Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Váratlan utazás 2x06 - Aki mer, az nyer

2012. december 09. 14:00 - nemon

.. tartja a mondás, és esetünkben igaz is. Jasper és Olivia fotószakkörözik a mező közepén, amelyet egy vihar szakít meg. A vihar sajátossága, hogy három másodperc alatt bőrig ázik a két fiatal, ezek a filmes esők már csak ilyenek. Arra mindenesetre jó, hogy egy közeli fészerbe Jasperék be tudjanak húzódni, indulhat a romantika, ami abban nyilvánul meg, hogy Jasper valamiért a nő derekára teszi a kezeit. Ettől a férfi jobban zavarba jön mint Olivia, így magát gyorsan meggondolva inkább a szemüvegét kezdi törölgetni. A többé-kevésbé idillikus együttlétet a birtok gazdája szakítja meg, aki az elállt esőre hivatkozva kizavarja a két embert a fészerből, aminek egy kisfiú is a szemtanúja lesz.

Vágólap-4.jpg

Nem kell sokáig várnunk, hogy megtudjuk, hogy ki is a kissrác: a csősz gyereke, aki Teddy névre hallgat. A fiúcska akut szájmenésben szenved, mert körülbelül fél perc alatt elmeséli, hogy meghalt a mamája és ezért nem jár iskolába, nem mellékesen az apja ezért ilyen morcos. Amikor a kissrác végre levegőhöz jut, Jasper is el tudja mondani, hogy ő mit szeretne: lefényképezni a kiskölyök maszatos arcát egy portré erejéig.

Vágólap-6.jpg

Ha még esetleg nem ment volna a fejünkbe az, hogy Hetty néni illetlenségnek tartja, hogy Olivia állandóan Jasperrel lóg, akkor kapunk erre ismét egy lehetőséget. Olivia persze védekezik, de Hetty néni nem meggyőzhető. A károgást még akkor sem hajlandó abbahagyni, amikor Olivia távozik. Persze, a nő szívébe tüskeként belefúródik Hetty összes gunyoros szava, így minden panasz Jasper nyakába zúdul. Olivia meggyőződése, hogy a nővére akkor lenne boldog, ha ő is besavanyodott vénylányként végezné, és a vékony ablaküvegnek hála, Hetty is tudomást szerez Olivia gondolatairól.

Vágólap-8.jpg

Janetéknél ég a világ, sütik már a rántott békát. No azt azért nem, de a városka részére ők rendeznek valamilyen fogadást. A pajtát díszítik éppen, amikor bekocsikázik a tevékenységbe Olivia és Jasper és vigyorogva tovaszáguldanak. Janet is felteszi a költői kérdést, hogy mit eszik Olivia Jasperen, a választ Sarah tudja: jó ember, és különben is, ő (Sarah) szereti. Ez elég indok, ugye? Janet lehurrogja a kislányt, hogy az oké, de Oliviának olyan ember kellene, akire számítani is lehet, és Jasper biza agglegény-típus. Felix is megmondja a tutit: Olivia és Jasper öreg már ahhoz, hogy összeházasodjanak, "Majdnem olyan öregek, mint te és apu", kész, minden a szerelem ellen szól.

Vágólap-9.jpg

A pajtabuli egy kicsit lépi csak át a nyugdíjasklub esti teadélutánjának izgalomfokát, pedig van ám tánc és zene is. Az elmaradhatatlan pletykálkodó vénasszonyok itt is megtalálták egymást és most éppen egy Avonlea-ba most érkezett fiatalemberről van szó, Edwin Clarkról, aki AZ az Edwin Clark, na ez izgis. Erre már Hetty néni is felfigyel két falat között, hiszen máris halljuk a háttértörténetet: ez az a fiú, akit Hetty anno elüldözött Olivia mellől. Mindennek már tíz éve és a hölgyek azt is tudni vélik, hogy Edwin valószínűleg nem véletlenül jött most vissza Avonlea-ba, hiszen megözvegyült, és nincs aki főzzön rá hiányzik neki egy társ. Ráadásul tehetős is, tisztára jó parti egy pártában maradt vénlánynak.

Vágólap-10.jpg

Oliviáék éppen most lépnek be a pajtából varázsolt táncterembe, a késés okaként a békakoncert meghallgatását jelölik meg, hiszen csodálatos az este, ilyenkor énekelnek szépen a brekik. Hetty néni már türelmetlen, gondolom a jó hírt szeretné a húgával minél előbb közölni. A zavaró tényező itt bizony Jasper, aki gyorsan lerázásra kerül üdítő szervírozása ürüggyel, azonban mielőtt Hetty néni a lényegre térne, előtte még jól a sárba döngöli Jaspert a háta mögött. Olivia néninek ez nem tetszik és mielőtt még a nővére kibökné az izgalmas hírt, gyorsan Jasper után iramodik és rámenősen elrángatja a férfit táncolni.

Vágólap-11.jpg

Felbukkan Teddy, aki ismét lepcsesebb, mint egy piaci kofa, most éppen Felixet boldogítja azzal, hogy meglépett otthonról, mert nem akarták elengedni a táncházba. A kissrác nem trágyával gurigázik, kapásból lenyúl egy egész tányér süteményt és már odébb is áll. Csatlakozik Felixhez és Teddy-hez Sarah, aki elmondja, hogy hiányzik neki Teddy a suliból, de hát ez van, ezt kell szeretni, mert őt az apukája többet nem engedi iskolába. Pont ekkor érkezik meg egy cilinderes fiatalember, aki a boyt keresi, aki a verdáját (lovaskocsiját) beparkolja a megfelelő helyre. Ez a fickó előrébb jár a koránál legalább 100 évvel, de mindegy. A kis Teddy vállalja ezt a feladatot, sőt még a "kocsimosást" (lócsutakolást) is öt cent fejében.

Vágólap-12.jpg

Bizony-bizony, a pajtába lépve kiderül, hogy ő Edwin, akinek a nyakában már most asszonyfürtök lógnak. Mr. Clark azonban egyenesen Hetty nénihez megy, és rögvest a nyakába zúdítja a terveit. Hetty néni se marad adós, a "de jól nézel ki" mondat után kapásból az jön, hogy Olivia még nem ment férjhez és eddig visszautasított minden (nemlétező) kérőt. Edwin ezt örömmel nyugtázza, mi kevésbé. Edwin hatásos belépőt akar Olivia életébe, így a csoportos táncba becsatlakozva megkörnyékezi a nőt. Sarah-nak feltűnik a jóképű fiatalember, Hetty néni gyorsan meg is kéri, hogy most az egyszer ígérje meg, hogy nem szól bele a felnőttek dolgába, oké? Ő sem tenné soha többé, nocsak. Ezek szerint tényleg ő volt a kerékkötője Olivia boldogságának.

Vágólap-13.jpg

Edwin antréja tökéletes, Olivia majd' hanyatt esik a megdöbbenéstől, amikor meglátja, hogy a volt fiúja perdült elé tánc közben. A pletykás városi asszonyok eközben szurkolnak és fogadásokat kötnek, hogy mit fog a férfi csinálni Oliviával. A pasi rögtön ott helyben randit kér: "szabad?" a válasz viszont szinte azonnal jön: " nem" muhaha. Úgy tűnik, Freud könyökölt csak ki Olivia néni száján, mert utána kis habozás után igent mond, de az első reakció elég beszédes volt. A másnapi randi így gyorsan megbeszélve, és még Hetty néni is fűzi ezután Olivia néni fejét: hibázott, amikor elzavarta a húga mellől a fiút, mert rendes és ráadásul gazdag is. Jasper mindezt végighallgatja, biztosan nem esik jól neki. Hetty néni megígéri, hogy nem avatkozik bele többé Olivia néni magánéletébe, de azért kifejti, hogy nem Jasper a hozzáillő ember. Erről ennyit. A kis Teddy komolyan vette a lócsutakolást, mert még nem készült el, sőt, meg is sétáltatta a lovat. Nem kutya ez, gyermek, de mindent a jó ügy - és a borravaló - érdekében. Gavallérunk jószívűsége azonnal megmutatkozik, amikor a kisfiú kéri a pénzét, és a férfi szó szerint kineveti. A kis Teddy még jártatja a bagólesőt, ami Edwint kezdi idegesíteni, így rövid úton elzavarja a bőbeszédű fiúcskát.

Vágólap-1.jpg

Másnap reggel csomag érkezik Oliviának: egy nagy doboz (?) virág. Olivia először nem is érti, hogy miért veri kiadásokba magát Jasper, aztán gyorsan le is hűl, amikor Hetty néni az orra alá dugja Edwin névjegykártyáját. Azért persze Olivia büszkeségét is birizgálja, hogy Charlottetown-ból érkezett a virág, na Jasper, innen szép győzni. Hetty néni szeretné kézbe venni az ügyet, így javasolja, hogy majd ír egy köszönőlevelet Olivia néni helyett, úgy tűnik, hogy most tényleg nem akarja elrontani, talán túlságosan sem. Sarah is értesül a virágról és az új udvarlóról, de őt ez nem hatja meg. Jönnek is a bölcs gondolatok: ha a férfi annyira szerette Olivia nénit, akkor hogyan lehetséges, hogy mást vett el feleségül, hah? Még mielőtt Olivia kijátszaná a "Hetty üldözte el a kedvesemet" kártyát, Sarah már előre rá is vágja, hogy az biztos, hogy Jaspert nem lett volna könnyű elüldözni. Hetty néni gyorsírónak is elmehetne, mert ennyi idő alatt meg is írta a köszönőlevelet, ráadásul cizelláltan.

Vágólap-14.jpg

A kis Teddy-re terelődik a szó, így Olivia becsatlakozik a beszélgetésbe a saját kis "viharban a pajtában" sztorijával, mondanom sem kell, Hetty néni azonnal kitér a hitéből. Ki tudja, mit gondolt, hogy mi történt a pajtában. Sarah-nak most lesz elege a dologból és jól ott is hagyja a károgó vénasszonyt. Hetty néni is befejezi a mondandóját, amin Olivia néni leplezetlen jókedvvel vigyorog. Sarah támadásba lendül, még jó, hogy megígértették vele, hogy kimarad Olivia néni szerelmi életéből. Felkeresi Jaspert és elmondja, hogy milyen harci helyzet állt elő. Jasper kissé szkeptikusan áll a dologhoz, hiszen előző nap Edwin volt a sztár, ráadásul gazdag is, hát hogy jön ő, a dadogós fotográfus egy ilyen férfi lába nyomába? Sarah elpöttyint egy-két mondatot a humorról és a fontosságáról, Jaspernek viszont itt lesz elege az egész beszélgetésből és inkább elkocsikázik. A lány zárómondata még lökhetne a dolgon: "Aki mer, az nyer!" de Jaspernek erre is van egy replikája: "Ez az én bajom!"

Vágólap-15.jpg

Azért otthon Jaspert eszi a penész, magában megvitatja, hogy azért lehet, hogy mégis kéne csinálnia valamit, hiszen fontos neki Olivia. Első lépésként megpróbál megtanulni egy verset és elmondani azt dadogás nélkül. Egész jól megy, azt kell, hogy mondjam. Másnap már fele ennyire sem megy jól, hiszen egy random versmondás fényképezéshez készülődvén - ráadásul dadogva és topogva - nem biztos, hogy jó megoldás. Olivia fel sem fogja, hogy a vers neki szólt, azt hiszi, hogy a témául választott virág ihlette meg Jaspert ilyen rémes módon. A nagy fényképezkedésnek borulás a vége, Jasper elbénázta a helyváltoztatást, de a nőt ez cseppet sem zavarja, teli torokból nevetni kezd. Szegény Jasper mégis kínban van, ezért gyorsan kereket old, akár még olyan áron is, hogy lebontja közben a lábával a kerítést.

Vágólap-16.jpg

Sarah és Felix is Oliviáról és Edwinről beszélnek, a fiú már értesült arról, hogy Teddy a múltkor mekkorát koppant. Sarah igazolva látja a tézisét, hogy Edwin egy kókler és szeretne segíteni Jaspernek, jaj, csak azt ne. Felix is csatlakozna a segítséghez, talán így még menthető valahogy a dolog, sőt neki van ötlete elsősorban, ez jó. Peg Bowennél kötünk ki, mint mindig, ha valahol probléma van. A boszi régi ismerősökként üdvözli őket, hiszen volt már egy-két közös bizniszük, ugye. Peg komoly arccal hallgatja a Sarah által felvázolt problémát a szerelmi kavarodásról, és úgy gondolja, egy próbát megér a boszorkánykodás. Peg olyan szerelmi bájitalt katyvaszt, hogy már az összetevőitől enyhén rándult egyet a gyomrom, de a kölkökből kinézem, hogy simán megitatják ezt a moslékot - pusztán jószándékból - a kedves nagynénjükkel és a látens szerelmével. A szabály a következő: amint Olivia lenyeli az utolsó kortyot, végzetes szerelemre lobban az első nőtlen férfi iránt, akit meglát. Szerencsére Peg tanácsot is ad, hogy melyik teával érdemes elkeverni, hogy ne érződjön a borzalmas íz. Sarah bátorságáról tesz tanúbizonyságot, hiszen ő meg is kóstolja a löttyöt, szegény Felixet pedig emiatt enyhe pánikroham kerülgeti, hiszen ő az első nőtlen férfi Sarah közelében, jaj, fertő! Peg nevet ezen a dolgon, hiába, mindig van egy kis malőr.

Vágólap-17.jpg

Jasper ezalatt majdnem összeütközik Edwinnel, a bicikli kontra lovaskocsi ütközésből bizony nem Jasper jönne ki győztesen. Az utolsó pillanatban mindketten megállnak, de ez elég arra, hogy Jasper beszóljon a váratlanul felbukkant kérőnek. Edwin mit sem törődve ezzel továbbhajt. Jasper még otthon is ezen puffog, de mi tudjuk, hogy nem ez a baj igazából. Sarah otthon Olivia nénit keresi, aki Edwinnel lófrál - a kislány kezdi érezni, hogy bukott a projekt. Az éppen betoppanó Felixnek kiadja utasításba, hogy azonnal hívja ide Jaspert, mert kifutnak az időből. Felix nem tréfál, egyenesen azzal esik be Jasperhez, hogy Olivia néni halálos beteg, azonnal menjen át hozzá meglátogatni. A férfi persze pánikba esik, és azon nyomban odavágtat Oliviáékhoz. Sarah eközben Olivia néni poharába borítja az egész üveg szerelmi bájitalt. Baj baj hátán, hiszen Olivia néni beköszön és elmondja, hogy átugrik Edwinnel a Fehérhomok Szállóba egy teára. Sarah sikítófrászt kap, nehogymá' beteázzon Olivia néni, akkor ki fogja meginni a bájitalt? Sarah kétségbeesett könyörgésére persze nem lehet nemet mondani, így Olivia néni lehajtja a borzalmas löttyöt. Ez perfekt, most már csak azt kéne elérni, hogy a kapuban dekkoló Edwin elhúzzon a fenébe, hogy ne ő legyen az első nőtlen férfi a közelben. Sarah-nak erre is van egy remek ötlete: a női hiúság. Gyorsan rábeszéli a nagynénjét, hogy menjen el átöltözni, hiszen a Fehérhomok Szálló dresszkódja megkívánja az elegáns ruhát. A naiv Olivia néni még örül is a remek ötletnek, szegény, ha tudná, hogy hogy át lett verve… A dolgot akkor kezdi a nő furcsállni, amikor Sarah ragaszkodik hozzá, hogy majd ő szól a férfinek.

Vágólap-18.jpg

Nincs is ezzel semmi baj, Sarah tényleg szól. Azt mondja Edwinnek, hogy menjen el nyugodtan, majd Olivia néni utána megy egy kicsit később, mert szeretne egy kis meglepit szerezni a férfinek. Edwin csont nélkül benyeli ezt  a maszlagot, úgy tűnik, eddig Sarah vezet. A férfi felpattan a kocsijára és elhajt. Eközben Jasper is hajt, mint egy megvadult fogathajtó, mindenki pechére pont összeütközik Edwinnel. Itt már nem lehet kikerülni az ordibálást, ráadásul Jasper lova el is szabadul. Jasper száját elsőként az a mondat hagyja el, hogy azért hajtott így, mert Olivia rosszul lett és hozzá igyekszik, juj. Edwinnek új ez az infó, hiszen éppen most hagyta ott a meglepetésre készülődő teljesen egészséges Oliviát, most akkor?? Felix nyaka körül szorul a hurok, ő pedig gyorsan Sarah-ra keni, ő mondta, hogy Olivia rosszul van, nyomban meg is nézi, hogy mi a helyzet, de addig Jasper fogja meg az elszabadult lovat.

Vágólap-19.jpg

Olivia néni még mindig a tükör előtt tollászkodik, amikor feltűnik neki, hogy Edwin eltűnt. Sarah dörzsöltebb, mint az ezeréves dzsinn, hiszen csípőből vágja rá a képtelen hazugságot: a férfi is át akart öltözni, a nagy esemény, azaz a teázás előtt. Oliva arcáról csalódottságot olvashatunk le, sebaj, mindjárt lesz ez még így se. Kopogás hallatszik, Sarah szíve megdobban, biztos, hogy Jasper esik be az ajtón! Ám a csoda elmarad, hiszen Felix áll a küszöbön, a feje enyhe rosszullétet tükröz. Sarah kétségbeesik, Felix lesz Hódító Vilmos, hiszen mindenki, aki megkóstolta a bájitalt, őt látta meg elsőként. Eközben Edwin is befut, nem lesz ennek jó vége. A sztori olyan kanyarokat vesz, hogy csak ámulok, Edwin ugyanis úgy kéri számon Olivián a betegségét, hogy Jaspertől származik az infó. Olivia kezdi nem érteni a dolgot, de azért megkérdezi kedvenc unokahúgát, hogy vajon honnan vehette Jasper azt, hogy ő beteg? Sarah szégyenében bujkál, hiába, innen még a legjobb hazugság sem húzza ki. Szerencsére Olivia néni siet, így csak egy vállrándítással nyugtázza a dolgot és indul teázni Edwinnel. Sarah és Felix belátják, hogy ezt jól elbarmolták.

Vágólap-20.jpg

Közben Jasper is megtalálta a lovát és fejvesztve érkezik a házhoz. A két gyerek nem győz elbújni egy bokor alá, és onnan nézik, ahogy Jasper az útmenti vadvirágból próbál egy csokrot összeállítani. Hetty néni már várja a szerencsétlen férfit az ajtóban és nem röstelli azonnal a képébe vágni, hogy bocsika, elkésett, Olivia már elment Edwinnel a szállóba teázni. Szegény Jaspernek nemcsak ezt a sokkot nehéz feldolgoznia, hanem azt is, hogy Felix átrázta, de ez Hetty nénit különösebben nem hatja meg, így keményen beolvas a férfinek: nem kell mindenféle mesét kitalálnia azért, hogy Olivia közelébe férkőzzön. Jasper összekapja magát és megpróbál kiállni magáért. A gúnyosan nevetgélő Hetty arcába vágja, hogy igenis változhatnak a dolgok és ő mindent meg is fog tenni ennek érdekében. A leszedett virágcsokor végül mégis Jasper pacijának a szájában landol.

Vágólap-21.jpg

Olivia eközben Edwinnel édeleg a szállóban, a férfi nyomja a gázt, mivel már egyenesen szerelmi vallomást tesz a nőnek. A régmúlt gyávaságára hivatkozva újra bepróbálkozik Oliviánál, aki sajnos úgy tűnik, hogy kötélnek áll. A következő kép a megdöbbent Peg arca, amikor értesül arról, hogy Olivia King újdonsült szerelme - a bájitalnak köszönhetően - valószínűleg Felix. A fiú ellenbájitalért könyörög, de Peg megnyugtatja, hogy tulajdonképpen nincs mitől félni, mert kifelejtett a bájitalból egy fontos összetevőt, így a kotyvalék nem működött. A két fiatal örül is, meg nem is, de arra a következtetésre jutnak, hogy Olivia néni majd eldönti, hogy mi a jó neki. Este otthon Olivia Sarah-nak gyón, hogy mennyire jólesik neki a figyelmesség, de Sarah nem téveszti szem elől a lényeget: jójó, de mi lesz Jasperrel? Az csak árt, ha Olivia néni gondolkozik, mert arra a következtetésre jutott, hogy Jasper megrögzött agglegény, így tőle semmit nem remélhet. Sarah próbálja győzködni a nagynénjét, hogy Jasperrel (vagy Jasperen) lehet nevetni, míg Edwin unalmas és különben is: eltelt tíz év, így Olivia néni valójában nem is ismeri Edwint. Olivia néni érzi, hogy Sarah-nak igazsága vagyon, de igazából nem tudja, hogy mi tévő legyen.

Vágólap-22.jpg

Másnap Jasper a lovának tesz szerelmi vallomást - no nem kell megijedni, csak gyakorol - bár szegény paci elég nehezen viseli, úgy látom. Edwin ezalatt nem tétlenkedik, újabb randit beszél meg Oliviával. Sarah ezt kihallgatja és úgy érzi, hogy lépnie kell. Egyenesen Jasperhez rohan és elmond mindent a hazugságokról és arról, hogy ő és Felix valójában mit szerettek volna elérni. Jasper kedvesnek tartja ezeket a gondolatokat, de elmondja a kislánynak, hogy ő igazából nem tud versenyre kelni Edwinnel, ez van. Sarah rávilágít a miértekre: Olivia kezét Jasper még nem kérte meg, így a nő nem gondolná, hogy komolyak a férfi szándékai. Sarah beszélőkéje annyira belendül, hogy Jasper végül összeszedi a bátorságát és elhatározza, hogy azon nyomban szerelmet vall Oliviának.

Vágólap-23.jpg

A fiatal pár éppen indulóban van - gondolom megint teázni mennek a Fehérhomok Szállóba - amikor Jasper megérkezik. A férfi  a helyzetet látva zavarban van, de Sarah noszogatja, hogy igenis, most már akkor bökje ki, hogy miért jött. A férfi négyszemközti beszédre hívja Oliviát és ott hebegve-habogva feleségül kéri. Oliviának felocsúdni sincs ideje, mert befut Felix segítséget kérni. Teddy beleesett egy kiszáradt kútba és azóta nem ad magáról életjelet. Jasper azonnal összekapja magát és adja az utasításokat: Sarah hozzon lámpát, Felix pedig mutassa az utat. Edwin bambán nézi, hogy mi történik éppen. Persze, ő sem akar lemaradni, ezért magához vesz egy csákányt és úgy fut a többiek után.

Vágólap-25.jpg

Jasper a mentőcsapat irányítója, először a lámpát a kútba engedve megnézi, hogy mi van a fiúval. Amikor pedig felmerül, hogy ki menjen le a kisfiúért, a két férfi egymásra néz és Edwin szótlanul átadja a helyzet megoldását Jaspernek. A férfi nem is habozik, azon nyomban leereszkedik a kútba. Szerencsére a fiú él, gyorsan szaladjon valaki orvosért és a fiú apjáért. Jasper lent ügyesen felszereli a kisfiúra a hámot és felküldi a felszínre. Az alélt Teddy-t Olivia néniék a földre fektetik, miközben Edwin tajtékzik. Mi a fenének kellett a kút közelében játszaniuk a gyerekeknek, és reméli, hogy ez jó lecke volt mindenkinek, haszontalan kölykök. Olivia néni nem győz ámuldozni, de valószínűleg most látja csak igazán, hogy kicsoda is Edwin Clark.

Vágólap-26.jpg

A fiút Dr. Blair már várja Hetty néni házában, Jasper futva érkezik Teddy-vel a karján. Jasper kapja a nemes feladatot a dokitól, hogy tisztítsa meg a terepet, ez jó. Elsőként Mr. Clarkot kéne eltávolítani, szerintem. Ez a kívánságom hamar teljesült, mert nemcsak Edwin, de az egész pereputty elhagyja a szobát. A férfi nem sokat habozik, miután négyszemközt marad Oliviával - baleset ide vagy oda - azon nyomban megkéri a kezét, így szokott ez lenni. Évekig semmi, aztán egyszerre két kérő is. Edwintől Olivia megkapja azokat a pátoszos szavakat, amiket Jaspertől nem: a férfi ígéri, hogy mindent megad a nőnek, csak menjen hozzá feleségül. Olivia fejéről nem tudom a kitörő örömöt és lelkesedést leolvasni, nem is értem, hogy miért. Hetty néni az ablakból hallja a szavakat, de nem látja Olivia néni metakommunikációját. A verandán megjelenő Sarah sem sokat lendít az ügyön, Olivia néni kezd zavarban lenni, hát hány szereplője van ennek a lánykérésnek? A nő kis habozás után elmondja a férfinek, hogy ő nem tudja visszahozni a múltat, úgyhogy nem fogadhatja el a gyűrűjét, nagyon sajnálja.

Vágólap-27.jpg

A dráma most indul, befut Teddy édesapja, aki szembesül a fia állapotával. Dr. Blair nem felejti el kihangsúlyozni, hogy Jasper mentette meg az életét, csak a miheztartás végett. Jasper - ellentétben Edwinnel - azt próbálja elmagyarázni az apának, hogy nem a fiú hibája, hogy beleesett a kútba, mert nem tudta, hogy ott van az a régi kút. Az apa köszönettel tartozik Jaspernek, ezt Olivia is meghallja szerencsére. Pár nappal később Jaspernél járunk, aki egy ajándékot ad az édesapának: a Teddy maszatos arcáról készített képet, amiért a férfi szintén nagyon hálás. Szerencsére Teddy apjának a memóriájával sincsen semmi baja, hiszen bocsánatot kér a múltkori kirohanásáért, amiért kizavarta a fiatalokat a fészerből.

Vágólap-28.jpg

Jasper hazakocsikázza Olivia nénit, közben a jövőbeli terveiről beszél. Szeretne nyitni egy fotográfiai műtermet, meg utazgatni szeretne vonattal, bejárni egész Kanadát, hát miért ne? Oliviát is vinné természetesen, ez lenne a nászajándék, na? A nő csak egyet kér Jaspertől: ha lehet, minél előbb vegye meg azokat a vonatjegyeket. Jasper végre felfogja, hogy Olivia igent mondott neki.

Vágólap-2_1.jpg

Ez még nem minden, Oliviát elragadják az érzelmek, és  - miután a kocsi megfeneklik egy gödörben - egyenesen ő vall szerelmet Jaspernek, aki szóhoz sem jut örömében. Hetty néni és Sarah a szemtanúja az első szerelmes csóknak, a fejeket hozzá mindenki képzelje el maga. 

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

[c] 2012.12.09. 21:41:03

Szeretem ezt a részt - főleg Edwin koppanását -, minden párválasztás előtt álló jánykával meg kellene nézetni, meg azokkal a szülőkkel, akik arról győzködik a gyereket, hogy válassza a Kovács Ernőt, mert annak "biztos egzisztenciája" van.

vitaygeorgina 2012.12.11. 18:15:28

Olivia és Jasper nagyon szerethető páros, örülök, hogy végre összejöttek.

nemon 2012.12.20. 18:15:00

@tea fan: Olivia roppant józanul és okosan döntött. Ez egy jó epizód volt, akkor is, ha Edwin tenyérbemászó feje irritált végig. :)

@vitaygeorgina: Nehéz meccs volt, vitathatatlan. :)
süti beállítások módosítása