Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 1x14 Dreamy

2012. december 03. 12:00 - mysisterstheslayer

TTT – Tündérek, Törpék és Töketlenkedés ipari mennyiségben. Ehhez az epizódhoz egy doboz tetszőleges dilibogyót és/vagy pár üveg alkoholt kell bekészíteni. És elfogyasztani. Mikor megláttam Amy Ackert, könnybe lábadt a szemem, mert eszembe jutott az a sok Angel epizód, amit szilánkokra morzsolt a jelenléte… Hogy az élmény teljes legyen, Cicigombóc mellett ülve tárgyalják meg a tündérpor fontosságát, és hogy Tündinova ne is álmodozzon, nem lehet tündér-keresztanyu jövőre. Valószínűleg teljes személye csak bizonyíték a tündérklán beltenyésztettségének genetikai következményeire, de lehet ezt még fokozni sajnos: Az említett tündérpor ügyetlenségből kihullik és egy teljes Alien-tojás-telepen egy darab embrióra száll a föld alatt… ebből a tojásból kel ki Morgó-Leroy, a törpe. Mert a törpék... ők tojásból.

vlcsnap-2012-12-02-01h29m20s3.jpg

Üdvözlöm mindkét nézőt akik ezek után nem kapcsolták ki, és még a hogyvoltot is elolvassák. Nem is tudom, hogy felnézzek rátok, hogy csak sajnáljalak benneteket. És kedves többiek, akik inkább csak olvassátok, hogy ne ártson az elméteknek, nos, ti jobban jártok mint én, benneteket irigyellek. Mindenesetre, most hogy csak ilyen kevesen vagyunk, egy kicsit regresszív, személyes hangvételű poszt esélyes, ha el nem halálozok a végére. Bevallom akkor voltam ilyen érzésekkel teli, mikor anyukám felhívta rá a figyelmemet, hogy a Hupikék törpikéknek kis kék nyuszifarkuk van ami kiáll a fehér nadrágból. Ezt 15 éve nem vettem észre. Akkor úgy nagyon összezavarodtam. Most meg ez a tojás-elmélet a Hófehérke törpéiről. El se merem képzelni, hogy ki rakja őket???

Egy asztali tojásra váltunk, amelyet Storybrooke-Leroy tör fel a Kakaózóban, a többi törpével vitázva. Ekkor Mary Margaret áll be az ajtóba, és egy kislány elszántságával megpróbál önkénteseket toborozni valami bányászos-apácás-gyertyás agyrémre. A siker ehhez mérhető. Végül Leroy meri lepattintani a tanárnénit, mert a város ribanca és a város alkesza nem lenne nyerő páros. Húh. A Kakaózó népe csak sutyorog. Emma utánaszalad és jelentkezik, bár nem tudja mi is ez az ünnep. Kitérdekel, nem? Lényeg, hogy most mindenki fúj a kis Fülesre David miatt, és ezért önkénteskedésbe veti magát, hogy visszanyerje az emberek szívét. Nem is tudom, aki igazságtalanul gyűlölködik azt én max lenézem, nem kedveskedek neki. Na jó, néha, ha látom hogy ez idegesíti , akkor azért is kedveskedek neki, hadd borzolódjon a feje. Nagy az isten állatkertje..és még állatmenhely is van, önkéntes gondozóval.

Óh, Tündinova itt Storybrooke-ban Apácica… És most épp egy létrán szerencsétlenkedik, és fejbebaxa egy ecsettel Leroytörpöt, aki örül neki, mert hülye. Nem akarom azt gondolni, hogy Apácica egyik kezével festett odafenn, másikkal meg villanyt szerelt, pedig ez az implikáció. De Leroy simán megszereli az égősort (égő.. érted? höhöh). Mer’ ma még nem ivott annyit hogy leessen a létráról. Egyébként amikor Leroy mosolyog, az ijesztő. Mikor Astrid nevű Apácica megszólal, az fájdalmas. Tényleg valami juttatás kéne a hv-írásért, ez így nem éri meg. Megtudjuk, hogy Leroy valójában mindig egy hajóra vágyott, és elvitorlázni innen. Apácica szerint amit meg tudsz álmodni, azt meg is tudod valósítani! És kölcsönösen örvendeznek egymásnak és édesen mosolyognak. Broooááááá….

vlcsnap-2012-12-02-01h47m33s172.jpg

A seriffnek mostanra jelentették, hogy a Feleség autója üresen áll a falu végén. Firkászfeka segíteni próbál, és kiböki, hogy pikkpakk meg tudja szerezni a nő telefonos híváslistáját. Wow. Firkászfeka szerint egyébként David tette el láb alól a nőt. David Nolan megérkezik.

Sajnos nekünk David helyett megint a törpék jutnak. A Frissenkikeltnek elmagyarázzák, hogy a törpék sose lesznek szerelmesek, és sose lesznek gyerekeik, és imádnak dolgozni, még fütyülnek is közben. Érzem, hogy vérzik az agyam. De amikor a törpikék kis pajkos játszadozását is végig kell nézni, a szemem is vérzik. Például van törpi, aki a popsikáját rázza játékosan törölközés közben. Így:

vlcsnap-2012-12-02-02h13m01s84.jpg

Aztán bemutatják a testvéreinek, mindenki kézbe veszi a csákányát, melyen megjelenik bevésve a nevük. Tehát mikor Morgó megkapja a fanyelet, ráíródik, hogy „Álmodozó”. Mehet is többi 7 testvérhez.

Ennek a vérző fájdalomnak vége, váltunk a rendezvényközpontba: 3 szárazfajdalom következik, az egyik MM, aki Leroyt kénytelen alkalmazni, a másik Apácica, aki tévedésből minden pénzt elköltött héliumra, és most a harmadik, Cicigombóc éppen leosztja. Ezek szerint Storybrooke-ban a tündérek mind apácák. Tőlem… De olyan munkakörnyezetet sem kívánnék ahol Apácici kaliberű szárazfájdalmak szigorkodtak a létezés felett. Ez a szerkó jobban kihozza az egyéniségét. Leroy megy vigasztalni a Bénázók Peches Császárát persze, hát ezért jött az egész önkéntes-bizniszbe bele. Astrid bámulatos éleslátással foglalja össze, hogy ő mennyire idióta és hogy elcseszte az egészet, és hogy nem tudnak bérleti díjat fizetni Goldnak és nagy gáz van. Persze, ha az összes gyertyát eladnák, mind az ezret… de tavaly is hányat adtak el? Pont 42-t! Grrrrrr… De most…mivel itt van Leroy, mindet el fogják adni! MM guvadt szemmel néz, Apácica szétvigyorogja az arcát és megint hősnek nevezi az alkeszt. MM végre látja, hogy kívülről nézve míly idióta minden szerelmes.

CSI Storybrooke. David nem tud semmit, Emma hisz neki. Regina híváslistát nyomtat Sydneynek.

Bánya. Tündérpor-gyártás drágakőből. Amy Acker effektus. Tündérpor-túltermelés. Álmodozótörp ráismer álmai nőjére a tojásból – ez mekkora csajozós szöveg. Amy Acker turboeffektus. Tündérpor-zsák végveszélyben a gyártósoron. Egy óvodányi kiscsaj akadna ki pont így a csillogó cucc körül, nehéz eldönteni mikor nyikorog a kerék és mikor sikongat Tündinova. Álmodozótörp megment és meghallgat, és amikor Tündinova kvázi randira hívja, pont egy nagy pipetta/cseppkő/fallikus szimbulóleum lóg be kettőjük közt, vattafák. Szentjánosbogarat nézni, ugyebár. Szerencsére Álmodozótörp igazi férfi, tehát nem érti a célzást, és jó szórakozást kíván. Mikor Amy Acker aranyosan mosolyog, nekem hullik a hajam.

vlcsnap-2012-12-02-02h44m59s3.jpg

Bűnös vagyok, mert gyűlölködöm. Nekem Tündinova a keresztem. Érzékelem, hogy pl. többen nem csípik igazán Cameron doktort ebben a sorozatban (sem). Bevallom én vele ambivalens vagyok. Igazából megint személyes síkról közelítve, régen volt egy szöszim, aki összeállt egy szöszivel, aki pont úgy néz ki mint Jennifer, kivéve, hogy a seggéből még két Jennifer Morrison is kiszabható lenne. Ennek ellenére én ezt a tripla-Jennifert se utáltam soha, és ez a gyémánt/alma/tigris arc is bejön, meg hát én is szöszi vagyok. És zavar, hogy etiópra van éheztetve szerencsétlen Emma (is). Szóval ennyi zavaró gondolat közepette nem tudom objektíven megítélni a színészi képességeit, de minden kritikusnak ajánlom figyelmébe heti betegünket, Amy Ackert. Pedig hogy imádtam ezt a sorozatot! Tudom, hogy nem mindig jött át. De ha ezt túléljük, a többi epizód már nem lesz gáz. Ennyire.

Storybrooke, kirakodóvásár, Leroy+MM=mélyszánalom. Leroy javaslatára házalni kezdenek a csoffadt gyertyákkal. Mert az emberek inkább fizetnek majd, csakhogy eltűnjenek a küszöbről. Hehe! Ez még bejöhet. És nem hiszitek el kikhez kopognak be és milyen arccal! De én megmutatom:

vlcsnap-2012-12-02-03h01m48s208.jpg

vlcsnap-2012-12-02-03h02m49s24.jpg

Bányakocsma, törpék. Álmodozótörp nem érti, hogy neki most mi van belül. A brigádvezető sem. Ehhez női lélek kell. De hogy most hogy kerül ide pont Barnabella???, hogy most épp az eltávon van, vagy szakítás után, vagy idáig vetette ki magát az ablakból, sose fogjuk megtudni. Csak azt tudjuk meg, hogy a szerelem, az egy olyan, az egy izé. De szerencsére arról is felvilágítja Leroyt, hogy a Tündinova nem a szentjánosbogarakat akarja látni, hanem őt, és hajrá. Ó bázz. Pedig reméltem, hogy megússzuk.

vlcsnap-2012-12-02-03h14m29s7.jpg

Amy Acker-effektus a rendezvényközpontban. Hangszálrepedést fogok kapni annyit nyöszörgök ma. Leroy behazudja, hogy eladta az összes gyertyát, Apácica megint lehősözi és a nyakábaugrik. Nekem és Mary Margaretnek eldurran az agyunk, és egyértelmű, hogy a csúnya bácsi bele van zúgva a kis Apácicába. Kicsit versengenek a város ribancával azon, hogy melyiküknek vannak elérhetetlenebb párkapcsolati választásaik, aztán Leroy elhúz szerezni 5000 dollárt.

Meseországban Álomtörp pont eléri a randit. Városi fények és szentjánosbogarak, és holdfény. Bájosan megbeszélik, hogy sem a magas levegőből nézelődve, sem a föld alatt kulizva nem élvezhető igazán a valóság, és a Föld elem és Levegő elem közösen úgy dönt, hogy a Víz elem lesz a megoldás, együtt útra kelnek az Álomhajóóón..ohóóó…holnap. Ja, Tündinova lesmárolja a törpét. Ugye nem baj hogy nem fotóztam?

vlcsnap-2012-12-02-19h46m29s128.jpg

Leroy az 5000-et Goldból akarja kihúzni. Mekkora ökör ötlet. Főleg az a része, amikor Gold csak három lepedőt akar adni, és Leroy kunyerálni kezd, hogy vigye ingyen, csak engedje el az apácák bérleti díját egy hónapra. És nem érti, miért van kiröhögve és miért lehet utálni is az apácákat, nem csak beléjük zúgni. Kíváncsi vagyok, hogy mi a Rumpi-Tündér konfliktus eredete, hátha jó epizód lenne. Gold balra el, Apácica pedig betoppan egy tál sütivel és beolvad a hajó láttán. Sajnos egyből fel is fedezi a több tonna eladatlan gyertyarakományt. Leroy bevallja, hogy azért nem mondta el az igazságot, hogy ne érezze becsapva magát a nő… ezért inkább hazudott. Ezt a férfilogikát sehány év evolúció nem tudja megtörni.

Az őrsön Firkászfeka villantja a híváslistát, benne egy 8 perces hívás Daviddel a baleset előtt, Emma hitetlenkedik. Leroy beül MM mellé a Kakaózóba viszkizni.

vlcsnap-2012-11-25-22h21m37s37.jpg

Identitás-zavaros-Törp épp dezertálni készül a házikóból. A többiek persze felkelnek, mennyi szerető kis ember. Elbúcsúztatják, ám mielőtt a tettek mezejére sétálhatna a sűrű erdőből, a brigádvezető leállítja és nyakon önti a valósággal, neki a bányában a helye. Van ebben valami fájdalmasan vasfüggöny jelleg, hogy kínomban a politikát is belekeverjem. És akkor Cicigombóc is megjelenik, áh, hogy Tündinovából akkora tündér lesz majd, mint egy szupernova, ha a törp engedi nem elveszíteni a szárnyait. Mamám, aki már két percnél tovább látta Tündinovát akcióban, egyből tudja hogy ez kamuuuu, de sajnos a Törpörgőnk keveset lát a világból a vasfüggöny mögül, ezért nemet mond a Kokakólára szomorúan.

vlcsnap-2012-12-02-21h04m26s40.jpg

A Kakaózóban is nagy mennyiségben fogyogat a Kokakóla, khm, és a két pária megállapítja, hogy a jó emlékekért érdemes élni és semmit sem bánni. Depresszióverseny, a győztes Leroy, aki felmászik egy tetőre és megáll a szélén. Nah, ugrani nem fog, csak megcsákányozza a világítástechnikát, sötétségbe borítva a vásári forgatagot.

Tündinova áll a dombtetőn izgatottan, várja a Törpherceget. Nagy szakítás, Meseország hagyományaihoz méltóan az egyik szerelmes megtagadja önmagát, hogy a másiknak valami olyant tegyen, ami egy harmadik személy szerint jó. Tündinova legalább vágja, hogy a Cicigombóc rontja a sorsát, de nincs mit tenni, egy törpe az törpe. Jane Esperson meg egy megkeseredett vénlány, tippem szerint.

Álmodozótörp visszakullog, de Morgó néven kap új csákányát, szomorú.

Leroy viszont eladja az összes gyertyát, öröm, bódottág, ötezer! És még a hajókájára is meginvitálja Apácicát az emelkedett pillanatban. Mikor is mindenki kis lángokkal tobzódik, emlékeztetek mindenkit a „mindenki iszik valamit” záróképre még régebbről.

vlcsnap-2012-12-02-20h31m23s196.jpg

Ennyi szimbolika után Emma ismét a polgármester asszonnyal konfrontálódik, előbbi nem akarja bevenni a híváslistás csalit, utóbbi azt szeretné, ha kedves eltűnt barátnője után a rendőrség teljes erővel nyomozna.

Mary Margaret elfújja az utolsó gyertyát, odasétál összefirkált kocsijához, de aztán visszasétál a tömegbe, nagyi pedig saját gyertyájával fényt ad a tanárnéninek. Mosolygás, de mi is történt valójában mint „kiengesztelődés” ??

Davidet Emma beviszi az őrsre, a helyiek bámulnak, mint mindig. Kibírtuk, most már én is viszkiznék.

 

Címkék: egyszervolt
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Segna 2012.12.03. 15:31:17

Köszöömmmmm!
Könnyesre röhögtem magam a hv-den.
CSAK NE HAGYD ABBA, MI KEVESEK KITARTUNK MELLETTED!
Mellesleg köszi, h megmentetted az életem.
A törpe-tojás kérdése érdekes lehet, de lehet, hogy egyszerűen úgy születik, mint a mákos bab = kettőt lapozunk a szakácskönyvben.

Szunya 2012.12.03. 17:18:41

A HV jó volt, az epizód meg olyan befejezetlen. Ha ez volt a mélypont, akkor túléltük, MM egyre csak szenved, Reginából meg megint kevés volt...

mocskosmacska 2012.12.03. 19:49:59

A mostani epizód nagy kérdése: Ha MM ennyire számkivetett a városban, akkor az apácák, hogy hagyhatták, hogy ő árulja a gyertyáikat?

Illetve REginának azért kell Henry, mert ő is vágyik a szeretetre és a kötődésre vagy kell valaki, akit majd a legközelebbi átoknál feláldoz?

mocskosmacska 2012.12.03. 19:51:54

Egyébként ha kicsit komolyabban vesszük a sorozatot, én megértem Reginát, hogy el akarja üldözni Emmát a városból. Szerintem minden örökbefogadó szülő bepöccene, ha vérszerinti anyuka megjelenne és érdeklődést mutatna a gyerek iránt.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2012.12.03. 20:57:46

@mocskosmacska: szerintem egyszerűen csak senki más nem jelentkezett önkéntes szerepre az apácicáknál :) "Ha nincs ló..."

A törpetojás kérdés engem is nyugtalanít O.o De tény, női törpökről nem tudni, nem vesznek feleséget, nem nemzenek utódot, egész életüket a föld alatt kulizzák le...várjunk csak: HANGYÁK!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.12.03. 21:08:31

5 kemény percet láttam az epizódból. Alkesz, idióta vinnyogó tündér (jó, a csaj legalább helyes, a sorozat többi női szereplőjéhez képest) és Hófehérke. Áááá!
Következőben Piroska+ számszeríjas nagymama? Az már remélem jobb lesz.

MM a legszánibb, leglúzerebb karakter EVER! Francnak akar olyanoknak benyalni, akik letramplizzák? Hagyja ott őket a vérbe, fortyogjanak az álszent hülyeségeken egymagukban.

Örülnék, ha végbemenne egy erős szanálás a karakterek között, mert ez így nem állapot. Rumpi, Regina marad, Belle (naná) Piroska még függőben.
MM, Emma, a kölke, firkászcsóka, az összes nőietlen némber, töketlen herecegjeik, és tökismeretlen díszletkarakter sipirc a levesbe.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.12.03. 21:10:46

Neked kedves HV-költő, meg csak azt tudom mondani, mint Sixx-nek mikor trash-t hávéz. Kitartás! :)

mocskosmacska 2012.12.03. 23:37:21

@neccharisnyás útonálló: Emma nálam is mehetne a levesbe. Nekem nem túl érdekfeszítő karakter és unszimpi is. De Füles szerintem cuki.

mocskosmacska 2012.12.04. 14:55:43

Én egy dologra vagyok nagyon kíváncsi: A nyálasképű dr.Whale vajon kicsoda meseországban?

A nagy baja a sorozatnak, hogy a jó főhős nem elég szerethető, a rossz főhős pedig nem elég utálható.
Emmában a manapság divatos tökös, kőkemény csaj imaginen kívül nincsen semmi sem, Regina céltudatos, hideg, önző lényeg mögül meg néha előbukkan egy szeretetre reménytelenül vágyakozó nő és pont emiatt sokkal izgalmasabb, mint Emma.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2012.12.04. 20:59:46

@mocskosmacska: SPOILER ALERT:
*********
nyálkép doki ebben az évadban nem derül ki, hogy kiféle, majd a következőben*******
SPOILER ALERT 2********** Regináról meg még ki fog derülni pár dolog amitől még jobban szerethető vagy legalábbis megérthető lesz, legalábbis számomra az lett

aggyistenbrittudós (törölt) 2012.12.05. 20:29:59

nem volt ez olyan gáz rész, lehet elfogult vagy a tündérkék miatt, azért nem tetszett, vagy nem voltál ráhangolódva. volt ennél vacakabb rész is, bár kétség kívül idegesítőek a bénázások, akár MM és a feneséges hercegh, akár a tündi+törpi szálat vesszük. Még több Regina kell ide és még több Mr. Gold.
süti beállítások módosítása