Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x19 - Isteni gépezet

2012. december 31. 13:00 - Szencsike

Lockebácsi flashbackjével nyitunk. Egy áruház játékosztályán dolgozik még dús hajzuhataggal és tolószéke nélkül. Egy Egércsapda nevű játékot mutat be egy srácnak, mikor háttérben feltűnik egy vörös hajú, bundakabátos nő, aki őket figyeli. Locke észreveszi a nőt, hagyja a gyereket játszani, így odasétál a vöröshöz. A hölgy nem túl meggyőzően a labdákat keresi, Locke eligazítja, majd elbúcsúznak. Vissza a szigetre, Locke mester és hű padawanja a bunkerajtó felnyitásán fáradoznak, ezúttal egy ostromgéppel. A duó először a „miért hívják az ostromgépet ostromgépnek” kérdésen filózik, majd Boone Locke privát sztoriját szeretné hallani. Neki is valamilyen érdekes múlttal kell rendelkeznie, de Locke kitér a válaszadás elől, mondván csak untatná őt. Működésbe hozzák a gépet, az becsapódik, de a bejáratnak semmi baja, a szerkezet viszont szétesik. Locke dühöng, Boone rászól, valami baj van Kopaszember lábával. Egy repeszdarab áll ki belőle, Locke észre sem vette, hogy a lábába fúródott. Este a tábortűznél, a magányos Locke a lábai érzékenységét próbálgatja. Egy biztostűvel szurkálja magát, ám nem érez semmit. A biztostű után egy izzó fadarab lesz a következő, szintén semmi. Főcím.

pic1.png

Másnap reggel Mester és Tanítvány miközben fát vágnak az új ostromgéphez, kicsit összekapnak. Boone szerint, ha az előző géppel sem sikerült betörni a bunker ajtaját, akkor a következővel sem fog. Locke biztosra veszi, hogy jó úton járnak, az ajtó be fog törni, kitalálnak valami megoldást, a sziget segíteni fog. Locke lába egyre érzéketlenebb, nehezen jár, de semmi baja, nyugtatja Tanítványt. Flashback, Locke műszakja véget ért, irány a kocsi. Ám a vörös hajú nő kint van a parkolóban, mikor meglátja Locke-ot elindul az ellenkező irányba, Locke utána megy. A nagy rohanásban Locke-ot egy kitolató kocsit elüti, de semmi baja, gyorsan feláll és követi tovább a nőt. Sikerül elkapnia a Vöröst és elhangzik a fontos mondat: "Én vagyok az anyád". Anya és fia egy kávézóban beszéli ki a dolgokat. Vörös rendkívül meggyőzően állítja, hogy fia különleges, egy nagy terv része. A találkozásuk is egy előjel. Locke hiszi is meg nem is, de mi van apával, ő még él? Nem él, mert John Locke-ot a midikloriánok nemzették.

pic3.png

Angolulbeszélő Sun kertészkedik, akitől egy nagyon kétségbeesett Rosszarc kér segítséget, két növényt hoz, melyik segít? Sun rámutat az egyikre, de a férfi nem hisz neki, múltkor is hasonlót evett, nem jött be. Megjön Szökevény, rögtön tudni akarja, hogy mi a baja a Rosszarcnak. Semmi, Rosszarc már fújja is a visszavonulót, távozóban még megköszöni a segítséget, és megdicséri a kiskertet, nagy lehet a baj vele. Természetesen a hölgyek azonnal pletykálnak: Sawyernek olyan fejfájása van, amin az ő dugi gyógyszerei sem segítenek, így alternatív megoldásra volt szükség. A hírrel Szökevény rohan Dokihoz, de nem mondja meg azonnal, hogy Rosszarcról van szó, mikor a tüneteket meséli. Doki rutinosan nem veszi be a maszlagot, így kiderül, hogy Sawyer lenne a páciens. Doki nem akarja megvizsgálni, egy új becenév neki nem ér meg egy balhét.

pic2.png

Locke mester már javában az új ostromgépet állítja fel, mikor tanítványa flegmán megérkezik. Boone-t ellepték a kételyek, nem akar többet dolgozni, nem látja értelmét a próbálkozásoknak. Miért nekik kell kinyitni, ki kell-e egyáltalán nyitni azt az ajtót? Lázadozik a tanítvány, mestere viszont hisz a küldetés sikerében, a sziget jelet fog nekik küldeni, így tudni fogják mi a teendő. És mégis milyen jelet, hangzik Boone kérdése, mikor egy repülőgép motorjának a hangját hallják meg, amely éppen lezuhanni készül. Locke Boone-tól várja repülőgép megerősítését, de válasz helyett csak Boone véres arca villan be Lockenak. Sőt a Lockeanyu is megjelenik, aki a lezuhant gép irányába mutat, Boone pedig véresen, sebesen a „Theresa legurult a lépcsőn, Theresa lezuhant a lépcsőn” mondatot hajtogatja, és Locke a tolószékében találja magát. Ez viszont mind nem igaz, mert Locke csak álmodta, de a jelenés megtette a hatását. Rohan felkelteni Tanítványt, irány be a dzsungelbe a lezuhant repülőt megtalálni.

pic4.png

Flashback, Locke nem vette be anyu meséjét, egy magánnyomozó segítségével kiderítette, hogy a nő valóban az anyja, ám skizofrén beteg, többször kezelték a viccosztályon, ha szedi a gyógyszereket stabil marad. Apja is van, még a nyomozati papírok is megvannak róla, de nagy az esélye, hogy a férfi nem is tud Lockeról. A nyomozó figyelmezteti a lehetséges csalódásról, de Locke tudni akarja ki ő. Locke útja egy bizonyos Anthony Cooperhez vezet, aki egy magas fallal körülvett, videókamerákkal figyeltetett, biztonsági őrrel is rendelkező villában él. Az őr kis kérdezősködés után beengedi Locke-ot a házba. Mr. Coopernek kalandos élete lehetett a kandallón álló búvárkodós, túrázós fotókból ítélve. Megjön Apa is, mindketten kicsit zavarban vannak, de egy ital oldja a gátlásokat. Lockeapu az egymásra találásról kérdezgeti, a nő szeplőtelen fogantatás meséjén is csak nevetni tud. Egy évvel Locke születése után bukkant fel nála Vöröske és tudta meg, hogy él valahol a fia, de akkor a nő már rég örökbe adta őt, az extől pénzt kunyerálni jött. Megdumálják az első közös programot is: vadászat.

pic5.png

Mester a bunkernél elmeséli az álmot, készen is van a terve. Boone még mindig kételkedik mestere bölcsességében, Locke Theresáról kérdezi őt. Na, ez meggyőzte Boone-t, irány a kisgép. Tutajosék szorgalmasan építkeznek, Doki is lelkendezik nekik egy sort, majd meglátogatja a fejfájós Rosszarcot. Mikor Doki a fejfájásról, a szeme fényérzékenységéről kérdezgeti, Sawyer a szokásos stílusában válaszol, így az orvos továbbáll. Rosszarc nagyon kétségbe van esve, mert aki segíteni tudna rajta, már három lépéssel messzebb van, így gyorsan megkérdezi mennyire lényeges, hogy érzékeny a szeme. A tünetektől függ minden, feleli Doki, Sawyer tumorra tippel. És miért lenne tumor, kérdi Doki, ám erre nem kap választ, így ismét indulni készül. Sawyer nagybátyjának volt tumora. A tumorokról és azok felismeréséről kezdenek beszélgetni, egyik jele lehet, hogy fura szagokat érez. Rosszarcnak csak a feje fáj, Doki önként felajánlja, hogy kivizsgálja, de Sawyer visszautasítja. Doki belenyugszik a válaszba és távozik, Sawyer szagolgatni kezdi a levegőt. Mesterék a kisgép irányába tartanak, Boone Theresa említésén gondolkozik, de Locke egyszer csak elesik. A Mesternek semmi baja, irány tovább. Miután Locke ismét talpra áll, egy ágról egy nyakláncot vesz le. Kié lehet, miközben Boone tűnődik a kérdésen, Locke leránt a fáról egy pap mumifikálódott holttestét.

pic6.png

Flashback, apa és fia a sokadik vadászatukra készülnek, Locke és a biztonsági őr már barátian üdvözlik egymást. Locke korábban érkezett, így meglátja, megtudja, hogy apja dialízis kezelésben részesül. Veseelégtelensége van, átültetésre lenne szüksége lehetőleg minél hamarabb. A várólistán is szerepel, de mivel öreg és a lista is hosszú, ezért csekély az esélye, hogy megkapja a vesét. Apa viszont nem hagyja, hogy fia tovább kérdezgesse erről és elrontsa a közös program élményét, így a vadászatról kezd beszélni. A szigeten Lockék rögtönzött helyszínelést végeznek a papról, valószínűleg több mint tíz éve lehet itt, a magánál tartott pénzből ítélve Nigériából jött, és fegyvere volt. Na így már nem is biztos, hogy pap volt az illető. Sawyer tovább szenved, így minden hangos zaj csak idegesíti. Kate adja ki a parancsot, irány Jack! Doki vizsgálgatja, és mindenféle kérdést tesz fel neki, többek között: volt-e vérátömlesztése, kapott-e malária elleni szert, lefeküdt-e prostival… Sawyer háborog, tehát igen. Elkapott-e valamilyen nemi betegséget, nincs válasz, így ez is igen. Mikor volt utoljára ilyen fertőzése? Ezt már nem tudjuk meg, mert Sawyer feláll és otthagyja őket. Kate mosolyog, tudja, hogy Doki csak szívatta ellenfelét. Jack is mosolyog, Sawyernek csak szemüveg kell.

pic7.png

Locke egyre nehezebben jár, de még mindig semmi baja. Ezt megcáfolva rögtön elesik, Boone már kapná fel őt és vinné Jackhez, de az öreg ezt nem akarja, sőt Boone segítségét is elutasítja. Felállni sem tud már, így elmeséli a srácnak, hogy a zuhanás előtt tolószékben ült, de a sziget meggyógyította. Most ugyanez a sziget visszavenné ezt az ajándékot, de nem tudja, hogy miért. Azt viszont igen, hogy meg kell találniuk azt, amiért jöttek, ez a legfontosabb. Tovább kell menni, mert ez a valami segíthet kinyitni a bejáratot. Boone is megérti, hogy ez fontos, így segít Lockenak felkelni. Flashback, a vadászok galambokra lőnek, Lockenak az első próbálkozása sikerül. Apa szájából vélhetően most először hangzik el a „Fiam” szócska a zavart tekintetekből ítélve. Apa nagyon örül, hogy a bolond nőszemélynek köszönhetően így összejöttek ők ketten, még ha oly kis idejük is van hátra. A szigeten pár méteres cipelés után Boone lerakja terhét, és elmeséli hogy Theresa a dadusa volt. Az anyja sosem volt otthon, hogy foglalkozzon vele, így a dadust ugráltatta. Egészen addig, amíg a nő egy rossz lépést követően le nem zuhant a lépcsőn és nyakát szegte. Locke már épp kifejezné a részvétét, mikor elkezd vadul nevetni. Boone felháborodik ezen a kegyeletsértésen, de észreveszi, hogy miért nevet a mester. Megvan a gép!

pic8.png

Booneból csak záporoznak a kérdések: tényleg ezt látta-e a mester, mióta van itt, mi lehet benne? Locke szerint a lényeg, hogy megtalálták és kiderítsék, hogy mi van benne. Boonenak kell felmásznia a nagyon magasan lévő repülőhöz. Boonenak elsőre nem tetszik az ötlet, de látva Locke reménykedő arcát megteszi, amit az öreg kér. Flashback, apa és fia már a kórházban vannak, készen a műtétre. Elhangzik pár kedves mondat, aztán irány a műtő. Vissza a szigetre, Doki meglepetéssel készül Sawyernek: egy csúnya betegség nevét mondja be a fickónak, ezzel a frászt hozza a kemény fiúra. Valójában Sawyer távollátó lett, mert mióta a szigeten van, a túl sok olvasástól túlerőltette a szemét. Sawyernek szemüveg kell, Doki hozott is párat felpróbálni. A szemüveget Arab készíti el, és a kész pápaszem megfelelő lesz a könyvmolynak. Ducitól máris megkapta az új becenevét: Harry Potter.

pic9.png

Eközben Boone mászik fel a géphez, Locke lentről figyeli. Boonenak sikerül eljutnia a roncshoz, bár nagyon inog alatta a szerkezet. A gép belsejében Boone talál egy térképet, mikor megdől alatta a szerkezet, egy hulla is ráesik, kiabálva taszítja le magáról. Locke eközben nagy nehezen talpra áll, és tudni akarja, hogy Boone mit talált. Nos, Boone egy Mária-szobrocskákkal teli ládát talált, a szobrokban drog volt, a gép utasai nigériai csempészek voltak. Locke is másra számított, csalódott az öreg. Boone eljut a pilótafülkéig, ott is térképek vannak, és egy rádió. Szerencsére ez működőképes, Boone alatt a gép egyre jobban dől, de sikerül neki egy S.O.S. jelzést még leadni, amire egy hang válaszol is. Megerősítést kér az üzenetről, de Boone ezt már nem teheti meg, mert a gép ledőlt, ő pedig véresen, sérülten a romok között fekszik. Locke odasiet hozzá, már amennyire a bénult lábai engedik, kiszedi a srácot a romok közül és erejét összeszedve a vállára veszi őt és elcipeli onnan.

pic10.png

Szökevény Dokitól kérdezősködik, hogy a kínos kérdések előtt tudta, hogy mi Rosszarc baja? Doki az orvos-beteg titoktartás miatt erre nem válaszolhat, Szökevény megköszöni, hogy segített neki. Doki nem Sawyer kedvéért tette, amit tett, Szökevény veszi az üzenetet. Ekkor megérkezik Locke és Jack után kiabál, aki azonnal indul segíteni. Lefektetik a sérültet, Locke vadászbalesetnek állítja be a történetet, egy szikláról esett le a társa. Jack elszalajtja Szökevényt a műtéti cuccokért, majd Locketól kérdezi a baleset részleteit, de Kopaszember már eltűnt.

pic11.png

Flashback, műtét után vagyunk, Locke felébredt az altatásból. Apja ágya teljesen üres. Egy ápolónőtől kérdezi, mi történt: a fater korábban kijelentkezett, otthon ápolják. Locke nem is tudja hova tenni ezt, még egy üzenetet sem hagyott neki. Megpróbál felkelni, de még fájdalmai vannak, és egy nem várt látogató érkezik hozzá. Az édesanyja színt vall, a fater átverte a fiút, mert kellett a vese, neki meg pénzre volt szüksége, ezzel a csalással kapott is eleget. A férfi már tudott Lockeról, és ő kereste meg a nőt, hogy jelenjen meg a fia előtt, meg ő látni is akarta a gyermekét. Locke kétségbeesetten mantrázza magának, hogy apja ilyet nem tenne vele, majd összeszedi magát és felkel az ágyból. A következő útja a férfihoz vezet, a biztonsági őr már nem olyan barátságos vele, mint korábban. Kiszáll a kocsiból, a biztonsági kamerák is figyelik őt, de nem tesz semmit. Hazafelé hajt és dühét az autóján vezeti le, majd megáll és a kormányra borulva igyekszik nem zokogni. Ugyanez a John Locke a szigeten a bunker bejáratát veri, ő megtett mindent, miért csinálja ezt vele. Pár pillanattal később az ajtó mögött fény villan fel.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása