Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 2x12 – Vérfarkasok márpedig vannak (Werewolves)

2012. december 31. 11:00 - parcihocok

Teliholdas, felhőtlen ég Toronto felett, épp kellemes idő a kutyasétáltatáshoz. Így gondolja ezt Mr. Hardy is, aki két cuki farkaskutyája után lohol a néptelen utcán, amikor valami zajra lesz figyelmes. Nosza, nekiengedi a két állatot, mert így nagyobb a biztonságérzete. Kár, hogy a kutyusok veszett nyüszítésbe kezdenek, és a sötét sikátorból nem ők jönnek elő. És így lesz Mr. Hardyból, a bankárból Mr. Hardy, a legújabb hulla a tepsiben. Murdoch épp Eniddel és Alvinnel romantikázik a telihold alatt, amikor belefutnak Dr. Ogdenbe és kísérőjébe. A tali Alvint leszámítva mindenkinek rém ciki, ráadásul Enid is elkezd később féltékenyen nyafogni a nyomozónak. Még szerencse, hogy érkezik a hír a hulláról, menni kell nyomozni. Murdoch fején látszik a megkönnyebbülés.

Murdoch 2x12_1_1.jpg

Az eset farkastámadásnak néz ki, bár fura, hogy lenne farkas Toronto kellős közepén, és mit keresett a bankár ez elhagyatott öntödénél töltött fegyverrel és két vérebbel az éjszaka közepén. Az özvegy elmondása szerint a kutyákat nem régen vették, és a férje néha furán viselkedett az utóbbi időben. Halála előtt táviratot kapott egy üzlettársától, Mr. Summers-től, amiben talira hívta őt. Mr. Summers, a fegyverbuzi tagadja, hogy ő táviratozott volna, és bizony alibije is van a gyilkosság idejére. Közben a rendőrség a farkas előkerítésére nyomkeresőt alkalmaz: Jimmyt, az indián srácot, aki Crabtree-vel rábukkan az egyetlen szemtanúra, egy fullalkesz hajleszra. A hajlesz látta a támadót, akit horribile dictu vérfarkasnak ír le. Na, ettől áll csak ketté Brackenreid füle, más se hiányzott neki, csak vérfarkas a körzetébe.

Murdoch 2x12_2.jpg

Bár Murdoch pszichológiailag alá tudja támasztani a vérfarkas-sztorit, a mentális difis lykantrópot attól még elő kellene keríteni, hogy ne gyilkolásszon tovább. Jimmy újabb nyomokat talál, amik ezúttal a csatornába vezetnek, de ezek is kiábrándítóan emberi lábnyomok. Dr. Ogden a boncolás eredményét kissé türelmetlenül osztja meg a nyomozóval (mert épp randira siet), és felhívja a nyomozó figyelmét, hogy az utóbbi hónapokban volt már néhány fura állattámadás a környéken. Ez jó nyomnak ígérkezik. Közben a mi becsületes nyomozónk megpróbálja Eniddel tisztázni az előző esti affért, de amikor bevallja, hogy nehezen tudja elfelejteni a doktornőt, Enid ultimátumot ad neki: döntse el, melyik nőt akarja, és ha a doktornőt, akkor ne sertepertéljen többet körülöttük, mert még a végén a kis Alvin is megszereti, aztán ketten sírhatják tele a párnát, ha a nyomozó dobbant.

Murdoch 2x12_3.jpg

A doktornő által összegyűjtött állattámadások áldozatai mind az elithez tartoztak, az egyetlen kapocs közöttük a lövészklub: ugyanaz, aminek Mr. Summers is tagja. Sajna mire felkeresik, már nincs életben, neki is feltépték a torkát, bár ő kifejezetten védekezett is (konkrétan szétlőtte az irodáját). Találnak nála egy fotót, amin egy vadásztársaság látszik. Kiderül, hogy előző évben készült a kép, gyakorlatilag az összes áldozat rajta van, szóval tutira az akkor történtekhez van köze a sorozatgyilkosságoknak is. Az utolsó áldozat csigolyájában Dr. Ogden talál egy farkasfogat, na nem igazit, csak olyan bazári bizsut.

Murdoch 2x12_4.jpg

A vadásztársaság utolsó tagját halálra rémülve találják a házában: a rendőrség érkezése mentette meg az életét. A támadót követve Jimmy ismét a csatornahálózatban találja magát, ahol is a farkasember majdnem széttépi a nyomozót is. Az utolsó vadász elmondja, hogy előző évben véletlenül az indián kísérőjüket lőtték le, és mivel haldoklott, otthagyták az erdőben. Na úgy látszik, mégsem halt meg, sőt, visszajött bosszút állni. És nem vérfarkasról van szó, hanem egy farkasnak öltözött sámánról. Tulajdonképpen egy bundás igazságosztóról. Aki a város alatti csatornahálózatban kószál, szóval nem lesz egyszerű elkapni. Persze Murdochnak sikerül. Sajnos az indiánt nem lehet meggyőzni, és egyenesen belerohan a töltött fegyverbe.

Murdoch 2x12_5.jpg

Az eset megoldása után ideje, hogy Murdoch a nőügyeit is megoldja. Pár elmorzsolt könnycsepp, bánatos istenhozzád, és ennyi volt az Enid-es sztori. Alvinnek még jut egy búcsúkönyv, aztán Murdoch már le is lép. Most már csak a doktornőt kell visszahódítani

Címkék: murdoch
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása