Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

13-as raktár 3x08 - The 40th Floor (A 40. emelet)

2012. december 16. 13:00 - Gabba

Kicsit megcsúsztunk a hogyvolttal, elnézést mindenkitől, pedig ez a rész igazán állat volt, vitathatatlanul a 3. évad eddigi legjobbja: bajba került Régensek, újabb áll-leejtő infók a raktár korábbi történelméből és működési elvéről, úgyhogy hegyibe! Artie monológját halljuk arról, hogy a Régensek a 2. raktár alapítása óta védelmezői a mindenkori raktárnak, ők a legfőbb őrzői az összegyűjtött leleteknek, most viszont elérkezett az az idő, amikor az ügynököknek kell megvédeniük a veszélybe került Régenseket. Eközben azt látjuk, hogy az évad főrohadékává előlépett Sally Stukowski éppen az egyik Régenst faggatja és kínozza a tüzes fogóként használt ajtónyitó gombbal, amit a múltkori részben lopott el Jinkséktől, majd dolga végeztével lazán fel is gyújtja a szerencsétlen nőt.

40th01

Váltunk a raktárba, ahol Artie kijelenti, hogy az első számú feladat megkeresni a fedőtevékenységül FBI ügynökként működő Stukowskit. A közelmúltban már négy Régens halt meg gyanús körülmények között, és most eltűnt az ötödik is, Theodora Stanton. Jinksy és Pete hamar rábukkannak az FBI-osra, valami atlantai krimóban iszogat egyedül. Az ügynökök hivatalos arccal lépnek fel, Stuko azonban lestukkolja őket pár korsót és poharat felhasználva, és kirohan az utcára. Ott azonban Myka a backup, aki egy gyönyörű lövéssel lesokkolja a menekülőt. Pete észreveszi, hogy az utca túloldalán egy kocsiban addig figyelő csávó elhajt, akiről mi tudjuk, hogy Marcus Diamond, Stukowski bűntársa (és mellesleg a Grimm sorozat főrendőre). Főcím.

40th02

Előkerül Artie is, az ügynökök visszavonszolják Stukowskit a krimóba és kezét hátrakötözve leültetik egy székre. A nő keménykedik, úgyse mondok semmit, stb., de erre nincs is szükség. Artie ugyanis előkap egy hasznos leletet, Henry Morton Stanley térképét, és ráteszi Stukowski kezét. A lelet tulajdonsága, hogy megmutatja, merre járt a kéz tulajdonosa az elmúlt fél napban. És ehun van ni, a térkép máris mutat egy közeli címet, nyomás oda, az FBI-os őrzésére Jinksy marad hátra. A térkép által jelzett toronyházban csak őrző-védők vannak, belépve Artie kiszúrja, hogy a csávók fegyvere komoly stukker, itt valami gyanús. Claudia saját gyártású Tesla gránátjával lesokkolja az őröket, akiknek a csuklóján érdekes tetoválás van: Hórusz szeme. Az egyik őr zsebéből Artie egy névjegyet szed elő, Diana K. Snow, 4013-as szoba. Myka vágja, hogy a név nyilván anagramma, és a megfejtés Adwin Kosan, a jelenlegi főrégens. Artie és Myka máris indul, irány a negyvenedik emelet, szerencsére a lift működik.

40th03

Maga Kosan nyit ajtót, két másik Régens van vele, egy Jane nevű nő és egy Philip Petrov nevű szakállas férfi, na tessék, az oroszok már a negyvenediken vannak. Külön biztonsági őr vigyáz rájuk, Jackson nevezetű, aki szerint a helyszín teljesen biztonságos, hiszen csak alig három órája jelölték ki. Az mindegy, de már mások is tudnak róla, jelenti ki határozottan Artie. Kosan szerint valami ellenérdekelt csoport akciózhat, a helyzet pont olyan, mint 1812-ben, Napóleon Oroszország elleni hadjáratakor. Valódi célja annak is az volt, hogy az akkor Moszkvában működő 11. raktár feletti ellenőrzést a francia császár megszerezze I. Sándor cártól. (Pályaelhagyó történelemtanárként nagyon jót mosolygok ezen a szellemes indokláson.) Innen tehát el kell tűnnünk, lépcsőn menjünk vagy liften?, kérdezi Artie, Jackson a liftre szavaz, az gyorsabb, bár Myka szerint veszélyesebb.

40th04

Beszállnak, de alig mennek pár emeletet, a lift megáll. Myka kinéz és azt látja, hogy valami gyorsan terjedő maró anyag kezdi szétszedni a lift tartókábeleit. Gyorsan kifelé, szerencsére Mykánál van Helena szigonypuskája, amiből kilövi a szigonyt és az megtartja a lezuhanni készülő liftet, pont addig, amíg mindenki ki nem jut belőle. A francba, miféle lelet okozhat ilyen pusztítást, mereng a társaság a 37-ről lezuhanó liftkabin után nézve.

40th05

Jinksyt eközben a fogoly Stukowski fűzi, persze nem úgy, mert tisztában van vele, hogy a srác meleg, mindenesetre a Régenseket savazza előtte, akik szerinte egyáltalán nem olyan makulátlanok, mint azt hiszik róluk. Na, erre én is kíváncsi vagyok, lép ekkor elő szokásához híven a semmiből Mrs. Frederic, a félelmetes arcberendezésű főnéni. Ezt az egészet ők kezdték, veti oda neki Stukowski, Mrs. F viszont többet szeretne megtudni és ennek érdekében még némi kínzástól sem riad vissza. Ehhez elővesz egy leletet, a Shiro Ishii zubbonyáról származó medált (ő a II. világháború idején a hírhedt japán 731. Egység egyik parancsnoka volt, polgári lakosokon kísérleteztek), a medál hatására a páciens úgy érzi, hogy rögtön megfullad, ez való Stukónak, hajrá.

40th06

Közben Claudia és Pete a Stukowski telójából kiszedett SIM kártya segítségével lenyomozza Stuko tettestársát és címét: James Aquino, 2128 Peachtree Avenue. Barackoskert az én szívem, minden barackja mást jelent, dudorássza Lattimer ügynök a megadott címhez érve. Hát ez bizony valami kis privátbank helyi fiókja, a tettestárs éppen felbontja egy korábbi nagyösszegű lekötését és a lóvét valami kajmán-szigeteki pénzmosodába utaltatja. Sajnos idejekorán kiszúrja a belépő Lattimer ügynököt, és a banki ügyintézőt fedezékként maga elé rántva a kijárat felé indul. Pete nem mer lőni, Aquino viszont váratlanul lefújja az ügyintéző hátát valami festékszóró spray-vel, amitől a szerencsétlen lángra gyullad. Szerencsére Pete még időben le tudja rántani róla az égő zakót, Aquino azonban ezalatt egy fekete Chryslerrel elmenekül.

40th07

A Régensek és kísérőik észlelik, hogy a titokzatos maró folyadék már elzárja a folyosót, the only way is up, idézi fel a Régens Philip Yazz diszkóslágerét a ’80-as évek végéről, és a társaság elindul a tetőre. Kosan rádión segítséget hív, a helikopter fél óra múlva érkezik. Artie és Myka azonban lenézve észreveszi, hogy a ház falán festékszóróval fújt hatalmas anarchia jel virít, ez indíthatta be az épület rohamos korrózióját, ami már alulról is terjed, így lehet, hogy már nincs harminc percük a segítségre várni.

40th08

Artie hívja Pete-éket és beszámol a helyzetükről, és amikor meghallja, hogy különleges spray van Aquinonál, máris utána küldi az ügynököket, hátha a lelet képes visszafordítani a korróziós hatást. Claudia, kedvenc hekkerünk laptopja segítségével gyorsan kiszúrja, hogy Aquino nemrég repjegyet vett, és a gép egy kis magánrepülőtérről fog indulni. Pillanatok alatt ráhangolódik a csávó GPS-ére, és miközben Pete-tel az üldözésére indulnak, ő veszi át a GPS hangját és tereli el Aquinót tervezett céljától. Végül szerencsésen sikerül beszorítaniuk a csávót egy zsákutcába, a kutyaszorítóba került Aquino előkapja a sprayt. Nekem már úgyis mindegy, vagy maguk ölnek meg vagy ő, kiáltja és saját szájába fúj a flakonból, ennek hatására az egész feje leég. Húbazmeg.

40th09

Stukowski kínzása tovább folytatódik, Mrs. F a medállal időről-időre fulladásos halál közeli állapotba juttatja, klassz. Jinksy egyáltalán nem örül az ilyesféle módszereknek, de Mrs. F-et ez nem hatja meg, tovább faggatja az FBI-ost a festékszóró sprayről, amiről lassan kiderül, hogy a berlini falra fújt graffitik készítésénél használták, ez volt a nyugat-berlini oldalon a fiatalok kedvenc szórakozása. A tortúrát Jinksy egy idő után nem tudja tovább nézni és fegyvert szegez a főnénire, hogy hagyja abba, ez az álmoskönyvek szerint nem jelent tartós munkaviszonyt. Ezt kihasználva Stukowskinak sikerül gyűrűje segítségével elvágnia a csuklóját szorító kötelet és elmenekül.

40th10

Artie a tetőről észrevesz egy jópár emelettel lejjebb dekkoló külső ablakmosásra használatos felvonót, azzal talán le lehetne jutni a földszintre, de Jackson, a főtestőr ellenzi. A Régensek azonban leszavazzák, így a társaság a lépcsőházban gyorsan elindul lefelé. A 17. emeletnél azonban nem jutnak tovább, mert a lépcsőház lentebbi részeit már szétrágta a korrózió. Jackson alatt leszakad a lépcső, ő utolsó szavaival még arra szólítja fel Mykát, hogy mindenáron védje meg Philipet, majd lezuhan a mélybe. A csapat befut az egyik irodába, a mennyezet azonban váratlanul beszakad, és Philip lába beszorul a törmelék alá. Kiszabadítani nem tudják, ott kell hagyniuk, így az ügynökök szemtanúi lehetnek az átvitelnek - olyan eseménynek, amit Kosan szerint még egyetlen raktárügynök sem láthatott az eltelt 2000 év alatt.

40th11

A nyakában lógó láncról Kosan levesz egy arany kulcsot, amivel kinyitja a Philip csuklójára erősített karperecet. Ez a Remati Bilincs, magyarázza közben, még Dzsingisz kán készíttette a 7. raktár védelmében, ami akkortájt a mongol birodalom fennhatósága alatt állt. A bilincs gyakorlatilag a raktár utolsó védvonala, veszély esetén védőmezőt alakít ki a raktár körül. A bilincset ráteszi Jane csuklójára és lezárja, eközben a korrózió eléri Philipet, aki hamuvá ég. Nincs idő a siránkozásra, Artie a táskájából újabb hasznos leletet vesz elő: egy csomag mikádót, az ismert pálcajátékból egy pillanat alatt takaros létra áll össze. Elsőnek Artie ereszkedik le, utána Kosan, de a gyorsan terjedő korrózió eközben elégeti a létrát. Mivel nincs áram, a lifttel csak lefelé tudnak ereszkedni, a két nő az ablakból néz a távolodó Artiék után. A ház körül mentősök, tűzoltók, Artie az orvosokra bízza a sebesült Kosant, és a ház falán észreveszi a vörös anarchia jelet.

40th12

Jane és Myka a liftaknán keresztül akar lejutni, Jane szerint a tűzoltófecskendők segítségével ez lehetséges, a férjétől tudja, hogy a fecskendők kb. két emeletnyi távolság hosszúak. A férje játszott a Die Hardban?, kérdez vissza Myka, én meg nagyon röhögök. Bruszvilisz módszerével sikerül is leérniük a liftakna aljára, a kijáratot azonban teljesen eltorlaszolja a törmelék, kijutni nem tudnak. Az utcán rohanva érkezik Pete és Claudia a festékszóróval, és Artie-val gyorsan kitalálják, hogy ellenjelet kell fújni az anarchia szimbólumra. Ez nem más, mint a béke jele, és mire Pete elkészül vele, az épület korróziója megáll, Mykáékat is sikerül kiszabadítani, teljes siker!

40th13

Sally Stukowski beszámol tolószékes titokzatos főnökének az eseményekről, aki nem boldog. Azt kértem, hogy pusztítsa el az épületet a benne lévőkkel együtt, mondja hidegen. Stuko próbál tiltakozni, ő mindent megtett, de a raktárosoknak több muníciója volt, stb. Ezek azonban az utolsó szavai, mert váratlanul előlép Marcus Diamond, és injekciótűvel nyakon szúrja a kudarcot vallott FBI-ost. Gyors halál.

40th14

Az épület előtt Artie jelenti Kosannak és Mrs. F-nek, hogy Claudia Aquino utáni nyomozás valami A-től Z-ig Technológia nevű céghez vezetett. Kemény csapást kell rájuk mérni, jelenti ki a félelmetes arcberendezésű főnéni, mert biztos, hogy a Ramati Bilincset akarják megszerezni. Jinksy elmondja Claudiának, hogy Mrs. F az engedetlensége miatt kirúgta, de nem is bánja igazán, mert úgy érzi, mégsem neki való ez az egész.

40th15

Myka és Pete vidám arccal kölcsönösen gratulál egymásnak a sikeres akcióhoz, majd Myka odakíséri társát Jane-hez, hogy bemutassa neki. Mikor a Régens feléjük fordul, Pete döbbenten csak ennyit tud kinyögni: Anya?!

40th15

Címkék: warehouse 13
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nautilus64 2012.12.16. 16:32:58

hehe, megint "főrendőr" :)
egyébként nagyon jó rész volt, tényleg az egyik legjobb!

Pácsó Ármándó 2012.12.16. 16:44:29

@nautilus64: Talán te is rajongó vagy? :-)
A vörös rövidhajú hasonlít az "Állítólag"-os csajra a Discón.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.12.16. 17:03:29

Startrekes néni visszatalált az unimátrixból. Én tudtam, hogy egyszer hazajutnak! ;-)

Gabba 2012.12.16. 17:25:46

@Pácsó Ármándó: Claudiának hívják és a szívszerelmem :P

a nagy pörgés miatt majdnem nem jutott róla kép, de hv nem lehet nélküle, úgyhogy a végére csak beszúrtam róla is egyet

Gabba 2012.12.16. 17:30:27

@nautilus64: és talán ebben van a legmagasabb lelet / perc arány

nautilus64 2012.12.17. 12:26:19

@Pácsó Ármándó: nem, nem, rá se merek nézni, nehogy biri meg tudja! :D

@Gabba: jó pörgős, az biztos :)

Pácsó Ármándó 2012.12.17. 17:40:50

@Gabba: Csak kiderült a tiéd is :-)

@nautilus64: Nyugtass meg, hogy lány/csaj/nő vagy! :-)

Gabba 2012.12.17. 18:09:49

@Pácsó Ármándó: én az első évad óta nyílt kártyákkal játszom, és a 3x04-ben már konkrét vallomást is tettem :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.17. 20:26:06

@nautilus64: biri figyel! a válaszod tökéletes volt, életben hagylak :D@Gabba: kösz a képet :)
süti beállítások módosítása