Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x39 - Csütörtök 19 óra, Petra és Tamás (8)

2012. december 14. 19:14 - Zsoofka

Előző csütörtök itt.

Csütörtök van, az utolsó párterápia napja. Párunk, Petra és Tamás csodák csodájára közösen állnak Dargay ajtaja előtt.

1.jpg

Petra pasztellbe öltöztetve, arcán világfájdalom. Hol van már az a menő üzletasszony, aki égővörösben nyomult? Tamás búcsúzni jött, nem tervez több közös ülést. Ő nem szomorú, már-már élteti a pszichológiát, amely a lelki káoszból rendet teremt.

Elválnak, mondja Petra. Tamás is e szándékot erősíti. Az előjelek azonban ellentétesek: Tamás örül a döntésnek, annak, hogy végre legalább elindulhatnak valamerre. Petra azonban „katasztrófaként” jellemzi a közelgő válást. „Magának már volt válása?”- kérdezi a nő. „Még nem.”- mondja Dargay. A hangsúly ezúttal a MÉG-en van. „Bizonytalanság” és „fájdalom” szavakkal jellemzi Petra e válás előtti pillanatokat. Azt hiszem a doki ezzel maximálisan egyetért. Sőt, Tamás is. Csakhogy ezek ketten (a két pasi) már egy hete elgyászolták a házasságukat.

2.jpg

Tamás és Petra a múlt héten próbaválást rendeztek és elpróbálták, milyen az, ha alig látják egymást. Tamás szerint tűrhető a dolog, sőt lesz jobb is, ha megszokják az egyedüllétet. Petra nem akar együttműködni, nem akar mesélni az érzéseiről. Mert amikor itt kiadta magát korábban, mindig csak még szarabbul érezte magát utána. Petra mérges az egész terápiára, szerinte kudarc volt és csak rosszabb lett tőle minden. Retteg a válástól, nem tudja mihez fog kezdeni ezután. Ezzel szemben Tamás elégedettnek tűnik. Nem fair a terápiát okolni bajaikért. Évek óta csak veszekedni és dugni tudtak egymással, beszélgetni nem. Kihozzák egymásból a legrosszabbat. Felesleges a problémáikat a terapeutára fogni. Magával a válás gondolatával pedig kibékült, kiderült, hogy nem megy a házasság, tovább kell lépniük.

Már csak egy dolgot akarnak Dargaytól: segítsen nekik kulturáltan elválni. Hát nem lesz egy könnyű feladat, az tuti. Dargay meglepett a válási döntés miatt. Sőt. Úgy érzi ez a két ember még mindig azért van itt, mert azt várják tőle, hogy lebeszélje őket a válásról. De Tamás hevesen tiltakozik. Pedig, ha válni akarnak inkább ügyvédhez kellett volna menni. De voltak ám ott is, tényleg válni akarnak. Petra sértett és sebzett: Igazságtalannak tartja, hogy Tamás mellette lúzernek érzi magát mellette (a férfi szerint a nő miatt nem tudta megvalósítani lovardaépítési álmait – Petra anyjának pénzéből) sőt azzal vádolja, hogy a fiukból, Misiből is lúzert fog nevelni.

5.jpg

A férfinek tehát konkrét tervei vannak a válás utánra, meg fogja építeni azt a lovardát, sőt még tovább is akar tanulni. Petra szerint ez utóbbi különösen megmosolyogtató. Tamásnak pont ez a baja: szerinte a nő mindig is visszahúzta, attól félt, mellette mindenképp röhejesnek tűnt volna. Nem olyanra vár, aki isteníti, csak olyanra aki mellett nem érzi magát senkinek. „Nélküle sikerülhet.” „Egyedül jobb lesz.” Petrának fogalma sincs mit kezd magányos életével. Már munkája sincs, a főnök úr a dugás után nem sokkal kirúgta. Petra nem nagyon bánja ezt a kirúgást, de az élete lassan és biztosan kezd szétcsúszni. De nem is ez érdekli, mondja. Csak Misi sorsa. Fél, hogy a gyerek mindenképp sérülni fog a válás és a különköltözés miatt.

4.jpg

Beindul a rosszapa-rosszanya tornaverseny, nyertes nélkül. Petra megint rátér a terápia szapulására. Szerinte Dargaynak komoly szerepe van a válásukban. Tamás a jobbtudnimimozgat állásponton van. Most már legalább érti, miért a legrosszabbat hozzák ki egymásból. Nem csak ez a különbség van a két fél között: míg Tamásnak már-már forgatókönyve van a válás utáni időkre, Petra magába van roskadva, reménytelennek lát mindent. Dargay most előrángat a házaspár életéből egy olyan sztorit, amit ő már ismer, mi még nem hallottuk: Misi születése után Petra mély depresszióba esett, már-már kárt tett magában, a babában. Tamás mentette meg a helyzetet, ő állt a sarkára,ő segített. Mert az volt a dóga, elvégre ő az apuka. De Petra úgy érzi, ezt a „gyengeségét” a férje sose nem bocsátotta meg neki, mindig közöttük állt az élmény. Tamás szerint nem az elgyengülés a baj. Ő szentül elhatározta, hogy boldoggá teszi ezt a nőt, ha beledöglik, akkor is. A nő meg csak nem akart boldog lenni mellette, sőt a közös gyermekük mellett sem. Becsapva érzi magát, rájött, talán ezt a nőt nem is lehet boldoggá tenni…

6.jpg

Dargay szakmázni kezd: a párterápia célja, hogy megvilágítsák a párnak a mintákat, amelyek alapján eddig működött a kapcsolatuk és amelyek már nem működnek. Így, hogy ezáltal lecsupaszítják a kapcsolatot, lehetőséget teremtenek a tiszta lappal való újrakezdéshez. Vagy a váláshoz. A terapeuta látja a párban dúló szenvedélyt, ami talán elég lehet egy hosszútávú kapcsolathoz, de fel is emésztheti azt. De sajna ő sem a tiktokok tudója. Mint a mellékelt ábra is mutatja, gőze nincs hogyan lehet hosszútávon fenntartani egy kapcsolatot.

Rátérnek a MI LESZ MISIVEL című lemezre. Háááát jó kérdés. A gyerek már egy életre összeköti ezt a két embert. Tudok még ilyen közhelyeket! Leírjam? Az tuti, hogy megváltozik a gyerek élete… De vajon kivel maradjon? Közös szülői felügyeltet terveznek, bármit értsenek is ez alatt. Mert a részletek még nincsenek kidolgozva. A hétközben az egyiknél, a hétvégén a másiknál? Vagy havonta cserélnek? Szegény kisfiú. A gyerekkel még nem beszéltek, de Misi nem hülye, pontosan tudja, hogy a szülei őrültek és nem mellesleg el fognak válni.

7.jpg

A pár megint a kedvesebbik arcát mutatja, jókat nevetgélnek egy családi sztorin, amikor a kisfiukat közösen fel akarták világosítani szex-ügyileg. Tényleg van köztük valami kapocs, ami működik, működhetett valamikor. Kár, hogy mindez kevésnek bizonyult.

Petra hirtelen sírva fakad. Tényleg vége, ugye? Nincs válasz. És ez is egy válasz. Tamás pakol. Indulni akar. Ő már semmit nem akar itt mondani. Le akar menni a kocsmába leinni. Úgy látszik hasonló Istenségben hisz, mint Máté apja. Misivel egyelőre nem beszélnek még, majd később. Nem ma lesz a napja… Tamás látja mennyire szenved a nő és/vagy nem bírja nézni, hogy sír. Felajánlja, szüttyögjön tovább Dargayval egyedül, ő megy….

8.jpg

De Petra nem a pszichomókussal akar beszélgetni, hanem a zurával. Bele is kezd, hogy ő nem…. Tamás közbevág, nem, ő sem akarja megmenteni ezt a házasságot. Vajon Petra nem pont az ellenkezőjét akarta mondani? Tamás azonban azzal győzködi a nőt, jobb lesz nekik külön. Különben is: ha Petra valamit nagyon akar, akkor azt eléri. És ha ő még mindig Tamást akarja nagyon?

A nő nagyon össze van törve, tényleg minden porcikájával szenved. Dargay feláll és elindul kifelé. Kettesben hagyja a kínlódó párt. Sokat gondolkodtam rajta mit akart ezzel elérni, talán hogy valaki végre felavatja azt a kanapét és ezek ketten egymásnak esnek…

9.jpg

Dargay tehát kimegy, a pár kettesben marad. Nincs beszélgetés, nincs dugás. Csak gyász és csend. Talán mindketten arra gondolnak, mit veszítettek el….

Vajon ki lesz holnap? Laura vagy Ágnes?

Címkék: terápia
31 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bergamott 2012.12.14. 19:29:05

Akkor most válnak? Ne máááár!

Zsoofka 2012.12.14. 19:33:42

@Bergamott:
Kik nemár? P+T vagy J+A?

Zsoofka 2012.12.14. 19:34:18

@mokamini:
Kicsit félek, hogy összecsapott vége lesz...

szepi79 2012.12.14. 20:29:58

@mokamini: P+T. ők ne váljanak. J+A nyugodtan, sőt.

Bergamott 2012.12.14. 20:30:08

@mokamini: P+T, a másik párosban még bízom.

Ha Laura megjelenik ma az is ne már, bár ha nem jelenik meg, akkor kurtán furcsán ér véget az ő történetük, nem mintha nem lett volna már ilyen a nap alatt.

Vagy mondjuk menjenek együtt Ágneshez. :)

genevieve 2012.12.14. 21:12:24

Mindenki a fedélzeten?:-)

genevieve 2012.12.14. 21:19:12

bocs, de most nagyon nevetek:-))))

genevieve 2012.12.14. 21:24:19

@mokamini: na most mit szólsz ehhez a véghez?:)

Zsoofka 2012.12.14. 21:24:27

spoiler

Annyira szerettem volna látni azt a p.r-t!!!!!!

genevieve 2012.12.14. 21:30:42

egyébként nagyon megrázó volt ez a rész, tapintani lehetett a feszültséget és a drámát a petra és tamás között, nekem (optimistán), úgy jött le, hogy nem akarnak válni, azért nem akart petra kimenni a szobából, mert tudta, hogy ha nem lépnek egymás felé, akkor a szobát elhagyva tényleg mindennek vége...és szerintem a doki is ezért hagyta magukra őket...

genevieve 2012.12.14. 21:32:43

@mokamini: hehe:-))))

egyébként a valóságban sajnos ez komoly dolog, nekem pár hete volt "szerencsém" élőben látni, tényleg olyan mint egy infarktus...

Bergamott 2012.12.14. 21:38:56

Most azt ne már, hogy várhatok hétfőig, míg itt virágnyelven szerepel a megoldás. Brü-hü-hü-hü-hü

genevieve 2012.12.14. 21:43:31

@Bergamott: akarsz róla beszélni?:-)

Bergamott 2012.12.14. 21:54:18

@genevieve: Igen kérem!

Megkérdezte Mama, hogy jó lesz-e karácsonyra sok-sok TV csatorna vagy elaprózza-e az ajándékot. Ez utóbbi esetben az az ebadta kölköm több karácsonyi kívánsága is teljesülne, míg sok-sok csatornára nem vágyik (először elírtam vágyokra ezt is ki kell elemezni :D), mert kb 10-15 méternyi polcon csak az ő DVD-i vannak. Úgy döntöttem, hogy a gyerekem vágyai (amik azért nem elszálltak, szerencsére a 625. póni iránti vágyát már le tudja gyűrni) teljesüljenek és Mama egyetértett.

Szóval én törődtem a gyerekem lelkével, míg Mama az ő gyerekének a lelkével nem annyira, mert minek hozta fel a csatornákat, ha tudta, hogy fogok dönteni. Így most szenvedek, mert csak egy hajszálnyira volt tőlem a mi jó doktorunk.

Tessék engem kikezelni!

:D

beacska 2012.12.14. 21:56:20

jó volt, ahogy Petra és Tamás bátortalanul hol egymás felé, hogy elfele néztek...én már vártam, melyik nyúl előbb a másik keze után...

beacska 2012.12.14. 21:57:50

@Bergamott: ...és ha a sok új csatorna közé beficcenne egy pónis csatorna is? ;)

Bergamott 2012.12.14. 22:04:58

@beacska: a sok-sok csatornát idén már buktam, most egy sincs. "Ünnepem" is soká lesz, de azért jó, hogy írod, mert kérek hozzá majd füldugót és szemellenzőt is. Mama meg nézze vele, kvázi egye meg, amit főzni fog :).

genevieve 2012.12.14. 22:05:19

@Bergamott: nos, szerintem a héten ez a rész volt a leggyengébb láncszem, hétfőn majd kielemezzük, hogy miért:-))

Nem olyan rossz ám a dvd-ket elővenni és megnézegetni egy kis családi mozizás keretében:-)

Kekszemu 2012.12.14. 22:09:01

Szerintem ilyen befejezetlenül hagyják, az amcsi változatban is olyan happy end szerűség lett a vég. A válás hosszú maceratúra, a legnagyobb problémának azt látom, h meg mindig nem tudnak egymással 'beszélgetni' , csak Dargay felé beszélnek
Dargaynak is a párt 'egymás felé ' kellett volna fordítania, ahogy azt Ágnes tette vele és a feleségével pénteken... Nemtom.

Bergamott 2012.12.14. 22:14:22

@genevieve: Na persze az első 50 alkalommal én is széles mosollyal az arcomon énekeltem, hogy "Én kicsi pónim, ...", csak nálam hamarabb karcos lett a lemez. :)

ui.: Na jó nem csak pónik vannak porondon, hanem Disney, Dreamworks, Superman, Batman, ... De hol vannak ők Dargayhoz???

:)

Bergamott 2012.12.14. 22:16:02

@Kekszemu: Szerintem, ha konkrétabb, akkor nem a saját döntésüknek, hanem Dargay döntésének tudják be jó eséllyel és hamarabb szétmehetnek mégis.

beacska 2012.12.14. 22:16:33

@Bergamott: a 18 éves fiam épp a minap nosztalgiázott a Micimackón...:) ;)...egyszer minden elmúlik, fel a fejjel!

genevieve 2012.12.14. 22:18:12

@Kekszemu: ez inkább olyan bízzuk a nézőkre mi lesz a vége dolog....

ki-ki habitusa szerinti véget vizionál:-)

genevieve 2012.12.14. 22:19:49

@Bergamott: én imádom a disney filmeket:-)

régen mindig karácsonykor voltak a premierek, nagy családi mozizások voltak:-)

genevieve 2012.12.14. 22:21:50

azért jól időzítették a sorozat végét, jövőhéten már megy a vad karácsonyi hajtás...

Alterra 2012.12.15. 09:09:29

Igen, nyitva hagyták a végét, meghagyták a reménysugarat.
Egyébként ezen túl ez a rész nekem nem tett hozzá sokat a múlt hetihez, akkor elérte a csúcspontot. Általában is, ennek a hétnek a részei nem annyira tetszettek, míg a múlt héten keddtől péntekig számomra minden egyes rész rendkívül jó volt.
A péntekit (utolsót) még nem láttam. Már nagyon esz a penész... De még ki kell húznom pár órát.

subidubidu 2012.12.15. 13:42:43

De jó, hogy ilyen hamar megírtad! Köszönöm, mokamini, és az egész évadnyi munkádat is. Remélem, lesz még következő, és azt is Te írod. :-)
süti beállítások módosítása