Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 1x12 - Hagyaték

2012. december 25. 09:00 - AaannnaaA

Ezt a részt olyan jelenettel kezdjük, amire a sorozat rajongói szerintem titokban már régen vágytak: Carter és John végre közös asztalhoz ül, hogy abbahagyják a macska-egér játékot (bár az is izgi volt), és ezentúl együttműködjenek, ami szerintem még izgibb lesz. Szóval. Reggel van, Carter egy kávézóban ül, és John érkezik. Némi bájolgás után Carter elnézést kér, hogy feldobta Johnt a CIA-nál, nem tudta, hogy ez lesz a vége. El van nézve. Carternek kérdései vannak, az információk forrásáról meg ilyesmi, de John elkeni a választ. Carter szeretne együttműködni, mert a mézesmadzag végén John azt lengette be, ez által embereken segíthet. Oké, de én szabályosan szeretném csinálni, végülis rendőr vagyok. (Azt hagyjuk, hogy a CIA átverése, és saját kollégáknak hazudás mennyiben szabályos. Most jól jön.) Kezdheti mondjuk egy névvel, Andrea Gutierrez. A nő jelenleg ügyvéd, akinek titkosított fiatalkori aktája van. Ezt kellene előásni. Nem szabályos ugyan, de segítségre szorul a csaj. Legyen hát. Carter kap egy mobilt, majd ezen kommunikáljunk.

1.jpg

John az irodában már Andrea ügyét tárgyalja át Főncsivel. A nő jól el van adósodva, abból él, hogy olyan elítélteket véd, akik jogtalan fogva tartásuk ellen emeltek panaszt. Ezek szerint nem valami kifizetődő meló. John követi egy tárgyalására, ami épp nem úgy végződik, ahogy ügyvédnőnk elképzelte. Védence, Terrence King feltételes szabadlábon volt, de kábítószer birtokláson kapták, ezért került vissza. A tárgyalás után váltanak pár szót Terrence felügyelő tisztjével, aki elég nagyképűen rázza le őket: igaz, hogy én nyomtalak fel kábítószer birtoklásért, de a lakásodon volt, így jártál. Milyen kedves. Magamban rögtön elnevezem malacképűnek, némileg passzol is, az unszi felügyelő neve ugyanis Galuska.

2.jpg

Andrea ezután - Johnnal a nyomában - a gyámügyi hivatalba megy, ahol egy dolgozótól szeretne szívességet kérni. Na ez az a pillanat, ahol sajnálom, hogy mára már ellőttem a malacképű jelzőt, mert sorszámozni lehetne, annyian vannak. Ez a gyámügyes is az. Mindegy, a rendes neve Chris. Andrea azt szeretné elérni, ha védence ügyében kérne szívességet, de nem jut messzire, mert megjelenik Chris főnöke, és finoman elzavarja a lányt.

3.jpg

Este van, Andrea a barátaival iszogat, John odakint figyel. Carter hívja, hogy mit derített ki a lányról - semmi lényegeset - majd Fuszkó is hívja, mert Carter gyanúsan viselkedik. Ez vicces. A két rendőr Johnnak dolgozik, de nem tudnak egymásról. Lesz ebből még kavarodás, az szent. Ahogy Andrea elindul hazafelé, nemcsak John szegődik árnyékául, hanem egy másik férfi is. Andrea persze zenét hallgat, semmit nem vesz észre. Na, ezt megjegyzem magamnak, ha legközelebb én is zenétől totál süketen sétálnék a soroksári éjszakában. John még épp időben lép közbe, és leszereli a másik csávót, aki le akarja lőni ügyvédnőnket. Kis bunyó, de a támadó végül elmenekül, mert Johnnak még nem gyógyult be teljesen a sebe. Na ja. Azért valamit mégis sikerült tőle megkaparintani, egy szteroidos üveg az, ezek szerint gyúr a pasi. Ezen a nyomon talán el lehet indulni, mielőtt a gyilok újra visszatér.

4.JPG

Másnap reggel John érkezik az irodába, Főncsi sehol, John pedig rögtön Főncsi gépét kezdi bazgálni. A kis kíváncsi. Nem jut messzire, már állhat is vigyázzba, megjött a góré. Sokat nem beszélnek, mert Főncsinek hívása van, és lelép. John csak les. Neked magánügyed? Nofene. Látjuk is, amint a rendőrség előtt várakozik, egy fiatalember lép ki az épületből. Kiderül, ő Will, Nathan Ingram fia, aki ugye Főncsi társa volt a Gép elkészítésekor, azóta pedig már leadta a kanalat. Szóval miatta rohant el ilyen sebességgel Főncsi az irodából.

5.jpg

Közben Carter az őrsön megkapta John küldeményét a szteroiddal, legyen kedves lenyomozni. Oké, segítek. Később John beállít Andreához ügyfélnek kiadva magát. Azt meséli, ő is ex-sittes, aki be akarja perelni a főnökét. De előbb még előzékenyen kiborítja a kávéját az asztalra, hogy amíg ügyvédnőnk a mosdóba szalad, ő egy poloskát helyezhessen el a táskájában. Szóval, mesélj a főnöködről John. Hááát. Gazdag, zárkózott, bogaras. Kedves jellemzés, főleg, hogy Főncsi már újra az irodában van, és mindent hall. John persze tudja ezt, Főncsi meg elnézően vigyorog. Aranyos jelenet. Mellesleg a jó főnök ismertetőjele, ha bírja az ilyen finom rugdosást. Az enyém ilyenkor úgy vigyorog, mintha dicsérném. Na haladjunk.

6.jpg

A börtönben vagyunk, Andrea védencét, Terrencet látogatja meg, Chris pedig még a pasi fiát is behozta. Andrea megígéri, hogy segít, ahogy tud. Közben Carter hívja Johnt, hogy elmondja:három helyen is árulnak ilyen szert, de csak akkor adja meg a címeket, ha egyikből sem csinál tetthelyet. Cserkész becsszó, jöhet az infó. El is megy a termekhez, végül a harmadiknál jár sikerrel, észreveszi Andrea tegnap esti támadóját. Bunyóznak egy sort, majd a srác kereket old, John meg utána. Kergetőzésüknek az vet véget, hogy a csávó figyelmetlenül egy száguldó teherautó alatt végzi. Ennyit az ígéretről Carternek, hogy nem lesz hulla.

7.jpg

John újra az irodában van, persze azért előzékenyen lenyúlta a kilapított srác tárcáját. Már tudják a nevét, utána is néznek, mi köze lehet Andreához. Semmi, nem is ő volt az ügyvédje. Hát akkor? Ugyanaz a felügyelő tisztje, mint aki Terrencenek most, malacképű Galuska. A tárcában mellesleg majd' tízezer dollár van, ez egy laza bérgyilok fizetés lehet. Carter is telefonál, kicsit sem dühös a hulla miatt. John mentegetőzik, anyukája nem tanította meg az utcán körülnézni a fiút. Mindegy, legalább a nevét tudom, bibííí. És azt mégis hogy? Lenyúltam a tárcáját. Egy halottnak??? Aham. Mentségemre, tegnap meg akarta ölni Andreát, és volt nála bérgyilok fizetés. Hát, az tényleg gáz.

8.JPG

John elmegy megfigyelni Galuskát. És láss csodát, malacképűnknek tényleg vaj van a fején. John látja és lehallgatja, amint egy ex-sittest zsarol azzal, hogy a legális fizetése egy részét adja át, különben felnyomja bármilyen ürüggyel. Milyen cuki. Johnak sem kell több, lazán közéjük sétál, kiüti Galuskát, majd megkéri a megszeppent ex-sittest, hozzon gyorsan egy üveg piát. Belapátolja Galuskát annak kocsijába, hívja a telefonjáról a segélykérőt, hogy "Galuska vagyok, veszélyt jelentek a mindenkire", előzékenyen még lelocsolja az épp megérkező üveg piából, kezébe adja saját fegyverét, majd távozik. Behalok a csávón.

9.JPG

Főncsi ezalatt Willel múltat idéz Nathan egykori lakásában. Will úgy érzi, nem is ismerte igazán a faterját. Kedveli Főncsit, de azért világgá megy, nem neki való ez a város. Főncsi alig látszik megkönnyebbültnek. Amin viszont meglepődök, a ház előtt John ül egy padon, fényképezi és lehallgatja őket. Szép, mondhatom. Közben Carter hívja, miért tetted ezt Galuskával? Hát, hogy ki tudd hallgatni, hátha elköp valamit Andreáról. Carter annyit még elmond, hogy azt már tudja, Galuskát több elítélt is feljelentette, mert szerintük bizonyítékokat hamisított ellenük. Jó lenne tudni, miért?  Fuszkó is hívja Johnt, aki új feladatot ígér neki, de azt még nem tudjuk meg, hogy mit.

10.jpg

John beállít Andreához, és Galuskáról kérdezi, aki szerint tök gáz a pasas. Mellesleg aranyosan bájolognak egy kört. A csaj tényleg csinos. Carter eközben Galuskát kérdezi ki, de nem jut messzire, mert a pasas lényegében semmit sem mond. Carter hívja Johnt, hogy nem jutott messzire a pasassal, de nem gond, John annál inkább. Míg Galuska az őrsön volt, ő betört, és lenyúlta a laptopját. Főncsivel átnézik, és látják, hogy minden egyes visszaküldött rab után pénzt kapott malac. Jó biznisz a börtön. De azt is észreveszik, hogy újabb nagy összeget emelt le a számlájáról, tehát megbízott egy másik gyilokot Andrea megölésével. Aki épp egy könyvtárban van, és már érkezik az újabb csúnya bácsi. Na jó, John is, és lazán kiüti. Elviszi Andreát egy biztonságos helyre. Andreával gondolkodnak, és rájönnek: miután ügyvédnőnk a szerintük jogtalanul sittre visszavágott fegyenceket védi, ezzel Galuska jövedelmező mellékkeresetét veszélyezteti, emiatt lehet útban. Úgyhogy Andrea maradjon csak a hátsóján, John majd megoldja. De biztos ami biztos, még egy viperát a csaj kezébe nyom.

11.jpg

Reggel van, Carter és John épp hagyományt alakít, szokásos kávézójukban találkoznak infót cserélni. Carter rájött, hogy Galuska minden visszaküldött ex-rabja egyedülálló szülő, akiknek a gyereke így megy a gyámügyi rendszerbe, ami bizony szintén szép pénz. Úgy néz ki, ez Galuska biznisze, nyilván a gyámügyről dolgozik össze valakivel. Carter úgy dönt, első körben kihallgatja Terrence fiának gyámjait, ez az ügy legalább folyamatban van, hátha felszed némi infót. Neki is lát. Na, kedves szülők, hogy van a 6 védencetek. Jól? És hogy fértek el ennyien egy egy hálószobás lakásban. Öööö. Hát az úgy van, most csak Terrence fia van nálunk, a többi gyerek nem is létezik. Csak papíron. A lóvé felvételéhez ez is elég. Azta! Carter megpróbálja kihúzni belőlük a gyámügyes kapcsolatuk nevét, de Főncsi kirángatja a kihallgatásról egy hívással. Szerinte ha egy nevet mondanak, az nem elég, engedje őket telefonálni, úgyis felhívják a kontaktjukat. Carter vitatkozik, hogy akkor a gyámügyes kontaktjuk tuti megsemmisíti az összes terhelő iratot. Főncsi pont ezt akarja.

12.jpg

Ugyanis lazán besétál a gyámügyre, és az iratmegsemmisítőbe egy szkennert épít be, így ha a sáros gyámügyes nekiáll megsemmisíteni a terhelő dokumentumokat, minden szépen Főncsi gépén landol. Ez azért már több bizonyíték, mint egy terhelő vallomás. Közben este lett, Terrence épp hívja Andreát, hogy a segítségét kérje: áthelyezik egy szigorított fegyházba, ott már nem látogathatja meg a fia, most mi lesz. Andrea elindul intézkedni, nesze neked védett lakás. Főncsi már az irodában látja, hogy beindult a szkenner, valaki bőszen iratot megsemmisít. John elindul a helyszínre. Főncsi szerint minden iraton Gloria Copeland, a gyámügyis főnöknő neve áll, ő lesz az elkövető. John szerint viszont rohadtul nem, mert a főnöknő bezony épp vásárolgat, tehát nem ő semmisíti meg az iratokat. De akkor vajon ki lehet Galuska bűntársa?

13.jpg

Andrea gyanútlanul besétál a gyámügyre, hogy Terrence áthelyezése miatt intézkedjen. De idebent már csak a bűnös iratmegsemmisít. Aki nem más, mint malac kettő, azaz Chris. Rögtön fegyvert is fog Andreára, milyen figyelmes. Letessékeli az alagsorba, de a szándékait már nem ismerjük meg, mert Andrea viperát ránt, és persze John is megérkezik. Némi lövöldözés után vállon lövi Christ, ezzel vége is. A pasi még menekül ugyan, de közben Carter is ideért, meg is bilincseli nyomban. John távozik Andreával, Carter elégedetten feléjük biccent. Jó csapat lesznek ők együtt, lássuk be. Még kapunk egy kis levezetőt is, Andrea megnyeri Terrence perét, aki immár szabadon boldogan ölelgeti a fiát, Andrea meg hálásan Johnt. Cuki, na.

14.jpg

A végén Will és Főncsi újra találkoznak, és Will közli, mégsem megy világgá, jobban meg akarja ismerni az apja dolgait. Főncsi látszólag örül, de érezni, hogy nem szívből jön. Gyanítjuk, hogy van mit takargatnia. John közben Nathan Ingram haláláról olvas a neten. Fuszkó hívja őt azzal, hogy szorgalmasan végzi a tőle kapott új feladatot. Ami nem más, mint Főncsi követése.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása