, kétségbeesett hápogását annak nevezni elég nagy merészség, de legalább látja a kedves olvasó, hogy még mindig tapintatos és galamblelkű vagyok ezzel a csapat kreténnel. Szóval, Attila szerint is bántó volt, hogy Seri azt mondta a Kiesett Kingura, hogy, de hogy mi, azt nem mondja meg, mert Seri belevágott az Önjelölt Atyaisten mondókájába, ráadásul azt is elfelejtette, hogy Attika reggel bevallottan szociopata és nem lehet csak úgy mindenféle alja népségnek megszólítani Őt. Háborog a riportban, Kinga kiesett és még mindig ő a téma, kiesett, nem kellene már róla beszélni. Meg ő báncsa. Én a monitor előtt háborgok, bazmeg, az Attilasóban nem te passzíroztad a szart ugyanezzel a témával?! Seri kiakad, ezen mi volt a bántó, hogy Kingu tizennégy kilót zabált magára nem egészen öt hónap alatt? Semmi, Seri. Ezzel, hogy Kingura csúnyát mondott, egyébként visszakerült ám a kalapba, húha, most mi lesz? Na, most jön a legmégszebb.

Feladatból indulunk, név nélkül kell Attilának javasolni. Fecó Sehit javasolja, mert távol áll hozzá. Verát is ajánlja valaki, hogy miért, az nem érdekes, az, hogy Attila azt mondja neki, szenzitív bazmeg, ezt is most olvastad egy mosópor dobozán, csak azért, mert végre sikerült röhögnöm valamin, amit Attila mondott. Csabát azért javasolja Vera, mert sorsszerű párbaj lenne, ezt Attila is többször emlegette, de már bújik is ki ez alól és segget csinál a szájából.

Tovább
Címkék: vv5
3523 komment

VV5 - 1X152 - 1X153

2012. február 17. 21:15 - Hódos Hajnalka

Az van, hogy a VillaLakók egyre feszültebbek. Én csak akkor, ha Fecó énekel, vagy Csaba dalt ír. Na jó, most már akkor is, ha meglátom Fecót. Vagy Verát. Akármelyiküket. Sose lesz jövő vasárnap, so-se! Azon kívül, hogy nyígnak és egymás baszogatják, nem történik semmi, ezért lehúznak a Hisztérikáról még egy bőrt. Attilának hirtelen feltűnik, hogy a Karácsonyi Kinga nincs benn a Villában, ezért lődörög meztélláb a szőnyegen. Ez a dramaturgiai elem azt hivatott jelképezni, majd belebolondul, úgy hiányzik neki. Közben szomi és szívfacsaró zene, ezt erősítendő. Csabának is hiányzik, nem is gondolta volna, hogy ekkora lesz az űr. A két elhagyatott igazbarátok megbeszélik, milyen szövevényes kapcsolat is volt ez, meg hogy Kinga jobban ingadozott, mint az én vérnyomásom a VV5 alatt, és hogy Attila azt is tudta, Vera levele igaz volt, de ha akkor nem áll mellé, agyvérzést kap és a mentők szállítják el. Azt meg Attila el nem bírta volna viselni. Már úgy értem, hogy Vera miatt, és nem miatta kapott agyvérzést. A Valentin-napról is lehúzunk még egy bőrt, a feladat olyan összetett és embert próbáló, hogy Seri rögtön elkezd gondolkodni az élet nagy dolgain. Döbbenten nézek, tán a MASAT-2. megtervezése a feladat, de nem, ajándékot kell csinálni annak, akit a legjobban szeretnek. Már ideges vagyok. Fecó Csabinak ad ajándékot. Egy szeriképet, és esküszöm az életemre, énekel neki, azt a dalt, amit a gyerekének szokott lefekvés előtt. Könnyű álmot hozzon, azt há. Fecó rögtön az első sor után elfelejti a szöveget. Mindent értek, tehát a kisgyerek rögtön sokkot kap, apu meg azt hiszi, elaludt. Csaba szerint túl mÍzes-mázos volt ez, Attila szerint homárság, szerintem az is az volt, hogy Csaba sálat ajándékozott Fecónak, mindegy is. Attila Verától kap ajándékot, egy Utálom a Valentin-napot! feliratú pólót, Vera annyira meghatódik saját magától, hogy krokodilkönnyekben tör ki, Attika meg is dicséri, milyen aranyosan tud sírást színészkedni. Naaaagy meglepetésre Attila Verát ajándékozza meg, kap virágot, hogy a zavaros fejét elbódítsaja szag, hogy a száját befogja valamivel, egy üveg pia já, meg buszjegy, hogy húzzon haza, kár, hogy ezt a poént Shadinál már ellőtte. Seri szeretetből senkinek nem tud ajit adni, Verának csinált egy béna bögrét, aztán nyafog meg ajvékol, mert Vera meg akarja felezni vele Attila csokrát, olyan nincs, hogy egy lány ne kapjon Valentin-napra ajándékot! Ugorgyunk.

Rajongói leveket kapnak, mivel Valentin-nap van, egyik sem olyan, amiben elküldik őket a náthásba. Mindenki szerelmes levelet kap, Seri tőlem egy hármas alát olvasásból. Fecó összeomlik, mert Angéla azt írja neki, az a szerelem, ha megbocsátjuk, hogy félrekúrt a Széchenyi-téren. Szégyelli magát, aj, de milyen nehéz is ez. A többiek nem osztoznak a nyomorában, Seri leszarom hangnemben közli vele, nem itt kéne nyavalyogni, hanem kinn kellett volna kaparni Angi után, meg a kölyköket nem kellett volna magukra hagyni fél évig, de neki mindegy, mint a szélső háznak.

Tovább
Címkék: vv5
1183 komment

Bűbájos Boszorkák 3x09 - Palackba zárt szellem

2012. február 17. 15:00 - szösznibaba

Bár a szörnyű gimnáziumi évek és az érettségi találkozóra időzített átváltozósdi már lerágott csont, de nekem ez most bejött. Pipernek érettségi találkozója lesz, és mivel anno ő volt a fogszabályzós, pattanásos lúzer, most emuba oltott gyászoló luxusprostinak ötlözve akar elmenni a buliba, hogy mindeki lássa, milyen sikeres lett. Szerencsére Prue észreveszi a bajt, és kijavítja a hibát: miután biztosítja róla, hogy sokkal jobb lesz az outfitje, ha kezelésbe veheti, egy tökéletes, gyászoló adóellenőrt farag belőle, most már bátran elmehet a buliba, tuti a siker.

Kinn az utcán, pakolás közben összefutnak Piper egyik régi barátjával, Justinnal, akire Leo persze féltékeny lesz, Prue viszont biztosítja róla, no para, a srác anno érte volt oda, ám az arc úgy tesz, mintha nem is emlékezne a nevére, de aztán majd később kiderül, hogy csak Prue-t akarta húzni, amiért anno vásári bohócot csinált belőle a suliban. Ezt csak a teljesség kedvéért mondom, az epizód szempontjából nincsen nagy jelentősége. Úgy is hívhatnánk a srácot, ahogy egy vices kis történetben a Földet: jobbára ártalmatlan.

Tovább
1 komment

Gyilkos elmék 5x22 - The Internet Is Forever

2012. február 17. 14:00 - hex.kelly

Takaros kertvárosi házikó este. Az egyik földszinti ablaknál táblácska hirtedi, hogy ezt a házat komoly riasztórendszerrel védeti a gazdája. Belső biztonsági kamerák képeit látjuk: üres az előszoba, a konyha, meg úgy az egész lakás... ohwait. Nem is: az előszobában egy fekete ruhás alak áll fekete maszkban, és komótosan megindul az emeletre a lépcsőn. Benyit az egyik szobába, ahol az ágyban egy nő alszik, a figura (enyhén Alekoszos hasdüllesztéssel) megáll előtte, és... JJ mutatja a csapatnak Quantico-ban az imént még békésen alvó nő fotóját: Dorris Archer a harmadik nő az idaho-i Boise-ban, aki a kis kertvárosi házikójából eltűnik. Az előző két nővel (Paula Renmar és Samantha Rush) együtt kéthavonta veszett nyomuk. JJ-t kizökkenti a prezentációból a késve érkező Reid látványa, és egy meglepett hello-t dob neki oda. Mindenki megbámulja a srácot, merthogy új frizkója van. Hotch arca a legkevésbé döbbent, de mégis belőle szakad ki egy igyazán őszinte kérdés: Beléptél egy fiúbandába? (Muhahaha!) Reid persze nem érti, és közli, hogy nem, de már rajta kívül mindenki röhög, növeszd meg a hajad gyorsan, kölyök, amondó vagyok.

Tovább
Címkék: gyilkos elmék
6 komment

Merlin kalandjai 1x05 - Lancelot

2012. február 17. 10:00 - mesmes42

Mivel nagy erőkkel folyik a blog felturbózása, bevállaltam a Merlin folytatását. Remélem, vannak az olvasók között rajongók, akik miatt érdemes lesz írnom. Szerintem ez egy remek sorozat, még ha más szemszögből is mutatja be a legendát, ahogy ismerjük. Szóval bátran felejtsünk el mindent, amit a mondakörből tudunk – na jó, ne teljesen mindent, de ne csodálkozzunk, ha szinte minden másképp lesz a sorozat világában. Emellett jól szórakozhatunk az izgalmas és vicces történeteken. Mivel eddig csak négy epizódról készült hogyvolt, az ötödiktől folytatom.

00.jpg

Ez alkalommal elég egyértelmű címet kapunk, és ki ne ismerné Lancelotot, a Kerekasztal Lovagjainak egyikét. Az említett szervezet azonban történetünk idején még nem létezett, hiszen Arthur sem volt még király, tehát egy valamivel fiatalabb Lancelottal találkozhatunk ebben az epizódban.

Tovább
8 komment

Még több kiadó hogyvolt: Született feleségek, Dr. House, NCIS és a többiek

2012. február 17. 09:00 - sixx

Köszönjük szépen a jelentkezéseket a Barátok közt, Shameless, Grimm, River, Missing, Firm, stb sorozatokra, de ez még csak a jéghegy csúcsa, mert van kismillió olyan sorozat, amiről kéne írni, de nem bírjuk erővel. Ha tehát valakinek van kedve beszállni az alábbi sorozatok mellé, ne tartsa magában 10-11 000 karakteres próbahogyvoltját, hanem küldje el ide, és ha minden klappol, máris elkezdhet blogolni. Ennél jobb móka nincs is, tessék elhinni.

A kiadó sorozatok (zárójelben a magyar vetítés csatornája és időpontja, forrásunk a sorozatjunkie.hu):

Pan Am első évad (Fem3 - 02.19), Cleaner második évad (Pro4 - 02.19), NCIS kilencedik évad (Tv2 - 02.27), NCIS LA (Tv2 - 02.27), Dr. House nyolcadik évad (Tv2 - 02.29), Született feleségek nyolcadik évad (Tv2 - 02.29), Testvérek negyedik évad (Universal - 03.04), A férjem védelmében harmadik évad (Universal - 03.04), Covert Affairs első évad (Viasat3 - 03.07), Person of Interest első évad (Viasat3 - 03.08).

18 komment

Barátok közt - 5969-5970.

2012. február 16. 12:50 - villanella

Lassan felkerül Petire a SzeretlekLinda tetkó és a temetés is elérkezik, végre véget ér az agonizálás a Novák családban, reméljük legalábbis. Az is kiderül, hogy alapvetően nem a gyerekek hülyék, hanem a szülők, hogy nem beszélik át rendesen a történéseket, ezért létezhet az, hogy a gyerek a szüleit védve lenyúlja az összes slusszkulcsot a házban, amit egyelőre csak mi, nézők tudunk. Éljen, éljen, újabb két csodálatos Barátok közt epizódot láthattunk szerda este.

Tovább
11 komment
süti beállítások módosítása