Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Keleti kopók 1x06 - Ugyanaz, csak más műfajban

2012. december 04. 14:28 - Nico Tindeath

A Keleti kopók olyan mintha a Medal of Honor élethűen renderelt, különleges küldetéslemeze. Na jó abból is az easy mód, hiszen véres tűzpárbajok helyett általában le lehet tudni az egészet néhány “Kezeket, fel, itt a rendőrség, le a földre te geci” - kiáltással. Nem tudom, hogy a káromkodásnak mi a billentyűkombinációja fps-ekben, de itt sokat használják, az tuti.

A moszkvai, bukaresti és varsói kommandók életét bemutató reality első évadának utolsó része tipikus összefoglaló műsor, amolyan bestof, amiben benne vannak a legszebb ajtóberúgások és a legnagyobb csőre töltött gépfegyverek. Ezekben a részekben szokás bemutatni, hogy mégis hogyan mozog együtt a stáb a valósággal, milyen az, ha az operatőr elbotlik a földre fektetett gyanúsítottban, vagy ha a hangmérnök szétkáromkodja az egész jelenetet, mert a szemében robban egy fénygránát. Ilyet a Keleti kopók lezárásában nem kapunk, nem láthatjuk az ilyet adásrendezőt, akit elsodor a kommandós roham, és a csuklyás rendőrök sem kacsintanak a riporterre, hogy jó a segged Mancika.

vlcsnap-2012-12-04-14h25m29s191.png

Hogy akkor mégis miért érdemes megnézni a moszkvai bérgyilkosok elfogását, amikor a kommandó egy hullarészeg embert rohamoz meg nagy elszántsággal? Miért kövessük végig újra a varsói autótolvaj lakása elleni akciót, amikor a betörőbiztos ajtó útját állja a meglepetés erejének?

Mert az összefoglaló adás már nem egy first personal shooter, sokkal inkább a 24 kimaradt jeleneteinek kollekciója, ahol az egymásra vágott szögekből felvett valóság annyira remeg, mintha mi is ott reszketnénk az események közepén. És, hogy lehet ez még izgalmasabb? Hát, ha teljesen oda nem illő, de mégis nagyon keményen hangzó információkat írunk ki közben a képernyőre, az akciófilmekből ismerős terminálcsipogással megtámogatva. Például megtudjuk, hogy az orosz OMROM első akciója a moszkvai olimpiai játékok védelme volt, vagy hogy a 9 milliméteres, félautomata Glock 17-esek a legjobbak szűk folyosókon folytatott tűzharc esetén.

vlcsnap-2012-12-04-14h24m57s105.png

Az összefoglalón így nem fogjuk a körmünk és a chipset felváltva rágva izgulni, de egy kicsit olyan érzésünk lesz, mintha a egy már jól ismert film adaptációját néznénk. Mintha szembejönne a tékában a Reszkessetek betörők horrorverziója, vagy mondjuk a Vasember 2, csak dogmaváltozatban, amiben a milliárdos a gép és az ember kapcsolatán lamentál húszperces, véget nem érő jelenetekben. Ugyanaz a sztori, csak más a feldolgozás. És másképp fényelik, meg más zenét vágnak alá.

A Keleti kopók ma este folytatódik, a sorozatról a Comment:com-on is írtunk már:

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása