Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 2x11 – Kérdezzük meg a szüzet! (Let Us Ask the Maiden)

2012. december 24. 11:00 - parcihocok

Kínlódással kezdünk a héten: Murdoch kínlódik az Enidnek szánt levél felett, halomban állnak a gombóccá gyűrt sikertelen kezdemények, és Nathan kínlódik a zsinagógában az ima felolvasásán, de annyira, hogy a többieknek hallgatni is kínos. A sok kínlódás tragédiába fullad, na nem Murdoch hal bele a lelkiismeretfurdalásba, hanem Nathan dobja fel a pacskert, miután lehúz egy pohár kóser bort.

Murdoch 2x11_1.jpg

Egy zsinagógányi zsidó férfit kell kihallgatni, a ráadás az egészben az, hogy valamelyikük anonim módon gyilkosságot jelentett be. A rabbi első magyarázata szerint (amit közvetlenül a kóser whisky lehúzása után prezentál) Nathan eretnek volt, eretnek könyvet tanulmányozott, ez ölte meg. Képzelhetjük, Murdochot mennyire elégíti ki a magyarázat. Eközben kisebb botrány tör ki a zsinagóga bejáratánál, na persze, a doktornő próbál bejutni a heti hullájához, és ótejóég, még boncolni is akarja. Elképesztő. Még szerencse, hogy a doktornő jártas a zsidó törvények kiskapuiban. Apropó, kapu: a bejáratnál hisztérikus fiatal nő (Debra vagy Devra?) vetődik a hullára zokogva, Dr. Goldberg támogatja el onnan. Útközben a rabbi egy cuki szerelmi háromszöget vázol fel: Nathan szerettte Devrát, de az sajnos már elígérkezett másnak (persze hogy a dokinak). Utóbbival kesztyűs kézzel kell bánni, mert befolyásos barátai vannak. Apró közjáttéként Murdoch összefut egy sütire Eniddel, akinek fogalmunk sincs, mi játszódott le a fejében (egyértelműen az észlény Murdoch sem tudja), mindenesetre ad egy szentes amulettet Murdochnak, hogy hordja. Ez akkor valami békepipa, gondolom.

Murdoch 2x11_2.jpg

Devra kihallgatása kudarcba fullad, a nő hisztérikus, Goldberg doki meg nyomja be neki egyik nyugtatót a másik után. Murdoch elmegy az üzembe az apjához, hátha az konkrétabban meg tudja mondani, melyik pasival mit akart a lánya. A fater szerint Nathan csak megbabonázta a kiscsajt, aki igazából a dokit akarta (mondjuk a fater is inkább az orvos pénzét házasítaná a ruhaüzemével). Nathan barátja, Sam egy mukkot nem mond a zsaruknak. Mielőtt holtvágányra futna a nyomozás, Dr. Ogden előáll a halál okával: arzénmérgezés, ráadásul már jóideje tartott a halál előtt is. A kérdés, hogy adták be az arzént. Murdochnál beindul a vezérhangya, és rögtön több gyanúsított is akad. Az első, az elátkozott könyv-teória hamis, aztán ott van a rabbi, akinek ott a polcán az arzénesüveg - állítólag patkányok ellen - de közben új templomot vásárol, talán Dr. Goldberg pénzéből, aki talán lefizette a lányért cserébe? De közben Devra is vásárolt arzént, azaz arckrémet, amiben arzén van, és megdöbbentően nagy mennyiséget használt el belőle rövid idő alatt.

Murdoch 2x11_3.jpg

Az egyetlent, aki segíthet (Sam, Nathan barátja) csaknem agyonverik a lakásán, mint kiderül azért, mert szakszervezetet akar összehozni a rossz munkakörülmények miatt. Az elkövető nem más, mint a csaj apjának, a gyárosnak a gorillája. Bármilyen nagy legény is, amikor a gyilkosságot akarják a nyakába varrni, ő is összecsokizza a nadrágot. Goldberg doki és a gyáros papa vásárolták fel az egész környéket, hogy új pecókat húzzanak fel, amiket majd sokszoros áron adnak tovább. Szóval telekbiznisz, amit gyáros papa a lánykája kezével pecsételt meg. Csakhát Nathan jött, és beleköpött a levesbe. Főleg úgy, hogy volt egy érvényes házassági szerződése a lánnyal, szülők által hitelesítve. És igen, a rabbi meg hagyta magát megvesztegetni, hogy a pénzembereknek tetsző álláspontot képviselje.

Murdoch 2x11_4.jpg

A kép lassan összeáll, méghozzá egy gőzölgő csésze tea felett: az arzént az üzemben Sam gépébe tették, azért akarták megölni, hogy ne alakítson szakszervezetet. Sajna, az őt helyettesítő Nathan kapta a halálos adagot, és Devra is azért lett beteg, mert ott randizott vele. A tettes valószínűleg Devra faterja volt, na persze kicsúszna a rendőrség markából, ha Dr. Goldberg teljesen váratlanul meg nem ölné. Szegény doktor, tényleg szerette Devrát, és nem akarta a gonosz apja martalékául hagyni.

Murdoch 2x11_5.jpg

A temetési menettel zárunk, Devra átveszi az apja cégét, Samnek már legálisan lehet szakszervezetet alakítania, Murdoch is visszaül az írógép fölé, és miközben Enidnek címzi fejben a levelet, Julia-t ír a papírra. Hát igen, az Eniddel tartott szünetben lehet, hogy a nyomozó elbizonytalanodott?

Címkék: murdoch
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása