Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x22 – Undead Again

2012. december 06. 11:00 - Zenóbia

Alexis még mindig ott van ahol a part szakad, listákat gyárt, hogy melyik suli a nyerőbb, kettő maradt versenyben, mindkettő messze van. Ideje elszakadni otthonról és letenni a lézerpisztolyokat, amikkel gyerekkora óta játszanak az apjával, de most először nem, mert fel kell nőni. Castle-nak is? Reméljük neki nem. Neki most csak a csalódottság jut, hogy a lánya már nem játszik vele, és még a telefont sem veszi fel, pedig Beckett szívesen elterelné a figyelmét egy hullával. Martha kérdőre vonja, hogy mégis mit gondol, miért nem jöttek ki mostanában, nem-e esetleg azért, mert kretén módjára viselkedett, hogy így büntesse Kate-et? Castle elindul, hogy együtt kinyomozzák az utolsó közös ügyüket. Parkolóház, David Lock tőzsdeügynök az áldozat, épp dolgozni indult az egyik emeleti irodába, csak nem nagyon ért oda. A főnöke találta meg, reggel hétkor, a halál ideje kb. hajnali négy, mondja Perlmutter, akit túl ritkán látunk, és főleg túl ritkán hallunk, én mondom. Ez most a szomorú búcsúpillantások része lesz, nem fogom mindig leírni, de képzeljétek hozzá, hogy úgy átlag kétpercenként Castle bánatosan sóvár szemeket mereszt Kate-re.

4x22_castle1.jpg

A halál oka a fejét ért ütés, de nem volt ennyire szerencsés, mert előtte még szétmarcangolták a karját, mintha valami veszett kutya kapaszkodott volna belé. Nem rablás volt, viszont a kezében találtak egy első ránézésre úgy száz éves kézelő darabot, valószínűleg leszakadt a gyilkos ingéről. Castle ennél pontosabb, 1870-es évekből valónak tippeli a kutatásai alapján. Jó az, ha van egy író a háznál. Még jobb lenne, ha továbbra is lenne. A főnöke Mike Matthews, és mivel Davidé volt az ázsiai piac, ezért nem meglepő, hogy már négykor bent volt. Mindenki szerette, blablabla, mégis összekarcolták a kocsiját múlt héten, David meg is tippelte, hogy egy másik ügynök, Charlie Coleman lehetett az, mert ketten versengtek egy előreléptetésért, és David nyert. Charlie úgy tűnik nem tud szépen veszíteni. Ő is hajnali négyre jár, de ma reggel nem jött be, az autója mégis ott áll Davidé mellett. Castle már kezdi csalódottnak érezni magát, hogy ilyen szimpla ügy lesz az utolsó esetük, ne már, és az imája meghallgatásra talált. Charlie odaláncolta magát a radiátorhoz és kéri őket szépen, hogy lőjék már le ugyan, mert közveszélyes. Nem lövik le, inkább meghallgatják a roppant izgalmas sztoriját.

A parkolóban találkoztak Daviddel, amikor egyszer csak rájuk rontott egy zombi fura ruhában, mondjuk milyenben legyen egy zombi, őt is megharapta, de inkább David volt a célpontja, hiába próbálta megállítani. Még a 911-et is felhívta, de nem hittek neki, nahát. Most épp attól fél, hogy a harapás miatt ő is át fog változni, és majd enyhén robotszerű mozgással és harapásra nyitott szájjal járja a várost éjszakánként. Castle örülhet, ez neki való utolsó eset lesz, az már egyszer biztos. Az őrsön visszahallgatják a felvételt, és Charlie valóban iszonyú pánikban telefonált. Ne legyenek kétségeitek, Castle hisz neki, Kate meg nem, de a jelek Castle-t igazolják, ugyanis a harapásnyom Charlie karján nem saját magától, hanem ugyanattól származik, aki Davidet is megharapta. Van egy zombink. Sőt mi több, felvételünk is van róla, Ryan találta, a parkolóház előtti utcában készült hajnali négykor. Mr. Zombi zombiszerűen közlekedik, se lát se hall, csak megy a célja felé, régimódi öltönyben, hiányzó kézelővel, hosszú hajjal. Közeli is van róla hál istennek, rothadó arc, kéken világító szemek. Ezen nincs mit szépíteni, ez itt biz egy zombi.

4x22_castle2.jpg

Castle persze roppant boldog, hogy stílusosan távozhat, még egy képet is hazacsempészett, majd Martha lecsekkolja, hogy igazi-e a rothadás a fején, vagy csak jól sikerült smink, mert látott ő már zombikat, akik eredetileg nem annak akartak kinézni. A nézegetés közben egyszer csak támadásba lendül Alexis a lézerpisztollyal, a plafonról ereszkedi le, mint Lara Croft, mert tegnap csak átvágásból tett úgy, mintha unná a játszmát. Most akkor tegnap volt átvágás, vagy ma játszik tovább szánalomból? A cellában Charlie megörül a zombiról készült fotónak, annak viszont nem, hogy még nem kapták el, és úgy dönt, hogy akkor inkább ő marad és bablevest eszik löncshússal, míg meg nem lesz a zombi. Ilyen is ritkán fordult elő az őrs eddigi történetében, hogy valakit ki akarnak engedni, az meg nem akar menni. Miután túlléptünk azon az elméleten, hogy a zombik azért szeretik jobban az okos embereket, mert azoknak ízletesebb az agyuk, gondolkodhatunk azon, hogy ha David már kettőkor lelépett otthonról, akkor mit csinált négyig vajon. Sokáig nem kell gondolkodnunk, mert Espo már jön is a válasszal, hogy Davidnek randija volt Greta Mastroiannival.

4x22_castle3.jpg

Mégsem volt, mert Greta nemet mondott a próbálkozásra, mivel már egy hete szakított Daviddel, ugyanis van egy vőlegénye már öt éve, Tom. Pár évvel ezelőtt volt egy pár hetes viszonya Daviddel, akivel nemrég újra összefutottak, és kicsit túl jól sikerült az emlékek felelevenítése. Persze lebuktak, Tom ultimátumot adott, Greta őt választotta, ennek ellenére aznap éjjel hajnali fél háromkor Tom nem volt az ágyban, és a nappaliban sem tévézett. Nohát-nohát. Ennél hülyébb alibit sem hallottam még, hogy hajnali háromtól a jogi könyvtárban tanult, ráadásul még igaz is. Nem tudom mit kéne nekem ajánlani, hogy ilyesmire hajlandó legyek. David cipőtalpán találtak egy vegyületet, amit három gyárban is használnak, az egyikhez közel tankolt, tehát irány a gyár, ami már egy éve bezárt. Mikor már épp távoznának teljesen értetlenül, hogy mégis mi a büdös fenét keresett itt egy menő tőzsdeügynök hajnalban, egyszer csak elrohan mellettük egy lány, majd egy srác is, azt sikoltozva, hogy fussanak-szaladjanak, mert különben kirágják az agyukat. Nem futnak, ki is fogják rágni az agyukat a zombik, akik tíz másodperc alatt körbeveszik őket, ennyi lőszer nincs abban a pisztolyban.

4x22_castle4.jpg

A kör egyre csak szűkül, Kate az örök racionális pedig szépen felszólítja őket, hogy ne tegyenek úgy, mint a zombik, hanem maradjanak már nyugton. Ezt sem gondoltam volna, de hatásos. A zombik közlik, hogy ugyan már, ők csak zombulnak, ez egy fajta szerepjáték. Zombulhatnak tovább az őrsön, kicsit szürreális a kihallgatásuk. A főzombi Paul be van tépve mint az állat, de annyit azért sikerült kinyögnie, hogy David nem volt tagja a csapatnak. Akkor mi a frászt keresett ott mégis? Castle-ban is felmerül a kérdés, ami bennem is, hogy milyen lelkülete van annak, aki egy szerepjáték során pont a rohadó fejű, gusztustalan, agyatlan zombi testébe akar beköltözni? Egyszerű? Vagy csak nagyon kiégett. Vagy szimplán hülye. Paul társa szerencsére nincs annyira betépve, így ő felismeri a zombit a képről, aki nem más, mint Kyle Jennings. Kyle nem nyit ajtót, mert a kanapé mögött fekszik holtan, bár mivel ez ránézésre nem állapítható meg, Ryan kénytelen ellenőrizni a pulzusát. Kyle ölte meg Davidet, ez egyértelmű, mondja Perlmutter, mert stimmel a fognyom és a vér is a ruháján. Castle viszont csak idegesíti tovább az okvetlenkedéseivel, hogy esetleg nem-e lehet-e mégis-e, hogy ez itt egy zombi, Perlmutter letépi a fejét mindjárt.

4x22_castle5.jpg

Mérgében, hogy egy ilyen kreténnel kell egy hullaházban tartózkodnia, beledöfi a tűt Kyle karjába, aki erre fogja magát és felül a boncasztalon, majd kirohan a folyosóra, zombik már pedig léteznek! Kyle az intenzíven köt ki, egyelőre altatják, úgyhogy még találgathatunk tovább, hogy mi a szösz van. Ryan örül, hogy Castle és Beckett újra jól kijönnek egymással, kár, hogy ez már csak úgy húsz percig tart még. Kyle már magához is tért, ez gyors volt. Nem megyünk vele messzire, mert ugyan tényleg ő volt a gyilkos, de onnantól, hogy odament beöltözve a zombulásra egészen addig, míg fel nem ébredt a hullaházban, nem emlékszik semmire. Azért ez klassz  lehet, hogy kinyírsz valakit úgy, hogy nem is tudsz róla, ezt mégis milyen pszichológiai módszerrel fogják vele feldolgoztatni? Bár lehet, hogy egy zombinak ez könnyebben megy. Hohó, és itt jön a kórház folyosóján a mondat amire már három rész óta várunk kb., hogy ha valakivel egy egész életére kiható dolog történik, arra már pedig emlékszik, mondjon bármit is. Beckettnek leesik végre, hogy mi van, és remélhetőleg fel tudja dolgozni hamarosan a történteket, mi is reméljük.

4x22_castle6.jpg

Perlmutter meg azt reméli, hogy nem kell túl sűrűn élő embereket ellátnia a továbbiakban, mert azokat nem szereti, imádom ezt a faszit. Szóval Kyle vérében talált egy Scopolamine nevű szert, amivel nagy adagban irányíthatóvá lehet tenni valakit. Hű hát ezt nagyon jól megszervezte a gyilkosunk, mert hogy Kyle mégsem a tényleges gyilkos, annak ellenére, hogy ő volt a végrehajtó. Valaki a zombuláson beadta neki a szert, és ráuszította Davidre. Legutóbb Paul személyében láttunk beszívott zombit a kihallgatáson, most érdekes elemként nézzük meg milyen, amikor normális. Mármint amikor normálisnak tűnik, mert egyébként nyilvánvalóan teljesen kretén a srác. Többen is szoktak zombidrogot használni mert fokozza az élményt. Mondom, hogy kretén. Viszont elárulja, hogy akitől a drogot vették az nem más, mint Tom, Greta vőlegénye. Akkor Tom mégsem annyira megbocsátó? Úgy tűnik. A hivatalos verzió szerint David a lakása előtt várta aznap éjjel Tomot, akit követett a zombulásra, hogy jobb belátásra bírja Gretával kapcsolatban. Nem értem, nem a lánynak kell ilyenkor dönteni? Na mindegy is, Tom nem örült volna neki, ha David elárulja Gretának, hogy ő valójában csak egy drogdíler, így hát kiötölte ezt a csodás tervet, amiért egyébként tényleg minden elismerésem, na.

4x22_castle7.jpg

Bizonyítékuk viszont egy szál se, ahogyan arra Tom is okosan rávilágít, mielőtt 24 órára bezárnák, ennyi idejük maradt megoldani az ügyet. Kate már épp elkönyvelné, hogy akkor ez itt minden nyomozó rémálma, a tökéletes gyilkosság, de Castle sosincs ötletek nélkül. Gretan keresztül kell megfogniuk Tomot, első körben Beckett megpróbálja meggyőzni a lányt, hogy a vőlegénye egy hazug-gyilkos drogdíler, hát, nem annyira akarja bevenni a gyomra. Már épp úgy tűnik, hogy elfogja a kétség, lehet, hogy a százhúsz karátos gyűrű mégsem a nagyié volt, de aztán kis gondolkodás után mégsem mond semmit, Tom már pedig ártatlan. Lehet, hogy Greta fél valamitől? Tomnak kurva nagy arca van, egészen addig, míg ki nem derül, hogy Kyle is távozik épp aznap a börtönből, mert egy gazdag nagybácsi letette érte az óvadékot. Kyle pedig ugye tudja, vagy azt hiszi, nézőpont kérdése, hogy ő adta be neki a drogot, amitől gyilkossá vált. Nyilván nem örül. Hohó, Tom védelmet akar, és annyit kénytelenek neki megadni, hogy Espo viszi haza és körülnéz vele a lakásán. Aztán már egyedül kell megsütnie a rántottáját. Vagy majd Kyle megsüti neki.

4x22_castle8.jpg

Nem süti meg úgy látom, ehelyett a parkolóban várja őket zombinak öltözve egy baseball ütővel, szétveri a szélvédőt, leüti Espot, Tom így járt. Jé, ez nem is Kyle, hanem Castle a zombimaszk mögött, néha egész jó ötletei vannak, meg kell hagyni. Még csodálkoztam is, hogy dőlt ki ilyen könnyen Espo, de akkor ezért. Tom összeszarta magát persze, és bevallja az ál Kyle-nak minden bűnét. Az igazi Kyle szabadon távozhat, köszönetképp nekiajándékozza Castle-nak a zombijelmezt, szegény Alexis. Mégsem ez lett az utolsó közös ügy, mert Beckett elmondja a még félig rohadó arcú Castle-nak, hogy nemsoká leomlanak azok a falak, és milyen jó lenne, ha akkor ott lenne vele. Ő meg ott lesz, hol máshol lenne? A lézerpisztolyos Alexist annyira kiüti zombiapu látványa, hogy Castle nyer, elérték az ezer pontot, vége a játéknak, amit Alexis öt éves kora óta játszanak. Végre eldőlt az egyetem kérdése is, Alexis nem képes messzire menni, akármennyire is ezt diktálná az ész, helyette a szívére kell hallgatnia, és marad a közelben. Feltéve, ha az apja teret ad neki és nem fog minden nap megjelenni a szobájában egy almás pitével reggelire. Legalábbis meg fogja próbálni. Castle zombi arca örökre beleégett az agyamba, égjen bele a tiétekbe is, nesztek: 

4x22_castle9.jpg

Címkék: castle
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.12.06. 12:32:19

Köszi a hogyvótot!!!
Jó kis rész volt ez, bár a magam részéről már kicsit régebben láttam.
Kíváncsi vagyok, hogyan írsz majd az évadzáróról :)
Aztán folytatod az új évaddal? Az nagyon jó lenne!

e.r 2012.12.06. 13:53:21

Imádtam ezt a részt! szerintem ez volt a legjobb rész az egész csapnivaló 4. évadban, mert ez legalább vicces volt. Amikor Castle azt mondja h "Our killer is a zombie" és lepacsizik valakivel, az eszméletlen nagyon jó volt!
Zenóbia igazad van Perlmutter-t többet kellene szerepeltetni, mert hatalmas jó az a fickó!
várom az évadzárós hogyvoltot! :)

Neoprimitív 2012.12.06. 19:50:41

Valóban voltak benne jó poénok, kár, hogy a már negyedik részen áthúzódó kreatív idiotizmus nálam lerontotta az élményt. Meg egy kicsit sok már nekem a "dizájn" rész, amikor a készítők azt hiszik, hogy elég egy felkapott témát meglovagolni és akkor már fölösleges akár az elemi logikával is törődni.

Ez a rész pl. az után készült, hogy a Walking Dead minden rekordot megdöntött a kinti tévében - persze, nem szégyen másokat másolni, de azért gáz, ha egyetlen olyan ötlete sincs egy showrunnernek amit mások szeretnének tőle másolni.

A Perlmutter/Lanie cserében már korábban megállapodtunk, azóta a helyzet semmit sem változott.

Zenóbia 2012.12.07. 10:43:35

@Dogla: @Din29: Perlmutternek mindig örülünk! Jajj-jajj ne stresszeljetek, mi van ha az évadzárót pont tök szarul írtam meg. :) Igen, szándékomban áll folytani az ötödikkel, már hiányozna is, ha abbahagynám :)

Zenóbia 2012.12.07. 10:44:32

@Neoprimitív: Nem baj, azért örülök, hogy így is jössz kommentelni, hogy nem vagy oda a negyedik évadért. :)

Courtney (törölt) 2012.12.10. 17:13:12

Ezt a részt nagyon bírtam:) jól írtad meg anyámnak felolvastam oszt fetrengett a röhögéstől. Én meg most nagyon örülök mert január közepén megyek ki NYC-be aztán végre egyszer életemben élőben nézhetem a Castle-t:)
A lepacsizós jelenetet és is nagyon bírtam:) meg amúgy Permutter is hiányzott:) szerencsére lesz az ötödik évadban is :)

Zenóbia 2012.12.12. 09:10:18

@Courtney: :-D tök jó, hogy anyukádnak is tetszett.:-) Hű, NYC biztosan nagyon jó lesz, jó nyaralást akkor. Vagy telelést. Vagy mit.:-)
süti beállítások módosítása