Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x17 - Nyelvzavar

2012. december 16. 13:00 - Szencsike

Yin-nel nyituk, az óceánparton szemlélődik. Flashback, leendő apósánál, Paik úr irodájában vagyunk. A nagyhatalmú após vizsgáztatja Yin-t, vajon miért szeretné feleségül kérni a lányát? Yin biztosítja róla, hogy halászgyerek származása ellenére ambiciózus felnőtt lett. Saját éttermet, majd szállodát szeretne. Az édesapja sajnos meghalt, így ő nem tud az esküvőről. Hogy még jobb benyomást tegyen apósra, kész lenne neki dolgozni. Ha ilyen könnyen lemond az álmairól, akkor miért egyezzen bele az esküvőbe, jön a kérdés apóstól. Yin álmai legfontosabb szereplője maga Sun. Ezzel sikerült meggyőzni Apóst, kezet rá.

pic1.png

Szigetre vissza, Yin meglátja Sun-t bikiniben, fürdőzni szeretne a kedves Feleség. Férj arcizmai vadul rángatózni kezdenek, már rohan is hozzá, tessék azonnal eltakarni a testét, ne mutogassa magát a jónépnek. Ők természetesen sajnálkozva figyelik a páros hangos veszekedését. Waltapuka Szökevény és Doki duótól kér felvilágosítást, ám mikor Sun elesik, már rohan oda a veszekedőkhöz beavatkozni. Mike közbelép, szétszedi a párost, de Sun részéről a köszönetet egy pofon jelenti. Egyikük sem tud megszólalni, Sun elrángatja férjét a helyszínről, Mike döbbenten simogatja meg arcán a pofon helyét. Főcím.

pic2.png

Házaspár már a barlangoknál van, Férj az órát nézegeti, Feleség öltözik. Yin rákérdez, hogy mi van Mike és Sun között, természetesen semmi. Flashback, esküvői parti, Sun már a menyecskeruhába öltözik barátnője segítségével, de Yin szeretne máris kettesben lenni ifjú arájával. Barátnő el, Sun öltözködés közben tesz egy megjegyzést Yin elhunyt édesapjára, kár hogy nem lehetett itt. Yin elszomorodik, de gyors témaváltás után már a nászútról beszélgetnek. Ez viszont a közeljövőben nem fog összejönni, mert Yin be akar vágódni Apósnál azzal, hogy dolgozik. Sun-nak érthetően nem jön be ez a hozzáállás, de Yin megígéri neki, hogy fél év múlva felejthetetlen nászútra fognak menni.

pic3.png

Sun immár felöltözve tart Tutajépítő Mike-hoz és bocsánatot kér a pofonért. Sun csak őt akarta védeni a férjétől, de Tutajost nem érdekli, ez legyen a nő gondja, Sun csalódottan megy el tőle. Yin a golfhoz fordul segítségül, a labdákat kövek helyettesítik, de nem túl hatékonyak. Az érkező Duci a tengeri sünöket ajánlja. Yin ütögeti tovább a köveket, közben Duci egy másik kikapcsolódást javasol. Halászhatnának együtt, de Yin csak hallgat és golfozik tovább. A parton Szőkeség és Arab flörtölgetnek egymással, a dolog vége egy randi meghívás lesz. Mike és Walt építés közben élnek családi életet, így Mike New York-túrát ígér fiának, ha hazatérnek. Walt nem túl lelkes, gyorsan el is húznak Vincent-tel játszani. Doki is megjön, megdicséri Mike művét és figyelmezteti, hogy mennek a találgatások az utasokról. A hajón négy hely van, ebből egy még üres. Kettő ugye kiadva, a harmadik fő… Sawyer. Tisztességes üzletet kötöttek Tutajossal, néhány kábelért cserébe kapott egy jegyet a hajóra. Doki fejében a biztosíték kiverve, de nem szól semmit.

