Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kívülállók - 3x03

2012. december 19. 11:00 - LenaNoir

Simonnak megint becsöngettek tesi órára. Most már nagyon megy neki az ugribugri a tetőkön, akrobata mutatványait szertorna-elemekkel cifrázza. Büszke vigyor, ma is faszagyerek voltam, gondolja exfurafiú-akimostmárhíró, hanem ekkor egy ideatelefonoddal-mondat üti meg a fülét. Rablás-szag van a levegőben, Hírónak meg jelmezes főpróbája lesz perceken belül. Szöszkecsávó egy srácot abajgat, amikor Híró színre lép és igazságot oszt. Osztana, ha Szöszkecsávó nem látná el úgy a baját, hogy a fekete cucc alól is szinte látni, Simon vörösre égett szégyenében. Szöszkecsávó kellően megtapossa Simon kézfejét, és közelít Híró maszkjához arcmeglesés előre megfontolt szándékával, hanem Híró ekkor reload-üzemmódba kapcsol, és falhoz vágja támadóját, aki el is rohan meglepetésében. A megmentett srác a traumatikus állapot elmúltával rögtön megállapítja, hogy megmentője egy szuperhős, aki, mivel nem fedheti fel, maszk mögé rejti kilétét. Úgy látom, ez is filmőrült, mint Simon. Azon melegében még készítene egy fotót is Híróval, de mialatt megállapítja, hogy telója a dulakodás közben összetört, addig Híró gazellás eleganciával ugrik le az épület tetejéről. Kevéssel odébb nagy lihegések közepette szabadul meg maszkjától, és rájön, a tetőnugráló szintről az embermentő-híró szintre lépett. Alisha épp hazaérkezik a hírólakba, amikor vérnyomokat fedez fel a liftajtón, és a padlón. Jézusúristen Simon, hol vagy, mondja Alisha, akit kisebb szívroham kerülget aggodalmában, mígnem előkerül Simon is, aki bazsalyogva újságolja, tökkirály-rátapostakakezemre-ésmostdőlbelőleavér-kalandját. Dejjjjó! Bár Alisha asszem nem így gondolja. Főcím.

vlcsnap-2012-12-16-20h49m14s59.jpg

Simon még mindig tejbetök módjára vigyorog, miközben Alisha a kezét kötözi. Megmentettem valakit, érted csáje? De meg is sérülhettél volna, vágod? Kockázat nélkül nincs fejlődés, mondja Simon. Na, ide figyelj, kezdi Alisha, ha te szuperhősködsz, akkor itt fogsz hagyni, visszamész az időben, hogy megments és meghalsz, felfogtad? Te nem fogtad fel kisszívem, ha nem megyek vissza az időben, akkor meg te halsz meg! Alisha kiakad. Nem vágja ezt a terminátoros-időutazós-szarságot, de egyet azért tud: hogy halhatna meg a múltban, ha egyszer él a jelenben? Namármost akkor vita lezárva, mivel ha visszamennél Simonkám az időben, azzal dobnál, és ez az opció nem létezik, értve vagyunk? Simon bűnbán, Alisha megleckéztet. Indul a napi közmunka, Flegmafelügyelő mára a székpakolás nevezetű szituációs játékot eszelte ki fiainknak, természetesen csak és kizárólag a csapatkohéziós erő megerősítésére. Rudy szerint inkább székfoglalósat kéne játszaniuk, de Flegmafelügyelő ekkor belépdel, mögötte pedig újabb emberpalánták sorakoznak, akik a „megelőző beavatkozások” c. terápikus foglalkozása jöttek. Simon az egyikükben felismeri a srácot, akit megmentett. Flegmafelügyelő ismerteti a játékszabályokat, a mazsolák elmondják mit csesztek el, ti meg jógyerekek elrebegitek, milyen tanácsot adnátok nekik útravalónak, hogy ne legyenek olyan elbaszottak, mint ti.

vlcsnap-2012-12-16-20h51m03s164.jpg

A sort éppen a Simon által megmentett srác nyitja, aki arról sztorizik, hogy úgy próbált meghódítani egy lányt, hogy ellopta a táskáját, hogy később visszaszerezhesse neki. Curtis szerint a csajok tutira imádják, ha lopnak tőlük. Rudy hangos nyújtózása kizökkenti ifjú barátunkat a sztorizásból, de Rudy exkuzálja magát, ő azt hitte már befejezte. Szóval a lényeg, kiccsávó abban a hiszemben volt, ha visszaszerzi a táskát, hős lesz a csaj szemében. Kelly tanácsa: ne lopkodjál többet táskákat kishaver. Flegmafelügyelő – akinek, hangsúlyoznám, még mindig nem tudjuk a nevét, pedig nem nyíródott ki fiaink által már egy jó ideje – szerint Kelly tanácsa egyszerűen briliáns, így kiccsávó ügyét lezártnak tekinti. (Asszem ez egy gyorstalpaló terápia lesz, nem egy amolyan Dargay András-féle arrólbeszélünk-amirőlszeretne-típusú.) következő mesemondónkat Flegmafelügyelő Pocaknak titulálja, mit sem sejtve arról, hogy ezen a néven nálunk sztárkarriert futott be egy joghurtzabáló zöld zokni.

vlcsnap-2012-12-16-20h53m22s32.jpg

Pisiszünetben Simon összefut megmentettjével, akit vigasztalni próbál, de ő a hangja és a kézsérülése alapján beazonosítja. Roppant izgatott lesz, meg is kéri Simont, mesélje már el egy sör mellett az ígylettemszuperhős c. népballadát, de Simon leinti, mondván, inkább felejtse el, amit látott. Rudy rájuk nyit, majd pár perccel később épületfalrahugyozás közben Simont faggatja, a bemelegedtél-e kérdéskörben, csakhogy activity-feladványán Simon kiakad és elvonul. Simon által megmentett srác este Simonról készít rajzot, másnap pedig már furafiúk egymás között a képregényimádatról trécselnek. A srácot, mindig is vonzották a szuperhősök, képregényeket ír és rajzol, és most, hogy találkozott egy igazi szuperhőssel, az élet értelmet nyert. Simon nem meri bevállalni a szuperhős címet, de Képregénysrác egész pontosan definiálja a szuperhősség fogalmát, ami illik Simonra. Simon fel is teszi a leszünklegjobbbarátok-kérdést, hát ezt furcsállom azért. Képregénysrác lakására ugrunk, a falra kirakta a tegnap esti rajzait, amin, hoppsz, Simon és ő szerepelnek, és az imént lezajlott párbeszéd szövege látható a rajzon. Képregénysrác nemcsak szimplán képregényeket rajzol, hanem amit lerajzol, valóra válik. Ez a szupervihar micsoda egy trükkös jövevény!

vlcsnap-2012-12-16-20h54m43s17.jpg

Reggel a közösségi központ öltözőjében Rudy2 magát tapperolja a tükör előtt, miközben Rudy1 megosztja Curtissel a Rudy2hipochonder-mostéppazthiszirákos-tényállást, majd Rudy-k birkózni kezdnek, csakhogy betoppan Flegmafelügyelő, aki mindkettejüket meglátja. Bedobják az ikrek vagyunk-osztozunk a közmunkán is-fejezetet, de Flegmafelügyelő szerint ez nem ér, az szívjon, aki vétett a törvény ellen. Rudy ekkor felteszi a „de mi lenne, ha sziámi ikrek lennénk összenőtt fejekkel” - kérdést, akkor kinek kéne közmunkára jönni? Flegmafelügyelő szerint erre térjenek vissza akkor, ha ilyen helyzet adódik, most meg tűnjenek a szeme elől, csak az egyikük mindig legyen itt közmunkán. Rudy marha büszke magára, hogy a sziámi-ikres agymenés bejött. Alisha a tetőn találja Simont Képregénysráccal-akitPeternek hívnak, és nagyon nem érti mi a szitu. Simon elmeséli, hogy együtt fognak lógni este, mert KépregényPeter a barátja, Alisha nem problémázik, legalább ő is találkozhat este pár haverral, de azért furcsállja ezt a hirtelen jött tesóságot.

vlcsnap-2012-12-16-20h55m32s40.jpg

Simon egyébként ott tart, hogy hírólakot mutogatja KépregényPeternek, sőt még JövőSimonról is mesél. Lehull a lepel a miértnemvettJövőSimon-golyóállómellényt-rejtélyról, ördögi kör ez hapsikám, mondja Simon. Ha JövőSimon nem hal meg, Alisha nem szeret bele JelenSimonba, ha nem szeret bele, akkor JelenSimon nem válik JövőSimonná, ha nem válik olyanná, nem tudja megmenteni Alishát a jövőben, és nem szeretnek egymásba, érted Péterke? Hát ez király tesó, mondja KépregényPeter, de Alisha ekkor ér fel a lifttel, és – jogosan – felteszi Simonnak a nehogymár-mindentkitálaltál-kérdést. Ne parázz, mondja KépregényPeter, nem mondom el senkinek, naná hogy nem, mert most villámsebességgel eltiplizel innen, reflektál Alisha. KépregényPeter a liftben a deszomorúvagyok-deeztmégmegkeserülöd mimikán vergődik végig, nem lesz ez szerencsés kimenetelű, abban biztos vagyok.

vlcsnap-2012-12-16-20h56m33s132.jpg

Alisha reggelit készít, amikor Simon szuperhősterpeszben elmondja: szuperhősnek lenni nagy felelősség, és neki egyedül kell szembenézni a sorsával. Alishának nincs ezzel problémája, nemes egyszerűséggel csak annyit szeretne tudni, hogy Simon ezt reggeli előtt, avagy után tervezi-e, bár nem érti, miért beszél Simon ilyen furán. Híró gépiesen a „fel kell áldoznom a szerelmünket a nagyobb jó oltárán”- szöveget mormolja, majd elindul a lift felé, ahol az odarohanó Alishának még elmondja az „egyszer majd megérted, hogy érted tettem”- szöveget búcsúzóul. És ekkor - ki gondolta volna – az iménti dialógust láthatjuk rajz formájában KépregényPeternél, asszem nem kellett volna gonizni vele.

vlcsnap-2012-12-16-20h57m18s79.jpg

A közösségi központ előtt Alisha Kellyvel töpreng a miért hagyott el Simon-kérdésen, Alisha nem érti, tök nagy összhang volt, semmi előjele nem volt. Megérkezik Curtis és Rudy, utóbbi előadja elméletét, miszerint Simon összebuzult a táskalopós sráccal. Alisha elrohan, és összefut Simonnal, aki KépregényPeterrel van éppen. Kreoljónő meg is jegyzi KépregényPeternek, „remélem, most örülsz, hogy egyes egyedül már csak a tiéd a kis barátod”. KépregényPeter meg benyögi „az embernek vagy nője van, vagy szuperhősködik” - örök igazságot. Alisha nekimegy, a csávó rajzfüzete meg a földre potyog, a szemfüles Alisha pedig meglátja a rajzokat Simonról, sőt megtalálja a reggeli beszélgetésük rajzát is, és összeáll a kép, hogy Peti tett valamit Simonnal, de KépregényPeter kikapja a kezéből és elrohan.

vlcsnap-2012-12-16-20h59m22s164.jpg

Kelly, Curtis és Rudy a bárban várják Alishát, amikor Kelly, na, kit fedez fel az egyik boxban? Kis barátját, Snájdigot, nosza, meg is hívatja magát egy sörre. Lefutják a vanvalakid-nincssenkim-köröket, majd Kelly szívélyesen felajánlja, hogy beajánlja Snájdigot a nagymamájának, ha már ugyanolyan piát isznak. Megérkezik Alisha, Snájdig meg leveszi, hogy valami nem stimmel, Kelly pedig a szokásosviharmiattiszar-szöveggel válaszol, majd lazán legurítja a kb. fél liter sörikéjét. Snájdig néz is egyet, hellószia, mennem kell, mondja Kelly, majdtalizunkcsá. Tiszta mázli, hogy Curtis - aki ugye csaposként dolgozik a bárban -, csak így ki-be járkálhat. A négyesfogat be is fenyíti KépregényPetert, aki menekülőre veszi a figurát, de fiaink bekerítik. Kelly neki is menne Péterkének, de Híró ekkor ereszkedik le közéjük az égből, miután KépregényPeter elmondta az „így kell lennie” súlyos mondatát. Egyedül Alisha érti, hogy ezt most megszívták, Kelly és Curtis meg azt hiszik, a Híró nekik jött segíteni, de nagyot kell csalódniuk, Híró ugyanis mind a négyüket istenesen helyben hagyja, miután Péterke ezt rajzolta meg a kis füzetében.

vlcsnap-2012-12-16-21h00m41s62.jpg

Vissza a bárba, ahol sérüléseiket némi alkohollal próbálják csillapítani, miközben Rudy azt az általa valósnak vélt alternatívát vázolja fel, hogy Híró maszkja mögött nem más rejtőzik, mint Flegmafelügyelő. Tök reális. Másnap reggel Snájdig - aki most nem is annyira snájdig a kapucnis pulcsijában - rágózni készül a közösségi központ előtt, ahol Kelly lekapja a tíz körméről, elvégre neki kell majd felszednie az eldobott rágópapírt. Kelly ott folytatná, ahol a tegnapi sörike mellett abbahagyták, de Snájdig visszavonulót fúj, le is lépne, ha Kelly nem venné át az irányítást az ezamiattahalottcsaj miatt van-kérdéssel. Igen, követtelek a temetőbe, mert tetszel, hagyjuk a szarságokat, mondja szép beszédű hősnőnk. Snájdig sztorizni kezd, ő a barátnőm, de meghalt, és az én hibám, mert dílerkedtem a vihar előtt és én adtam neki az anyagot, érted? Szar ügy, mondja Kelly, de meghalt, nem változtathatsz rajta. Ok, de még mindig őt szeretem, bocsesz, aztán lelécel.

vlcsnap-2012-12-16-21h01m24s228.jpg

Alisha az öltözőben sírdogál, Rudy a maga módján próbálja vigasztalni, kevés sikerrel. Alisha a képességével megnézi, hol van Simon, kiderül, hogy épp képregényeket nézeget KépregényPeterrel a hírólakban, na, akkor itt az idő betörni KépregényPeter kérójába. Riasztó bekapcs, Rudy idióta, mint mindig, de Kelly „kibaszott tudós” képessége végre hasznosnak bizonyul. KépregényPeter fala tele van az eddigi események rajzaival, Alisha az élő tanú, hogy amit lerajzol, az valóra válik, ezért az az ötlete támad, hogy széttépik a rajzokat, hátha azzal véget vetnek az ügynek. Simont látjuk, aki a rajztépdesés közben hangokat hall, és a bekattanás határára kerül, de végül felébred képregény-kómájából.

vlcsnap-2012-12-16-21h02m58s157.jpg

Alishával közös Las Vegasi képük felett szomorkodik, amikor Alisha belép. Kétségbeesett monológot ad elő a „szakítottunk - de ennek semmi értelme - legyünk újra együtt - ugye kibékülünk” - csapásvonalakon haladva, Alisha elmondja teóriáját KépregényPeter rajzok általi irányításáról, Simon ki van borulva, hogy akaratán kívül bántotta Alishát, nagyölelés, mindenjóhavégejó. KépregényPeter mesterműve cafatokban hever a padlón, Simon meg számon kéri, hogy manipulálta. KépregényPeter érte és Alisháért tette, mert kreoljónő nem érti meg, hogy Simonnak Híróvá kell válnia, és Simon korábbi, ördögi körös-sors-elméletére hivatkozik. Simon rájön, hogy valószínű tévedett, mert nem kell megváltoznia ahhoz, hogy meg tudja védeni Alishát, és ez a szuperhősösdi meg csak Péterke képzelgése.

vlcsnap-2012-12-16-21h04m17s173.jpg

Reggel a közösségi központban Flegmafelügyelő beszól Rudynak, aki cserébe rögtönöz egy kis analízist, szerinte ugyanis Flegmafelügyelő utálata a világ tiszta és szép dolgaival szemben arra vezethető vissza, hogy gyerekkorában szexuálisan zaklatták. Flegmafelügyelő ezt a tisztán szakmai alapokon nyugvó megállapítást egy ajtón kitaszajtással köszöni meg. Rudy Kellyvel és Curtissel vitatja meg az Alisha & Simon kibékültek-témát, miközben egy Hírónak öltözött alak áll a tetőn, aki ugyebár nem Simon, de erős a gyanúm, hogy Péterke lesz az neten rendelt nindzsaszerkóban. Alisha egyedül sétálgat az utcán, amikor zajt hall, el is kezd futni, de hiába, GonoszHíró ugyanis elkapja. Simon hiába keresi otthon Alishát, mígnem meglát a tükrön egy írást, ami alá a Las Vegasos kép van ragasztva.  Híróruha fel, közben Alisha megkötözve egy széken azt kérdezgeti KépregényPéterkétől-akimostHírónak öltözött, hogy miért csinálja ezt, de ő válasz helyett leragasztja kreoljónő száját.

vlcsnap-2012-12-16-21h05m56s136.jpg

Simon befut a helyszínre és kezdetét veszi a Híróharc, ami nem tart sokáig, ugyanis a PéterHíró által hozott kés hamarosan a gazdi hasában ér véget. Simon csak akkor jön rá, hogy Péterkével van dolga, amikor leveszi a maszkját. De miért Péter? Azért, mondja Peti, mert egy szuperhősnek mindig készen kell állnia, hogy meghaljon az igazságért, és te megmentetted a nőt, helyre állt a világ, az idő visszazökkent, jajmeghalok.

vlcsnap-2012-12-16-21h07m46s208.jpg

Alisha megígérteti Simonnal, hogy nem megy vissza az időben, mert nem akarja, hogy meghaljon. Simon megígéri. Sőt, mondja Alisha, ezt a híróruckót se vedd fel többször, hanem égesd el halottPetivel együtt, okés? Okés, bólogat Simon összehúzott szemöldökkel, de a későbbiekben mégis csak Petyát égeti el, a híróruckót meg jól eldugja Alisha elől. KépregényPeter utolsó rajzait látjuk, amin az Alisha-elrablástól elkezdve a híróharcon át a híróruckó elrejtéséig minden ott ál feketén-fehéren. Péterke megrajzolta, Simonka megtette, hazavitte, elrejtette…folytatása következik, hát ez klassz…

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása