Hogy volt?

X-faktor 3x16 - 8. döntő

2012. december 08. 19:00 - candyperfumegirl

Nem lehet kiheverni azt, ami múlt szombaton történt. Az X-faktor 3. szériája elveszítette utolsó igazi őstehetségét is, egyetlen kérdés már csak az, hogy kinek lehet még drukkolni egy olyan műsorban, ahol a Király fia után Magyarország legjobb hangú kidobóembere is távozott? Na de térjünk vissza szépen az elejére, ahogy illik. Érkezik az Elvis Presley-sre fazonírozott DevilNóri idétlen csizmában, zsebében egy kisebb abrosz méretének megfelelő díszzsebkendővel, és szólítja a mentorokat. Olyan magvas gondolatok hangzanak el, hogy Mikinek a párbaj a rémálma, meg hogy Ferónak most két kedvence is van, de nem árulja el, kik azok. Nórikát meg mintha takarékra kapcsolták volna, már csak tőszavakban kommunikál,, úgy mint: „szavazz! sms! fizess!", hát igen, ez már az a szint, amikor tőszavakból is.

01.png

Adjunk egy kis lendületet a műsornak így rögtön az elején, ma OláhDzsível kezdünk, ezt persze csak azért merték meglépni, mert ma lesz még egy produkciója. Sőt, a műsornak ezen a pontján már lesz, aki négyszer fog énekelni, ha szerencsénk lesz, Stone lesz az. Vissza Gergőhöz, jön a Corvinba GPS segítségével, és hogyhogynem pont előkerül az ő régi bandája is valahonnan, az az együttes, ahol nem ő volt az énekes, csak gitározott! Botrány. Jön a produkció, Bruno Mars/Cee-Lo: The Other Side-ot hozott, és sajnos most jutott el arra a pontra, hogy lapos. Valahogy az egész előadás olyan, mintha már láttuk volna, a színpadkép, a koreográfia, a stílus, és Gergő sem átütő most, de lesz ma még egy produkciója, lehet javítani, és kell is. Zsűri leginkább azért húzza a száját, hogy úgy tűnt, mintha OláhDzsí sem érezte volna jól magát, ezért volt erőtlen. Nóri meg azzal nyaggatja, mégis milyen az az együttes, ahol nem ő a frontember? Hát olyan, ahol éppen gitáros poszton volt üresedés, és ha már úgyis játszott gitáron, beszállt.

Csobot Adélt a kisfilm kedvéért elküldték a stylistjával, hogy mutogassa magát Budapesten, és gyűjtsön össze minél több olyan embert, aki őszintének tűnő mosollyal tud odamenni hozzá azzal, hogy „nem téged látunk minden szombaton a tévében?". Művelet sikeres, a Vörösmarty téri forraltborozás közben egy készséges idős pár horogra is akad. Adélnál kezd már izzadságszagú lenni ez a „nézzétek, hogy szeretik őt az emberek" tematika, amit azt hiszem, már a harmadik kisfilmben tolják le a torkunkon. Lássuk a produkciót, visszatér a revü, ennek szellemében Adélt karácsonyfadísznek öltöztették, és megkapta a Malek család egyik slágerét, Például te, te, te, te, ebben lehet megint füligvigyorban riszálni. Kicsit mintha sok lenne a cukormáz az egészen, de ezt tudjuk be a karácsony közeledtének, azt viszont nem értem, mitől lett a látványvilág ennyire elcseszett, a csillogó estélyis Adél mögé sikerült egy baseballsapkás hiphop tánccsoportot benyomni. Mentorok dicsérnek, mert cuki volt, bár Gesztinek talán túlságosan is, de alapvetően szeretet van.

02.png

Jön Stone, „aki idén a legtöbbször énekelt az X-faktorban" – így harangozza be Keresztanyu, ami azért valljuk be, egy picit ijesztő. Kisfilmben visszatekint országos cimborájára, Juniorra, akinek mint állítja, megálmodta a kiesését, bár lehet, hogy nincs tisztában az álmodás és álmodozás fogalmak közti különbséggel. Próbára egy üveg Spar ásványvízzel érkezik, ezt szánta mentorának fájdalomdíjul, amiért ekkora hatékonysággal irtja a versenyzőit. Mai produkciója Charlietól a Mindenki valakié lesz, és úgy tűnik, végre sikerült egy dalt találni a hangfekvéséhez. Nem fülsértő, csak éppen egy perc után baromi unalmas, és az sajnos még nem a szám fele. Miki idei kedvenc sablonszöveg-kártyájának tartalmát mondja fel rutinosan: „jól állt neked ez a dal!". Ez is egy olyan mondat, amivel ügyesen ki lehet kerülni minden lényegeset. Valahol még irigyli is Stone-t, hogy neki minden produkció csak annyi, hogy bejön, lecsapja a mikrofonállványt, terpeszt és üvölt. Ők meg izzadnak koreográfiával meg a magas hangokkal a lányokkal hétről hétre, mennyivel könnyebb dolga van Ildinek a faék egyszerűségével vetekedő Stone-nal. Ha még nem említettem volna, Feró ma is imád mindenkit, Stone-t például azért, mert nem csinált magából dzsigolót, ez valóban örvendetes, arra azt hiszem, még nem áll készen a világ.

03.png

Szabó Dávid kisfilmje színházi témájú, megvolt a Rómeó és Júlia musical 500. előadása az Operettben, ahol ismét eljátszhatta Mercutio szerepét – a kis bejátszásból ítélve nem is ment neki rosszul. A végén még igaza lesz KisJimmynek, hogy az X-faktor színpada van megátkozva, ahol mindenki hamis és erőtlen lesz hirtelen. Na, akkor térjünk is vissza az elátkozott színpadra, Dávid Ricky Martint kapott meg bőrgatyát, mehet a seggrisza! Megy is, a koreográfia egyszerűen minden képzeletet felülmúl, rázza a mellkasát is, a csípőjével meg félreérthetetlen mozdulatokkal inzultálja a mikrofonállványt, tegyék már ki a 18-as karikát, mert ezt nem lehet bírni. Ha erre tudnak a mentorok valami épkézláb kritikát mondani, akkor minden elismerésem, magam részéről azóta sem hevertem ki a sokkot. Feró persze tud: „téged a színpadra teremtettek, bárcsak eltaláltad volna a felső szólamot is."

04.png

Antal Timit teljesen váratlan látvány fogadja a próbán: hangszerek. Ettől érthetően teljesen összezavarodik, hát nem a karaoke alap fog menni félhangosan az iTunesból? De nem ám, mert most népdal lesz (vagy Csík Zenekar), és ez okos húzás, Rúzsa Magdinak is kellett egy ilyen Pillanat. Érződik, hogy Timi ebben mennyire otthon érzi magát, gyönyörűen szól, és hatásos, és még azt is elfeledteti velem, hogy mennyire távol áll tőlem a műfaj. Láthatóan olvad mindenki, úgyhogy Gesztinek bekapcsol a vészjelzője, bele kell kötni az egyetlen ellenfélbe, de azonnal. Végül semmi konkrét kritikát nem tud megfogalmazni, csak a szolid dicséret hangnemét hatja át végig egy nagy hangsúlyos „DE". Ildi ebből is hiányolta a szenvedélyt, Ferótól jön a menetrendszerű lehurrogás, Nóri meg kihangsúlyozza, hogy ezúttal a kíséret is élő volt. Hát igen, elég szomorú, hogy ez ritkaság.

05.png

Vége az első körnek, úgyhogy Devil értékelteti a mentorokat, és Keresztanyu azt mondja, hogy neki annyira megfelel ez a mostani állapot, hogy azt szeretné, hogy maradjanak így öten. Mármint? A mentorok és DevilNóri? Ezen a vonalon már nem lehet semmi értelmeset kihúzni belőlük, úgyhogy lapozzunk is, jöhet a kettes számú produkció mindenkitől. OláhDzsí megkapja az aktuális szép magyar balladáját, a Nagy utazást kicsit átdolgozva, ebben most tényleg tud javítani. Mentorok olvadnak, Keresztanyu vezetésével természetesen, Mikinek felemás volt, mert rosszul indult, Feró szokásához híven határtalan imádattal rajong. Most belegondolva vicces lenne az évad végén egy kis montázst összevágni Feró „kritikáiból." Talán túl sok volt most a pozitívum, mert ezen a ponton Nórikának is muszáj beszállni a kritizálásba, Gergő, hogy van az, hogy az első produkciód szarul sikerült ma?

06.png

Na majd Adél megmutatja, milyen az az egyenletes teljesítmény, mármint ha sikerült még egy risza-számot ráosztani ma estére. Most megkapta a Loco-motiont, amit muszáj lenne valami újszerű feldolgozásban tolni, különben gyakorlatilag felesleges, ha ehhez sem tud semmit hozzátenni. És nem tud. Ferónak persze ez is bejött, mert már nem tudnak neki olyat mutatni, amit ne imádna, Keresztanyu viszont unta, ez látszott is rajta, az az igazság. Gesztinek üres volt az egész, és azt hiszem, most ott az igazság, ilyen jellegtelenül és fantáziátlanul akármelyik karaoke bár törzsközönsége elnyomja ezt a számot, a huszadik feles után is.

07.png

Pont jókor érkezik Stone, Keresztanyu meg azzal fenyeget, hogy most majd az érzelmes oldalát mutatja meg, engem már az meglep, hogy neki olyan is van. Belép, terpeszt, énekel, eddig minden a szokásos. Az első meglepetés akkor ér, amikor a dalszövegben elvétve idegen nyelvű szavakat vélek felfedezni, aztán kiderül, hogy angolul nyomja! Frenetikus kiejtéssel, és ezzel nem túloztam. Mindenki, aki azt hitte, hogy a „junómájném" volt a csúcs az X-faktor kősziklájától, most hallgasson figyelmesen, mert legeldugottabb általános iskolai angolórás traumatikus emlékei kerülhetnek felszínre. Geszti most nagyon engedékeny vele, azt mondja, egy része jó volt, az eleje, szerintem meg a vége volt a legjobb, de ezen ne vesszünk össze. Zsűri abban egyetért, hogy Stone és az angol nyelv nem barátok, Miki meg félig röhögve azt mondja, jó választás volt ez a dal, ilyenkor vajon trollkodik? Stone-ról kiderül, hogy van nála egy szótár (ami sajnos nem hangosszótár), és már ott tartunk, hogy Nórika is oltja, zavarjuk le inkább a színpadról, és lépjünk tovább.

08.png

Antal Timi érkezik, akinek amilyen jól eltalálták az előző dalát, annyira mellélőnek most a Crazy In Love-val, a dallal, aminek első és legfontosabb alkotóeleme, a tempó, ha az nincs meg, lőttek az egésznek. És sajnos nincs meg, hiába van szép hangja Timinek, ezt bírni kell szusszal meg ritmussal, különben nagyon kínos a dolog, és még a mini csillogós kezeslábas sem tud segíteni a produkción. Amúgy volt benne egy kis mashup-kezdemény is, a Crazy-t keverték bele a dal közepére, na pont az a rész működött, hasonló véleményen van Keresztanyu is. Ráadásul mint kiderül, Timinek kellett valamit kezdenie a Stone után ottmaradt rettenetesen ijesztő mikrofonállvánnyal is, aminek az otthagyásáért a kellékest nagyon ki fogják rúgni.

09.png

Szabó Dávid jön, az előző seggrisza világszámmal éles kontrasztban áll a mostani érfelvágós produkciója, Hogyan tudnék élni nélküled. Magam részéről egész jól tudtam volna élni anélkül, hogy ezt a dalt Dávid interpretációjában meghallgattam volna, de már oly mindegy. Miki azt mondja, neki nagyon tetszett, jól érzem, hogy ma még senkire nem mondott negatív kritikát? Adtak neki is Feró pálinkájából, vagy mi van itt? Aki ma viszonylag korrekt, az Keresztanyu, most is kimondja, hogy az eleje úgy volt szar, ahogy volt, Ferónak viszont elejétől végéig tetszett, már meg sem lepődünk. Nórika interjúja megint fergeteges, azt bírja mondani, hogy Dávid, te már átélted ezt az érzést, amiről a dal szól, pedig nem vagy Rómeó, jáj de kínos.

10.png

Megint van közös produkció, a változatosság kedvéért ismét a magyar kortárs könnyűzene egy méltatlanul elfeledett gyöngyszeme, muszáj volt utánanéznem: Kökény Attila és Bencsik Tamara popslágere, éljen a Megasztár! Ezután a kultúrsokk után Devil harsogva bejelenti, hogy színpadon az általunk (!!!) leginkább kedvelt öt énekes látható, ha ez csak távolról igaz lenne, már az is vaskos hazugságnak számítana. Az este kis összefoglaló montázsából meg szépen kiderül, hogy még messze a népdal volt a legjobb, ez azért valahol szomorú. Az idő viszont fogy, úgyhogy Nóri ránk parancsol, hogy szavazzunk, de AZONNAL, mert jön Wolf Kati, és utána vége, kiesik valaki. A már 500 fellépést maga mögött tudó Wolf Kati is kapott egy látványos emelvényes-nagyszoknyás színpadi díszletelemet, jól néz ki a dolog, csak még jobb enne, ha nem lenne ez is playback. Itt a vége, Nóri elvégez pár gyors légzőgyakorlatot, és lezárja a szavazást, majd megtudjuk, hogy Stone és Szabó Dávid fog párbajozni.

11.png

Ennek legnagyobb előnye, hogy mindkettőt hallhatjuk ma még egyszer, vágjunk is bele, mert az egyiktől utána könnyes búcsút veszünk. Ez az este már eleve úgy fog bevonulni a történelembe, mint a nap, amikor Stone 4 dalt énekelt, és ez az utolsó is pont olyan emlékezetes, mint az összes többi. Dávid valami musicales slágert hoz, egy fokkal jobb, mint a Livin' Da Vida Loca, na halljuk a mentorokat. A kőszívű négyes egy pár pillanatig megkövülten ül a mázsás súly alatt roskadozva, de végül üsse kő, csak erőt vesznek magukon, és döntenek. Geszti véleményének lényege, hogy kövezzük meg, de Stone már így is jóval tovább jutott ebben a műsorban, mint kellett volna, ezért ha következetesek akarunk lenni, haza kell zavarni most. Következzen Feró, aki mindenkit imád, de most kőkemény lesz ő is, két szavazat Stone-nak. Keresztanyu már most kővé dermedt ettől a szigortól és kőkorszaki szemlélettől, de Miki még hátra van. Neki nagy kő esett le a szívéről, hogy végre eljött ez a pillanat is, mert már ideje volt. Egy követ fúj a többivel, így nem is kell kő-papír-ollóval eldönteni a kieső személyét. Az vesse rám az első követ, aki máshogy döntene, ezen a ponton Stone-nak kell hazamennie, pedig Keresztanyu minden követ megmozgatott, de a kidobósrocker most már távozik. Már csak egyet kell kivágni, és kialakul a döntős hármas, már látszik a vége.

Címkék: x faktor
292 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyevi bíró 2012.12.08. 21:57:56

@AnnaKarenina: A dalválasztást nem értem. Egyszerűen miért adnak neki olyat, ami nem a hangjának megfelelő. Metált is énekelhetne ezzel az erővel...
A Imagine, meg a Mercury dal nekem kicsit csalódás volt. Rendben volt, de nem jött át.

Intruder71 2012.12.08. 21:58:29

@Perpétua: Valószínű te vagy itt az egyetlen rokona. :-)

Gyevi bíró 2012.12.08. 21:58:37

@crazyfish: sajnos hallottam :-( Hogy adhattak neki ilyen dalt???

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.12.08. 21:58:48

@AnnaKarenina: baszki, én is azt hittem.

De a ruha- meg a dalválasztás totál szándékos volt. Nem tudom, miért akarják minden áron lenyomni a torkunkon, hogy ő egy kvázi M.Monroe.

famella 2012.12.08. 22:00:30

@pushpang (univerziális határeset): Ez erős túlzás szerintem,mert Szabó Dávid nálam a borzalom netovábbja,és tényleg nem tudom miért,de amint megjelenik azonnal tekerek!:)És azért ne felejtsük el ZK-t se...

AnnaKarenina 2012.12.08. 22:01:24

@Gyevi bíró: Ne haragudj, de Adélnak nehéz olyat találni, amit végig jól el tud énekelni. Oláh Gergő meg nem Freddie Mercury.
Szerintem egyenlőség lesz és Dávid repül a közönségszavazatok alapján

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.12.08. 22:01:28

Vajon Feró a farka v. a füle után megy? Vagy...?

crazyfish 2012.12.08. 22:01:29

úristen egy idióta kezében van az életünk...

Gyevi bíró 2012.12.08. 22:01:57

Ilyen ötösöm legyen, hogy döntetlenre hozzák ki...

almafa5555 2012.12.08. 22:02:05

hát akkor Dávidka pááá

Chuck Νorris 2012.12.08. 22:02:35

keresztes attól félt hogy a 4 megmaradt kdvencéböl kettö itt fog állni.

Intruder71 2012.12.08. 22:02:41

@pushpang (univerziális határeset):
Természetesen Feró a füle után megy, hiszen abba beszél bele a főszerkesztő. :-)

Gyevi bíró 2012.12.08. 22:02:59

Nah, pacsi! Bejött a lista.

AnnaKarenina 2012.12.08. 22:03:10

@pushpang (univerziális határeset): szexszimbólum, de egy 18 éves? Na, tudtam, hogy Csadél marad. Meghalt Mátyás, oda az igazság...

Perpétua 2012.12.08. 22:03:54

@Intruder71: Nem vagyok a a rokona, szimplán elborzaszt, ha egy nőt ,aki meg sem érdemli, ilyen jelzővel illetnek, ezt ne engedje meg azért magának senki szerintem.

Gyevi bíró 2012.12.08. 22:03:56

A két mentor a másika ekézte, Ildikó fiúpárti, míg Fero a csajokat szereti, érthető volt.

Chuck Νorris 2012.12.08. 22:04:23

dávidka mehet vissza a balettbe ugrálni.

crazyfish 2012.12.08. 22:04:39

.....tudom, hol lakik a fero, elmehetünk megmondani neki, h a rockmúltját lehúzhatja a wc-n mert eladta magát 30 ezüstért....egy fing...

pushpang (gyilkos ukrán harcidelfin) 2012.12.08. 22:05:13

@famella: hát, én meg az Adéllal vagyok így.
Szabó Dávid nekem egytucat.

Na, a díszpicsa tovább jutott.
Egy alapvetően az éneklésről szóló verseny első háromja között ott van egy olyan, aki egy db. dalt nem tudott végigénekelni úgy, hogy az ne lett volna hamis. Elképesztő.

Adélnál még Zámbó Krisztián is jobb volt.

joszip 2012.12.08. 22:05:13

Mi a faszom ez a DevilNórizás. Ez vicces? Lefordítani angolra a vezetéknevet? Hát akkor én humorista vagyok, figyeee: Smith Kokó István. HAHAHAHAHAHHAHAHAA

szemben a zárral 2012.12.08. 22:05:43

eddig tolták Dávidkát...ez is sok volt!

Gyevi bíró 2012.12.08. 22:05:53

Döntetlennél meg egyszerű volt, mert Dávid harmadszor volt kint, tehát szavazatilag egyértelmű lett. Jövő héten Adél megy. :-)

AnnaKarenina 2012.12.08. 22:06:32

@crazyfish: kérlek, maradj köztünk:)

famella 2012.12.08. 22:06:53

@Perpétua: Igazad van,teljesen.Tényleg jókat derülök a legtöbb kommenten,de néhány megjegyzéstől a gyomrom kifordul nekem is.

Dave_bloghu 2012.12.08. 22:07:17

Remélem a döntőben visszatérnek a kiesettek, Stone, JFK, Lassbea és a többi feledhetetlen szereplő: A spirit, a PJZ, a LIKE, Kvaka Andi, Fehér Zoli

Intruder71 2012.12.08. 22:07:59

@Perpétua: A jelekből ítélve egyedül maradtál a borzadásoddal.:-)

Chuck Νorris 2012.12.08. 22:08:23

coolon Stone osztja az észt :)

Ditti82 2012.12.08. 22:08:38

Remélem a "dobogón" is így állnak majd. Gergő, Timi, Adél.

Gyevi bíró 2012.12.08. 22:08:59

@Dave_bloghu: nah, a jövő heti vasárnap lesz a fekete vasárnap? :-)))) Azt úgy kellene majd nézni, ahogy a Voice elejét: háttal, és csak hallgatni. Ha meri valaki... :-)))

Intruder71 2012.12.08. 22:09:14

@Dave_bloghu: Felejthetetlen??? Januárban már senki nem fog emlékezni rájuk.

crazyfish 2012.12.08. 22:09:20

@AnnaKarenina:
A nép szava, isten szava..:DD
A latinos műveltség, istenem, néha csodákat tesz...:DDD

De tényleg tudom, hol lakik feró!!...
Őseim földjén....

Gyevi bíró 2012.12.08. 22:10:11

@Ditti82: Így lesz, nagyon valószínű... Nagy meglepetés lesz, ha nem.

AnnaKarenina 2012.12.08. 22:11:10

@Ditti82: Igen. De a mentorok azt mondták (Feró emlegette), hogy most lányt szeretnének szülni.:)

crazyfish 2012.12.08. 22:11:16

yaya...irják neki a lemezt...lol

Gyevi bíró 2012.12.08. 22:12:52

Jujjj... a kőember az Asterixben, a Coolon! :-O Én mazochista!

Hurri Kán 2012.12.08. 22:13:20

Így én is tudok énekelni.

Chuck Νorris 2012.12.08. 22:13:28

ezen a coolos háttérmüsoron legalább lehet röhögni. ez a fantomképes benyögés is eléggé ütött :)

Gyevi bíró 2012.12.08. 22:14:55

De mi értelme az Asterixnek, hogy a műsor vége előtt majd 15 perccel előbb elkezdik? Nézze PiP-esen a tévét az ember? :-O Okos szerkesztők...

AnnaKarenina 2012.12.08. 22:16:13

@crazyfish: legyen ez vigasz Adélra, rád nagyobb szükségünk van (bocs, Perpétua)

Ditti82 2012.12.08. 22:16:52

@AnnaKarenina: A hagyomány az hagyomány. :)

crazyfish 2012.12.08. 22:17:10

..induljon egy komment csapat a köv. x-en....én vállalom menedzseri teendőket...:DD

Aki nem szavaz ránk az betoncipőben fog tempózni a margit-híd középső pillérjénél...
garantált mentorok, hackelt számitógépek...:DD

Perpétua 2012.12.08. 22:17:31

@Intruder71: Azzal,hogy nem bírom, amikor feleslegesen alpári valaki, és női és emberi mivoltában gyaláz valakit, akit nem is ismer? elég szomorú,ha ez így van, de ettől még igazam van. Ennyi, nem akarom tovább ragozni, de nem bírtam ki, hogy ne tegyem szóvá, annyira felhúzott, amikor megláttam.

Perpétua 2012.12.08. 22:18:07

@famella: Köszi, akkor már ketten vagyunk. :)

crazyfish 2012.12.08. 22:18:09

@AnnaKarenina:
Magam vagyok az Erkölcsi BetonOszlop..:DD

crazyfish 2012.12.08. 22:20:30

....most szívesen arcon csapnám...és malekvazul donk...

Intruder71 2012.12.08. 22:20:54

Mindenki magának ad igazat. :-)

Chuck Νorris 2012.12.08. 22:21:55

@crazyfish: talán a név lehetne Sixx faktor.

famella 2012.12.08. 22:22:54

@Perpétua: Szívesen,de szerintem többen is,csak ez mostanság nem trendi!:)

crazyfish 2012.12.08. 22:24:44

@Chuck Νorris:
Igen, lehetne, böllérkötényben, favágó koreográfiával operálva, dimenzióugrást végrehajtva lehetnénk esélyesek..:D

AnnaKarenina 2012.12.08. 22:25:30

@Perpétua: Igazad van, visszanéztem, nincs már benne az utolsó 100 kommentben. Ilyen is van és még ilyenebb is. A többség műértő kritikus.

crazyfish 2012.12.08. 22:26:05

..és valaki aki nagyon tudja a "kivert kutya" nézést, őt mutatná mindig a kamera...

AnnaKarenina 2012.12.08. 22:26:10

@crazyfish: Éreztem én ezt valahogy. :)

AnnaKarenina 2012.12.08. 22:27:33

@Chuck Νorris: :) Na miket írna sixx! És miket csinálna vele crazyfissh... :)

Chuck Νorris 2012.12.08. 22:27:52

@crazyfish: mondjuk amilyen gyneg csapatok indultak, lenne esélyünk a döntöre. lehetne kombinálni hogy pár énekelni tudó/pár mutatványos aki a dalok közbe szórakoztatná a közönséget. én pld nagyon ügyesen makramézok, lehet a nyugdijas szavazóbázisnak ez bejönne.

AnnaKarenina 2012.12.08. 22:30:14

@Chuck Νorris: Szóval te makraménekelnél. Olyan úgysem volt még. Közben, vagy helyette?

Gyevi bíró 2012.12.08. 22:32:11

Na a két mentor meg összekap a kúlon Timin... Még jó, hogy nem nézem, csak fél füllel.

Chuck Νorris 2012.12.08. 22:32:40

komoly ahogy a wolf Kati bugyuta dalán/dalszövegén vitatkoznak. mintha szólna valamiröl.

Gyevi bíró 2012.12.08. 22:33:57

@Chuck Νorris: Azért Timi is megjegyezte, hogy ott épp nem úgy jött ki.. Úgyhogy egyből megkapják így fellépés után...

nyuszi01 2012.12.08. 22:35:35

@AnnaKarenina: te írtad fentebb, h nem hasonlítottátok FM-hoz, de nem is rád céloztam az üzenetemmel :)

Atyaúristen, h ez a Csobot milyen k... hamis volt!!!! Azt hittem, a fülem leszakad. Élvezhetetlen és borzalmas volt, az eredményt tekintve pedig nem vagyok meglepve. Eddig is protekciós volt, de mióta az Istenes Bence kúrogatja, azóta bérelt helye lett a top 3-ban. Kár, h édeskevés amit tud. Dávid sose volt a kedvencem, de a párbajban mérföldekkel jobb volt Adélkánál. A szavazás menete is borítékolható volt, a mentoroknak kvára mindegy volt, ki megy, mindkettő gyenge. Malek Miki meg mossa ki a fülét, mert ebben az évadban enyhén be volt dugulva mind a kettő...

Chuck Νorris 2012.12.08. 22:36:58

@AnnaKarenina: én nem énekelek mert nem akarom forradalmasitani a magyar popzenét.

Chuck Νorris 2012.12.08. 22:38:14

ehehh ez jó volt. Adél tudja a dolgát :))

Gyevi bíró 2012.12.08. 22:38:54

@Chuck Νorris: vajon miért nevetnek a térdeltetésen? >:-)

Gyevi bíró 2012.12.08. 22:41:38

Inkább megnézzük a Holló végét a Film+-on. Az legalább örök darab!

England win The Ashes! 2012.12.08. 23:37:08

@nyuszi01: Ezt a számot csak egy ember tudta énekelni. Ő: www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY

Mindenki más fos.

crazyfish 2012.12.08. 23:37:59

Az lesz a szomorú, és most csak tovább gondolom a storit...
Mondjuk adél győz:((...kapja a lóvét, kezdi építeni a karrierjét...

Elmegy mondjuk haknizni, fásyádám-s, nóta tv-s ürgeöntés...és szépen betagozódik a mainstream übergagyi, abszurd, közönségkínzó, debil, sátortáborba....
Nem lesz sziget nagyszínpad, 30éves visszavonulós koncert stb stb....még egy fallenangel...ha kibírja saját magát, gratulálok....:D

crazyfish 2012.12.08. 23:40:02

...beraktam a trópusi vihart..:DDD

...Te meg full kretént nyomtál! Sose nyomjál full kretént:DD

Brix 2012.12.09. 00:00:44

@nyuszi01: Szerintem meg Adél most volt a legjobb, és tudott fejlődést mutatni az eddig látottakhoz képest. Ebben a műsorban elsősorban olyanokat keresnek, akiknek nem profi múltjuk van, mint Dávidnak.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.12.09. 09:53:38

Ez tuti teszt post arról, hogy észreveszi-e valaki, hogy a múlt heti adásról szól. Észrevettem.

nyuszi01 2012.12.09. 10:37:47

@Dr Jozef Vengloš: persze, de nem az eredeti előadó most a vita tárgya. Ha már tehetségkutatóról beszélgetünk, akkor úgy gondoltam, h egy tehetségkutató keretein belül előadott verziót kell belinkelnem. És ez magasan veri Adél verzióját. Az eredetit meg se említem, az alap.

@Brix: nem is védtem Dávidot, de a párbajban mérföldekkel jobb volt, mint Adél. És igen, mutatott fejlődést: lefelé. Vagyis, ó bocsánat, inkább amolyan hullámzó teljesítményt nyújtott az egész műsor alatt. Az egy dolog, hogy a viselkedésétől meg az affektálásától a falra mászok, de az, h a top 3ba bekerült úgy, h minden alkalommal azon kell izgulni, hogy vajon eltalálja-e a hangokat, az már gáz.

England win The Ashes! 2012.12.09. 21:19:27

@nyuszi01: Nem. Azon a videón, amit te linkeltél, nálad lehet, hogy oké volt minden. Nálam a jútyúb egy olyan produkciót vetített le, ami tele volt tűzdelve tök felesleges hajlításokkal és vinnyogásokkal. Szar. A csóka hangját nem vitatom, tényleg van neki.

Megkerestem Csobot produkcióját is, az első fele egészen rendben volt, a másik fele gáz. Totál eltér a dallamtól, a stílustól és lényegében mindentől, ami ez a dal maga.

nyuszi01 2012.12.10. 14:53:09

@Dr Jozef Vengloš: azért azt te se gondolod komolyan, hogy egy ilyen produkciót lehúzol. És Adélka nyekergésére meg azt írod, hogy rendben volt. Még ha csak az első fele is, akkor is vicc, amit írsz. De mindegy, te tudod.

2012.12.10. 15:47:23

Ez a Stone ez még versenyben van?

England win The Ashes! 2012.12.10. 16:15:13

@nyuszi01: De. Pontosan úgy gondolom. Szar volt.
Adélkánál meg azt mondtam, hogy "egészen rendben volt" a fele. Mondjuk olyan fünfkomacváj. Nem maga a hangja, hanem ahogy énekelte. A másik fele meg komplett annulálta az elejét, sőt!

Visszatérve a pasasra: a dalnak van egy dallama, mi több, kottája, próbálja meg azt követni. De nem: telenyomja fölösleges cirádákkal. Jó, hogy már a szöveget nem javította fel (csak a feléig néztem, lehet, hogy abba is belenyúlt?)!

Ditti82 2012.12.10. 17:14:46

@Dr Jozef Vengloš: Csadélka egyik produkciója sem volt még csak félig sem rendben, ha nem charlestont énekelt.

nyuszi01 2012.12.10. 21:57:53

@Dr Jozef Vengloš: tudod, inkább ilyet hallgatok, olyat, akinek VAN hangja és tud is játszani vele, és nem olyat, akinek akkora arca van a semmire, hogy a képernyőre nem fér fel. Persze, szíved joga kimondani a véleményedet, de abban nincs igazad, h Adélka produkciójának a fele rendben volt. Alapból gáz az, ha egy dalnak csak a fele van rendben a top 3ban (!!!), de az meg még nagyobb gáz, hogy igazából a fele SE volt rendben, ahogy Ditti is mondja. Egyébként meg dalátdolgozások is vannak a világon, és ilyeneket előszeretettel alkalmaznak tehetségkutatókban. Na, hát ez nem "fölösleges hajlításokkal teli" dal volt, hanem egy átdolgozás. Kicsit gospeles. Volt már ilyen a világtörténelemben.

Ditti82 2012.12.11. 17:08:05

@nyuszi01: A voice-ban volt egy nő, aki a forgószékes szakaszban hjazzesen énekelt egy nem jazz-számot.

nyuszi01 2012.12.11. 20:19:43

@Ditti82: hmmm, nem ugrik be hirtelen, ki volt az. Ő bekerült az élő showba?

nyuszi01 2012.12.11. 23:58:08

@Ditti82: jajj ez az a csaj, akinek akkora arca volt, mint egy ház?? Akkor tudom :D Dávid sokkal szimpibb volt, ez a csaj olyan túl főnökösködő vagy nem tudom milyen volt.. :S

Ditti82 2012.12.12. 15:23:49

@nyuszi01: Igen, az egyik nagyarcú a kettőből. :D

Ditti82 2012.12.15. 15:14:44

www.ujasz.hu/celeb/2700-xa-szakma-szerint-csobot-adel-lesz-a-faktor-nyertes

Nem csodálom, hogy nem adja a nevét a véleményéhez. Méghogy Csadélnak minden stílus jól áll. A jós meg... LOL

nyuszi01 2012.12.15. 16:26:06

@Ditti82: hát nem tudom, ki volt a másik nagyarcú, de nem a Dávid, az tuti...

jajj ez a cikk meg... hatalmas LOL. Méghogy Adélka olyan, mint Madonna... Hangilag sincs nagy különbség... Mondja már meg ez a "szakember": hallotta ő már valaha Madonnát vagy csak a nevét ismeri??? Mert ez tipikusan a hallgattál volna, bölcs maradtál volna esete...

Ditti82 2012.12.15. 16:41:11

@nyuszi01: Bianka volt a másik, akit az egyik iker ejtett ki. Mondjuk tegnap Czerovszky művésznő se volt piskóta. De ez itt off, kár, hogy nincs róla hogyvolt. :(

crazyfish 2012.12.15. 18:56:27

Mingyá' kezdödik a favágás..:DD

Úgy izgulok!!...lol

nyuszi01 2012.12.16. 15:03:00

@Ditti82: jaj tényleg :D mondjuk, szerintem sok múlik azon, hogy hogy vágják össze a kisfilmeket, kit hogy akarnak beállítani. Szegény Biankával ráadásul a sminkes is elbánt, úgy nézett ki, mint valami bohóc. De az tény, h Böbe nagyon jó.
Czerovszky Heni nekem tetszett, de biza, elég nagy az az arcocska :S :D
A hv meg nekem is hiányzik :S
süti beállítások módosítása