pic4.png

Este van, Feleség és Szökevény beszélik ki a házaspár régi szép napjait, amikor Yin még normális, szerető férj volt. Ám a tömeg közbeszól, mindenki vízért kiabál, ég a tutaj, gyerünk oltani! Mike és Walt is megérkezik, Mike meglátja Sun-t és rögtön Yin-t keresi. Sun koreaiul kezd hablatyolni, Kate fékezi a dühös Tutajost. Walt eközben beáll az oltók közé, Mike a gyerek után megy, a vitának vége, Sun elrohan. Tutajos Yin fejét követeli, Doki próbál pártatlan maradni, nem bizonyítható, hogy a koreai a tettes. Akkor mégis ki volt, dühöng Tutajos, erre senki nem válaszol. A barlangoknál az égési sérült Yin kutat Doki felszerelése között, pechjére Sun is megérkezik. A nő magától értetődően őt gyanúsítja, Yin nem szól semmit. Mikor Sun kiselőadásba kezd Michael-ről, Yin sértetten elrohan.

pic5.png

Flashback, Yin Apósnál kér bocsánatot egy elrontott ügy miatt, de Após gyorsan leállítja. Elő akarja léptetni őt különleges titkárává. Meghozta az eredményét az elhalasztott nászút, Yin rendesen meglepődik az ajánlaton, hálálkodni kezdene, de Após rögtön a tárgyra tér. Egy üzenetet kell elvinnie egy minisztériumi titkárnak. Az üzenet egyszerű: „Nagyon elégedetlen vagyok.” Yin viszi is az üzenetet, az ajtónyitó férfi miután megtudja, hogy Yin Paik úrnak dolgozik, tiszteletteljes hangon invitálja be a lakásába. Yin nem is érti a helyzetet, de bemegy. A férfi hellyel kínálja, a kanapén a kislánya néz tévét egy shar-pei kölyökkel. A férj a szomszéd szobába vezeti Yin-t, aki elmondja, hogy eljött átadni az üzenetet. A titkár aggódni kezd, hogy ezt a kislánya is láthatja, ne előtte csinálják. Yin ránéz a tévéző kislányra, és micsoda véletlen, a tévében Ducit mutatják éppen. Yin átadja az üzenetet, és titkár megnyugszik, hogy csak ennyi az egész. Hálálkodni kezd Yin-nek, megkönnyebbült, hogy ennyivel megúszta, és megígéri, hogy máskor nem okoz csalódást Paik úrnak. Majd odafut a kislányához, felkapja mellőle a kölyköt és Yin-nek adja ajándékba.

pic6.png

Az esti tábortűznél Tesó van őrségben, Sayid csatlakozik hozzá, téma természetesen Szőkeség. Sayid elmondja Boone-nak, hogy Shannon-nal komolyra fordulhat a kapcsolatuk, jobb, ha tudja. Boone rögvest bemártja a lányt, hogy csak érdekből van vele, ha megunja, otthagyja. Másnap reggel Yin egy csendes helyen ébred, majd a patakhoz megy megmosakodni. Ezt viszont Rosszarc rúgása szakítja meg. A parton Shannon építgeti sátrát, Arab csatlakozik hozzá és biztatja őt, mennyire ügyes lány. Szőkeség rosszat sejt, és igen, Arabra Boone esti tanácsa hatott, Sayid nem szeretne a lánnyal komolyabb kapcsolatot. Szőkeség is sejti, hogy Boone keze lesz a dologban. Rögvest megy az erdőbe megkeresni, de csak Kopaszemberrel találkozik, aki a vacsorának valót nyúzza. Szőkeség utasítja, hogy adja át az üzenetét neki, lényege, hogy Boone hagyja végre békén. Locke átmegy pszichológusba és rávezeti a lányt, hogy mindezzel csak azt éri el, hogy megadja Boone-nak a kikövetelt figyelmet. A sziget mindenkinek új életet ad, ideje elkezdeni az övét.

Sawyer vezeti maga előtt Yin-t, aki már élvezettel várja, hogy megkínozhassa őt. Flashback, romantikus vacsora az ifjú párnál, Sun készítette a lakomát férjének meglepetésként. Még hozzá sem kezdenek, máris csörög Yin telefonja, de ma este nem dolgozik. Telefon kikapcsolva, Sun-t nagyon meghatja ez a gesztus, ám megszólal a vonalas telefon. Yin felvehette a telefont, mert már Após ordít vele az irodában, hogy nem adta át rendesen az üzenetet, sok milliós veszteség érte őt, Yin töketlenkedése miatt. Megint elmegy a titkárhoz, de nem egyedül, most már egy szakember is vele tart, tőle megtanulhatja a munka fortélyait. Útban a célpont felé, a mester már adja az utasításokat, mit csináljon, mialatt ő elintézi a férfit, miközben gumikesztyűt vesz fel és hangtompítót szerel egy pisztoly csövére. Megérkeznek a házhoz, a fegyveres helyett Yin száll ki és már viharzik is be a lakásba. Titkár úr épp a családjával vacsorázik, mikor Yin betoppan hozzájuk. A titkár tudja, mi fog következni, gyorsan elküldi a feleségét és kislányát, ne lássák, ahogy összeverik őt. Yin alaposan helybenhagyja a férfit, de ezzel megmentette az életét, viszont a kislány arca mindig kísérteni fogja. Otthon vagyunk, Yin véresen jön haza, rohan be a fürdőszobába, Sun utána, ahogy ezt korábban láttuk. Kérdezősködik, de semmi válasz, a pofon elcsattan, Yin az apja utasításait követi. Sun kimegy, Yin zokogni kezd.

pic8.png

Sawyer-ék kiértek a partra, Tutajos vérben forgó szemekkel és habzó szájjal rohan agyon verni a félájult koreait. Mike-ot Doki és Duci is visszatartja, Yin mindebből annyit érzékel, hogy Mike ordít és őt hibáztatja, Duci és Doki csillapítják az őrjöngő férfit. Sun is megérkezik aki csak nézi az eseményeket, nem tesz semmit. Yin koreaiul kezd el hozzá beszélni, Mike tudni akarja, hogy mit mond, a tolmács Sun lenne, de a nő csak hallgat. Mike annyira felhergeli magát, hogy azt hiszi, Yin őt fenyegeti, és sikerül elérnie majd leterítenie a koreait. Doki leszedné Tutajost Yin-ről, de Sawyer és Sayid leállítja, ez az ő ügyük, intézzék el ők. Yin megint mond valamit, mire Mike leüti. Walt és a többiek figyelik az eseményeket, de nem avatkoznak közbe. Yin ismét feláll és megint beszól valamit Tutajosnak. Mielőtt Tutajos a következő ütést vinné be, Sun leálltja őt. Sikerül végre megszólalnia angolul.

pic9.png

A társaság „nem Yin gyújtotta fel a hajót” és a nő angoltudása kérdés közül a titkos angolon lepődött meg jobban. Sun nem foglalkozik a többiek megjegyzéseivel és Tutajosnak elmondja, hogy a hajó már lángolt, mire Yin odaért, a keze az oltáskor sérült meg. Legyen, de miért kellett elfutnia, kérdi Mike, Sun gyorsan fordít, de nem kap választ férjétől. Sun menti férje becsületének utolsó darabkáit, de Sawyer visszafordítja Sun-ra a saját fegyverét. Ne dumáljon becsületről, ha még az ura sem tudta, hogy beszél angolul, sőt, lehet hogy Sun csak Yin-t védi ezzel. Ezt viszont Locke cáfolja meg gyorsan. Miért tette volna a koreai, ha a hajó a menekülés eszköze? Talán a szigeten akar maradni? Biztos nem, így nem is tehette ő. Mindenki jól tudja, hogy az ellenség, nem közöttük van, hanem a sziget belsejéből jön, lehet valaki közülük tette. A hegyi beszédet befejezve teátrálisan elvonul, a többiek csendben maradnak. Ezt Sun töri meg, megerősíti, hogy a férje ártatlan. Tutajos így, hogy nincsen kézzelfogható ellenfele, inkább elcibálja Walt-ot, és a többiek is mennek a dolgukra, jobb nem hallani, ami következik. Sun a férjéhez lép, ő viszont otthagyja a nőt.

pic10.png

Tutajos csalódottan szemléli a hajótest maradványait, minden használhatatlan, dühében ütlegelni kezdi a roncsokat. Walt nem tud mihez kezdeni apja mérgével, inkább csendben marad és zavartan figyeli a férfit. Mike kidühöngte magát, magához tér és megígéri fiának, hogy akármilyen nehézség jön, megoldják. Walt felveti az új tutaj építését, sőt segíteni is akar. Újabb közös program a családnak. A barlangoknál Yin pakolja a cuccait, Sun veszekedni kezd férjével, az elmenetelről, meg jön a szokásos "nem teheted ezt velem" szöveg is, de most Yin az, aki makacsul hallgat. Alig tett meg néhány lépést, mikor Sun angolul utána kiabál, hogy el akarta hagyni. Yin visszafordul, de nem értheti, ahogy a síró nő bevallja, hogy meg akart szökni, de meggondolta magát, mert lehet még remény kettejük számára. Már koreaiul folytatja, szeretné, ha újrakezdhetnék.

pic11.png

Flashback, egy fullos kocsiból egy apró halászkikötőben, Yin száll ki. Elindul egy férfi felé, aki a csónakját rendezgeti. A halászember alig hisz a szemének, mikor felismeri, hogy ki áll előtte. A férfi Yin apja. Yin bocsánatot kér azért, hogy szégyellte az apját, zokogva borulnak egymás nyakába. Kicsivel később apa és fia együtt fogják ki a halakat, közben Yin Sun-ról mesél az öregnek. A kapcsolatuk a mélyponton van Sun apja miatt. Más körülmények között a nő az apját utálná, nem Yin-t. Halászember nagyon optimista, mert hiszi, hogy Yin képes arra, hogy rendbe hozza a dolgokat. Yin küldetése lenne, hogy apósa üzletfeleinek vigyen el egy-egy órát Sidney-be és Los Angeles-be. Apu bíztatja, hogy legyen ez az utolsó, amit Apósnak megtesz, utána pedig vissza se nézve menjenek el és foglalkozzon a házasságával. A szigeten viszont Yin elmegy a gondok elől, magára hagyja a zokogó feleségét, és irány a part.

Este van, a tábortűznél Arab álldogál magányosan, Szőkeség lép hozzá. Elszánt tekintetéből ítélve megfogadta Locke tanácsát, és megcsókolják egymást Sayid-dal. Készen áll új életet kezdeni. A barlangoknál Walt épp játszani készül, az ellenfél az érkező Locke lesz. Egy rövid, az apákról szóló csevej után Locke felteszi a kérdést Walt-nak. Miért gyújtotta fel a tutajt? Locke megígéri, hogy nem szól erről senkinek, ha elmondja. Walt nem akar elmenni, a szigeten végre otthon érzi magát, ez a hely biztos pont az életében a sok költözés után. Locke is jól érzi magát a szigeten, mondja mosolyogva. Másnap Tutajos az előző csónak romjait rendezgeti, Yin elszántan cipel a vállán néhány kivágott fát. A hajóhoz hozta. Kialakult Mike és Yin szövetsége. A záró képsorokban, közben Hurley zenéjét hallgatva, Arab és Szőkeség élik közös életüket. Sun is tovább lépett, ismét fürdeni készül az óceánban. A nő hagyja, hogy takarója lehulljon róla és egy szál bikiniben belesétál a hűs vízbe. Charlie és Claire beszélgetnek, miközben Hurley CD-lejátszójából kimerül az elem, a zene megszakad.

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása