Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 1x15 Red handed

2012. december 14. 13:00 - mysisterstheslayer

Egy Piroskurvajó epizód, végre! Előbb Davidezünk kicsit, blabla, hazudni is béna vagy apu, de inkább szerezz ügyvédet. Na tehát, Kakaózó, Piroskurva extrémen csillogó szemekkel vetődik rá a Helyi Vagány Motorosra aki aaaannnnyi sooook helyen járt, és vannak azok a kis állatok, akiknek csillog a szemük a sötétben éjszaka és ááááá... Nagyi nem bírja a flörtölést, át-dörömböli a jelenetet Meseországba.

vlcsnap-2012-12-12-23h11m44s80.jpg

Meseországban Szépséges Piroska ablakánál a „Kismalac kismalac engedj be" című sláger egy romantikusabb verzióját puffogja a Szépséges Udvarló. Most rögtön szerelmes lettem, csak még nem döntöttem el, hogy melyikükbe. Röviden összerakják nekünk a szitut: Nagyi nem szereti, ha Piroska kint kóricál, és nem szereti az Udvarlót sem és Piroskának csak a Nagyi parancsára kell feszt piros csuklyában virítani. Közben a ház másik végében Nagyi a falubelieket sem szereti, mert a falubeliek hülyék, amiért nem hordanak pirosat, elvégre ez a szín tartja távol a vérfarkasokat. Érdekes ötlet, a Sámli-men film villant be nekem hirtelen. Nagyi javaslata: ne vadásszák a farkast, hanem zárkózzanak be, míg elmúlik a telihold, és akkor senkinek nem lesz baja. Piroska pedig kushadjon itthon és le ne vegye a piros köpenyt. Ezt olyan divatnáci dolog Nagyitól. Reteszek, Nagyi és a gépszíjszerszámszeríj éjjeli őrségben.

vlcsnap-2012-12-12-23h13m12s221.jpg

vlcsnap-2012-12-12-00h07m05s87.jpg

Vissza a bárba, Nagyi szívatja Piroskurvát, aki roppantul fel van háborodva a beégetés miatt és a könyvelést sem szeretné megnyerni szombati feladatként. Szócsata, melyben mindkettőjüknek igaza van a másik ruházatával kapcsolatban és még viccesek is. Piroskurva viszont fel is mond. Nocsak. Meseországban reggel van, Nagyi végig virrasztott, Piros kimegy ellenőrizni a szárnyasokat. Csukjában. Ofkorsz. Hoppá! Szárnyasok??? Hófehérke!!! Két tojást szerzett az éjszaka. Höhöh. Megtudjuk, hogy éjjel valami járt kint és vonyított, Hófehérke pedig fázott. Most is fázik, és szeretné magát inkognitóban tartani, ezért bájosan elnevezi önmagát Marynek. Piroska rém türelmes csajszi, imádom. Elmennek a kútra vízért, csakhogy a kút teli van vérrel, a falubeli farkasvadászok pedig végleg pirosat viselnek, ott fekszik kinyúlva mind a kút mellett. Ebben az epizódban mostanáig többen haltak meg, mint az összes eddigiben együtt, tetszik.

vlcsnap-2012-12-12-23h42m26s87.jpg

Storybrooke Vice, a sheriff és kb az összes nő. Az egyik a volt pasija alibijén kéne gondolkodjon, a másikat meg a csúnya farkas szólította le a sarkon Randipajti képében. Piroska vihetem a csomagjaidat? Gyémánt pillanatok ezek, főleg ahogy Randipajti hazasomfordál a sheriff megróvó és Piroskurva csábító tekintetének kereszttüzében. A városból kifelé tartó éjszakai buszok hiányában Hófehérke kedvesen meghívja Piroskurvát magukhoz. Emma olyan most, mint a morcos férj. Aki még papucs is. Nem is értem, hiszen ő is vendég, nemdebár.

Meseország, falugyűlés. Nicsak, a fővadász nem murdelt meg. Roppant gyanús. A gyilkosos társasjátszás jut eszembe, mikor nappal kell megtippelni ki fog gyilkolni megint éjszaka, abban menő vagyok. Nagyiék is megérkeznek, és végre meghallgathatjuk, hogy mitől ilyen macsó a vén csaj. Hajdanában volt neki féltucat bazi nagy fivére, akik apjukkal körbevették a farkast egy teliholdkor, de még sikoltozni sem maradt idejük, a szörnyeteg széttépte őket. Nagyi mindezt a tetőről nézte végig, majd bizonyára mély freudi halálösztöntől hajtva lemászott a vértócsába a farkashoz. De megúszta egy falcolós kar-sebbel. Bizonygatja a falubelieknek, hogy ilyen állatot nem lehet megölni, csak elbújni lehet előle. Hm. Édi csajos percek. Piros és Fehér megbeszéli, hogy Nagyi keménysége azért gáz, mert így nincs esély az igaz szerelem beteljesedésére. Piros villanó szemeivel maga az kamaszodó ártatlanság, szerintem a rózsaszín rúzs teszi. És örülök, hogy a sminkes kísérletezik végre a szempilla-variációkkal is. Piros előáll a megoldással: Ha Nagyi azért nem engedi szabadnak lenni, mert félti a Farkastól, akkor meg kell ölni a Farkast és kész! Egy lányszoba rózsaszín bugyraiban mindig világrengető ötletek zubognak. És nem hülye Piroska, szerinte nappal kell menni, hiszen olyankor valahol elbújva alszik az állat, tehát előnyben vannak az emberek. Erről most az is eszembe jut, hogy a napraszállást is éjszaka kell csinálni, mert akkor nincs forróság. Hófehérke is erre gondolhat, mert nem akaródzik elindulni a hóba.

vlcsnap-2012-12-12-00h50m57s102.jpg Storybrooke-os Hófehérke viszont kihasználja, hogy végre esik és sétálni megy az erdőbe a város szélén. Ki más szeretné még ennyire a brit jellegű időjárást, mint David, a másik természetbolond. Mary Margaret felvállalja, hogy ő bátor kiscserkészként mindig is ki fog állni bokrok közül kiszédelgett holdkóros mellett. Daviddel valami nagyon nincs rendben folyton csak egy szót mondogat. Lehet, hogy android? Az még nem volt.

vlcsnap-2012-12-12-01h04m44s138.jpg

Meseerdő, a Puwerpuff lányok nyomoznak. Szó szerint. Nyomokat keresnek a hóban, még szerencse, hogy Meseországban teliholdkor havazik, biztos nemsoká jön a Mikulás is. Öhm, hagyjuk. Hófehérke valszeg ellógta a biológiaórákat, legalábbis azt, amelyiken a jetikről volt szó. Pirosnak viszont nagyon megy a helyszínelés, hamar megtalálják az igazi nyomot és az el is vezeti őket a szörny rejtekéhez.

A yardon Henri tart pályaválasztási tanácsadást Piroskurvának, aki szerintem jelenlegi dizájnjával főleg egy Prince klippben tudna nagyon alakítani. És nem tartja munkának azt, ha valaki kis kosárkában visz dolgokat embereknek, haha! A telefont viszont nagyon tudja kapkodni. Sőt, Emma költségvetése megengedi, hogy felvegye kisegítőnek, wow. És első feladatként elmegy ebédet hozni. Bizonyára nem kis kosárkában. Mary Margaret is megjelenik, ha már így együtt a banda, csakhogy ő Daviddel foglalkozik, aki szerinte most olyan, mintha másik ember lenne.

Erre a végszóra a farkasvadászatra kapcsolunk, ahol a farkasról is kiderül, hogy egy másik formában csizmás ember, de hogy kicsoda, az még kérdés, viszont a nyomok sajnos Nagyijék bungalójához vezetnek, ahol is az ablakon legutóbb Szépséges Udvarló mászott fel, Péter. Vagy Péter (és) a Farkas. Nem szabad bízni a szépfiúkban. A hölgyek viszont szeretnék megmenteni ma este a vadászoktól, ööö illetve a vadászokat tőle és akkor még a Nagyiról nem is beszéltünk. Ezt a kemény diót Hófehérke azzal javasolja megoldani, hogy Piros magyarázza el a srác farkas mivoltát, és attól majd.. hát nem is értem, nem az van, hogy amikor leszáll a farkasköd az agyára, akkor onnantól nem ember? Na mindegy, gondoljunk a napraszállásra ismét. Storybrooke-ban az egyetlen hely ahol kaját árulnak, Nagyi Kakaózója. Piroskurva megpróbál elismerést kicsiholni Nagyiból az új és önálló munkájával kapcsolatosan, de láthatólag Nagyi nemcsak divatnáci, hanem egy szikkadt görény is. Meseországban továbbra is havazik, ezért a szép szerelmesek egy fa tövében üldögélve beszélgetnek. Péter nem örül nagyon Piros farkasos meséjének, de elhiszi. Mivel ez randi, pont van nála 5 méter lánc, amivel ki lehet kötözni a fához északára. Meg ugye, a vadászok tök nem járnak ma éjjel az erdőben, ezért így nem is fogják megtalálni a nyílt terepen. Na, pont ezért nem akartam én soha szép lenni, félek, hogy akkor nekem is annyi eszem lenne mint egy kosár lepkének.

vlcsnap-2012-12-13-02h16m38s176.jpg

Vissza a rendőrségre, Henri elzárja a könyvet és hazamegy, Emma pedig önbizalomfejlesztő szándékkal Piroskurva segítségével indul az erdőbe David után nyomozni. A kis piros bámulatos érzékkel megtalálja az ájult pasit, aki semmire nem emlékszik a múlt este óta. Jajnekünk. Kórház, doktor Randipajti szerint nem tudhatni mi van, de bármi lehetséges. Köszönjük. Davidnek az a gyanúja, hogy amnéziásan tehetett ezt-azt a Feleséggel kapcsolatosan is. Jön Regina! Ideje volt. Úgy került ide, hogy még mindig ő David értesítendő ismerőse. Bár ez már módosítva lett a Feleségre, höh, csakhogy ő most nem elérhető. Tuti, hogy a Feleség értesítendő ismerőse is Regina. Így kell családi barát lenni. Az őrsön egy boldog Piroskurva kapkodja a telefont. Micsoda pörgés egy ilyen kisvárosban. Na de most Emma van a vonalban, és feladat van: A kis piros beül a kis sárgába és megpróbál találni valamit a hídnál. Egy valamit. Csak úgy ösztönösen. És bakker, egyből előás a vizes fövenyből egy dobozt, majd sírva visítani kezd. Akkor biztos ezt kellett találni, de mi az?

vlcsnap-2012-12-13-02h18m52s240.jpg

Nagyi mesekunyhójában Hófehérke lapul a piros köpönyeg alatt, amíg Nagyi fel nem fedi. Tehát nem sokáig. Nagyi nem hepi, de Hófehérke megpróbálja elmagyarázni a fafejű vénasszonynak, hogy Péter egy amolyan farkasember, de főleg ember, ezért most Piros bátran ottmarad vele az éjszakában, mert a srác jól le van kötözve. Nagyi láthatóan agyfaszt kap a gondolattól, hogy Peter lekötözve van a lány társaságában. Áúúú! És tényleg, Péter hiába könyörög a fa alatt, Piros már átváltozott toportyánná... Imádom ezt az epizódot.

vlcsnap-2012-12-13-01h00m05s107.jpg

A serif gratulál Piroskurvának a nyomkeresői képességeihez. Még mindig nem tudjuk, mi van a dobozban. Nagyi és Hófehérke loholnak az erdőben. Megtudjuk, hogy már Piros anyukája is vérfarkas volt, és eme nagykorúság 13 évesen tört rá a leánygyermekre. A piros köpönyeg egy varázslótól van drága pénzért, (van egy tippem, hogy kitől) és bizony folyton hordani kéne. Falusiaknak előadott sztori kicsit torzított, valójában a nagypapi jelölte meg Nagyit. Mielőtt Hófehérke infarktust kapna, a nézők pedig felujjonganának, Nagyi nem változik át hogy felfalja Hófehérkét, de szagról megtalálja a fiatalokat. Már késő, Péterből csak a talpa van meg, de szerencsére Piroska rögtön emberré változik a köpenyeg alatt. Semmire nem emlékszik, az igazság pillanata pedig tényleg nagyon fájdalmas. Most rögtön menekülni kell, a falubeliek már érkeznek.

A tékozló leány betoppan a Kakaózóba, sans maquillage, milyen bájos így természetesen. Megtapasztalta a kalandokat és rájött, hogy nem neki valók, viszont nagyon szeret itt lenni és ez a munka boldoggá teszi, még ha a felelőségtől meg is ijedt elsőre. Nagyi pedig szeretné rábízni majdan a bizniszt, hiszen a lány az, aki viszontszereti őt. Ho-ho-ho szeretetről eddig szó nem volt. És mi az hogy nem élvezte a telefonos nyomozósdit? Ez van, az átok mindenkiből papírkutyát csinál.

vlcsnap-2012-12-13-01h19m32s250.jpg

Ha papírkutyák, akkor állatmenhely, David, MM és a lelki élet. Megjelenik a seriff és bejelenti, hogy a hídnál egy dobozban egy emberi szívet találtak, a dobozban pedig ujjlenyomatokat. Az ujjlenyomatok azonban nem Davidtől származnak, hanem a tanító nénitől.

Címkék: egyszervolt
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocskosmacska 2012.12.14. 21:02:06

Van egy tippem, hogy dr Whale ki lehet meseországban. Szerintem a császár új ruhájából a császár.

Az epizód tényleg király volt, mármint a meseországi rész, a storybrookinál ott kaptam agyfaszt, amikor a helyettes seriff a bizonyítékot csak úgy felveszi, zsebreteszi és elviszi a helyszínről. Semmi hivataloskodás, nyombiztosítás meg ilyenek.

beacska 2012.12.14. 22:03:11

nekem ez a story nagyon ismerős volt...vagy egy hónapja volt egy feldolgozása, meg nem mondom, mi volt a címe. Ott a nagymama és Piroska apukája volt a "hunyó"...nem tudja vki a címét???

beacska 2012.12.15. 10:27:35

@foxglove: ááá, köszi...jó kis film volt ;)

shimizu 2012.12.15. 12:12:52

úúú jó rész volt! Piroskurva hivatalosan is a 3. számú kedvencemmé lépett elő. Regina és Rumpi után szorosan.
Bár a pillákhoz visszatérhetne, meg a piros tincsekhez....nekem úgy jobban tetszett >.<

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.15. 16:22:50

@foxglove: az a film tetszett nekem, főleg piroska szerelme :)@shimizu: nagyon klassz volt ez a rész, és végre fény derült a piros köpeny titkára :)
mysister...stb megnyugogodhat, vannak itt jó kis ütős epizódok, :)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2012.12.15. 16:35:20

@mocskosmacska: Ezt elképzeltem:D Storybrook egyetlen sztriptízbárjának egyetlen férfi táncosa, a császár, aki meztelen XD

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.15. 16:47:30

@mocskosmacska: szegény miszterdoktor színész anders mindig negatív vagy legalábbis ellentmondásos karaktert formál meg. de nagyon kedvelem :) még nem tudom, ki lehet meseországban.

beacska 2012.12.17. 22:53:53

@foxglove: éppen tegnap is volt...;)
süti beállítások módosítása