Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x18 - Számok

2012. december 24. 13:00 - Szencsike

A hajó építésén járunk, Yin activitizi el Ducinak, hogy mit is kellene csinálnia a köteg fával, ám Duci nem fogja Yin mutogatásának lényegét. Tutajos és Yin viszont már egy húron pendülnek a múltkori békülés óta, Tutajos tippeli jól a fás munka megoldását: kicsit szorosabbra kellene fogni a fákat. Doki is megérkezik, Tutajos számol be a legfontosabb dolgokról: 24 órás őrszolgálat védi a hajót, így nem okozhat benne senki se kárt. Másik hír, hogy jl jönne egy jeladó, amivel foghatnák az út során a lehetséges mentőhajók szignáljait és ők is küldhetnének jeleket. Doki Arabot javasolja, ő tudna rádiót készíteni, de akksi nincsen. Ducinak eszébe jut a Francia tyúk, a nőnek van, kérjenek tőle. Sayid viszont kerek-perec elutasítja az ötletet, mikor Doki és Duci elmondják neki. Arab nem akar se odamenni, se akksit szerezni tőle. Majd Dokiék beszélnek vele, neki csak annyi lenne a feladata, hogy odavezeti őket a nőhöz. Sayid egyenesen dührohamot kap attól, hogy Doki és Duci erőltetik a dolgot, vannak térképek, akkor egyedül is megoldják. Sayid megnyugszik egy kicsit és odaadja a Francia tyúk papírjait, kövessék ha akarják, de lehet, hogy mindezek csak egy elborult elme alkotásai. Az egyik térképen ún. Sötét terület is szerepel, tényleg akarnak menni? Doki és Arab beszélgetnek tovább, Duci elmélyülten tanulmányozza a jegyzeteket, és egy számsoron akad meg a tekintete: 4 8 15 16 23 42.

pic1.png

Flashback, Duci bámulja a tévét, gyorsan váltogatja a csatornákat. Anyu beszól neki, ne nézze a fehérnemű bemutatót. De Duci, aki anyunak Hugo, nem azt nézi, és ha lehet, szálljon le róla. Duci rátalált a csatornájára, ahol a Mega Lotto Jackpot sorsolását tartják. Anyu közben kijött a konyhából, tovább szekálja fiát, szombat este van, nem a tévé előtt kéne tespedni, keresnie kellene egy rendes lányt is. Fia egyik fülén be, a másikon ki, a tévé jobban érdekli. Naná, mert érintett a lottóhúzásban, az utolsó számjegy a 42 kettő, Duci gyorsan előkapja a szelvényét, van egy találata! A sorsolást vezető hölgy elsorolja a nyerőszámokat: 4 8 15 16 23 és 42. Mit egy találat, minden szám stimmel Duci szelvényén. A győztes rekordnagyságú összeget nyert, mert a nyeremény tizenhat hete halmozódik, halljuk a tévések hangját, miközben Duci elájul. Főcím.

pic2.png

Este van, Sayid alszik, de valami megzavarja az álmát. A valami inkább valaki, Duci az. Beszélni akar a Francia tyúk jegyzeteiről, ám Arabnak érthetően nehezen megy a csevej az éjszaka közepén. Duci tovább kérdezgeti Arabot a jegyzetekről, és a számokra tereli a szót, végül a nővel való tálálkozást emlegeti. Arabnak kezd gyanús lenni Hurley viselkedése, így Duci gyorsan összepakolja a papírokat és elmegy. Pár lépés után Duci előkapja a térképet a pólója alól. Flashback, a lottónyertes és családja médiabemutatkozása zajlik, Duci büszkén feszít a kamerák előtt a családjával, az egyik tévés a számokról kérdezi Hurley-t. Csak eszébe jutottak, semmi jelentőségük sincsen. Egy másik tévés a családra kíváncsi, Hurley rögtön be is mutatja őket. Anyu kissé feszengve mosolyog a kamerába, sógornője és Diego, a testvér "Gazdagok vagyunk!" kiáltással égeti a nyertest. Hurley külön kiemeli a nagyapját, aki 52 éven keresztül három melót is tolt, pacemakere van, így a papa pihenésére fogja költeni a nyeremény egy részét. Duci a család fontosságáról kezd beszélni, mialatt a Papa elsápad, a szívéhez kap és összeesik.

pic3.png

Reggel a vízesésnél Duci gyűjti be az ivóvizet, megjön Rocker is, köszön a barátnak. Duci rögtön tagadja, hogy bármit is tett volna, Rocker nem is érti a viselkedést, de mindegy is, mert észreveszi a sok üveget. Hurley nem megy sehova, na jó mégis, sétálni indul és talán felfedezhet egy új halászterepet. Rocker kapva kap az ötleten, hozza a cuccát és jön ő is. Duci ezt nem szeretné, Rocker kissé meglepődik ezen, de nem teszi szóvá. Azt sem, mikor Duci hátizsákjából kiborulnak a vizes palackok. Duci nagyfiú, hamar kiszárad. A parton Claire a legnagyobb semmittevés közepén van, ám Lockebácsi feladatot bízna rá. Barkácsol valamit az öreg és kellene egy kis segítség. Terheslány kételkedik abban, hogy ő lenne a legalkalmasabb a feladatra, de Locke meggyőzi és mennek is a dolgukra. A barlangoknál Arab dühösen csap le Dokira, hova tette a térképet és miért Hurleyvel végezteti a tolvajmelót. Doki nem is érti, és Sayidnak is leesik, hogy Doki nem tud semmit Duci céljairól. Charlie pont jókor hozza a tűzifát, ő látta utoljára a nagyfiút, aki reggel egy sétára indult. Sayid már csomagol, Shannon aggódik érte, nehéz a szerelmesek élete a szigeten. Sayidnak viszont indulnia  kell, a mentőcsapat másik két tagja, Doki és Rocker indulásra készek.

pic4.png

Duci tapossa lendületesen a parti homokot, elszántan lépked célja felé. Flashback, egy sárga Hummerben anya és fia autókáznak. Hugo szeretné meglepni valamivel édesanyját, elég rossz időszakon vannak túl, mert a nagyapa még csak a kezdet volt. A papa temetésén az atyabácsiba belecsapott a villám, Diego-t a barátnője otthagyta egy nőért. Kijár anyunak valami jó dolog, ám a hölgy nincsen meggyőzve. Hugo is elismeri, mintha üldözné őt a balszerencse a lottó óta, a pénz meg lehet átkozva. Anyu rászól fiára, hithű katolikus nem mond ilyet. Hugo duzzog, de mivel már közel járnak a céljukhoz, egy kendőt ad át anyjának, kösse be a szemét. A kocsi egy luxusháznál áll meg, Hugo segít kiszállni anyunak a kocsiból, de a nő rosszul lép, a földre esik, fájdalmában a bokájához kap. A nagy jajongás közepette füstszagot érez: a ház egyik szobája lángokban áll. Hugo még be sem ütötte a 911-et, de a rendőrség máris kint van és bilincsbe verik őt.

pic5.png

Duci megtalálta a kábelt, ami a Francia tyúkhoz vezetheti, követni kezdi azt. Flashback, Hurley könyvelője jelent neki az aktuális helyzetről: van egy narancsültetvénye, ami szép pénzt hoz, részvényes egy tustini ládagyárban – itt dolgozik ugye Lockebácsi – de a kanadai cipőgyártó cége sajnálatos módon porig égett, nyolcvan ember halt meg. A biztosító viszont tejelni fog bőséggel, és hogy még jobb kedve legyen, a rendőrség is bocsánatot kért tőle, a téves letartóztatásért, mert drogdílernek hitték. Hurley sztoikusan fogadja a híreket, balszerencsének tartja az egészet. A könyvelő badarságnak tartja az elméletet, a nyereséggel kell foglalkozni. Kíváncsi arra is, hogy honnan szedte munkaadója a számokat? Hurley elhessegetné a kérdést, ám valami bekattan neki. Nem is a pénzen ül az átok, hanem a számokon. Könyvelője megint badarságnak nevezi ezt is, de a vita nem mélyülhet el közöttük, mert egy férfi zuhanását látják az ablakból.

pic6.png

Tutajoséknál is zajlik az élet. Mike és a többiek építkeznek, Rosszarc csak olvas, és már elege van a hangos kalapácsütésekből, amit szóvá is tesz Mikenak. Walt viszont okos kölyök, és megkérdezi Rosszarctól, hogy miért nem segít az építésben. Ezen Mike is elgondolkodik, de mielőtt a belemelegednének, az összegyűjtött bambuszrudak szétesnek, így Tutajos Yinnel kezd kiabálni. Sawyer dühösen elvonul. Nem messze tőlük Sun és Kate figyelik a veszekedőket, Sun a tönkrement házasságát siratja. Duci sietve követi a kábelt, ám a Francia tyúk helyett egy felakasztott vaddisznót talál, pár lépés múlva egy csapdába sétál, és Sayidék még épp időben bukkannak fel, hogy figyelmeztessék őt. Ha lelép az élesítőről a csapda beindul. Sayidék igyekeznek megmenteni Hurley, de ő a saját kezébe veszi az életét, és mielőtt a csapda lezuhanna elugrik előle, pont időben. Öröm helyett csak rosszalló pillantásokat kap, meg a "Miért kellett ide jönnie?" kérdéseket. Hurley az akksikat akarja megszerezni, Sayid, látva Hurley elszántságát, átveszi a csapat vezetését.

pic7.png

Flashback, Hurley egy kórházban egy bizonyos Lenny-vel akar beszélni. A recepciós hölgy nem tud segíteni neki, ha Hurley nem tudja Lenny vezetéknevét. A háttérben egy szerelő létrára mászik fel, villanyt akarja megszerelni, de rendesen inog alatta a szerkezet. Hurley győzködni a nőt, hogy engedje be őt, mert ismeri Lenny-t, de észreveszi a villanyszerelőt és rászól, hogy ezt máskor csinálja, majd folytatja a recepcióssal a kiabálást. Ekkor egy alacsony, kopasz férfi lép hozzá, régi ismerősként üdvözlik egymást Hugoval. A háttérben a pszichiátriai osztály olvasható egy táblán. A doki odavezeti Ducit Lennyhez, bár ő nem is emlékszik, hogy ők régen jóban voltak. Lenny egy szemüveges, dilis tekintetű 40 körüli fazon, aki egyedül játszik és a számokat motyogja magában. Nem vesz tudomást Duciról, aki meg akarja tudni tőle a számok jelentését. Lenny csak motyog magában, Hurley elmeséli, milyen balszerencsés lett mióta ismeri a számokat. Azonban senki nem hiszi el neki, hogy a számok okozzák a bajt. Lenny abbahagyja a játékot, de motyog tovább, néha ránéz Hurleyre, de a helyzet változatlan, addig amíg Hurley nem mesél a nyertes lottóról. Lenny abbahagyja a motyogást, és felhergeli magát, mennyire nem kellett volna Hurleynek a számokat felhasználnia. Jön egy ápoló és viszi Lennyt, de Hurleynek még sikerül annyit kiszednie belőle, hogy Ausztráliába kell mennie egy Sam Toomey nevű fazonhoz.

pic8.png

Sayidék a kábel végéhez értek, hova tovább? A kérdésre Rocker adja a választ, pár méterre tőlük egy rozoga függőhíd feszül egy folyó fölött. Doki és Arab a híd eredetéről filozofálgatnak, Duci inkább elindul a hídon. Doki azonnal visszaparancsolja, ám Hurley folytatja tovább és épségben átér a másik oldalra, mialatt a többiek lélegzetvisszafojtva figyelték őt. A következő próbálkozó Rocker lesz, Doki és Arab aggódhat újra. Minden jónak tűnik, ám alig pár lépése lenne még Rockernek, hogy épségben átjusson, a híd leszakad, de Rockernek még időben sikerül ugrania egy nagyot, így épségben megérkezik Hurley mellé. A másik oldalon rekedt Doki rájuk parancsol, hogy maradjanak ott, ők Arabbal keresnek egy másik utat hozzájuk. Hurly visszavág, maradjanak ők a fenekükön, Rockerrel továbbmennek, ez viszont Rockernek nem tetszik.

pic9.png

Flashback, Ausztrália, Hurley megérkezett Samhez. A férfi felesége nyit ajtót, ám mint kiderül Sam már négy éve halott, de a hölgy beinvitálja Hurleyt. Lassan kezdi puhítani a nőt, Lennyről kezd beszélni neki, tőle hallott valamit. A hölgy rögtön a számokat említi, segít is Ducinak. A két férfi a haditengerészetnél szolgált, és Sam és Lenny a Csendes-óceáni rádióadásokat figyelték. Unalmas meló volt, ám tizenhat éve meghallottak egy hangot, ami a számokat ismételte folyamatosan. Az adás után néhány nappal Sam és felesége a városba mentek, ahol egy félnótás egy babbal teli edénnyel szórakoztatja a népet. Fizet bárkinek 50.000 dolcsit, ha kitalálja, mennyi bab van az edényben. Sam összerakta és bemondta a számokat, jól tippelt. Hazafelé egy kamion rohant beléjük, Samnek kutya baja sem lett, a felesége viszont elveszítette az egyik lábát. Férfi is kezdte sejteni, hogy a számokkal valami gáz van, így feljegyzéseket készített minden eseményről ami a környezetükben történt, a számok használata óta. Sam úgy szabadult meg a számoktól, hogy főbe lőtte magát. Hurley bevallja, hogy használta a számokat és ő is ugyanettől az átoktól szenved. A nő szerint átkok nem léteznek, és vajon megtörténtek volna akkor is azok az események, ha férje nem használja a számokat? Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa, Hurley csak kifogásokat keres.

pic10.png

Lockebácsi és Terheslány építkeznek, Locke igazi túlélő, mert még ragasztót is készített. Claire megköszöni Lockenak, hogy lefoglalja valamivel, mert már unja, hogy állandóan csak emlékezni próbál az elrablása időszakára, de még nem tértek vissza a múlt eseményei. Doki és Arab a másik utat kutatják, Sayidnak ismerősnek tűnik a terep, közel járnak. Doki csodálkozik, hogy miért, ha a nő a föld alatt él, és elindul, de a lába beakad valamibe. Egy bombát aktivált, aminek a robbanását Duciék is meghallják. Doki és Sayid jól vannak, sőt a Francia tyúk bunkerje is megvan, igaz Doki ezt robbantotta fel véletlenül. Átnézik a romokat, de semmit se találnak, se akksit, se mást. Sayid úgy véli, Rousseau tudta, hogy vissza fog jönni, és hozza magával a társakat, így elment innen.

pic11.png

Rocker és Duci a robbanás irányába tartanak, megkeresik a társaikat. Rocker tudni akarja, hogy valójában miért is indult el Hurley a túrára, meg mi az oka, hogy alig tud valamit róla. Hurley nem akar magánügyekről beszélni, de Rocker csak folytatja, miért kell Hurleynek eszelősen viselkednie. Hurley már nem a vidám Hurley és kijelenti, hogy ő nem őrült, és mesélni kezdi, hogy miért is indult el. Ám egy lövést adnak le rájuk, és két különböző irányba kezdenek el rohanni. Végül Hurley szó szerint belebotlik a Francia tyúkba, aki fegyvert szegez rá. Hurleynek sikerül elmagyarázni a nőnek, hogy mit is akar tőle, és átnyújtja neki a jegyzeteit a számokról. Rousseaunak fogalmas sincsen hogy mit jelentenek a számok, erre Hurley kiabálni kezd. Van itt valami veszélyes izé a dzsungelben, lezuhantak és senki nem keresi őket. Fogalma sincsen, hogy miért, de tudni akarja, hogy mit jelentenek a számok. Rousseau leereszti a fegyvert és mesélni kezd. A hajójuk felvett egy adást, ami a számokat ismételte, követték a forrást, ám a hajó zátonyra futott. A társak folytatni akarták a kutatást, így megtalálták a szigeten az adótornyot a fekete sziklánál. Kutatták tovább a számok jelentését, de jött a betegség. A társak mind meghaltak, ő pedig megváltoztatta az adást a segélyhívásra. Hurley még mindig a számokon kattog, ők is tudták, hogy átkozott és hogy rosszat jelent mindenkire? Rousseau gondolkodik, őket is a számok hozták ide és Hurleyéket is. Ő elveszített mindent, ami fontos volt neki, szóval igen. A számok átkozottak. Hurley nagyon megkönnyebbül a hír hallatán, és köszönetet mond a nőnek, majd megöleli őt.

pic12.png

A bunker romjainál Doki és Arab szövögetik Duci és Rocker megmentésére a terveket, de Rocker hamarosan felbukkan, így csak Ducit kell megkeresni. A hármas a Rocker által megadott irányba indulna Hurley után, de az érintett felbukkan és mit hozott: az akksit. Este már haza is érnek, átadják Tutajosnak a zsákmányt. Terheslány és Lockbácsi lassan elkészül a barkácsolással, közben Claire bevallja, nem tudja, hogy mi lesz a baba neve és örökbe adta volna a kicsit. Ja és ez a nap a születésnapja. Locke szerint ez jó jel, hogy közel esik a picivel a születésnapja. El is készültek a nagy művel: egy bölcsőn fáradoztak egész nap. A tábortűznél Duci ücsörög, a pólóját szárítja, Rocker csatlakozik hozzá és kéri, hogy fejezze be a sztorit, amit még a lövések előtt mesélni kezdett. Duci úgy hiszi, hogy a gép miatta zuhant le. Egy rakás szerencsétlenség történt vele, ez is azok közé tartozik. Rocker szerint ez butaság, rossz dolgok mindenkivel történhetnek, nem Duci az egyetlen, akinek valami baja van. Ő például a gép klotyójában szippantotta be az adagját, mert drogos volt. Ez is az ő hibája? Inkább mondja el ő is a titkát. Legyen, Duci bevallja, hogy otthon 156 millió dollárja van. Rocker reakciója váratlan, megharagszik Ducira, hogy ilyen hülye viccei vannak, míg ő a legféltettebb titkait vallja be, és otthagyja Hurleyt. A zárójelenetben megmutatják nekünk a Locke bunkerének a bejáratát, amelyre a következő számok vannak vésve: 48 15 16 23 42.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása