Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 2x05 (spanyol LOST)

2012. december 01. 15:00 - Sigismundus

Mesélőnk megint ideillő tanmesével kezdi. A Piroska és a farkas, ami azért tanulságos, mert a gonosz farkas elöbb jóságos nagymamának álcázta magát, és csak a mese végén bukott le. És már látjuk is, alig célzásként, Leonort végigsétálni az üres Ebédlőn. Mert a tegnapi vészhelyzet miatt reggel bújócskát játszanak a fiatalok. Csak hogy tudjuk, Valeria a csónakosok kabinjába bújt, Ainoa meg véletlen épp oda ahová Ulisses. Az idősebbek nem, van egyéb gondjuk. Ricardo Juliannak vall, hogy mit tett az éjjel. Haver szóhoz sem jut a döbbenettől, vagy irigységtől, Kapitány haverja milyen nagy nőfaló lett.

Clipboard02.jpg

Leonor meg pont Julia asztalához ül le eszegetni. Mindjárt kezdődik is olyan pengeváltás, ahogy csak nők tudják ölni egymást. Doktornő elöbb szépen kéri, hagyja a Kapitányt és családját, csónakosnő kineveti, nem vette észre Montreron hogy nagyon lángolna. És hát, a kapitányi kabinban külön mosdó is van.. Végezetül Julia utalást tesz hogy fogják amiért jöttek és menjenek de sürgősen, putana!

Ainoa és Uli, virágnyelven elkezdenek hát kapcsolatukról beszélgetni, de nem sikerül közös nevezőre jutni, jön Buborék, lebuktak. Másik szerelmespár, Piti és Vilma sikeresebb, megbeszélik hogy az új szintjük, egy új saját kabin lesz.Valeria egy nagy ládába bújt el. És innen szem és fültanúja lehet hát, ahogy az ellenszenves csónakosnéni telefonál valahová. Igen, elővesz egy müholdast és jelentést tesz. Hogy megvan a széf, és benne amiért jöttek. A hívott fél ingerült, elvesztette a csapat egy tagját, és pár órája van hogy megszerezzék a Fekete Dobozt. Mert ha nem, a visszatérés útja bezárul és itt maradnak a hajón... Az izgalmas beszélgetést megint Buborék zavarja meg, Valeriát keresné, de Leonor elhajtja. Nem könnyen, mert félkegyelmü erősködik, itt van tündibündi kedvenc rejteke. Aztán ő is úgy tesz, mintha kimenne, de mégsem, terve beválik. Valeria előbújik, Leonor kissé kiosztja, de a telefontémát nem hozza fel.

Clipboard05.jpg

Azért Julia is beveti magát. A Fedélzeten legszexibb ruhájában, és megbántott arccal kezdi megbeszélni Ricardoval kapcsolatukat. Ami véget ért úgy hogy el sem kezdődött. Hiába érvel a férfi hogy egy olyan félreérthető éjszaka volt, amikor semmi sem történt. De Juliát nem érdekli már, kivel fekszik le a férfi. A beszélgetés vége, ki nem mondva azért, hogy nincs a téma lezárva köztük.

Clipboard12.jpg

Másik szívügy is alakul. Piti saját kabint igényel Elsőtiszttől, aki meglepően kedves lesz. Saját kabint? Most amikor hárommal többen lettek? Igen, van, persze, a 31-es. Az a bizonyos 31-es. NA azt megkaphatja hülyegyerek, úgyis ő találta meg, nem? Míg a párbeszéd tart, Ramior tüzeli kissé Palomerest, ha szerelmes Vilmába, miért nem lép ő is.

Végre kezd némi rejtély mutatkozni. Uli tollászkodik éppen, mikor jön csónakosnő. Vidáman és csábítóan közeledik, de bájgunár most nem vevő erre. Inkább Dulce felől kérdez, hogy nem nagyon rázta meg a három társát a szépség halála. Meg hogy menyire is ismerték a lányt? Leonor erre megint a Queen America elsüllyedéséről és csónakútjukról beszél, hogy nyilván túl sok halált láttak, és élet-halál közt hajózva nem lehet sokat megtudni a másikról. Uli bólógat, mintha elfogadná a választ, de mi ismerjük jól, nincs lezárva ez sem.

Clipboard13.jpg

És nincs is. Látszólag ütközik a cipekedő Victorral, felajánlja hogy segít ruháik kimosásában. De csónakosember mosolyogva utasítja el, nem kell, köszi, rendes vagy, távozik. Azért kissé fémes csendülése volt a ruháskosárnak, és Uli talál is egy kisebb töltényt a padlón.. nem olyan kaliber, mint ami a hajón van, megy azonnal apjához...

Közben a nagy terv megvalósítási fázisba lépett. Hülyegyerek rábeszélte társait, segítsenek a 31-est kitakarítani. Csak a két lány berzenkedik, mégis, gyereket szülni egy mauzóleumban, amely a vízvonal alatt van, még ablaka sincs? A halottakat amúgy már rég a tengernek adták átt, de a szag, por az még megmaradt. A 31-es kabin kezd alakulni. Igaz egyre horrorisztuksabbá. Villany már van, de a falon találnak egy olyan foltot, ami csak nem akar lejönni. Palomares Krisztus Arcát látja benne, Esmela Zuniga kapitány szellemét, Ainoa meg inkább elmegy sósavért. Talál még Ramiro egy lábszárcsontot is, amihez nem tartozik test, és Piti felteszi a koronát a hülyeségre. Fekete festékkel akarja kifesteni a gyerekszobát.

Clipboard15.jpg

Valeria apukájához megy a hírrel, a gonosz csónakosnéninek telefonja van, róla beszélt és készül valamire. Épp ekkor nyít be az emlegetett, persze tagad mosolyogva. Tündibündi erősködik, Montrero zavart lehet, mert nem lányát veszi védelmébe. Végül ezt a csatát is Leonor nyeri, engedi hogy a kislány átkutassa táskáját, amiben persze nincs telefon. Valeria büntit kap aputól mert csúnyán viselkedett, sír.

Nagylány az Orvosiba megy a savért. Itt csak Dulce eltorzult arcú holttestét találja – és meglepetésre Gamboát, aki egyedüliként virraszt mellette. Nem is ismerte, de mindenkinek jár a kíséret, míg átmegy a Túloldalra. Borostás még magyaráz arról is, hogy Ainoának köszönhetően kezdenek visszatérni az érzései. Persze hiába magyaráz, Nagylány elrohan.

Clipboard20.jpg

Buborék közben beoson a csónakosok kabinjába, és keresni kezd. De már nem bújócskázókat, olyan helyeket túr fel, ahova kis tárgyakat rejtenek el. És épp jön Victor a kosár ruhával, de mielőtt rányithatna hősünkre, jön Tom is, és közli a hírt. Leonor megtalálta a széfet, benne a Fekete Dobozzal. Majd Victor mégis benyit, de félkegyelmü nincs sehol, így csónakos szépen kipakolja a zoknikat, gatyákat és pisztolyokat.

Közben Uli, Julian és Kapitány is összeülnek. Eleinte nehéz elhinni hogy a megmentettek nem azok akinek mondják magukat. De Ulinak végre feltűnik ami Buboréknak az első percben gyanús volt. A ládák, azok nem sugarasan szóródtak szét, mint egy rendes hajótörésnél. Hanem egy irányba úsztak, a Sarkcsillag irányt is változtatott hogy felszedje őket. És épp vele szemben úszott a csónak, ezek azt akarták hogy keressék őket... Plusz vegyük hozzá hogy Leonor hogy rámozdult Kapitányra, megfogva a lelkét, majd bájgunárral is kikezdett. Hoppá.

Clipboard22.jpg

Lehet hogy késő a felismeréshez, mert a három csónakos javában fegyverkezik. Van 43 percük, különben maradniuk kell itt, akárhol is van az ott. Leonor telefonálni akar de nincs mivel, hoppá. Valaki ellopták a rejtekhelyről.. Leonor Valeriára gyanakszik, Victor kissé kiossza. De mindjárt kap az arcába egy pisztolyt, és figyelmeztetést hogy még mindig sokan vannak ám ! Pofa alapállásba, és lehadnagyozza is.

Clipboard24.jpg

Ez a valaki amúgy a Hajó Bölcse, Buborék. Valeriával akart játszani, ehhez a büntit kellett elengedtetni, így bizonyítani kell a kislány igazát. Kristálytiszta Buborék-logika, hát bement a csónakosokhoz és megtalálta a müholdast... Vitte hát Valeria apukájához, lejöhet most már Valeria játszani? Nosza Montrero sürgősen küldi is tündibündihez, rejtőzzenek el. Ulival és apjával meg elkezdenek fegyverkezni szigonyossal.

Clipboard30.jpg

Kis feszültségoldás ahogy megszokhattuk. Piti vezeti Vilmát a külön kabinba. Hát tényleg helyes kis lakot sikerült összeütni, egy ifjú pár első közöse. Már ha nem figyelünk a fekete falakra, az ablaktalanságra, és nem tudjuk mi volt itt 50 évig. Vilma nem tudja így hajlandó lesz örömében némi beköltözőszexre.

Aztán akció. Végre. Nem is akármilyen.

Victor és Tom álldogálnak a teli Ebédlő egyik végében zsebre tett kézzel. Bejön Kapitány és Elsőtiszt, megállnak az Ebédlő másik végében hátratett kézzel, majd jön Uli is. Vigyorog a két csónakosra majd meglóbálja elöttük a mobilt Na ez a jel a három hajós előrántja a szigonyosokat, a két csónakos csak egy másodpercet késik pisztolyaikkal. Patthelyzet, csak célozzák egymást, körülöttük mindenki dermedten figyel. Megjelenik Leonor is, fentről géppisztollyal, Tom gyorsan ejt egy túszt is, már nem patthelyzet sajna. Kapitányunk kénytelen engedni, leteszik a szigonyt, megmondja a széf kódját is. Azért kiossza csónakosnőt, hazudott neki, ejnye-bejnye.

Clipboard29.jpg

Aztán Victor és Tom leterelik a diákokat, kis részt kis Raktárba, másik felét -köztük Ulissest is – az Orvosiba. Itt a gyászoló Gamboa csak néz hogy mivan? A többséget- Monterot, Juliát, DellaGuadrát, egy nagy Raktárba. És akikről megfeledkeztek, Piti és Vilma már nagyon nyalják-falják egymást, mégsem lesz szex. Hülyegyereket ugyanis nem hagyja a lelkiismerete nyugodni, elmondja hogy kik voltak az előző lakók.

Leonor közben hiába keresi Valeriát és nyitja ki a széfet, úgy tünik Buborék mindkétszer megelőzte, üres a kabin, üres a széf. Félkegyelmü a kislányt és a Fekete Dobozt épp a 31-es kabinba viszi ami nincs rajt a térképen ugyebár.Vilma és Piti veszekedését is megakasztja a hír hogy a csónakosok rosszemberek pisztollyal.

Clipboard33.jpg

A nagy Raktárban Ramiro közben észreveszi hogy a transzporder a 33-as ládában újra müködik.. De hisz ezt ő rontotta el pár napja, Gamboa nem javíthatta meg, nem ért hozzá, de akkor ki? Julia és Kapitány meg, a terror közepén kissé lelkiznek. Finom nőies pofon, férfias bocsánatkérés, a vége hogy újra mosolyognak egymásra. Az idillt a dühös Leonor betörése zavarja meg. Hiába mondják neki, nem tudják hol van Valeria, ha őt a hajósinas rejti el, kereshetik a Sarkcsillagon. Gyorsan túszul ejti Ainoát, majd vele kicsalogatja kishúgát!

Clipboard35.jpg

Meglátja ezt az Orvosi ablakán átt Uli és borostás is. Bájgunár rohanna az üveget is áttörve, de Gamboa lefékezi. Most azonnal megölnék a lányt ! Nagy nehezen megérteti vele, ő túlélőszakértő, és kolumbiai, márpedig ott gyakori a túszhelyzet. Majd kimegy ő tárgyalni. Így is lesz, Victor és Tom elvezetik Gamboát. Montrero is dühbe gurul. Feltúrja a Raktárt, megtalálja a nagynyomású kompresszort. Jön az ötlet, ezzel ki tudják robbantani a zárat! Ja meg a ládákból építenek védőbarikádot. Mert ez veszélyes mutatvány.

És az események innentől nagyon de nagyon felpörögnek...

Leonor és Ainoa telekiabálják a hajót hogy bújj elő Valeria és hozd a Dobozt is, egyenlőre hiába, mert sikerül visszatartani a kislányt. Ainoa meg azt kezdi kiabálni, elő ne jöjjön ! Leonor így úgy dönt, lelövi hát Ainoát, és le is lőné, de jön két embere, Gamboával. A kolumbiai közli, hogy ő tudja hol a Doboz, vigyék őt, de el a hajóról is. Sikerül kissé megzavarni a csónakosokat, nekiugrik a nőnek,elszedi fegyverét, és máris van egy túsza. Közben Ainoa is elmenekül, rohan a Raktár felé hogy kinyissa, de Valeria is kiszabadul a 31-esből és ő is rohan. Raktárban meg a kompresszor kezdi feltölteni magát robbanás közeli szintre. És egy másodperccel az előtt robbantják ki vele az ajtót, hogy Ainoa eléje ért volna.... Elmondja hogy Gamboa tartja sakkban a csónakosokat

Clipboard37.jpg

Nos, nem egészen. Nyert helyzetnek látszik, de elkezd tárgyalni Leonorral. És egész érdekesen alakul, közös ismeretekre tesz utalásokat. Figyelmezteti őket, őt nem ölhetik meg, van feladata a hajón. Csónakosnő visszavág, Gamboa már rég nem azokat védi akiket kéne. Beleszeretett a lányba vagy mi? Végül borostás elengedi a nőt, leteszi a fegyvert, a két csónakos meg leüti. Aztán Tom és Victor rohannak megint a Raktárhoz de már ölni akarnak.

Clipboard38.jpg

És az elsőként odaérő Tom egy szigonylövést kap a vállába. Mert a Raktárban az is volt, csak nem kutatták át ! Elejti pisztolyát visszavonul. Ricardo felkapja, és Julian, Ramiro meg páran elindulnak, és a Sarkcsillag népe elindul visszafoglalni otthonát! Szépen szabályosan fedezve egymást követik a vérnyomokat. Néha kapnak egy-egy lövést, de egyik sem talál. Egészen az Ebédlőig jutnak, ahol csak az ájult Gamboa van, aki nem tud semmit.

Clipboard42.jpg

Nosza irány a Fedélzet, és döbbenet lesz úrrá rajtuk. A csónak amivel jöttek, és a három fegyveres eltűnt... Nem volt rajta motor, pár perc alatt még juthattak messzire. És mégis, sehol semmi, üres a láthatár...

Címkék: el barco
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viszlát (törölt) 2012.12.01. 16:44:55

Spanyol Lost a francokat...:D

Emmet Ray 2012.12.01. 21:47:26

Én az első évadot végigszenvedtem, de azt hiszem feladtam a harcot. Annyira óvodás, hogy szerintem nem én vagyok a célcsoport. Pedig nem rossz az ötlet, de nem értem miért kellett brazil szappanoperát csinálni belőle.

krumplicukor 2012.12.02. 10:21:30

Ez egy jó rész volt, nagyobb hangsúly az akción, egy picivel kevesebb a szappanoperán, vagy csak a vége feledtette velem az elejét.
süti beállítások módosítása