Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x10

2012. december 07. 16:50 - Segna

Ma kiderül, hogy nem érdemes ágy alá bújni egy gyilkos elől, valamint, hogy a hűség nehezen megosztható dolog, és ninjánknak mégiscsak van szíve, amit ma őszintén sajnálni fog.

 07.jpg

Az éjszakai kínai negyed gyönyörű fényeivel nyitunk, gondolom, hogy kellőleg ellensúlyozza a szimpatikus hölgy halálra vált arcát, miközben kétségbeesetten igyekszik hazafelé, hátra-hátra nézegetve. Sajnos kiderül, hogy a gyilkos már otthon várja… Az ágy alá bújik rémületében. Mindhiába… és Főcím!

01.jpg

Kedvenc abráziós tornyaimmal andalítanak kezdésként, helyes szexi pálmákkal a tetejükön. Órákig tudnám őket nézni. Máris szeretem ezt a részt! Az idill folytatódik, Széparcú Félkínaink ebédel keble kedvencével a zöldben. Ez valami angol csökevény itt a trópusokon, a ködös szigetek lakói ilyen fanatikus piknikelők. Chin nem hiába töri magát, a dokinő elomló pillantásokkal jutalmazza főző tudományát. Erre a kedvenc puskásunk összeszedve minden bátorságát, ismételten megkéri a nő kezét. Persze, hogy igent mond! Nem sok 40 alatti hetero nőnemű lény lehet, aki ellent tudna ennek a mosolynak állni. Ahhh… és TELEFON! Klasszikus.

02.jpg

A főcím előtt látott, ágy alól kihúzott és nyakatörött hölgyről kiderül, hogy újságíró volt, és környezetszennyezés ügyben nyomozott. A cég 200 millát bukott egy cikke miatt. Hát, ez akárhonnan is nézzük, indíték. Már csak hab a tortán néhány halálos fenyegetés az újságíró telóján. A fiúk szeme is erőst csillog. Rövid ügy lesz! Gyorsan megkérdik a hangfelismerő szoftvert, hogy ki csacsogott halálosan fenyegetőt. Csak csendben kérdem, hogy honnan van hangmintájuk? Vagy trehányok voltak a forgatókönyvírók és kihagyták a nyomozati aprómunkát? Na, fátylat rá, hallgassuk a behozott fenyegetőzőt. Az készséggel elismeri, hogy ijesztgetett és sározni akart, ellenben nem gyilkolászott. Dannó erőst szkeptikus, de csávó bizonyítékokkal is szolgál. Követte az újságírót, aki egy Jane Woodley nevű nővel találkozott, akiről kiderítette, hogy ilyen nevű nő nem él arrafelé. Dannó továbbra is somolyog, amolyan ki-akarod-dumálni-magad-de-én-nem-hiszek-neked mosollyal, de a fenyegetőző folytatja, valószínűleg látta előző éjjel a gyilkost, és ami fő, a rendszáma egy jó részét. Míg Dannó és Chin elindul az ígéretes nyomon, mi váltunk…

…és igen! Kedves ninjánkat keble titkos kedvencével, a Tündéri Manóarcúval kapjuk, amint mélán iszogatnak kinn a jó levegőn! Jenna szívességet kér. Borítékolom, hogy ninjánk tűzön-vízen át igent fog mondani. A Tündéri Manóarcú megejtően kedves vigyorral újságolja, hogy megtalálta a vőlegényét. McGarrett arca egy tanulmány.

03.jpg

Ninjánk innestől rosszat sejt, de a csaj megejtő mosolyának egyszerűen nem tud ellenállni, és igent mond a legnagyobb hülyeségre életében. Josh (a remélhetőleg életben lévő vőlegény) Észak-Koreában van (hol másutt?) egy kisebb lázadó csoportnál. És kísérje el szíve kedvenc ninjája a túszcserére, mert a CIA hallani sem akar a szabadításról. „Nem mehetek egyedül STEVE. Kell valaki, aki fedez, ha valami balul sülne el.” És persze elhangzik a kulcsmondat is.

04.jpg

Ninjánk nincs fából, és azonnal igent mond. Akárki akármit mond, ez szerelem, mert normál esetben vagy élből elhajtaná a kishölgyet, vagy leellenőrizné legalább a dolgokat mielőtt belemászik egy ilyen kaliberű slamasztikába. Legalábbis abból következően, hogy még él, általában nem lehet ilyen hebehurgya a szentem-daliám. Jó-jó, ő nem látta Wo Fattel a Tündéri Manóarcút.

A főhadkvártélyon folytatjuk, ahol kiderül, hogy annyira azért nem hülye a főnök, próbál katonai támogatást szerezni a hóka-mókához, kevés sikerrel. Dannó érkezik, talpig aggódásilag, és meleg lebeszélő hangon ecseteli kedvenc főnökének, hogy milyen brutálisan nagy kockázatot vállal ezzel az egésszel. Persze nem tudja lebeszélni, és ninjánk egy „érted is megtenném” felkiáltással, elhúz a keleti fenébe.

Pár nappal később vagyunk, amikor a két többé-kevéssé bennszülött tovább nyomoz a meggyilkolt újságírónő ügyében. A titokzatos Jane Woodleyt keresik, hátha az tudna segíteni. A motelben azonban Jane Woodley néven Jenna fényképével ékes jogsit találnak. Az öreg moteles szerint, a nő jó három hónapot itt lakott. Kono és Chin eléggé megütközik ezen, és felmérik, hogy ha a Tündéri Manóarcú abban hazudott, hogy hol volt az elmúlt három hónapban, akkor másban is hazudhatott.

Máris váltunk, és egy dzsipben látjuk ninjánkat Jennával meg egy sofőrrel egy meghatározhatatlan koordinátájú, dzsungelesnek ható helyen. Észak-Korea? Ki látta élőben? Legyen. Semmi hátvéd meg felderítés? McGarrett kellően ideges is emiatt, de ha már megígérte… Az emberrabló sztorit egy betonit, arcú eléggé nagyszabású mongolid csávó képviseli nehányad magával, meg egy zsákolt fejű rabbal. Meg sem merem tippelni a főtúszozó genetikai hátterét de, hogy nem az évtizedek óta elzárt Észak-Koreában ringatták a bölcsőjét, azt le merem fogadni! Van ebben hawaii vagy inkább tongán, japán, indián, de tán még európid is. Nem mondom, civilben jóképű lehet a csávó, de itt és most ő a gonosz vietkong izé koreai megtestesítője…

04_1.jpg

de elkalandoztam! Jenna repesve szaladna a zsákosfejűhöz, de ninjánk észen van, és felhomályosítja, hogy ez csapda. A pasi túl alacsony, túl barna bőrű, és túl egészséges ahhoz, hogy egy hónapok óta fogoly kommandós legyen. A koreaiak látva, hogy nem jött be a terv, lőni kezdenek. McGarrett nem marad az adósuk, és nem takarékoskodik a lőszerrel. Van azonban valami, amire nincs felkészülve. Jenna tart pisztolyt a fejéhez, noha láthatóan a legkevéssé sem boldogan. Ninjánk arca mesmeg egy tanulmány. (Aki innestől azt mondja, hogy a szép O’Laughlin fiú nem tud színészkedni, aztat leköpjük! Vita nincs!) Julius Ceasar nézhetett így kedvenc nevelt fiára azon a szomorú márciusi napon.

05.jpg

Míg ninjánk Jennával szemez, valaki mögé lép és alaposan tarkón csapja. Nini! Előkerült Wo Fat! Persze pöpec fekete nadrágban, snájdig ingben, fényes cipőben… bakker ez milyen úton jött el eddig?! Magunkhoz térve, még láthatjuk ninjánkat, bizonyítandó a primitívséget, vastag kenderkötéllel a nyakán, amint a titokos bázisra kísérik. Egyetlen pozitívuma van a dolognak, tisztán látszanak a főnök decens hasizmai. Tuti nő is van a forgatókönyv írók között!

Otthon a csapat talpig pánikban próbál az imádott főnökkel kapcsolatba lépni, eredménytelenül. Megegyeznek magukkal, hogy válaszokat csak az újságírónő halálát kibogozva fognak kapni, így elindulnak a kukkoló másik nyomán, a rendszámon. Meg is lelik a gyanúsítottat, ám de az agyon főbe lövi magát érkeztükre. A csapat kezdi nagyon nem érteni a világot, és kezdenek immár nagyon rosszat is sejteni. A csávó épp az újságírónő számítógépének a merevlemezét törölgette bőszen, mielőtt kiloccsantotta a velejét. Kono próbálja menteni a menthetőt, kevés sikerrel. Töredékek kerülnek elő egy szigorúbbnál is szigorúbb Switchblack (vagy hasonló) hadműveletről. A sáska-lány kutakodás közben lepattan a CIA-ról, minden FBI-os kapcsolata ellenére. Dannó ebből már tudja, hogy itten minimum egy jedire van szükség, hát farokfelvágva megkeresi a Nagy Fehért az Isten Háta Megett; Steve bajban van, felkiáltással. A Nagy Fehér nagyon komolyan néz, látszik, itten cselekedve lesz!

Újfent ninjánkért izgulhatunk. Egy kevéssé sem festői helyen demonstrálják nekünk, hogy Steve mekkora bajban is van. Sötét szürke, elhagyatott, koszos és nedves bunkerben vagyunk, ninjánkat épp bekísérik egy szobába. Ninjánk nagyon nem akar menni. Megértem. Ezzel a két csávóval én se szívesen mennék sehova. Az ajtó előtt a Tündéri Manóarcú szobrozik, a helyiségből kiszűrődő félreérthetetlen verési zajokat hallgatva aludtej smikben, kicsinyke öklét rágcsálva elkeseredetten. Most valahogy nem tudom mit látott benne a ninja.

Érkezik Wo Fat, és rögvest kiderül, Jenna megalkudott; a vőlegényéért, kiszolgáltatta a ninját. Lássuk megérte-e az árát a titokzatos kommandós. Wo Fat kiismerhetetlen arccal néz az elballagó lány után, talán még az is lehet, hogy betartja az ígéretét? És a kommandós valóban ott van. Ott ül egy székhez kötözve, egy félhomályos cella mélyén. Jenna hangja mindent elmond. Szereti ezt a pasit, mindennél és mindenkinél jobban. Mindent és mindenkit feláldozott érte. Az eufóriája azonban csak pillanatnyi. A csend, a furcsán ernyedt tartás már az előtt megsejteti a lánnyal a valót, mielőtt még megláthatná az egykor talán szép arcon a halált.

06.jpg

A csalódás iszonyú, és Jenna készülne összezuhanni, de ekkor halk lépteket hall, és az életösztön átlendíti a sokkon. Az őt megölni készülő őrt kilökdösi a cellából és bezárja az ajtót. Előveszi a telefonját és az iszonytól remegő hangon a csapatot hívja. Jelez, hogy hol vannak, hogy Stevet Wo Fat kapta el. De már dörömbölnek az ajtón, már nincs idő semmire… kihajítja a telefont az ablakon bekapcsolva, hogy bemérhessék, majd a halott vőlegényhez lép. Ami most következik, az felmenti a szememben minden alól. Az oszlóban lévő kedves térdéből kiveszi, kimatatja, kiássa egy korábbi sérülése nyomán beleépített kemény drótot. McGarrettnek. Sír és fuldoklik, de céltudatos marad. Magáról immár lemond, de megpróbál segíteni annak, aki egy szavára eljött, aki hitt neki, és benne. Talán anno, amikor Wo Fat megkereste arra gondolt, hogy a két kommandós majd együtt kitalál valamit, hogy kivarázsolják magukat innen, és Steve majd megbocsájtja neki ezt, hisz a ninjának is mindennél fontosabb a hűség. Elhurcolják.

Még fülünkben csengenek a sikolyai, amikor átkapcsolunk az irodába. Mindenki próbálkozik segítséget szerezni, de semmi eredmény. Nyilván, hogy magánakcióba kezdenek. „Oltóanyagot visznek” Szöulba, a Nagy Fehér szervezésében. A csapat meg néhány kommandós. A 9-s SEAL egység a segítség. mert úgymond, ők jönnek eggyel McGarrettnek, mert ő nyomozta ki, és kapta el az egységet irtogatni akaró drogbáró emberét. Szívünkbe bizakodás költözik.

Aztán ez erősen csökkenőbe vált, mert újra a bunkerben vagyunk, és ninjákat üti Wo Fat két gorillája. Kitartóan, nagy tudással és fáradhatatlanul. Jennát is ide hozzák be, majd magukra hagyják őket. Ez is egyfajta kínzás. És ninjánk kérdez is. Miért? Jenna nem néz félre, a szemébe mondja McGarrettnek; Igen feladtalak, mert nem volt más választásom, mert úgy tudtam, hogy él, és csak ez számított. „Sokban hasonlított hozzád…” enyhíti az elhangzottakat. És ninjánk kelletlenül, de mélyen magában igazat ad a lánynak. Talán ő is feladta volna. Nincs harag benne, amikor halkan megkérdezi, hol van? Tudja a választ, de azt akarja, hogy a lány kimondja. Harcos volt, tudod? válaszolja Jenna…

A mentő csapat közben megérkezik a határ túloldalára. A SEAL-nek hála, felderítési adataik is vannak, így kb. sejtik mekkora marhaságot terveznek elkövetni. Kellene egy madár (magyarán helikopter) és némi muníció, mert az oltóanyag közé bajos ilyesmit betenni. Szerencsére a Nagy Fehérnek van itt egy régi barátja, aki épp tartozik neki. Mit tesz isten, a masszív csávónak, akit egy kocsmában szednek fel, meg éppen van egy Huey-e. Felbérelik az öreget, mint Kenobi Han Solót. És folytatódik az „ezt a dézsát én már láttam valahol” érzésünk megpillantva a Hueyt. Bár a Millenium Falcon némileg jobb állapotban volt, mint ez a forgószárnyas. Legalábbis tyúkok biztos nem laktak benne, de egy Huey, az Huey tyúkokkal együtt is, és lássuk be, nem birodalmi csillagrombolók elől kel menekülniük. Csak elviszi a halálravált kis csapatot ahová kell.

10.jpg

Reméljük időben is érnek, mert Wo Fat veszi át ninjánk kikérdezését, és hát eléggé alapos. Shelburne érdekli. Kezd a fixa ideája lenni ez a Szép Teljesen Kínainak. Hírnök jő, s pihegve szól, szertehagyott telefont találtak egy ablak alatt. Wo Fat sajnos nem hülye, összerakja a dolgokat. Jenna tudja, hogy ennyi volt, és még odadobja ninjánknak a halott kedvesből kibányászott drótdarabkát. Ninjánk aggódik a lányért, látja, hogy az halálravált. Talán biztatná is valamivel, de Wo Fat visszalép, és hidegvérrel lelövi a lányt. McGarrett eddig rezignált volt, hideg fejjel várta a lehetőséget a szabadulásra, de most kiborul. Üvöltözik Wo Fattel, és megfenyegeti, hogy megöli. Wo Fat nem rezonál a fenyegetésre. Nem méri fel, hogy a Tündéri Manóarcú meggyilkolásával magára húzta a Csendes-óceáni térség legőrültebb rendőr-kommandósát. Talán magából indul ki, akinek senki sem fontos, talán csak lebecsüli ninjánkat. Mindegy is. Wo Fat kimegy. Ninjánk kihasználja az alkalmat és röpke akrobata mutatvánnyal megszabadítja magát a kis drótdarabbal, és Jennához megy. Elbúcsúzik a lánytól némán, és elteszi a kis keresztet a nyakából. A bunker ajtajáig jut, mielőtt újra lekapcsolják. Wo Fat érzi, hogy baj van, így siet. Teherautóra teteti és elindulnak. Épp elmellőzik egymást a szabadítókkal, így azok csak Jennát találják meg. Dannót nagyon megrázza a lány halála. Még mindig nem elég edzett ehhez a világhoz.

Szerencsére az akció közben Kono műholddal kukkolja a környéket… így kiszúrja a teherautókat. Mivel errefelé a parasztok viszonylag ritkán járnak ilyen böhömnagy katonai szállítókkal, összeadja, hogy ez csak Wo Fat lehet. Na, és ha nem? Legfeljebb kirobbantják a második koreai háborút. Bagatell. Szól a biztosításban hagyott Air Amerikásnak, hogy a folyónál látja Wo Fatéket. A pilóta nem lacafacázik, vigyorogva utasítja a sáska lányt, akit mellette hagytak, hogy halássza elő az RPG-t a csomagok közül, és intézze el a hidat a teherautók előtt. Az ex-FBI-os cica nem okoz csalódást, az utasításoknak megfelelően céloz és tűz. Kíváncsi lennék, h a légtér figyelő radarosok mi a túrót csinálnak, míg ezek itten röpködnek meg hidat robbantgatnak? Ebédidő van?

08.jpg

Wo Fat a fejleményekre elhúzza a száját, ami nála azt jelenti, hogy módfelett ideges, netalántán pánikol, de legalábbis masszívan aggódik. Visszavonulót fúj. A mentő csapat gyalogos fele becserkészi a visszavonulóban lévő teherautókat. Mázlijukra Wo Faték kevesen vannak, így könnyedén elbánnak velük. A Szép Teljesen Kínai, szokásához híven ismét kámfort játszik. Most nem bánják, mert megtalálják McGarretet. Mindenki lelkes, a sáska-lány egyenesen ninjánk nyakába borul. Az valahogy nincs elszállva ettől. A feszültség a levegőben enged ki némileg, amikor Chin bejelenti, hogy ha már úgy tűnik túlélte ezt az őrültséget, megnősül. A csapat a férfiszolidaritás iskolapéldájaként, egységesen óvja ettől. Javasolják neki, hogy gyorsabb, egyszerűbb és fájdalom mentesebb lenne, keresni valakit, akit gyűlöl, és annak venni egy házat. Van benne valami, lássuk be. Végre ninjánk is tud mosolyogni.

09.jpg

Ezzel búcsúzunk a résztől, és titkos kedvencünktől, a Tündéri Manóarcútól. Az alkalom valami ritka és nemes italt követel meg, olyat, mint amilyen ez a lány volt. Talán a Szkander bég konyak megfelel. Már persze annak, akinek vannak csempész kapcsolatai a Balkánon. A többieket igyanak Ararátot. Egészségünkre!

A posztot @mokamini -nek ajánlom, aki képes és elront a Terápiás hv-ival.

Címkék: hawaii five 0
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása