Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A célszemély (Person of Interest) 1x10 - Számözön

2012. december 11. 09:00 - AaannnaaA

Jelen résznél ismét visszatér a régi jól bevált kezdés, mézesmadzag lebeg az orrunk előtt, bár még nem tudjuk hova és hogyan kapcsolódik. Most éjszakai képeket láthatunk egy útról, ahol szörnyű baleset történik, egy autó többször megpördül, majd fejtetőn áll meg. Közben hallunk két hangot is, arról beszélnek, hogy nem tudják hová lett egy fiú, de ez nem is meglepő, totál megbízhatatlan. Majd meglátjuk.

1.jpg

Reggel van, John érkezik az irodába. Főncsi sehol, így rögtön kutatni kezd. Kezébe is akad egy régi fénykép Főncsiről és egy másik fickóról, de több infóhoz nem jut, mert Főncsi már itt is van, illetve itt is volt, csak kicsit bújócskázott. Ma reggel szopóágon vagyunk ugyanis négy szám jött, azaz négy potenciális célszemély van. Ez húzós lesz. Ők négyen: Claire Ryan, Matt Dugan, Wendy McNally és Paula Wasquez. Főncsi szerint, mivel a 4 szám egyszerre jött, lehet köztük összefüggés. Nem érdemes találgatni, hogy mi, utána kellene járni. Miután Claire Ryan számát dobta elsőnek a gép, John oda indul. Közben látjuk Carter kihallgatását, rendőrök kérdezik arról, hogyan is volt a lelövése, és ugyan ki mentette meg? A férfi, aki után nyomoz? Nem neki dolgozik inkább? A kedves kérdésektől Carter zabos lesz, és otthagyja őket, olvasgassák a jelentését, őt meg hagyják békén.

2.jpg

Fuszkó kérdezi Cartert hogy ment a kihallgatás? Szuperül. És láttad a megmentőd arcát? Nem. Nem is baj, így nem tudod felismerni. Még a végén nem tudnád hogy megcsókold vagy letartóztasd. Carter kedves választ ad: letartóztatnám. A dög. Nesze neked hála. Később John megérkezik Claire lakásához, de ott már rendőrkocsik állnak. Valami történt. Lazán odasétál az egyikhez, a csomagból helyszínelő felszerelést vesz elő, magára kapja az egyen dzsekijüket és besétál. Laza. Odabent Claire fekszik holtan, John elkésett. John lenyúlja a nő bezacskózott mobilját, de mást már nem tud tenni, megérkezik Fuszkó egy másik nyomozó társaságában (lévén hogy Carter most az irodában marad, míg az ügyét nyomozzák). Fuszkó megállapítja, hogy a nő nagyon sokat költött, nyilván hirtelen pénzhez jutott. Tovább nem jut, mert a szomszéd szobában meglátja Johnt, aki int, hogy kövesse.

3.jpg

John már az utcáról hívja Főncsit, elkéstünk. Még 3 célszemély maradt, őket jó lenne megvédeni, úgyhogy Főncsinek is terepre kell mennie. John leosztja a melót: övé Wendy, Fuszkóé Paula, Főncsié Matt. Főncsi indul. Fuszkó nem túl lelkes a feladattól, odafent van egy hulla, azzal szívesebben törődne. De John mondja, hogy akit figyelnie kell, veszélyben van, és köze lehet a meggyilkolt nőhöz, úgyhogy nyomás. Carter az irodában észreveszi, valaki túrt az asztalán. De nem jut messzire, a főnök hívatja, akinek a szobájában egy ismeretlen férfi épp John aktáját lapozza. A főnöke Carternek szegezi a kérdést: mit tud a férfiról akit üldöz, és aki megmentette? Minden az aktában van, amit az idegen olvas, úgyhogy nem is mond többet, amíg nem tudja ki a kedves új bácsi. De a főnök megfenyegeti, vagy beszél vagy mehet. Idegen bácsi kérdez, Carter pedig beszél. John odaér Wendyhez, aki fodrász, és szalonja van. Egy motoros toppan be, fején a bukósisakkal, John utána lendül. De lyukra fut, csak egy futár, aki küldeményt hozott. Távozik is, John pedig szemközt áll Wendyvel, és valamit mondania kellene.

4.jpg

Remekül rögtönöz, egy időpontért jöttem. Wendyből kibújik a mesterfodrász. Mit szeretnél, mosást, vágást? Vagy egy modernebb fazont? Az ősz csíkok természetesek vagy festettek? Amúgy van csajod? John teljes zavarban közli, hogy nincs. Wendy belekarol, és kedvesen a székek felé tereli, és közben kiabálja: csajok, szingli!!! Sok irányból jön az elismerő helyeslés, én meg szakadok a röhögéstől. John máris egy székben találja magát, Wendy ilyen hajjal ugyan nem engedheti vissza az utcára. John feje egy tanulmány, az egész jelenet zseniális.

5.jpg

Fuszkó eközben Paulát figyeli, látja, amint eléggé kétes alakokkal üzletel. De Paula is meglátja őt, és olajra lép. Főncsi eközben Mattet figyeli, ő is pont úgy viselkedik, mint aki hirtelen pénzhez jutott: felmondott a munkahelyén és épp egy méregdrága kocsit vásárol magának. John telefonon kérdi, Főncsi szerint figyeli-e valaki a csávót. Á, nem. Johnnak Fuszkó jelez, hogy elvesztette Paulát. Nem kap érte buksi simit, az biztos. Főleg, amikor elmondja, hogy szerinte Paula pisztolyt vett. Eközben pedig Wendy is eltűnt a szalonból, ez már nagyon gáz. Háromból két célszemélyt szem elől vesztettek, John tudja, hogy szarban vannak, így hajvágás nélkül sietve távozik a szalonból.

6.jpg

John újra Főncsivel beszél, aki kiszúrja, hogy Matt mellett most üresen áll egy babakocsi, majd kapcsol, és elkezd kiabálni, hogy bomba. Közbe akar lépni, de John üvölt a telefonba, hogy hasra. Végül a hátán köt ki, mert a bomba felrobban, Matt szalonna lesz, Főncsi meg pár percre süket.

7.jpg

Főncsi már az irodában ostorozza magát, hogy miért nem kapcsolt előbb, láthatóan eléggé kiborult. John nyugtatja, és kéri, foglalkozzanak a két megmaradt lánnyal. Kapcsolatot kellene közöttük keresni. Ez nehéz lesz, mert Pauláról alig tudni valamit. Mindenesetre Főncsi az okostelefonjaik adatai alapján rekonstruálja merre járhattak, és van egy közös pont előző estéről, ahol a két eddigi áldozat és Wendy találkozott. A közös pont pedig egy autóbaleset. Megvan hát az értelme a rész elején látott autó felborulásnak, nyilván ott találkoztak azok, akik most sorra hullanak. Miután a két lány eltűnt, Főncsi csak annyit tud, Wendy anyukájának van egy háza vidéken, John tehát oda indul, talán ott több infóhoz jut. Carter ezalatt az őrsön van, innen segít Fuszkónak a nyomozásban. Ő is tudja már, hogy két haláleset összefügg, mert az autóbaleset helyszínén mindkettőjük ujjlenyomata ott volt. Sőt azt is tudja, az áldozat Jamie Halen volt, egy szenátor fia. Apuka elég nagy góré. Miután azt lehet tudni, hogy az áldozatok haláluk előtt sok pénzhez jutottak, adja magát, hogy a kocsiban találhatták, onnan vették el, és ezért halnak most szépen sorra.

9.jpg

Fuszkó felhívja Johnt a rendőrségi klotyóból, hogy az áldozatok egy szenátor fiának baleseténél találkoztak, mondja el Főncsinek. De Főncsi köszöni szépen, vonalban van, mindent hall. Naná, többek között a bélmozgásodat is Fuszkó barátom, úgyhogy tartsd a telefonod bekapcsolva, ha elmégy a szenátort kihallgatni, de légyszi egy emelettel feljebb a derekadnál. Fuszkó el is indul a szenátorhoz, vele egy másik rendőr, aki jelenleg a társa, lévén Carter az iroda rabja. Fuszkóék kihallgatják a szenátort, aki pont úgy néz ki, és úgy adja elő magát, mint egy ma született bárány. A fiamnak volt jó oldala is, egy Haiti árvákat segítő alapítványt vezetett. Oké, de drogdíler is volt a kölyök? Hááát, izé, ezt inkább hagyjuk. Fuszkó szerint inkább ne hagyjuk. Az öreg mellébeszél. És hol volt a fia a baleset előtt? Davis Bannerman bankárnál bulizott. Amikor Fuszkó rákérdez, hogy de hiszen maga szenátor Bannerman bankját vizsgálja, a fia meg vele bulizik, nincs-e itt valami ellentmondás, a szenátor megint mellédumál. Főncsi közben rájön, a fiú a buliról nem hazafélé tartott. De vajon hová és miért?

11.jpg

John odaért Wendy anyjának házához, és láss csodát, Wendy is ott van. Megérkezik azonban Paula is, méghozzá egy stukkerral a kezében. John a fák közül figyel, és már majdnem lelövi Paulát, mikor látja, hogy a lányok megölelik egymást. Tehát ismerősök. John besétál a hátsó ajtón, és a meglepett csajoktól elszedi a fegyvert. Wendy megismeri őt a szalonból, de mindketten ijedtek, nem mondanak semmit, csak annyit, mostohatestéverek. Valaki kopog az ajtón, azt mondja eltévedt. Paula röviden szájkaratézik vele, majd beengedi. Egy gyilok az, még jó, hogy John itt van, és leszereli. A nagy kavarodásban azonban a hátsó ajtón a lányok elmenekülnek.

12.jpg

Carterék az őrsön a baleset felvételeit nézik, látják a két eddigi áldozatot megérkezni, majd látják, két másik nő is jön. Szerintem ő lesz Wendy és Paula. A nyomozók nem tudják kivenni az arcukat. Látják az osztozást, majd ahogy fél óra múlva megérkezik még valaki, aki már csak a holttestet és a kifosztott autót találja. Szerintem ő lesz a gyilok. John még a házban maradt, kutat. Rájön, hogy a lányok anyja kórházban van, talán ott megtalálja őket. Közben az utcán Cartert elcsípi a férfi, aki korábban a főnöknél John aktáját lapozgatta, és kéri, beszéljenek. Leülnek egy kávézóba. A férfi Johnról beszél, korábban jól ismerte: John mindig olyasvalakit keres, akiben megbízhat, de mivel paranoiás, ez nem megy neki. Volt egy társa is, egy nő, de őt is megölte. Hiszi a piszi, én legalábbis tuti nem, de Carter arca mást mond. A férfi a Magyarországos jelenetekben látott nő képét mutatja, most már a teljes nevét is tudjuk, Cara Stanton. Kéri Cartert, ha John jelentkezik, Carter vegye fel velük a kapcsolatot.

14.jpg

Fuszkóék kihallgatják a bankárt is, és Fuszkó kiszúrja, hogy összebeszélhettek a szenátorral, hivatalosan hiába ellenségek, közös vaj lehet a fejükön, amit most a szenátor halott fiára próbálnak kenni. John a kórházban megtalálja Wendyt, Paula épp nincs itt. Wendy elmondja hogy jutottak a pénzhez, és vissza akarják adni. Most épp anyukájuk ágya alatt van kötszernek álcázva. Na szép. Paula közben egy automatából vesz valamit, de nem jut vele messzire, mert a háznál már látott gyilok elkábítja, Wendy telefonjára pedig küld egy üzenetet, hogy hozza a pénzt a kórház parkolójába.

15.jpg

Eközben Főncsi bloggernek kiadva magát elmegy a szenátorhoz, hogy tájékoztassa, rájött, hogy a fia alapítványán keresztül pénzt mosnak át, szabaduljon meg gyorsan tőle, ha tiszta akar maradni. A szenátor megrémül, és mindent megígér. Mielőtt Főncsi elmegy, megadja az elérhetőségét, egy reklámtoll képében. Az azonban egy poloska, így képpel és hanggal is rögzítésre kerül, amint a szenátor felhívja a bankárt, hogy lebuktak, tüntessenek el minden nyomot. Főncsi a felvételt vígan elküldi Fuszkónak bizonyítékként.

16.jpg

John felhívja Cartert. Ő javasolja, találkozzanak, de John nemet mond. De tájékoztatja, hogy a megölt nő, és a felrobbantott férfi gyilkosai a kórház parkolóházában lesznek. Carter megköszöni, hogy megmentette, de John lerakja a telefont. Carter némi gondolkodás után felhívja a férfit, aki John után nyomoz, most már a nevét is tudjuk: Snow. Én pedig lekáromkodom az eget Carter tettén. Közben a parkolóházban sor kerül a cserére. Paula jól van, Wendy elindul a pénzzel a gyilokok felé, John pedig leszedi a rosszfiúkat. Ezzel a két lány szabad, a pénzt pedig csak tartsák meg. Milyen nemes. Köszönjük. Mindenki indul hát hazafelé.

17.jpg

Főncsi az irodájában nézi a Fuszkó asztalán lévő baba felvételét, és látja, Carter értesítette John üldözőit. Vigyázzba ugrik, irány a parkoló. John épp távozna onnan, de már megérkezett Snow és Carter, Snow társa pedig kikapcsolta a kamerákat. Zseniális aláfestő zene szól, miközben a kocsiból kiszálló Snow és Carter közül Snow az, aki szóval tartja Johnt. Kéri, hogy menjen haza, ez a haza nyilván a CIA lesz. John nemet mond, mire kap két lövést, egyet a gyomrába, egyet a combjába. Én meg közben a hajam szaggatom. John kilövi a CIA-s kocsi reflektorait, majd eltűnik, ahogy Carter is. A CIA-sok nem találják Johnt, ezért sürgősen elhúznak. Ő pedig immár sérülten vonszolja le magát a parkolóház lépcsőjén a földszintre. Főncsi már úton van oda, hívja Johnt, hogy mi a helyzet, de már elkésett. John kéri, hogy most hagyja magára, de Főncsi nem ez a típus, gázt ad. Egyszerre érnek a földszintre. John épp Főncsi felé támolyog, amikor Carter megálljt kiált. Ahogy ránéznek, ő megismeri Főncsit még a zálogházi rablás tanújaként. Elámul, majd rövid tanakodás után segít a sérült Johnt belapátolni a hátsó ülésre, majd Főncsire üvölt, hogy azonnal vigye el innen Johnt. Elporzanak. Körmeim lerágva.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása