Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Grimm 2x04 - Járvány

2012. december 17. 13:10 - nyauuuuu

Az idézet innen, aki tudja, melyik mese ez magyarul, jelentkezzen :). Zöld egyenruhás parkőr áll meg a kocsijával a piros lámpánál, mögötte flikflakkozva szürke autó közelít, és nagyon durván beledurran hátulról. Parkőr kiszáll, megbeszélendő az ütközés mikéntjét, ám a másik kocsiban ülő pasi egyfelől szörnyen kiütéses, másfelől rettenetesen agresszív. Az egyenruhás előbb mentőt akar hívni, aztán a kocsija mögé menekül, ám a másik fellép az autóra, és ráugrik szegényre. Erre az valami tarajos sül-szerűvé alakul, mire a kiütéses menekülőre fogja a dolgot, és beront üvegajtóstul egy épületbe. Nick és Hank reggeli közben vitatja meg, hogy mennyi van a keveréklényekből, és hogy vajon Hank most már mindig látni fogja-e őket. Hank gyorstalpalót kap grimmkedésből, a cuccok és a könyvek létezésébe is beavatódik. Nick azt is bevallja, ő sem tudja, hogyan és miről ismerik fel őt a lények. Mielőtt nagyon belemennének, mindkettejük telefonja csörög, menni kell melózni.

01.jpg

Juliette Nick ruhái között kotorász, azon bucsálódva, miért nem emlékszik ő a pasijára, ha minden másra viszont igen. A szagolgatás sem hoz eredményt, úgyhogy felhívja Monroe-t, aki épp egy antik piknik-kosár tisztogatásával van elfoglalva, és azt szeretné tudni, milyenek voltak ők ketten Nick-kel. Eddie tömören összefoglalja: nagyon boldogok. A ’miért nem emlékszem akkor rá’ kérdést viszont inkább passzolja, mire Juliska gyorsan elköszön. Nick-ék a helyszínen tájékozódnak Wu-tól, majd az ámokfutó után indulnak az épületbe. A fickó nagyon durván leamortizálta az irodákat, minden szétdobálva, összeszaggatva hever. Hőseink pisztolyra kapva indulnak a keresésére, Wu meg elszalad kihívni a kommandót. Persze, nem lesz rájuk szükség, mert a két nyomozó rálel az őrjöngőre. Felszólítják ugyan, hogy az ellenállás értelmetlen, de az patkányfejűvé alakul, és nagy hirtelen rájuk rontana. Öt darab lövést számoltam meg, ennyit kap szegény jutalmul. És hoppá, Hank nem látta az átalakulást, mert rákérdez, hogy ő is egy olyan izé volt-e. Főcím.

Nick és Hank folytatják az előbb megkezdett beszélgetést, a pasi egy tisztogató volt, márpedig Hank a patkányokat utálja. Amúgy az őrjöngő a jogsija szerint volt már szebb is. Fekete hullazsákot kap, a két nyomozó pedig már a parkőrt hallgatja meg. Új infó nem hangzik el, a pasasnak viszont kellene a jegyzőkönyv a biztosításhoz, így odaküldik egy női kollégához. A pasi vakarózik kicsit, aztán hirtelen már csak udvarolni akar, a jegyzőkönyv már nem is fontos, mintha egyetlen célja az üzekedés lenne. Hoppá, lehet, hogy megfertőződött? Hank és Nick már főrendőrrel beszélik meg az ügy részleteit, drogot nem, csak nagy mennyiségű ibuprofent találtak az őrjöngő patkuci szervezetében. Wu érkezik a hírekkel, a lelőtt férfi nős volt, egy hónapja költözött Portlandbe, és sosem volt még büntetve. Főrendőr mindenkit hazaküld, ha készen vannak a jelentések. Mire mindenki kimegy, csörög a telefonja, ismét a gyönyörszép francia nyelvet élvezhetjük. A kastélyból hívja a kisherceget a beépített embere, akinek nincs sok ideje. A család újabb féllényt küldött a kulcsért, Rómából érkezett a JFK-re, hamarosan meg kell érkeznie Portlandbe. Főrendőr nem engedheti, hogy elvigye a kulcsot, a másik szerint viszont óvatosnak kell lenniük, mert ha a család megtudja, hogy szólt neki, kútba esik az évek óta dédelgetett tervük. A súgoncnak le kell tennie, főrendőr meg merengőn bámul maga elé.

02.jpg

Monroe Nick-et hívja telefonon, közben kopogtatnak. Meglepetés, éppen a hívott fél álldogál az ajtóban. Gyorsan kitárgyalják, ki miért akart a másikkal beszélni, Nick kezdi (itt szeretném megjegyezni, hogy szerintem a Nick-et alakító színész elmehetett valami tanfolyamra, mert a részben többször is volt neki mimikája, sőt, helyenként érzelmeket lehetett leolvasni az arcáról! Itt pl. látszott rajta, hogy kínban van.). Hank beavatásáról mesél, amin Monroe csöppet kiakad, de aztán igyekszik a pozitív oldalát is megtalálni az eseménynek. Ő pedig beszámol Juliette hívásáról, meg hogy a csaj szerinte igyekszik, de aztán nem szántják tovább a témát, Nick-nek kellemetlen lévén. Beszélő vége, Nick hazamegy végre. Oh my God, Hank tudja, reagálja le a távozása után az eseményeket Monroe. Otthon Juliette kivesz valamit a hűtőből, mire bevillan neki a hód-hűtőszerelő távozás előtti mentegetőzése. Sokat nem tudja rajta törni a buta kis fejét, mert Nick érkezik. Megtárgyalják, hogy a fiú még emlékszik, hogy szívszerelme a kombucha-teát szereti, míg Juliette-nek fogalma sincs, hogy Nick viszont a kávéra bukik. Julis még elmondja, hogy rettenetesen érzi magát, mert úgy érzi, valami rosszat csinált, de nem tudja, mi az, és hogyan tehetné jóvá. Nick-et is bántja, hogy nem tud segíteni a lánynak. Bociszemmel bámulnak egymásra kicsit, de mielőtt valami intimitás történhetne, Juliette gyorsan távozik.

03.jpg

Főrendőr egy egyenruhás zsarut hívatott, és azt adja be neki, hogy egy szökött fegyenc érkezik Rómából, derítse ki az utaslista alapján, hogy ki lehet az. A parkőr rémeket álmodik az ámokfutóról, majd felriadva elmegy megmosni az arcocskáját. Konstatálhatjuk eközben, hogy ugyanolyan kelések lepték el a hátát, amilyenek a patkucit borították. Rosalee belép a boltjába, ahol törött üvegek és kiborult gyógynövények fogadják. Meg egy vérfagylaló cicamorgás, merthogy bizony ő a hunyó. Adalind macskája valahogy szétszedte a macskahordozó kosarat, és mikor Rosalee belép az őt tartalmazó helyiségbe, a plafonról csüggeszkedve nyávog a lányra. Az halálra váltan kirohan az ajtóhoz, majd a macsekot azon kiengedve épp magára zárná, de Monroe érkezik. Miközben az eseményeket tárgyalják meg, az utcáról fékcsikorgás és macskanyervák hallatszik, szóval úgy tűnik, a probléma megoldódott magától. Tehát rátérnek Monroe jövetelének céljára. Igazából piknikezni szeretné hívni Rosalee-t, de olyan aranyosan esetlenül adja elő, hogy meg kell zabálni. A lány szerencsére ezer éve nem volt piknikezni, úgyhogy ezt megbeszélték.

04.jpg

Juliette-nek kezébe akad a kapott patchwork-takaró, amiről ismét csak Bud, a derék hód-hűtőszerelő ugrik be neki, hiszen az ő felesége készítette. Főrendőr Nick anyukájának gyászjelentése után keresgél a neten, de a kövér rendőr érkezik, hogy megvannak az utasok adatai. Mindössze három férfi érkezett Portlandbe a megadott útvonalon, kettő pap, a harmadik viszont köddé vált, ezzel egyidőben egy taxisofőr is eltűnt nyomtalanul, a kocsijával együtt. Körözés kiadva, a százados tájékoztatva lesz a fejleményekről. Bonctündérke telefonál, mutatni szeretne valamit a két nyomozónak. Mielőtt hozzá indulnának, főrendőr még érdeklődik kicsit Juliette-ről, és figyelmezteti őket a „szökött fegyenc”-re. A rőtbundás és a dúvad nagy mosolygások közepette mennek bele a csodás fák közé, kezükben a dédi piknikkosarával meg a takaróval. Ám még mielőtt nagyon elringatna minket az idill, az otthagyott kocsijuk mögé beáll a keléses parkőr, aki már egyáltalán nem néz ki jól.

05.jpg

Bonctündérke szerint a patkány betegsége az ebolára hasonlít, de nem olyan, mert akkor a két nyomozó is fertőzött lenne, márpedig kutya bajuk, úgyhogy ne aggódjanak (a 4-10 napos lappangási időről meg csak én hallottam, ugye?!). De azért vesz vért mindkettőjüktől. Erről távozva arra jutnak, hogy mindent meg kell tudniuk a patkuci családjáról, kapcsolatairól, hátha attól okosabbak lesznek. És itt lép a képbe a következő kulcs-akaró illető, megszállott tekintettel bámulva a távozó autót. (És nem, neki nincs pszichopata tekintete, csak olyan mániás-fajta, engem teljesen hidegen hagyott.) A taxijába szállva azért még előzékenyen átalakul nekünk, hogy láthassuk, valami lóféle állatka lesz ő, a vadabbik fajtából. Juliette Bud-dal beszélget, és arról érdeklődik, mire emlékszik a szerelő róla meg Nickről. Bud szerint ők voltak a tökéletes pár, és nem érti, miért nem házasodtak még össze. Hirtelen megijed, hogy történt valami Nickkel, pedig az segített rajtuk, pedig egy Grimm. Látva a lány totális értetlenségét, gyorsan igyekszik visszaszívni, hogy csak a nagyon jó rendőröket hívják így, akik segítenek a rászorulóknak. Zavartan mentegetőzve elrohan, Julis meg ottmarad még több kérdéssel, mint előtte.

06.jpg

Wu megszerezte a patkány címét, de hiába telefonált, nem vette fel senki. Nick elküldi Wu-t a címre, ő elmegy infót szerezni a könyveiből, Hank pedig a modern világban kutakodik a halott tisztogató után. A könyvekben természetesen van szó a betegségről. Fluvus Pestilentia a becsületes neve. Hank hívja közben, hogy a patkány neje az állatorvosi intézet kutatója, a háziállatok a szakterülete, mire Nick befejezi a mondatot, hogy azon belül is a disznókkal foglalkozott. Hank elcsodálkozik, hogy honnan tudta, de úgy tűnik, az ősi Grimm-tudás is van annyira jó, mint az internet. Wu közben odaér a helyszínre, és mivel az ajtón belesve rendetlenséget lát, bemegy a házba. Stukkerrel a kézben többször is szólongatja a feleséget, ám az nem és nem jön elő – illetve egyszer csak de, kezeiben késsel és csavarhúzóval, és se szó, se beszéd, rátámad szegény őrmire. Wu először csak belelöki a nőt a vitrinbe, de mivel az továbbra sem hagy fel a támadó szándékkal, végül beleüríti a tárat. A nő is tele van keléssekkel, fúj.

07.jpg

Monroe és Rosalee a pokrócon heverésznek, beszélgetnek, finoman udvarolgatnak egymásnak. A lány bevallja, hogy korábban voltak már elsietett kapcsolatai, és Monroe már éppen odahajolna egy romantikus csókra, mikor nyögés hallatszik. Bizony, a keléses parkőr az, épp támadó szándékait érleli. Szégyen a futás, de hasznos, úgyhogy elmenekülnek előle, miután a muzeális piknikkosárral Monroe jó nagyot üt rajta. A sül elesik, de közben még nagyot kaszál a karjával Rosalee felé. Szerencsére ők jobb futók, mint a nagyon beteg parkőr, így elérik a kocsit, és el is tudnak menekülni előle. Hank és Nick érkezik a tisztogató házához, a hulla láttán gyorsan kilogikázzák, hogy a parkőr is veszélyben lehet. Hank gyorsan kideríti, hogy a pasi karbantartást végez a Pier-parkban, de mielőtt megnyugodhatnánk, jön a hír rádión: garázdaság a park déli részén, fehér férfi, városfejlesztési ruhában. Nyomozóink rámozdulnak, úgyis övék az eset. Hank kitalálja, hogy akkor a parkőr is keveréklény kell legyen, de Nick nem látta átváltozni, úgyhogy nem tudja, milyen fajtával állnak szemben.

08.jpg

Monroe és Rosalee beérnek a boltba, a lány folytatná a félbeszakított románcot. Eddie-nek nincs ellenére, úgyhogy végre elcsattan a csók, nem is egy, de persze, megint Nick telefonál. A dúvad felveszi, közben a rőtbundás láthatóan izgalomba jött, mert képtelen leállni a kedveskedéssel. Nick a járványról érdeklődik, Monroe persze perfekt belőle, a másik neve sárga halál, csak keveréklényekre veszélyes, és régen egész falukat irtott ki. Szerencsére Rosalee kéznél van, és bár csak az üzekedésre tud gondolni, azért megmondja, hogy létezik ellenszer, és ő tud is csinálni. Eddie elkezdi sorolni a tüneteket, amik ott kezdődnek, hogy a fertőzött eleinte csak megrészegül a szerelemtől, gátlástalanul szerelmezni vágyik, aztán mire észbe kap, már lázasan nyomja az ágyat. A saját szavairól figyel fel arra, hogy Rosalee-val valami nem oké, és észrevesz egy karmolásnyomot is a nyakán – nyilván a sül csápolás közben eltalálta. Közben Nick és Hank észreveszik a parkőrt, szerencsére az már olyan beteg, hogy ártalmatlanul elterül a lábaik előtt támadás helyett.

09.jpg

Eddie gyorsan elmagyarázza a kótyagos lánynak, hogy megfertőződött, és az ellenszert kezdi el követelni rajta. Érdekes módon Rosalee-nál nem tart sokáig a tünetek kifejlődése, az előbbi karmolásnyom már kelés, és rosszul is érzi magát. Azért még elővakarja a gyógyszeres könyvet, a receptet is megtalálja, de aztán már dől is be az ágyba. Monroe még betakargatja, de azt már nem hallja meg, amit a lány neki mond, hogy le is kellene őt kötöznie. Lázas szorgalommal lát neki az ellenszer elkészítésének. Dűt-borít, meg amúgy is elég ügyetlenke ebben, de azért nagyon igyekszik szegény. Közben megérkeznek a nyomozók a beteg süllel, és a dúvad elmondja, hogy Rosalee is beteg lett. Hank döbben egy nagyot, hogy nem csak a lány, de bizony Monroe is keveréklény, de nincs idő a hosszas eszmecserére, mert Rosalee közben kiszökött az ablakon át. Nick utánamegy, Monroe meg folytatja az ellenszer gyártását, Hankre csak a parkőr fékentartása marad. A sült nagy nehezen megitatják a szerrel, Nick meg az ollóval hadonászó lányt teszi ártalmatlanná. Ő is kap gyógyszit, mindenki gyógyul, boldog vég közelg.

10.jpg

Monroe teát főz a nyomozóknak, és megragadja az alkalmat, hogy bevallja Hanknek: ő döntötte fel a parkban, amikor Nagylábra vadásztak. Persze, szokás szerint ezt sem beszélik ki, mert Rosalee magához tér, és a dúvadját óhajtja. Megvitatják a csókolózást, ami Eddie szerint csak a sárga halál hatása volt, de a lány szerint az nem olyan biztos – tehát a szerelmi szál nem lesz elásva a föld alá, hurrá. Eközben a bolt üvegtetején át kedvesen szemléli őket a mániás tekintetű ló. Remek, újabb rész jön, amiben Nickre vadásznak – talán anyu is előkerül?

Címkék: grimm
50 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2012.12.17. 17:36:48

Köszi a hogyvótot, nagyon jó lett.
A macskás jelenet nagyon tetszett, hatalmasat nevettem rajta. :)
Tényleg szembetűnő a minőségi fejlődés az első évadhoz.

Pácsó Ármándó 2012.12.17. 18:19:38

"(itt szeretném megjegyezni, hogy szerintem a Nick-et alakító színész elmehetett valami tanfolyamra, mert a részben többször is volt neki mimikája, sőt, helyenként érzelmeket lehetett leolvasni az arcáról!" - Vagy olvasta a hogyvoltodat :-)

Bat-macsekot még nem írnám le, lehet hogy megússza.

Aki ilyen vérző-gennyedző kiütésekkel mászkál, tuti hogy fertőző. Szegény Wu őrmesterre meg rá is esett a nő. Brrr.

Lassan már teljesen ki leszünk képezve nézés-fajtákból :-)

Azon gondolkoztam, hogy mit csinálhat egy vadló? Fut. Esetleg rúg. Nyerít is. És hogy akarja megszerezni a kulcsot? Rányerít Nickre, megrúgja és elfut a kulccsal?

Monroe hogy megijedt amikor Nick visszahozta Rozálkát: "Azért nem kellett volna lelőni!!"

Tele leszünk már szerelmi szállal: Hank és Adalind, Nick és Julis, Monroe és Rosalee, FR és AB ... :-)

nyauuuuu 2012.12.17. 20:53:35

Ööööö... kicsit zavarban vagyok, mert én csak akkor látom ezt a bejegyzést, ha az adminoldalról kattintok ide. Simán a webcímet beírva még mindig Michelle Wild az utolsó poszt. Ti honnan láttátok? Nálatok simán működik?

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.17. 20:57:56

@nyauuuuu: nálam is michelle munkássága az utolsó. nem istudtam elolvasni a fris hv-dat. pácsóéknak nem tudom milyen kémrendszerük van, de nekem is kell olyan.

Pácsó Ármándó 2012.12.17. 21:08:02

@nyauuuuu: Tényleg VadKati hátsója a legfrissebb poszt, valami hiba van a rendszerben, de én éreztem hogy van már új poszt! :-)

@aggyistenbiri: Ezt a Járvány címűt nem tudtad elolvasni? A kémrendszer titkos, természetesen :-)

@AaannnaaA: A macsek haláli! Te hogy találtad meg ezt a posztot?

nyauuuuu 2012.12.17. 21:16:51

@aggyistenbiri: Viszont ha tudtál ide kommentelni, akkor csak idetaláltál :). Örülök, hogy a probléma nem csak nálam van jelen, mert akkor nem csak én nézek bambán magam elé. Szólok az illetékesnek.

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.17. 21:20:12

@nyauuuuu: feltaláltam magam, de akkor is, rakja ki sixx rendesen a kiraknivalót.

nyauuuuu 2012.12.17. 21:26:27

@Pácsó Ármándó: Nem hinném, hogy David Giuntolli (vagy hogyhíják) rendelkezik időgéppel, tekintve, hogy a hogyvoltjaim olvasásához előbb előre kellett volna tekernie az időt, aztán visszamenni, hogy a forgatáson jobb teljesítményt nyújtson. Szóval kizárásos alapon inkább szólt neki valaki, hogy ha már nem kaszálták el a sorozatot az első évadban, akkor legyen kedves kissé javulgatni. A macsek, remélem, halott. Imádom a cicákat, de ahogy ott függeszkedett a mennyezeten, a frászt hozta rám konkrétan. Sziámim van, itt volt mellettem, mikor néztem, és nem mondom, hogy nem kezdtem el gyanúsan méregetni.
A vadlovat én nem írnám le ennyivel, hogy rúg és passz, a lovak iszonyú erősek, szóval valami nagy-nagy verekedést nézek ki a dologból. A szerelmi szálat meg szeressük :).
@aggyistenbiri: Szóltam, sixx-nek is, meg a supportnak is, valaki majd csak rámozdul a dologra. Remélem, azért a képekkel elégedett vagy :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.17. 21:31:03

@nyauuuuu: ne viccelj! jóhogy elégedett vagyok, FR egyiken szebb mint a másikon, csak azon csodálkoztam, hogy az új (kellően pszicho tüneteket mutató) bérgyilkost nem láttam sehol. a következő részben bizonyára nagyobb teret kap, és jobban kibontakozhatsz te is, meg ő is :D

nyauuuuu 2012.12.17. 21:34:11

@aggyistenbiri: De hát ott van! Igaz, átalakulva, de úgy jobban néz ki, mint emberként. Vagy ezt is csak én látom? :(
Igyekeztem szép képeket csinálni, végre begyógyították az arcocskáját, úgyhogy teljes férfiúi szépségében pompázik :).

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.17. 21:46:10

@nyauuuuu: átalakulás előtt jobb képű volt, de ez az én meglátásom, nem jelent semmit :) FR: igen. képzeld, mostanában már olyan szemmel is néztem a sztorikat, hogy vajon milyen vágóképeket hasznosítasz majd belőlük a hv-ban, 90%-ban egyeztünk :)

nyauuuuu 2012.12.17. 21:49:06

@aggyistenbiri: Manóba, túl kiszámítható vagyok :). De csak azért, mert igyekszem mindenki kívánságát szem előtt tartani. Kellő mennyiségű átalakult féllény, legalább egy FR, akkor is, ha alig szerepel, egy kis grimmkedés, ha lehet, Monroe is, és persze, az aktuális rész történései is benne kellene legyenek valahogy. De majd igyekszem váratlanabb lenni :).

Pácsó Ármándó 2012.12.17. 22:08:11

@nyauuuuu: Lehet, hogy előkerül Grimm-mama és megüli a vadlovat. Köszi a féllény képeket, különösen az utolsót :-)

nyauuuuu 2012.12.17. 22:32:53

@Pácsó Ármándó: Csak nem? Neked meg a rókalány tetszik? Jáj, lassan annyi szerelem lesz itten a levegőben, hogy nem győzöm majd screenshot-tal :).

Pácsó Ármándó 2012.12.17. 22:42:41

@nyauuuuu: Lassan képregényt kell készítened! :-)

nyauuuuu 2012.12.17. 23:21:37

Na, ha minden igaz, már látszunk.

AaannnaaA 2012.12.18. 09:09:32

@Pácsó Ármándó: Szia! Én úgy találtam meg ennek a résznek a hogyvóját, amíg még nem volt itt kint, hogy mivel magam is írok hogyvótot, be tudok lépni a blog admin felületére. Láttam, hogy már éles a hogyvót, de valamiért mégsem látszik itt. Mivel az admin felületen meg tudom tekinteni, gondoltam tudok kommentelni is. (Onnan tudtam ezt az egészet, hogy egyszer az én írásom sem jelent meg, hiába volt már a rendszer szerint éles.)
nyauuu: A "bucsálódva" mit jelent? Még sosem hallottam. Ezt melyik vidéken használják? :)

2012.12.18. 09:25:57

Köszi a hogyvótot!!!!
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, nekem egyre jobban tetszenek a részek. Ennek a megtekintése után is a legjobb részeket visszatekertem és újra megnéztem. A Hank-es részek jönnek be, ahogy egyre több részlettel lesz tisztában.
Amikor a denevér-macsek rész volt, az nagyon de nagyon tetszett. Amúgy is macskabuzi vagyok, de hogy külön jelenetet kapott egy macskás rész, ráadásul ilyen vicceset, hát elolvadtam :)
Látom minden rajongó kommentelő kapott a mostani hogyvótban kedvességet: főrendőrős kép, lényekről kép. Ez nagyon rendes Tőled, nyauuuuu! A denevér-macsek képét kicsit úgy érzem, a macskafan kommentelők (és a magad) örömére is raktad ki. (Na jó, a sztori szempontjából is lényeges, de akkor is cuki és vicces a cicus.)
Biri, láttad valamelyik nap, hogy a 13-as raktár legújabb hogyvótjának első képén Főrendőr van? Ahogy lapoztam itt, még szombaton, először azt hittem kint az új Grimm hogyvót. De aztán láttam, hogy másik sorozat képén szerepel a kedvenced :)

nyauuuuu 2012.12.18. 10:07:38

@AaannnaaA: Benedek Elek egyik csodás népmesegyűjteményében bukkantam a szóra, azóta élvezettel (és néha lehet, hogy helytelenül) használom, tetszik a hangzása. Kissé bővebben itt:
elfelejtettszavak.blogspot.hu/2010/03/bucsalodik.html .

Pácsó Ármándó 2012.12.18. 16:58:16

@AaannnaaA: Köszi a választ! Te miről írtál?

AaannnaaA 2012.12.18. 18:41:20

@nyauuuuu: Köszi az infót! Ezt egyáltalán nem ismertem. Mindig tanul az ember.
@Pácsó Ármándó: Célszemélyt írom (ahogy nyauuuuu is jelezte), és a Homeland készülőben, csak éppen rengeteget melózom, így mostanában nem volt rá időm. Ha minden jól megy, majd ünnepek alatt.
De azt Te nem árultad el, hogy tudtál kommentelni, míg nem látszódott itt. Vagy szakmai titok? :)

Pácsó Ármándó 2012.12.18. 19:23:19

@nyauuuuu: Köszi

@AaannnaaA: "Cherchez la femme", ahogy FR mondaná :-)
A Te első hozzászólásod után mentem/jöttem!

AaannnaaA 2012.12.18. 19:59:44

@Pácsó Ármándó: Már értem, erre nem is gondoltam :) Ügyes...

buranyl 2012.12.18. 23:09:22

A vadló jól tud bunyózni. A patájával.

Gabba 2012.12.19. 09:16:35

@aggyistenbiri: @Dogla:
ráadásul a 13-as raktár következő része is Portlandben játszódik.
Igyekszem holnapra feltenni.

Pácsó Ármándó 2012.12.19. 19:29:52

@Gabba: Lehet, hogy majd látjuk Nicket és Hanket elsuhanni az utcán egy jelenetben :-)

Gabba 2012.12.19. 20:07:55

@Pácsó Ármándó: crossover, yeah :)

@nyauuuuu: szerintem a macskát felvette a taxis ló, valami azt súgja, ez a nyaús vonal (he-he) még nincs lezárva

nyauuuuu 2012.12.19. 22:33:15

@Gabba: A macsekok cukik, édesek, és nem lógnak a mennyezetről. A felsőbb hatalmak nem engedhetik, hogy az a szörnyszülött, mérgezett, elbájolt borzalom továbbéljen.

Pácsó Ármándó 2012.12.20. 00:24:54

@nyauuuuu: Elvileg a vadlovak se bámulnak rókákat és dúvadakat a tetőablakon keresztül, szóval... :-)

@Gabba: Még én se temetném azt a cicákot.

@buranyl: Majd meglátjuk.

@AaannnaaA: Tudom :-)

Más: A Google ma azt írja, hogy 200 évesek a Grimm mesék.

Gabba 2012.12.21. 19:00:55

na és akkor azt tudjuk, hogy már megint miért vette le a szemét tv2 a műsorról? :(

2012.12.21. 19:27:22

@Gabba: Hááát, a miértet csak találgatni lehet, de azt olvastam, hogy amikor januárban visszajön, akkor csütörtökön lesz. Úgyhogy erre figyeljünk!!!
(Amúgy meg kapják be ott a tv2-nél)

nyauuuuu 2012.12.21. 21:51:23

Ez azért érdekes, mert a tv2.hu szerint ma este 00.20-kor lesz a következő rész, utána pedig január 3-án (azaz valóban csütörtökön). A port.hu és az upc műsorújságja szerint viszont nem lesz ma. Most maradjak fenn, és mérgelődjek, vagy ne is maradjak fenn, aztán mérgelődjek holnap, ha tényleg volt?!
tv2.hu/musoraink/grimm

nyauuuuu 2012.12.21. 21:58:15

@nyauuuuu: Bocsi, megnéztem, a saját műsorújságjuk szerint sem lesz ma, megyek aludni. Csak tudnám, hogy ha betervezik, leírják, megjelentetik, akkor mi a túrónak kell áttervezni?! Belehaltak volna, ha az ünnepek előtt még leadnak egy részt pénteken?!

Gabba 2012.12.21. 22:59:57

@nyauuuuu: az összes adó közül a tv2 bánik legmostohábban a sorozatrajongókkal, pedig elvileg belőlük él.

gondolom az indok a szüneteltetésre és az időpontváltozásra az, hogy "mert csak".

Pácsó Ármándó 2012.12.22. 10:08:23

@nyauuuuu: @Gabba: Én direkt fent maradtam 0.35-ig és semmi nem volt :-(
Talán, ha csütörtökön lesz, akkor még emberi időben fogják sugározni.

nyauuuuu 2012.12.22. 19:30:38

@Pácsó Ármándó: A port.hu szerint 23.10-től fogják adni, de mint tudjuk, ez eléggé viszonylagos, a tv2 előre tervezési képességét ismerve. Szóval nem kerül igazán előrébb, de legalább hátrébb sem. Más kérdés, hogy a pénteki fennmaradással azért nem volt gondom, mert szombat reggel nem kell fél hatkor kelni, ugyanez csütörtök-péntekkel kissé neccesebb lesz.

Gabba 2012.12.22. 23:43:06

@nyauuuuu: haj-haj, nehéz a hogyvoltírók élete ;-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.03. 19:51:17

@Pácsó Ármándó: oh, jeee :) végre. viszont szerelmetes rozalidat majd nélkülöznöd kell egy darabig, mert babát vár vagy már csak várt...

Pácsó Ármándó 2013.01.03. 21:19:28

@aggyistenbiri: Ó!
És nálad tart még a szívzűr FR iránt?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.03. 21:23:34

@Pácsó Ármándó: vihar az, nem holmi kis szívzűr. és nagyon be vagyok tojva a csipkerózsa effekt miatt julie iránt. akkor viszont nagyon rossz lesz nekem, ha ez beigazolódik :(

Pácsó Ármándó 2013.01.03. 22:30:38

A történetnek viszont jót fog tenni, talán Julisnak is több szerep jut majd mint most az az 5 perc emlékezésre való törekvés. (Esetleg egy könnyed kéjgyilkosság áldozataként :-))
Az empatikusabb kommentelők majd együtt éreznek veled :-)

nyauuuuu 2013.01.04. 00:11:14

@aggyistenbiri: Hát, a mai rész ismeretében jobb, ha kéznél tartasz egy defibrillátort :). Úgy tűnik, szíved szerelme sem közömbös a bambanő iránt...
@Pácsó Ármándó: Julisból öt perc is túl sok. Ezerrel drukkoltam, hogy a ló tapossa már kicsit össze, de az csak gyáván elsuttyant a szituból. Manóba.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.04. 11:32:09

@nyauuuuu: amint ez bekövetkezik, törlöm a grimmet a listámról, és nem fogom tovább nézni. hóttkomoly.

nyauuuuu 2013.01.05. 17:03:59

@aggyistenbiri: Nem tehetsz ilyet. Kinek a kedvéért lenne akkor benne az a sok FR-kép?!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.06. 14:41:55

@nyauuuuu: ma reggel megnéztem, még nem vészes a szitu, egyelőre még nem törlöm, de próbálok FR-ről lekattanni :)

nautilus64 2013.01.06. 17:38:41

@aggyistenbiri: nézd a 13-as raktárt, ott ráadásul hallhatatlan is :)bár most a Viasat3 befejezte az évadot, és nem adja a 4. évadot... :(

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.01.06. 18:32:54

@nautilus64: pont ma kezdtem el nézni az első évadot, igyekszem felzárkózni. te ismered az észjárásom, mert kitaláltad a szándékaim :)
süti beállítások módosítása