Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x12

2012. december 22. 09:00 - Segna

A mai rész karácsonykor játszódik így eléggé aktuális, és a hölgyeknek külön kedveztek a sorozat írói, mert kiderül, hogy mi a divatos esküvői mellény és nyakkendő szín a szigeteken, továbbá felbukkan egy régi kedves, és egy vadi új pasi, mindkettő a fhúú megérne egy ajtócsapkodást kategóriából.

Három, magát barlangásznak képzelő, kiskrapek szerencsétlenkedésével kezdünk, akik egy nem kellőleg nem lezárt lávabarlangot fedeznének fel. Felfedezés az van, noha nem túl örömteli. Egy hullába botlanak. Sikoly és …Főcím!

01.jpg

Visszakapcsolódunk McGarrett és kedvenc ex-kiképzője múltkori párbeszédébe Shelburne ügyben. Az öreg tovább kamuzik, hogy fin fogalma sincs ki az a Shelburne, pedig végig kérdezte az ismerőseit. Ja, mint a videót is hogy lefordíttatta – gondoljuk mi morcosan. Ninjánk egyelőre hiszékeny, és beveszi, hogy semelyik hárombetűs ügynökség nem hallott a paliról. Úgy tűnik a férfi agy ennél hosszabb szavakat vonakodik macsónak tartani, lásd FBI, CIA, BMW. Spongyát rá.

Shelburne egy szellem. Na, evezzünk vidámabb vizekre! Chin esküvőjének előkészületeibe csöppenünk. McGarrett a násznagy. Ha-ha, a fapofa őrnagy, mint násznagy. El kell ismerni, hogy fel vagyunk villanyozva. Danielért indulunk, de a Keleti Parti csupa vonakodás. Nagyon nem akarja beengedni a főnökét a szállodai szobájába. Naná, hogy az annál inkább be akar menni. A Nagy Fehér vele tart. Nem kellett volna. A látványra még az edzett ninjánknak is a homloka közepére szalad a szemöldöke.

02.jpg

Dannó és a sáska lány? A magyarázat annyira szánalmas, hogy valszeg igaz. Dannó nem bírta elviselni, hogy pocsékba menjen a szállodai szobához ingyen járó SPA-csomag, és áthívta Lorit. A Nagy Fehér is érdeklődve figyel. Aztán Dannó meg akarta mutatni bilinccsel a Csúszós Jersey figurát. Itt ugyan némi logikai bakugrást érzek, de hát tegyük a szívünkre a kezünket, ki nem csinált már olyan dolgot, ami akkor, és ott jó, ötletnek tűnt, aztán később semmire sem tudta fogni, hogy miért csinált olyan emeletes baromságot. Mindegy is, a bilincs kulcsa a Csúszós Jersey közben elveszett. Ninjánk már nagyon szenved a visszafojtott röhögéstől. Dannó szívesen tépné a csibe-szőke fürtjeit, ha nem sajnálná őket, és nem lenne bilincsben a keze. Sajnos a kulcskeresés nem várt eredményt hoz, a Keleti Parti zsebéből kerül elő. Most már a sáska-lány is gyanakszik. A Haule nagyon ki lehet éhezve. Ninjánk átmegy szenyába, és nagy vidoran eldobja a kulcsot, hogy Dannó megmutassa azt a figurát. A Keleti Parti Elvis-imitátor elzárkózik a Csúszós Jerseytől. Nem tudjuk, meddig cukkolnák ezzel, de sajnos a koszorús-fiú ruhapróbán előkerül a lavina-kövér fagylaltárusunk, akinél „véletlenül” épp van egy bilincs nyitó kulcsocska. És egy marék mellény minta is, mindenki hajmeresztő színben. A vidámkodásnak a telefon vet véget. Esetre fiúk!

Az éppen csak felderített lávabarlangba Max, úgy is, mint a helyi barlangász klub kincstárnoka, és McGarrett, mint a SEAL hagyományok képviselője, ereszkedik le. Rutin az egész, hulla, mellette 38-as lekapart sorozatszámú pisztoly, jogsi. Várjunk csak! A jogsin a kép nem stimmel, fordítsuk csak át a hullát, hogy jobban lássunk!

04.jpg

Miután lábon kihordunk egy laza szívinfarktust, a csapat magához tér, mentőt hív. A nyom immár izmosabb, már ha a pali végleg magához is tér, és nemcsak provizórikus a visszalátogatása erre a világra. Mindenesetre nem hiányzik senkinek, és nem keresi senki, de nem is követett el ezeddig semmit.

Mielőtt azonban belelovalhatnánk magunkat az ügybe, McGarrett összefut a szebbik Noshimurival. Mindenki kapaszkodjon a bugyijába, a tűzgyűrű két legdögösebb hapsija cseveje következik. Valamit az öreg jakuzáról, meg a Nagy Fehérről beszélgetnek, hogy ez utóbbi, miért is rabolta el az előbbit stb. De ki figyel itt a szövegre?! A katonás-sportos meg a dögös-elegáns…

05.jpg

uhhh nem könnyű a választás. Nagggyon kulturált az új fiú, már akinek bejön ez a pöpec skatulyás stílus. Nekem speciel igen! Ninjánk is óvakodik kekeckedni vele, mégis csak a kis jakuza-főnök a fiú. Az öltönyös csak annyit kér, hogy McGarrett beszéljen a Nagy Fehérrel. Chin is melegen ajánlja ezt a főnökének. A ninja így mihamarabb jedi keresőbe indul. A majdnem hullánál talált jogsi lenyomozása így a Haulera és a Széparcú Félkínaira marad.

06.jpg

Úgy látszik Chin kérdezési stílusa egész ninjás lett. Mindez azonban semmi Dannó kérdésfeltevéséhez képest, aki a gyanúsítottnál talált, általa hatástalanítottnak mondott gránátot nyomja a muksó kezébe… kibiztosítva. Most Chin csóválja a fejét, és dünnyög valami olyasmit, hogy Williams nyomózó túl sokat van McGarrettel. Mindenesetre a gyanúsított immáron örömmel együttműködik. Igen kirabolta az áldozatot, de az fegyvert rántott és elvette a tárcáját. Mire visszacserélhették volna a valami fontosat tartalmazó tárcát, jött egy őr és ő elrohant. A két fiú feltúratja a szemetet, a már kicsit sem nagyképű, és már nem sokáig szabadlábon lévővel a tárcáért.

Ninjánk eközben meglátogatja tiszteletbeli apját, és látva, hogy az fénykarddal meg talpig indulásra készen várta, némileg emelt hangon magyarázza neki, hogy mennyire nem szerencsés a jakuza-trónörököst felidegesíteni az apja elrablásával. A Nagy Fehér némileg flegmának tűnik. McGarrett pedig immár hitetlennek.

Hitetlenség ide vagy oda, az ügyet meg kell oldani. Most, hogy már neve van az áldozatnak, kezdenek kibomlani a szálak. A példás állampolgár 3 napja érkezett, 50 000 dolcsival a zsebében, illegálisan vett egy pisztolyt. De mit akart itt? A szállodai szobában csak egy képet találnak egy szőke lánnyal meg egy fiúval. Jönnek az elméletek. Kedvenc párosunk elmehetne leány-regény írónak. A férfi ideutazik, meglát egy lányt, beleszeret, kiveszi a pénzét, de a lány átverte… Szent Nora Roberts!

07.jpg

Szerencsére ekkor betoppan a szituba kedvenc régi ismerősünk, a baltaarcú belső elhárítós századosom, és elvágja a csevejt. Bírom az ilyen elsöprő-típusú palikat. Némi ordítozás után tisztázzák a főnökök, hogy ugyanazon ügyön dolgoznak, csak máshonnan indultak. Ők a szőke lány holtteste nyomán jutottak ide. Összeteszik, amijük van – mármint nyomozati értelemben – és együtt indulnak beazonosítani lányt, és kideríteni mi a közös bennük a lelőtt pasival, na és, hogy hol a pénz?

08.jpg

A szívünk szakad meg a fiúkért itt a repkedő mínuszok, meg a nyakig télikabátos nők között. kép. A lány is ilyen risza-tündér volt egy stricoid baráttal és marha kevés pénzzel. A lávabarlangos pasi itt kereste a lányt, majd balhézott, majd lelépett. Na, ez nem sok. Irány a lány lakása. Bár a néhai risza tündér pasija az eddig elmondottak szerint is egy tahó, bunkó strici, de eléggé biztosnak tűnik az alibije. Igen, a lávabarlangos csávó kereste és vitte el a lányt, őt meg ide kötözte, de előtte szétlőtte a kedvenc sörtükrét! A fiúk tanácstalanok a csávót hallgatva. Egyelőre nem tudják eldönteni, hogy az emberrablás sokkjától ilyen hülye szegény, vagy genetikai a dolog. Türelmesen faggatják, ami egyre inkább nehezükre esik. Fryer százados se az a gyógypedes kedves-nővér. A sörtükör-sirató csávó hamarosan iszonyú közel kerül néhány nevelő célzatú füleshez. Most McGarrett a higgadt, a támogató jó zsaru. Szokatlan neki a szerep. Dannó is csak hüledezik, pedig lassan azt gondolta, hogy őt már itt nem lehet meglepni. Tovább izmosodhat benne az érzés, amikor előkerül a lávabarlangos pali felesége, és a képre pillantva, nem a lánytól ájul el majdnem, hanem a fiútól, aki az ő két éve meggyilkolt-eltűnt fiúk. Hoppá! Mehetnek a lányregényes elméletek a kukába.

A házaspár egy honlapon is kerestette a fiút, mert nem lett meg a holttest. A nő szerint nyilván a honlapon keresztül jött a füles, hogy esetleg Hawaiin lehet a fiú. Ez végre egy használható nyom. A sáska-lánynak gyanús lesz a fénykép. Nagyon úgy tűnik valaki idecsalta az apát azzal, hogy a fiú él, de összebalhézott a Kapukkal és lóvé kéne. Na, megint jön az őslakos hókusz-pókusz, de most nem a Haule szív, hanem a kedvenc baltaarcú századosom. A Kapuk főnök hallgat és hallgat, míg Kono nem szól hozzá. Lényeg a lényeg, nekik nem volt gondjuk a képen látható fiúval, különben sem így intézik az ügyeiket.

Lassan kiderül, hogy a lány főnöke küldte a csaló e-mailt. Ráadásul visszaeső is. A rész üldözése következik, hangulatos fáklyafényben, kékes tetővillogókkal. Ninjánk rohan a botor üzletvezető után, már-már beéri, és mi máris várjuk a pompás vetődését, de ekkor közbe avatkozik a bájos ex-cylon, és egy bőven fejmagasságból indított decens rúgással leamortizálja a tagot.

09.jpg

Uff! Szexi a csaj, még ninjánk is kapkodja a levegőt a mutatványtól. Aztán főnökös higgadtsággal megdicséri. Merő önuralom ez a tag. A csaló története rövid, a börtönben hallotta a gyilkostól, hogy megölte a fiút szórakozásból, csak úgy, ő meg úgy gondolta, miért is ne húzhatna hasznot az apjából. Sajnos az apa rájött a csalásra, és a risza tündér sem volt képes tartani a száját, elmondta az apának az igazságot. Freyer századosnak jobb lenne harag kezelésre járnia – bár Chin eléggé rövidlátó lett a kihallgatásokon McGarrett mellett – mert ezekkel a hirtelen fülesekkel még gond lehet. Persze ki fog nyomozni az ügyben? A belső elhárítás?! Ha-ha… Szó se róla meggyőző a pasi, és a nyegle gyilkos is rádöbben, hogy mégiscsak célszerű lenne együttműködni a főnyomozóval, mert nem mindegy, hogy hogyan tölti az életfogytát, viszonylagos nyugalomban, vagy a hét örültjei programban mindig más és más pszichopatával összezárva. Szóval kiderül, hogy ki ölte meg a fiút, és hova rejtette a testet. Az ügyet a kórházban zárjuk, ahol McGarrett és Kono mondja el az asszonynak, amit megtudtak a fiúkról. Ennyit tehettek a családért.

cím.jpg

A részt a parton zárjuk, Chin és kedvenc orvosnője esküvőjén. A fiúk szmokingja megy a koszorús lányok ruhájához, de nincs nyakkendő és cipő. Tetszik ez a hawaii módi! Igyunk mi is az ifjú párra, természetesen pezsgőt, mondjuk Törley Hungária Extra Dry-t. Na jó, lehet csalni, egy kis feketeribizli likőrrel édesíteni, szigorúan csak a koszorúslányoknak!

10.jpg

és… minden kedves olvasómnak nyugodt, meghitt karácsonyt, és boldog új évet kívánok!

Címkék: Hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása