Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 2x09 – Ne nézz madárnak! (Convalescence)

2012. december 10. 12:00 - parcihocok

Szokásos hétköznap az őrsön, Brackenreid vöröses fejjel kiabálva ekézi a rendőröket, Murdoch a csomagjával se-lát-se-hall módon sétál át a meeting kellős közepén, konkrétan levegőnek nézve mindenkit a csomagon kívül. Hát persze, már megint valami szerkentyűt fog összemütyizni, ez a pasas tutira pályát tévesztett, ráadásul gyanítom, költséges is a kis hobbija, kíváncsi vagyok, vajon ki fizeti neki...Még mielőtt ilyen sanda gyanú töltene el minket, szerencsére megvan a heti hulla, lehet menni terepre (Murdoch szomorúan teszi el a leendő éjjellátó szemüveg darabkáit a dobozba).

Murdoch 2x09 1.jpg

Halott a sikátorban, gyanúsított közeledik talicskával, de el is iszkol a zsaruk elől. Üldözéses falmászás közben, ó jaj, Murdoch alatt kidől a létra. Törések, zúzódások, agyrázkódás, Murdoch pedig a cuki piros házikabátjában néhány hétre ágyba kényszerül. A látogatói sorban: Dr. Ogden (igaz, egy ordenáré nagy szurival, de akkor is), a házinéni sütivel (igaz, pocsék a tápiókapuding, de akkor is), és Aggódó Vonzó Anyu, aki Dr. Ogdennel méregeti egymást egy darabig a betegágy felett.

Murdoch 2x09 2.jpg

A vérszagra máris gyűlnek a keselyűk: Crabtree nem sokáig bánkódik a főnöke miatt, máris megteteti magát helyettes nyomozónak. Sajna, már a boncolást elég rosszul viseli, a nyakszúrás még hagyján, a francia kaják azonosítása a gyomortartalomból már necces, a hulla levágott ujja a saját gyomrában viszont már kivágja nála a biztosítékot. Murdoch közben otthon bütyköl a betegágyban, a pudingját meg egerek fogyasztják (őszintén remélem, hogy ezek afféle kísérleti háziállatai, nem az albérlet szériatartozékai). Később álmában Dr. Ogdenről és Vonzó Anyuról vizionál, majd felriadva furcsa zajokat hall a lakásban, de kiderül, hogy csak a házinénit helyettesítő nő hurcolkodott be.

Murdoch 2x09 3.jpg

Crabtree a francia étterem-vonalon nyomoz tovább saját asszisztensével, Higgins tizedessel. Meg is találják a konyhát, azaz a potenciális tetthelyet vérrel, késsel és egy franciául beszélő papagájjal. Utóbbi elegánsan ledisznózza Brackenreid-et, amivel nem alakul ki kölcsönös vonzalom közöttük. Az áldozat az étterem tulajdonosa volt, egy régi barát azonosítja. Hiába van gyanúsított a kirúgott szakács személyében, sajnos mindenki alibije stimmel, így pót-Murdoch-Crabtree elakad. Közben az igazi Murdoch alszik, hallucinál és mászkál le s fel a házban, mivel folyton hangokat hall. Vonzó Anyu jár hozzá etetni, és meglátva a közben elkészült éjjellátó szemüveget megjegyzi, hogy a fiával ők is csináltak teleszkópot. Ettől Murdoch egy pillanat alatt beleszeret Vonzó Anyuba. A zajok viszont állandósulnak, az egyik éjjel Murdoch-ot valaki megpróbálja megfojtani egy párnával. Tekintettel arra, hogy Murdoch lázas és hallucinál, nem igazán veszik őt komolyan.

Murdoch 2x09 4.jpg

Crabtree és Higgins rájönnek, hogy a papagáj valószínűleg a gyilkosság egyetlen szemtanúja, és azért kiabál francia trágárságokat, mert ezt hallotta a gyilkosságkor, és poszttraumás sokkban szenved. Még egy ornitológust is hívnak hozzá, nagy vörös, skótnak kinéző fazon pipával, hát, vele sem túl barátságos a madár. Viszont mond egy érdekes dolgot: akivel dühöng a madár, az emlékeztetheti őt valahogyan a gyilkosra. Hiába Crabtree jó ötlete, hogy a vörös haj lehet a kiváltó ok, mivel egyetlen vörös hajú gyanúsított sincs, Brackenreid csak leüvölti a fejét. Közben Murdoch otthoni kalandjai tovább folytatódnak: a pót-házinéni által készített húslevestől, amit ő otthagyott az asztalon, a kis rágcsáló házikedvencei kipurcantak. Szóval őt vagy mérgezik vagy bedrogozták. Több se kell neki, indul is az álkulcsával a házinéni szobájába, ami totál szét van szedve: a tapétát és a falat lekaparták, no meg ott egy árulkodó üveg kloroform is az asztalon. Az már biztos, hogy a pót-házinéni körül valami bűzlik.

Murdoch 2x09 5.jpg

És innentől kezdve párhuzamosan fut a két szál: Crabtree a papagájjal kísérletezik, hogy rájöjjön, mitől borul ki a madár, vagyis ki a gyilkos. Murdoch pedig elindul felgöngyölíteni a házinéni rejtélyét. Crabtree hosszas (és vicces) próbálkozások után rájön, hogy az akcentus, illetve a durvább hang borítja ki a madarat, aki tulajdonképpen már órák óta kiabálja a gyilkos nevét: Hugo. Na kinek ez a keresztneve? Hát a halott barátjának, aki azonosította. Kiderül, hogy ez a gyilkosság is értelmetlen volt, mert csak a rivalizálásuk durvult el, holott tulajdonképpen kedvelték egymást. (Mondjuk az, hogy az áldozat a preparált ujjvégét a máik ráksalátájába csempészte, tényleg durva.)

Murdoch 2x09 6.jpg

Murdoch a maga félnyomorék módján próbálja kijátszani az ál-házinénit és tettestársát, aki nem más, mint egy körözött bűnöző. Természetesen a néni elkábításában jelentős szerepet kap a kloroform mellett az éjjellátó szemüveg is. Ugyanez sikerrel használható a padláson a bűnöző ellen is. Miután mindkettőt hatástalanította, megtalálja az igazi házinénit is, akit megkötözve tartottak szintén a házban. (Bazi nagy ház lehet ez, ahol négy ember totál el tud tűnni a másik szeme elől.) Kiderül, hogy komplett bűnbandával van dolguk, akik az előző albérlő (egy ex-sittes) elrejtett aranyát keresték a házban. A pót-házinéni meg igazából a bűnöző csaja. Így már végre mindenki hisz Murdochnak, aki miután már nem mérgezik tovább, rendbe is jön. Jön is örömködni Vonzó Anyu, aki annyira megkönnyebbült, hogy Murdoch nem halt meg, hogy jól bele is mászik a szájába.

Murdoch 2x09 7.jpg

Szóval minden jó, ha vége jó: Crabtree megállta a helyét a nyomozói szerepben, Murdoch meggyógyult és új barátnőt is talált (amúgy Vonzó Anyut Enidnek hívják, itt az ideje megtanulni a nevét), elfogtak egy gyilkost és a körözött bűnözőt is, mondjuk a házinéni házát kicsit tönkrevágták, de legalább az albérlet kis rágcsálói feldobták a pacskert.

Címkék: murdoch
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2012.12.11. 18:14:36

Azt is szeretem ebben a sorozatban, hogy Carbtree nem az a szokásos hülye rendőr-segítőtárs, aki csak kontrasztnak van a zseniális nyomozó mellett, ami ugye egy filmes alapséma.
Itt Carbtree tök normális (a sok nénikéjét leszámítva).
Enid pedig jó rámenős, de ha a nyomozóra várt volna, akkor soha nem jönnek össze.

parcihocok 2012.12.11. 21:43:31

@vitaygeorgina: Bizony, a tizedesnek néha olyan ötletei vannak, mint Rosencrantznak és Guildernsternnek a hamburger, tenisz etc., szóval zseniálisak. Amúgy meg egy cukifalat:-) Enid nekem is egy kicsit túl sok egyelőre, de végül is érthető, egyedülálló özvegy anyuka, nem lehet egyszerű, Murdoch pedig a lottóötös lehet neki.
süti beállítások módosítása