Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 2x06

2012. december 02. 15:00 - G_Norton

Egy fura helyi futóversennyel nyitunk, mert mindenki beöltözött valaminek, a góré és Alex önmagának, míg egy másik pali egy vérző fejű bűnöző egyednek, ő a fő célpont. A góré szerint mindössze legurult a lépcsőn a faszi, gyakran előfordul ez nála, gondoljunk csak Rayre, aki először mindig egy közelben álló kemény tárgyba üti bele a gyanúsított képét. Alexnek durva látomása van, mellette gurítják be a műtőbe, sürgős a dolog. A góré elkapja a csókát, de annak sikerül megbilincselve is elfutnia, és egyenesen pattanna bele a Temzébe, de azzal nem számolt, hogy a Temze pár méterrel arrébb van, így a betonra zuhan. A góré örül, na látod, leesett a fenébe és beverte a képét, előfordul az ilyen, Alex pedig megáll bámulni a folyót, egyébként tényleg megkapó a látvány: gyönyörű épületek, csatornák, hidak, meg egy vízben úszkáló hulla… Még mielőtt a górét vádolnánk trollkodással, tényleg úszkál egy hulla a vízben. Főcím.

01.jpg

Höjj, Chris felteszi a nap kérdését: vajh vízbefulladt-é az áldozat? Nem igazán, csak fogadásból megpróbálta kiinni a folyót, és a folyó nyert. Chris az igazságtól nem járt messze, mert valaki tarkónvágta a csókát, és még azelőtt meghalt, mielőtt a vízbe került volna, gyilkosság ez, kérem. A góré szerint mindössze kicsavarta a gyíkot, lezuhant, beverte a fejét, aztán elment úszni. A gyilkosságra utal azonban egy fura dolog, amitől Semjén már villámgyorsan dobálná a kereszteket, és Mick Jaggert gyanúsítaná, mert az áldozat karján két párhuzamos vonal van, valamiféle jel, Raymondo is a sátánistákra gyanakszik, nem mintha látott volna egyet is közelről. Neve nincs a halottnak, így máris nekiesnek a friss eltűntek listájának, hátha találnak valakit.

Ray és Chris ízléstelen vicceket nyomatnak orrba-szájba, de kisvártatva Chris megtalálja a halottat, Colin Mitchell, Chris és Ray megy a feleséghez bejelenteni a halálesetet, de az okát ne mondják meg, nem kell kiteregetni a lapokat, a góré és Alex pedig mennek az apához. Christ megállítja egy pillanatra Shaz az esküvő időpontjával kapcsolatban, Chris láthatóan nincs oda az egészért, pláne azért, hogy Shaz egy olyan ruhát nézett ki, ami miatt két évig túlórázhat, de a lány biztos viccnek szánta. A góré és Alex az apukát egy szomszéd felügyeletis találkozón találják, nekem egyfajta polgárőrségnek tűnik, éppen csak 5 ember jött el. A góré nem szívesen színészkedne, de a garibaldi nápolyik, meg a tea és a többi süti elég hamar meggyőzi. Alex mindenben arra hajlik, hogy szóljanak nyugodtan a zsaruknak, a góré pedig arra hajlik, ha valaki az ajtó mellől lopja a tejet, vágják tarkón egy ásóval a nyomorultat, álljanak ki magukért. Az egyik hallgató hepciáskodik, hogy őt hárman verték össze baseball-ütőkkel, meg a kocsijuk kereke alá nyomták őt, majd mérgesen kivonul. A góré örül ennek, úgysem ezért jöttek, közlik is az apával a szomorú hírt, aki dob is egy nevet: Trevor Riley, egy uzsorás, akivel keménykedik, azt ugyanúgy megjelöli, ideje meglátogatni a palit.

02.jpg

Chris és Ray egy bazipuccos vityillóhoz mennek ki, látványosan jó kocsi, az ajtót nyitó asszonykának pedig nagyon jó lábai vannak, Rayen látszik, hogy most sajnálja, hogy halálhírt kell közölnie. A beltér még puccosabb, mint a ház külseje, Ray próbálja leültetni a nőt, ennyi gyakorlata lett a legutóbbi blamánál, amikor Halesnek vágták oda a barátja halálát, Chris oldja meg: halott, hulla, megvan a holtteste. A legfurább reakció, hogy a nő nem hiszi el az egészet, az képtelenség, biztosan tévednek rendőr urak. Na jó, akkor hozzuk be, mutassuk meg neki a hullát, hátha akkor elhiszi. Amikor a hullaházban meglátja a férje holttestét a nő, akkor rögtön összeomlik, a góré arcáról leolvasható a véleménye, de nem bassza le őket, Alex pedig nem hiszi el, hogy ezt csinálták, na de nem hitte el, hogy a férje meghalt, mit kellett volna csinálniuk?

03.jpg

Az asszonyság azért omlott össze, mert nem erre számított (pedig szóltak neki, talán viccelnek ilyenkor a kopók?), és a férje habár Trevor Riley-nak dolgozott, problémájuk nem volt vele. Alexnek telefonja van, Summers az, hamarosan kezdődik az operáció, csatlakozik-e? Természetesen nem, irány az uzsorás. Trevor Riley elég undormány kis csipszar gennygócnak tűnik, kb két mondat után rájövünk, hogy tényleg az. Mitchellt ismerte, mert ott dolgozott, de ennyi. A góré többet szeretne tudni, ezért az asztalról lerúgja a lábát, idefigyelj, most téged kérdezünk, te ölted meg? A gyilkosságot tagadja Riley, egyébként konzultáljanak az ügyvédeivel, a górét már annyira felbassza a foghegyről odavetett nagyképű dumájával, hogy a nyakkendőjénél fogva tűzi az asztalra.

04.jpg

Alex igazat ad uzsorásnak, ha valakit kinyír, miért jelöli meg előtte? A góré szerint Trevor a tettes, és ennyi, közben a halott kocsiját megtalálták a Temze partján. Chris és Shaz beszélgetnek, Chris már cirkusznak érzi az egészet, és szerinte egy csöndes esküvő romantikusabb lenne – de Shaz kapásból levágja, hogy ő a romantikus alatt költséghatékonyt ért, úgyhogy Chris most bajban van. Alex és Raymondo mennek ki a kocsihoz, Alex már a műtétet előkészítő utasításokat hallja a gépek pittyegésén kívül, emiatt rábízná bajuszra az autó elemzését. Ray nem szívesen szaladna bele a pofonba, de azért vállalja. Szóval a kocsi az egy buzimobil. Miért? Mert csak a buzik, meg a bazári köcsögök vesznek ilyet, mert szeretnek feltűnősködni. Alex hozzáteszi, hogy talán erőn felül költekeznek. Ray talál egypár véres takarót, meg egy repjegyet Törökországba, pont Colin eltűnése napjára és egy másikat két hónappal későbbre, ezért már hozzák is be a feleségét. Alex kap még néhány rózsát Summerstől, a fickó nehezen felejt, és folyamatosan emlékeztet az elszalasztott lehetőségre.

05.jpg

Donna mindent bevall: Colinnak volt egy biztosítása a halála esetére, akkor kapják a pénzt – Colin utazott volna előbb, majd 2 hónappal később a felesége, ezért nem döbbent meg, amikor mentek Raymondóék a rossz hírt bejelenteni. Természetesen adósságokba verték magukat Trevornál, és így próbálta belőle szabadulni. A góré nem hisz neki, szerinte a nő totál hülye, ilyesmire nem képes, és továbbra is az uzsorást akarja elkapni. Donna hívja ki őket a puccos vityillóhoz, Mitchell apját ugyanis Riley összeverte, és még meg is jelölte a karján. Alex szólna valamit, de az altató-érzéstelenítő kombó miatt úgy beszél, mint aki részeg, sőt, a saját műtétjét is megnézheti, közvetlen közelről. Amikor magához tér, a földön fekszik, de csakhamar felpattan, baromi jól érzi magát, örömében még a górét is megöleli, az meg Riley-t akarja elkapni.

06.jpg

Éccakáig várnak, a góré közben ismerteti az ötletét: Riley irodája tele van papírokkal, azokon biztos ott van a bizonyíték, házkutatási parancsnak meg megteszi a feszítővas is. A góré és Alex sunnyognak be, a két jómadár pedig kint biztosít. Valamiért az éjszaka közepén visszamegy Riley az irodába, Ray nem tudja figyelmeztetni a górét a bedöglött rádió miatt, ajjaj. A góré felfeszít egy lelakatolt dobozkát, mert ha nem lenne fontos, akkor nem lenne lelakatolva. Egy videófelvételt talál, amit elvisz, közben Riley figyelmét zseniálisan tereli el Raymondo és Chris: feltörik a kocsiját, na, most mi legyen? Lopjuk el! De hát mi vagyunk a rendőrök, fakad ki Chris, alkalom szüli a tolvajt, mondom én és gondolja Ray, majd megbugázzák a járgányt. Riley lerohan anyázni, így a góréék is meg tudnak szökni, az elképedt kis köcsög szeme láttára, hehe.

07.jpg

A videófelvételen Ray szerint tutira pornó lesz, Alex a szemét forgatja, miért kell mindig erre gondolni? Meglepő, de tényleg pornó van rajta, Trevor csinálja meg ippen a szőke Donnát, és még szex közben is baromi gusztustalan az uzsorás parasztja. Luiginál dumálnak még az ügyről, hogy a nő élvezte, vagy nem élvezte a dolgot, a góré szerint mindkettejüknek igaza volt, mert Riley, és Donna is sáros volt. Alex úgy érzi, hogy hamarosan távozik, ezért mindenkinek ad egy kis borítékot benne egy minilevéllel, hogy kiről mit gondol. A többiek hazavonulnak, másnap nagy nap lesz, Alex pedig azon elmélkedik, hogy vajon mi lesz a világgal, ha nem lesz a részese többé, kezd erősen kötődik már hozzájuk, nem is biztos, hogy olyan könnyen távozna innen. Otthon a tévét bámulva Mollyhoz szólnak az orvosok, hogy az anyukája túlesett a műtéten, jelenleg alszik, és várják, hogy reagál a beavatkozásra, ha minden jól megy, hamarosan felébredhet. A góré valamerre bandukol, nem értem, hogy hol hagyta a kocsit, na mindegy. Szóval valamerre bandukol, amikor néhány arc megállítja, és párat behúznak neki, meg rávágnak egy baseball-ütővel, ugyanakkor Bolly ajtaját is betörik, de őt magát nem találják meg, mert elbújik, azért a tévéjét szétverik.

08.jpg

Másnap reggel találkoznak az őrsön, de a góré sarkon fordul, és megy a másik irányba, csak nekiment a falnak éjszaka, mindennapos dolog, előfordul. Bolly nem adja fel ilyen könnyen, és a férfivécébe is bemegy utána, mondja a górénak, hogy őt is meglátogatták az éjszaka, de nem találták meg. A górénak a töke tele van, Vivhez megy, hogy csukja be egy cellába, kell neki egy kis magány, hogy gondolkozzon. Alex akkor sem hagyja békén, megy oda is utána, a górét megrendítette a dolog, és az is felhúzta, hogy Alexet is megverette volna Riley, ezért méltó büntetést érdemel. Alex szerint nem kéne lesüllyedniük az ő szintjére, de hát már Riley többszörösen áthágta a becsületkódexet. Ray és Alex Donnát szembesítik a videóval, azért csinálta, hogy Colint védje, mert az uzsorás nem akarta, hogy csak úgy felszívódjon, cserébe meg akarta kapni a nőt, akire már jó régen ácsingózott, illetve Donna borzasztóan sajnálja a dolgot, mert csakis miatta volt a puccos ház, a menő kocsi, meg a többi szar, emiatt keveredtek bajba is.

09.jpg

Chris próbálja Shazt kiengesztelni, és a megfelelő szöveget a tenyeréből olvassa. Shaz kikapja a kezéből a cetlik, Christ megdorgálja, hogy a fantasztikust rosszul írta, de egyébként tényleg karakán csaj, és sosem akart bazi nagy lagzit, menten ki is békülnek. A góré nagy balhéra készül, Ray kölcsönző haverjának a címét kéri, majd elmegy az ő autóbontó haverjához, de nem a Quattrót pusztítja el, ne aggódjon senki. Megy ki Riley-hoz egy kölcsönzött autóval, majd Riley-t megbilincseli, bevágja a járműbe, és elhajtanak valahová. Az őrsön most lett kíváncsi Ray a pszichológiai profilozás titkaira, mert rájött, hogy ha valakit kinyírna, akkor a csomagtartóba pakolná, nem az anyósülésre, és nem vesződne a takarókkal annyit, kivéve persze, ha a tettes vigyázott Colinra, hol van a góré? A góré éppen az autóbontónál veri szét egy bazi markolóval az autót, Riley-val együtt, de még mielőtt kockává lapítani, megérkeznek a többiek, hogy nem Riley a tettes – a góré is hisz nekik, minden épeszű ember már azt is elmondta volna, hogy női bugyit visel, de Riley kussolt szépen, ennek ellenére el tudják kapni adófizetés teljes hiányával, meg parkolócédulákkal. Szóval a gyanú szerint Colin apja ölte meg Colint.

10.jpg

Egy trükkhöz folyamodnak ez ügyben, az apa jelenlétében Donnát tartóztatják le a gyilkossággal, és a pszichológia működik, mert az apa bevallja az egészet. Az őrsön mondja, hogy eleve utálta az egész üzletelést a gennyes Riley-val, aztán még mesélt erről az életbiztosításról is, a papa pedig annyira bepipult, hogy meglökte a fiát, az pedig olyan szerencsétlenül bevágta a fejét az asztalba, és belehalt. Itt még nincs vége, mert a gyanút Riley-ra akarta terelni, ezért megverette magát a többi polgárőr haverjával, mintha az uzsorás tette volna, hát szomorú sztori. Luiginál a megoldott ügy után, a góré szerint addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér, és van háromféle ember: akinek van, akinek nincs, és akinek van, de nem jelenti be. Chris is megoldja valahogy az esküvőt, Alex a médiát hibáztatja a „world is yours”-attitűd miatt, na igen, szól közbe Luigi, bölcs szavak ezek, az adósság nem jó, igaz, Signor Hunt? A góré tudomásul veszi az egészet, és ennyi. A rádióban foci megy, a squadra azzurra remélhetőleg kiszop valaki ellen, amikor is Alexről beszélgetnek az orvosok, hamarosan fel fog ébredni, minden rendben van. Alex nagyon örül, Luigi is, na egy olasznál csak az rosszabb, aki olasz, és az olasz válogatott góljának örül, valami hasonlót lehet a góré arcáról is leolvasni. Alex szerint nem is olyan kutyaütő a csapat, mire kiderül, hogy mindenki elolvasta a levelet idő előtt, mire Alex visszakéri mindenkitől, de csak a góré nem olvasta el a levelet, azért visszaadja. A góré szerint Alex legnagyobb baja az, hogy mindenre van egy kérdése mint egy rabbinak, miközben ott a finom pezsgő behűtve mellettük. A góré végén bevallja, hogy hiányozni fog neki Bolly, ha elmegy, na ez kölcsönös. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása