Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terápia 1x29 - Csütörtök 19 óra, Petra és Tamás (6)

2012. november 30. 09:00 - Zsoofka

Petra korábban itt.

Csütörtök este van, Tamást és Petrát várjuk. Petra a múlt héten csak egyedül tette tiszteletét Dargaynál és onnan rögtön dugni ment a főnökével. Mire elindult, már mintha megbánta volna ezt a döntését, de már nem volt visszaút. Mi történt azóta? Megtörtént-e a megcsalás? Van-e még esély megmenteni ezt a házasságot?

0.jpg

Egy autóval érkeznek, ez már haladás. A hangulat azonban puskaporos. Petra próbál parkolni, Tamás próbál neki segíteni. Petra pufog, én meg próbálom nem utálni már most ezt mérges pulykát. Tamás végül is egyedül megy be a dokihoz, Petra helyet keres az autónak. Hogy ezek ketten nem bírnak egymás mellett állni az ajtóban és közösen bekopogtatni. Megérjük ezt valaha?

Míg Petra parkol, Tamás Dargaynál, a szentélyben az ablak előtt toporog. A pszichológus próbálja szóval tartani. Tamás mesélni kezd az elmúlt két hétről. A férfi még mindig a szelíd lelkű, gáncs nélküli lovagot adja. Jól áll neki, megszelídültek a vonásai. Mindent megtesz a nőért, a nyugalomért. Hogy mennyire alárendeli magát a felesége akaratának, azt az bizonyítja, hogy (míg Petra autója szervízben van) minden reggel hozza-viszi a nőt. Sőt. A volánt is átengedi neki, mert Petrát idegesíti a vezetési stílusa, különben is, örül a nő, ha ő vezethet. Most is, azért jött be, mert érzi, hogy ő csak rosszat szólhat, a nő nem fogad el semmi navigálást. Tamás azt is elmondja, hogy Petra mostanában nagyon feszült, álmatlanságban szenved. Ő még ilyenkor is úgy tesz, mintha aludna, nem meri a feleségét társaságával terhelni. Petra a nyugtalanságát a nagy munkahelyi hajtással magyarázza. Van ott hajtás, csak nem olyan, amire Tamás gondol…

111.jpg

Közben betipeg Petra. Jégkirálynői arckifejezéssel, „kedvesebben” mint valaha. Tamás udvariasan megkérdi: „Na, sikerült parkolni?”. A válasz: „Nem, még mindig parkolok!”. Én már itt felálltam volna és elmegyek szó nélkül mellőle, és/vagy szájon vágom. De a társalgás hasonlót stílusban folytatódik. Tamás igyekszik tompítani felesége tüskéit plusz megtudni, mi a feleségében ennyire felgyülemlett feszültség forrása. Közben Petra és Dargay önálló, néma párbeszédet folytatnak a szemeik segítségével. Mintha Petra azt mondaná: megcsaltam, bánom is meg nem is, mi a fenét csináljak most? Dargay pedig némán ösztönzi a megoldásra: mindegy mit csinál, csak csináljon már valamit. Ennél az idegbajnál minden jobb. Aztán szóban is esélyt ad a nőnek, mi tudjuk mit jelent ez a kérdés: „Petra, mi történt a héten?”

2.jpg

Off. Két eset lehetséges. Vagy Szamosi Zsófia a való életében Petra alteregója és akkor szerencséje van a rendezőnek. Vagy Szamosi Zsófia egy kurva jó színésznő és akkor szerencséje van a rendezőnek. Azt, ahogy a szemei játszanak az leírhatatlan.

On. Tamás továbbra is a fáradtságra fogja Petra bunkóságait. És még mindig úgy hiszi, hogy jó volt ez a két hét, a megoldás felé haladnak. Bár ő maga sem boldog önnön szelídségétől. Szófogadó kiskutyaként jellemzi magát, a múltkori sírós vallomását önkiherélésnek. De nem, nem bánta meg. Ha Petrának ez kell?! Tényleg. Ez kell Petrának? Újabb szem-kontakt a pszichológus és a nő között. Hihetetlen ez a két, külön univerzumban vagy párhuzamos dimenziókban folyó társalgás. Szegény Tamás rájön, hogy neki a nyuszika szerepet osztották ebben a viccben, ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs, akkor meg az. Ha durva, akkor bunkó, ha kedves, akkor nyálas. Mi kell ennek a nőknek?

4.jpg

Petra bocsánatot kér, cseppet sem őszintén elismeri, Tamás tényleg igyekszik. A férj megint tanúbizonyságát teszi annak, gőze nincs mi jár a nő fejében: biztosítja arról, tök jó volt ez a két hét, mert ő igyekszik kielégíteni Petra szükségleteit. Háááát ez elég meddő foglalatosság. A nő kineveti, ekkor már ütném, amíg mozog. Tamás értetlenkedik. De ekkor már ő is ideges és majdnem ő is üt. Aztán elhagyja a száját az első értelmes kulcsmondat: „Kezdem azt hinni téged képtelenség boldoggá tenni.” Azt hiszem ez a 10 pontos válasz a problémáikra.

És akkor a váltás… A vita hevében Petra a gyomrát kezdi fájlalni. Dargay lecsap a témára. Tudjátok ez az a műsor, ahol még a könyvespolc is beszédes, hát még a félmondatok. Mikor fájt először az a pocak? Apuka halálakor. Na tessék. Ha Petra nyomora is apukára vezethető vissza én górcső alá veszem a zuramat, mert a nagyszámok törvénye alapján tuti okoz valami traumát a kölyköknek. És ha ő nem, akkor én biztos.....

Szóval Petra hasa pontosan apuka halála napján fájt először így. És Tamás szerint most minden krízishelyzetben eljutnak a hasfájós fejezetig. Miért? Hogyan halt meg Petra édesapja? A nő mesélni kezd: a kicsi, kövér, 13 éves Petra fagyira éhezett a Balatonon. Némi hiszti után apuka elvitte fagyizni. Csakhogy puncsot kapott, amikor citromot kívánt. Újabb hiszti. Apuka visszaszaladt az újabb gömb fagyiért – és huss, elcsapta egy autó. Petra végignézte, és összeesett a fájdalomtól, ami a gyomrába mart. A tanulság: 2 jókor, jó helyen elcsattanó apai pofon életmentő lehet. Persze lehet, hogy ezzel a mi Máténk vitatkozna. Az anyja sose bocsátotta ezt meg neki, hogy apuka MIATTA halt meg.

6.jpg

66.jpg

A sztori Tamás előtt is új volt, mélyen sajnálja az ekkor már síró Petrát. Vigasztalni kezdi a nőt. Aki – mert még mindig fordítva van bekötve – ettől még nagyobb rohamot kap és hisztérikusan üvölti: „Fogalmad sincs mit csináltam! Lefeküdtem Csordással (főnök úr)!” . Na bumm. Végre előrébb vagyunk. A megcsaló szex amúgy szar volt. Petra kurvaként viselkedett, a főnök úgy is bánt vele. Csak egyszer történt meg, abban sem volt semmi jó. Nem mintha ez mentő körülmény lenne. Ez csupán pech. Ja és Petra sem az aktus előtt sem utána nem tudta, miért teszi mindezt, miért alázza magát és az urát.

7.jpg

Tamás reakciója mindenkit meglep. Nem üt, nem üvölt, nem sír. NEVET. Megkönnyebbült, valóra vált legvadabb rémálma és a világ nem dőlt össze.

8.jpg

Petra nem tud mit kezdeni az ura viselkedésével. Talán egy pofont könnyebben kezelne. Sopánkodik, bocsánatért könyörög. Miért tette ez magával, miért tette ezt Tamással?

Akkor a terapeuta analizálni kezd: Petra provokálni akarta/akarja Tamást. Mert az már nem úgy viselkedik vele, mint korábban. Hanem kedves-gyengéd-figyelmes, sokat dógozik a házasság megmentésén. Mostanában nem bántja Petrát. Hát bántja Petrát maga Petra. Emlékeztek, amikor azt mondta a nő, hogy anyuka nem tudta neki megbocsátani apuka halálát? Nos, nem anyuka az, aki „gyilkossággal” vádolja a nőt, hanem Petra nem tud létezni a bűntudattól. Ezért folyton olyan helyzetet teremt magának, ami bünteti, amivel vezekelni tud. Szegény nő nem mer boldog lenni, mert nem érdemli meg. Eddig is Petra tűnt betegnek ebből a párból, de lassan már szánom. Ha már eléggé megalázza magát, talán majd valaki, valahol megbocsát bűnéért.

9.jpg

Petra teljesen megtörik e diagnózis hallatán. Logikusnak tűnő kérdést tesz fel, amire sajnos múlt idejű választ kap …., mert SZERETTELEK. Úgysem akarod, hogy megbocsássak, mondja Tamás és hajlamos vagyok neki igazat adni. Ennek a szado-mazo játéknak itt van vége. Amíg ezt tudattalanul csinálták, remélve, hogy van megoldás, addig ment a dolog, de így, diagnózissal a kezükben, már reménytelen. Tamás már nem akar ütni, mert azzal csak Petra kínzás utáni vágyát elégítené ki és neki ez már nem pálya. Már végképp álságosnak tűnik Petra esdeklése a szeretetért, ha hülyére verné az ura, akkor talán tudná őt szeretni.

10.jpg

A két héttel ezelőtti szerepek felcserélődnek, most Petra kéri, „takonyban fürödve” az esélyt a szeretetre. De Tamás hajthatatlan. Pedig, ha eddig nem is, hát most, hogy értjük a nő múltját, most talán lehetne miért megbocsátani a végtelenül hideg lelkének, de úgy tűnik eljátszotta az utolsó esélyt.

A nő a férfi felé nyúl, az idegesen elkapja a kezét, közben könnyedén meglegyinti a nő karját. Tamás hangja vitriolos:„Na tessék, most már tudsz szeretni?”  Ő már nem szolgál több "veréssel", önostorozást javasol, majd köszönés nélkül lelép. Figyelem: a sorozat végén fel fogom tenni a nagykérdést! Hány rész ért imígyen véget? A helyesen tippelők között illemtankönyvet sorsolok ki.

100.jpg

Petra egyedül marad a kanapén, Dargay sem tudja, kap-e még Petra megbocsátást az urától. Aztán a nő feláll, és naná, hogy köszönés nélkül, lelép.

Címkék: terápia
27 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.11.30. 10:08:49

Remekül sikerült a hv :)
Szamosi Zsófi elképesztő jól játszik.

Amúgy várható volt, hogy a nővel lesz a kánya, túl sok minden szólt mellette, volt mit kompenzálnia... De így, hogy minden kiderült, szerintem még jobban látszik, mennyire nem illenek össze.

genevieve 2012.11.30. 10:48:10

@igenapu: azt nem mondanám, hogy nem illenek össze....ha ezek a dolgok sokkal korábban tisztázódtak volna, akkor másként viszonyultak volna egymáshoz...

igenapu · http://gorogmendemondak.blog.hu 2012.11.30. 11:13:48

@genevieve: az lehet, csak így az a helyzet, hogy hosszú éveket éltek együtt, és lehet, hogy Petra szinte egy percig sem volt felszabadult, szóval ez elég sok kérdést felvethet Tamásban...

Kekszemu 2012.11.30. 11:47:43

Mazochista a szadistának => Üss meg!
Szadista => Nem ütlek!

minden mazochista megtalálja a maga szadistáját

vannak kétségeim, h egy ilyen páros tudna-e továbbra is együtt élni.

Kolombusz 2012.11.30. 12:03:16

Ma milyen indulatos voltál:)

Tök jó, hogy írod ezeket, nem tudom nézni a sorozatot, de így mégsem érzem úgy, hogy lemaradok róla, köszi!

Zsoofka 2012.11.30. 12:11:12

@Kolombusz:
Nincs mit.
Nem volt szándékos az indulat, talán az teszi, hogy egy hete be vagyok zárva a magam és a kölykeim taknyával egy házab :)
A végén már tényleg szántam Petrát.

genevieve 2012.11.30. 12:33:06

@igenapu: persze, mert mint ahogy mondták a szex mindig működött köztük...

úgy kerültek össze,hogy egyszer összefeküdtek és petra azonnal terhes lett és összeházasodtak, igy gyakorlatilag nem volt idejük megismerni egymást...

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.30. 12:37:02

Jaj, ez a nő!
A pokróc Tamás tönkreteszi az életét, Érzelgős Tamás taknyos hozzá, Gyors Numera Főnök úr nem tiszteli benne a nőt. És még az sem tetszik neki, hogy Tamás nem ájult el a gyönyörtől, amikor megtudja: a párterápia nagy hasznot hozott, mégpedig egy igazi félredugást.

Hajaj. Elhiszem én, hogy ez a nő büntetni akarja magát, de eddig valahogy inkább másokkal sikerült kibabrálnia. Igazán érdekel, hogy mihez kezd vele D.A. Vagy mostantól Szfinxként hallgat?

@mokamini: Azt hiszem, Petrát időről időre megsajnálja valaki, aki legszívesebben mindent visszacsinálna, mihelyt megismeri P-t.

Valandil 2012.11.30. 13:27:44

A páciensek rosszul állnak a dolgokhoz. Úgy kellett volna kezdeniük, mint a Csak egy kis pánikban a maffiózó: "Ha buzi leszek, meghalsz!"

Zsoofka 2012.11.30. 13:57:46

@Valandil:
:)
Azért megnéznék egy DeNiro- Mácsai párost terápián.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2012.11.30. 19:25:13

@mokamini: Máté tetemén óvatosan átlép DeNiro és egy finom mosoly kíséretében közli Dargayval a változást.

Susie201 2012.11.30. 20:22:25

Ez a csütörtöki páros nekem teljesen reménytelennek tűnik. Teljesen ellentétes személyiségek. A férfi nekem egy igazi ősbunkó, egy percet nem tudnék elviselni egy ilyennel, a nő meg egy jéghideg, érzéketlen teremtés(nek tűnik). Nekem elég hihetetlen, hogy már tizenéve együtt élnek. Most úgy tűnik Petra személyiségének csak a felszínét kapargatták, vannak itt mélyen eltemetett dolgok.
Mokamini, nagyon jók a hogyvoltjaid, kezdettől olvasom, csak így tovább! :)

genevieve 2012.11.30. 21:10:50

na úgy látom, ma akasztják a (dokit)hóhért:-)

Segna 2012.12.01. 16:37:26

Ma elkezdtem NÉZNI IS a sorozatot, de nélküled nem olyan. Így most elolvasom a hv-t majd megnézem hozzá a részt...
Hogy te miket meg nem látsz! Tuti semmi picológus nincs benned?!
Nem irigylem a gyerekeid, nemigen trükközhetnek nálad... vagy úgy vagy mint a hazudj ha tudsz zseniális viselkedés-kutatója, otthon nem működik a hazugság-vizsgáló érzéke? :-)
Amúgy jobbulást a takony-kórból! Én egy kanál mézbe belenyomok egy gerezd fokhagymát este, és reggel pirítósra kenve "beveszem" a tuningolt szovjet penicilint. Mindig hat. Hát istenem, talán egy kicsit magányos vagyok olyankor... :-) bár a méz és az állás, sokat tompít.

Segna 2012.12.01. 16:41:15

@genevieve: én egyszer virtuálisan megfojtalak ezért a spojlerzésért! Gondolj már azokra a szegény halandókra, akiknek nincs HBo-juk, és a neten is 10 résszel le vannak maradva a feltöltők! Így is nehéz kivárni az új hv-t, nem még az ilyen csigázásokkal!
LÉCCI, ahogy a lányom mondaná...

Zsoofka 2012.12.01. 17:13:25

Turelem, turelem. Az uj poszt kesz, hetfo reggelre van idozitve.
Az uram szerint en tull bonyolultan latom a vilagot :) Semmi kozom a picologiahoz, csak erdekelnek zemberek, mint kihalasra itelt allatfaj. :)

Zsoofka 2012.12.01. 17:15:18

Bocs, nem boldogulok az okostelefonnal, Vajon miert?!

genevieve 2012.12.01. 17:21:06

@Segna: ha 10 résszel le vagy maradva akkor nem mindegy, hogy előző nap mit írok?:-))))

genevieve 2012.12.01. 17:21:49

@mokamini: csak hétfőn?:-(((((

egész nap frissitettem a hogyvoltot, hogy hátha:-)

genevieve 2012.12.01. 17:26:51

@Segna: de nincs szándékomban mások szórakozását elvenni, igy majd irok mindig a spojlert ha az aznapi részről lesz észrevételem...ha ez így megfelel?:-)

Zsoofka 2012.12.01. 17:51:35

Genevieve! Sixx-nagyur dontese :) pedig en is varom, jol fogunk rajt vitazni:)
Az utolso reszre majd kerek elohogyvoltot és szabad lesz a palya... Majd en se csalok és nem nezem meg hetfon az osszes reszt ;)

Zsoofka 2012.12.01. 17:52:45

Genevieve! Sixx-nagyur dontese :) pedig en is varom, jol fogunk rajt vitazni:)
Az utolso reszre majd kerek elohogyvoltot és szabad lesz a palya... Majd en se csalok és nem nezem meg hetfon az osszes reszt ;)

genevieve 2012.12.01. 17:59:18

@mokamini: az jó lesz:-)

esténként nem bírok magammal, azért irogatok az elmúlt hogyvoltokba:-)

Alterra 2012.12.03. 13:15:16

Különösen jó ez a hogyvolt! Nagyon jól leírtad a szavak nélküli történéseket.
Én azért megértem valahol Petra reakcióit. A folyamatos túlzott kedvesség és a sajnálkozás nagyon idegesítő tud lenni. Főleg ha nem természetes, hanem a másik nagyon igyekszik, erőlködik és ez van most Tamásnál. Persze meg lehet próbálni valahogy finoman mondani, h egy kicsit vegyél vissza, de annak is tuti sértődés lesz a vége.
Az apás történet után pl. bőven elég lett volna egy néma együttérző mozdulat és óvatosan, mert nyilván rengeteg feszültség szakad fel az emberben. Ezt egy terapeuta tudja, egy átlagember nem feltétlen. (Én a gyereknél is tapasztalom, hogy vigasztalni időnként csak nagyon óvatosan, nagy tapintattal lehet.)
süti beállítások módosítása