Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 1x16 Heart of Darkness

2012. december 25. 13:00 - mysisterstheslayer

Első kép: Pirosch és a Herecegh menekül... nehéz a téridő idő tengelyén elhelyezni az eseményt, mert valahol a múltkori farkasember rész és a szerelemfelejtős és az Apakirály-otthagyós-Fredrickes epizód között lehetünk. Ugyanis épp Apakirály katonái lövöldöznek a tüzes nyilakkal, Pirosch pedig hősies tudatossággal lekapja a piros pelerint hogy átváltozzon farkassá és kettétép mindenkit mint Usain Bolt a célszalagot.. Cool.

vlcsnap-2012-12-25-02h33m22s147.jpg

Váltunk a kevésbé menő kinézetű Mary Margaretre, akit éppen castingolnak a börtöncellához, persze Emma is tudja, hogy valami oltári átverés van a nyomok körül, de inkább ő tartja fogva a főbérlőcsajt, minthogy majd Regina kirúgassa és valami troll komolyan elzárassa a tanító nénit. Ahogy ilyen bőszen bizonygatja, hogy senkinek nem tudna ártani, a gyanúsított Meseországbeli Hófehérkévé változik, egy különösen göndör és intenzív prototípussá. Már majdnem a fejemhez kaptam egyébként, hogy tényleg ennyire nyálas dolgot kell majd nézni, de kiderül, hogy ez a göndörke valójában igen gonosz, kupánvágja a seprűvel a kékmadarat (még ha nem is igazi) és kiderül, hogy extrémen gonoszul bánik szegény törpikékkel. Majdnem lecsapja a Tücsök-dumagépet is (sajnos ez nem sikerül neki) majd megtudhatjuk a rögtönzött mentálhigiénés csoport-foglalkozáson, hogy a düh és gonoszság a hajasüveg kiivása óta lett úrrá eme nőneműn. Hófehérke pikk-pakk kilogikázza, hogy ki a hibás, amiért ő nem palotában lakik, hanem méreten aluli férfiak bosszantásával kell vesztegesse fenséges idejét. És csákányt kap a vállára és elindul, hogy kinyírja a Királynőt. Na, eksön, eksön, legyen.

vlcsnap-2012-12-25-02h02m43s144.jpg
Irány a rendőrségi vallatószoba, Regina készségesen ott ül harmadik személyként , hogy a pártatlanságot biztosítsa. Facepalm. Elég hihetetlen számomra a helyi rendőrség elektronikai felszereltsége. Lehet hogy az analóg technika előnye az, hogy nem lehet észrevétlenül hamisítani a felvételt, bár nem vagyok otthon a témában. Az viszont, hogy a tárgyi bizonyítékot az interjúszobában az egyik kis-szekrényből kapja elő, arra enged következtetni, hogy a szívet is a konyhai hűtőben tárolják, a fánkok mellett. Kicsiny falu ez, érthető. Az nem érthető, hogy Regina miért fogja a kezét Mary Margaretnek, ha egyszer úgy utálja mint egy leprást, ez fertőző. Így nehezebb a kulcsmondatra figyelni: a szerelemtől összetört szívű nő kimondhatatlan dolgokra képes.

vlcsnap-2012-12-24-14h32m20s195.jpg

Az aktívabbik Hófehérke éppen elkap egy lovast és beöltözik, ahogy kell. Előtte kicsit átmegy pszichopatába a kis csákányával, meg azt se látjuk, hogy zajlott a vetkőztetés, engem ez most érdekelne. Óh, és kiszedi az információt a katonából, hogy a Királynő a Palotában van. Ki gondolta volnaaaaa?? Belép Morgó, és közli, hogy Hófehérke nagyon megváltozott és ideje visszamenni Rumpikához gyógyírért. Hófehérke szerintem csak azért megy bele, mert Rumpi „bármit meg tud csinálni".

Otthon Emma átnézi a lakást nem történt-e mégis betörés, hiszen a dobozka valóban Mary Margaret tulajdona. Henri is betoppan segíteni és az anyját befeketíteni, de az igazi probléma az, hogy a padló alól előkerül A Kés, fényes tiszta, egy rongyba csomagolva.

vlcsnap-2012-12-24-14h51m57s248.jpg

Henri a Kakaózóban búslakodik, mikor Nem-írom-ki-a-nevét-mert-hosszú letelepedik mellé, és felfedi, hogy ő is hisz A Könyvben, és azért van itt, hogy Emmát megtérítse. Húh, ha ezt az ex-seriff mondaná, biztos valami misszionárius beállás jutna eszembe, de khm, örüljünk csendben, hogy van végre a kisfiú látóterében valami nyomokban férfi-vonásokat tartalmazó apafigura. A meséskönyv a havas erdőbe visz minket, ahol Herecegh felfedi a pucér katonát. Majdnem szó szerint, mert rákiabál, hogy kezeket fel. Hehe, szegény, megérdemelné, hogy viszontlássuk még. Herecegh nem akarja elhinni, hogy imádott királylánya átment Kill Billbe. Nem is tudom, ahányszor fejbe rúgta őt magát is, én pont hogy ráismernék.

vlcsnap-2012-12-24-15h04m57s5.jpg

Regina Storybrooke-i palotája, ízléses plútói dizájn, almahámozás, David Nolannal bájolgás. Imádnivaló mondatok hangzanak el: David a gonoszságról filozofál és míg önmagát vádolja az amnéziás epizódjai kapcsán, azt mondja, Reginának fogalma sincs a gonoszságról. Erre Miasszonyunk csak azt felelheti, hogy néha a gonoszságot akkor is nehéz felismerni, ha pont a szemünkbe néz. Istennő.

vlcsnap-2012-12-24-15h10m02s104.jpg
A dialógus-bravúr a rendőrségen folytatódik, Emma aggódik a sok bizonyíték miatt és ügyvédet javasol, amikor végszóra betoppan a Zálogos. Aki egyébként önön ügyvédje is volt a virágárus-ember-szétverés kapcsán és íme, látjátok feleim szümtükkel, itten áll szabadlábon. Az ördög ügyvédjénél csak egy jobb dolog van, az Ördög maga. Mary Margaret Emma rosszallása ellenére belemegy, bár fizetni nem tud. És Mr Gold nem kér pénzt, mert... befektetett a nő sorsába. Én félnék.

Rumpeltstiltskin pörgeti a rokkát. Morgó Morog. Hófehérke Királynőt akar ölni. Hát akkor, máris kész az üzleti terv! Mivel igaz szerelmet semmilyen varázsitallal nem lehet előidézni, viszont egy halála mindenkinek akad, itt egy íj, bele egy nyomkövető rakéta, pardon nyíl, mely sosem téveszt célt, és nem kér érte semmit, mert... befektetett a nő sorsába... Szóltam.

vlcsnap-2012-12-24-15h24m02s60.jpg
David Pszichotücsök segítségét kéri az emlékei visszaszerzéséhez.

Nagy a forgalom Rumpinál, Herecegh jön és követeli vissza a leányt, eredeti személyiségével és szerelmével. Nos, az igaz szerelem csókja pikkpakk elintézi az ilyen dolgokat. Lehetséges, hogy ezt azért nem mondta el Hófehérkének is, mert befektetett a nő sorsába? Mindenesetre mivel Meseország oly hatalmas, hogy eccerűen senki nem lehet benne megtalálni, Davidnek is egy köpenyébe kerül megtudni, hogy a Királynő legyilkolására induló hölgyemény a királynő útján várja a lövésre alkalmas pillanatot. Szerencsére kap térképet. És ha nem ér oda időben lefegyverezni, akkor a gyilkos épp oly gonosszá válik mint az, akit elpusztít. Mert a gonoszság szerzett tulajdonság. Mondanom sem kell, hogy azonnal az erdei ösvényt látjuk, Herecegh lekapja Hófehérkét majd kap egy olyan moziboxot, hogy elhomályosul a világ.

vlcsnap-2012-12-25-02h06m23s84.jpg
Henri a lépcsőn ülve várja haza Emmat. A könyvből inspirálódva lenyúlt egy egész karika fura kinézetű kulcsot a nevelőanyjától, és bizonyítékként mutatja fel őket, hogy Regina állított kelepcét Mary Margaretnek. Kiválaszt egy alma-mintás kulcsot, amellyel a döbbent Emma valóban kinyitja a lakásuk ajtaját. Meseerdőben Hófehérke már kikötözte a Hereceghet, semmire nem emlékszik, és megy Királynőt ölni. Ennyi. David a rendelőben, alfában. Visszaemlékszik, hogy a Feleség telefonon elbúcsúzik tőle és azt mondja, hogy legyenek együtt a tanító nénivel. Aztán elhangzik a kérdés, hogy mikor látta utoljára Mary Margaretet. Sajnos a hipnózis kiszámíthatatlansága folytán az előző Meseországbeli jelenet villan be, és David készpénznek veszi, hogy Mary Margaret a Feleség életére tört.

Közben az erdőben a Tücsök kiszabadítja a Hereceghet és felhívja a figyelmét, hogy Hófehérke nem emlékezhet addig rá, amíg vissza nem emlékszik önmagára. Bizony Hófehérke csak arra emlékszik, hogy nagyon meg akarja ölni a Királynőt, és ott teper a hóban a menet közelében. A nyomkövetős íj nagyon becsődöl, mert David eléugrik és vállonlöveti magát. Hófehérkét meghatja, hogy valaki hajlandó lenne meg is halni érte, mert őérte még soha senki nem volt hajlandó tenni semmit. Mondtam én, hogy valami nagyon nem stimmelt a Nagy Királyi Boldogság Palotájában. Csók és emlékek, mi más jöhetne ezután, mint Apakirály emberei és az örök szállóige „mindig meg foglal találni", ezúttal Hófehérke vérző szájából. Láthatóan Apakirály emberei egy random bonyodalomgeneráló funkciót töltenek be történetben, valahányszor semmi értelme tovább nyúzni a sztorit, ők beemelik a „fordulj vissza a startvonalhoz"-kártyát.

vlcsnap-2012-12-25-02h59m02s170.jpg
Storybrooke-ban is rácsok, Mary Margaret, David. Ennél rosszabb nincs. A tanító néni szíve végleg összetörik, amikor kiderül, hogy az hipnózis-emlékek hatása alatt David képesnek érzi őt egy ilyen szintű gonoszság kivitelezésére. Ebben a világban sokkal rosszabbul megélhető ez a kapcsolat, pedig sokkal kevesebb a külső viszontagság, mint Meseországban. Még Apakirály katonái sincsenek itt.

Hófehérke visszasomfordál a sértődött törpékhez. Bocsánatkérés, örömködés és közös James-mentés teljes csapattal.

Storybrook cella, MM egy kulcsot talál a matraca alatt, mint egy mesében. Jé, nyitja a cella ajtaját. Huss! Nem, még nem. Emma jön, hogy nagy a gáz, a szív a Feleségé a vizsgálat szerint, de ő bízik , forevör, és MM is bízzon, és valahogy győzni fognak. Valahogy. MMnek már nagyon betett a David-féle cserbenhagyás, de még tartja magát. Az bájos, ahogy egyik nő sem árulja el, hogy van nála egy-egy kulcs. Az meg bizarr, hogy olyan ez a harcos bajtársi életérzés most, mintha MM egy másik udvarlójával tárgyalna, miközben ő maga is tök fiúsan néz ki. Amúgy ma mindenki olyan ronda, nem értem, cégesbuli volt előző nap?

vlcsnap-2012-12-24-16h12m06s226.jpg

Emma lovag a Zálogoshoz fordul segítségért, aki örömmel konstatálja, hogy már nem a módszerei lebecsmérlésén van a hangsúly, hanem az eredmények ragyogásán, Emma bármire hajlandó. Nem tudjuk meg, mi lesz a segítség formája, mert a Zálogos éppen nagyítóval vizsgálgatja a csodalámpát. Aztán a nagyító átvarázsol minket Meseországba, ahol Rumpi a frissen szerzett trendi köpenyen hajszálat keresgél. Talál is egy batár nagy vaddisznósörtét, amit cincogó örömmel összepároztat Hófehérke hajszálával egy lombikban, majd a ragyogó végeredményt elhelyezi a gyűjteményben „Szerelem" címkével. A jövőre nézve: aki hajlandó meginni valamit, amiben két hajszál is úszik, az tényleg megérdemli a sorsát.

vlcsnap-2012-12-25-01h52m58s230.jpg

Börtöncella, nyitott ajtó, Mary Margaret rendes volt, szépen beágyazott mielőtt meglépett.

Címkék: egyszervolt
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shimizu 2013.01.02. 20:25:06

hmm én csak a karácsonyi ismétlés-dömpingben láttam ezt a részt, de
1) Hercegh kapja be! ekkora egy seggfejt!
2) Regina és Rumpi....YAAAAY <3 Imádomimádomimádom!
3) Derüljön már ki, h ki ez a motoros fazon, mert nagyon b@ssza a csőröm!
4) még több badass farkascsajszit akarok!

Ja, és BÚÉK! ^.^

Szunya 2013.01.04. 12:37:19

@shimizu: A motoros srác tulajdonképpen Pinokkió... Dzsepettó emberré vált fabábuja, csak felnőtt azóta, ő "találta" Emmát az országút mellett, akkor még kisfiú volt, a varázs-szekrényen át jutott ki ő is Meseországból, most csak visszatért... szerintem

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.04. 22:00:38

@Szunya: most találgatsz, vagy szivatsz minket, my man? :) pinokkió nem lehet ilyen tökös-mákos, mint a motoros srác. vagy igen?

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.01.13. 11:52:06

Mikor jön a következő egyszervoltos hogyvolt hogy nem volt?:)

Póniló 2013.01.19. 16:05:28

ugye lesz még hogyvolt, nagyon szeretem őket...

mysisterstheslayer 2013.01.22. 12:27:45

elvileg ma... kicsit le vagyok maradva... de igyexem... :)
süti beállítások módosítása