Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A híd 1x04

2012. november 30. 11:00 - Dr. Mortens

Ott hagytuk abba, hogy az extengerész és gyakorló hajléktalan Björn Morse-jeleket küld a szemével és nem igazán értem, hogy mi  történik a főcím előtt, mert a sötét ruhát viselő TT beállítja a kamerát, elhagyja az épületet és Björn pislogni kezd. Hisz ez elvileg már megtörtént az előző részben! Na mindegy. Ezúttal Charlotte-nál kezdünk, aki a nevelt lányának azt hazudja, hogy csodálatos kapcsolatuk volt az apjával. A lány látni akarja a fater holttestét. Megcsörren a telefon, a rendőrség beszélni szeretne Charlotte-al. A malmői rendőrségről felveszik a kapcsolatot  az ingatlan-befektetőkkel  és közben megpróbálják megfejteni Björn üzenetét. A lényeg: Björn ismeri TT-t, mégpedig az Istedgade-i férfiotthonból.

3x9.png

August ráguglizik Saga Norén-re, de legnagyobb bánatára nem talál róla házipornót a neten. A jelenet közben olyan a kísérőzene, mint amikor Kertész Géza rossz fát tesz a a tűzre, ezért Martin fiát is felírhatjuk a gyanúsítottak listájára, bár szinte mindig otthon ül, ezért maximum TT inasa lehet. Martin felesége megkéri a fiút, hogy vigyázzon a tejre, amit elkezdett melegíteni, mert összeevett valamit és most fosik, mint egy kolerás. 

És most sport: Dániában 4 rendőrt gyanúsítanak hatalommal való visszaéléssel, mert brutálisan megvertek egy bevándorló családból származó srácot, aki belehalt a sérüléseibe. Mindezt egy férfi (annyit megelőlegezek, hogy egy rendőr, akinek tanúként lesz köze az ügyhöz) és a felesége hallgatja rádión. A férfi leszögezi, hogy nem érdekli, mint mondanak a rádióban.

4a.png

A rövid hajú lány ideiglenes lakótársát is lerajzolta, aki úgy áll az alvó fruska felett, mint egy pszichopata zombi. Neki is lesz valami titka az hótziher. A férfi kicsit olyan, mint Az  első 50 randiból Drew Barrymore, mert nem emlékszik arra, hogy ki ez a lány és mit keres itt. A lány röviden felvázolja a helyzetet, pszichózombi pedig teával kínálja. A lány éhes, a srác erre azt mondja, hogy egy szamuráj éhezik, mielőtt harcba indul, de elfekvőben akad még néhány szelet kenyér a konyhában. Megtudjuk, hogy a férfinek holnap fontos feladata lesz.

Martin miden bizonnyal az Istedgade-i férfiotthonban vagy egy ahhoz köthető irodában kérdezősködik Björn-ről, akit  5 éve rúgtak ki onnan mert már akkor is egy agresszív állat volt. A nyomozó kér egy listát azokról, akik a személyzet tagjai voltak akkor, amikor Björn az otthonban élt. Ilyen kívánságokkal inkább fordulj Tibi bácsihoz haver! - mondja egy ottdolgozó Martinnak, de a szakállas hekus végül csak megkapja, amit kért. Milyen kicsi a világ!-Gondolhatja , a távozni készülő rendőr, mert Stefan épp arrafelé kóricál. Kiderül, hogy ő itt dolgozik (hoppá!), de azt állítja, hogy nem ismeri Björnt. A dán a biztonság kedvéért megkéri a szociális munkások legbajuszosabbikát, hogy délután fáradjon be a malmői a rendőrségre, mert feltenne neki néhány kérdést. Sagáék közben az ingatlanbefektetőket próbálják meggyőzni a rendőrségen arról, hogy fizessenek TT-nek, mert nem szeret improvizálni és ettől majd úgy felül a szopórollerre, mint annak idején Kárász Róbert a Mokkában. A négy pénzeszsák visszavonul döntést hozni.

4b.png

Martin átadja az otthonból hozott személyzeti listát a főnökének, az meg újabban az emigránsveréses ügy negatív visszhangja miatt kozmikus sebességgel növeszt ráncokat az arcára. A dán rendőrségre most már úgy ráférne egy happy end-el záruló ügy, mint Hajdú Péterre egy nyilvános megkövezés. Milyen kicsi a világ! -Gondolhatja Martin másodszor is a mai napon, mert összefut Henningel, vagyis azzal a rendőrrel, aki a rádiót hallgatta a feleségével. Egy cigi mellett megbeszélik, hogy a bevándorló srác olyan szerencsétlenül esett, hogy eltört a karja, megrepedt a szemgolyója és bele is halt a sérülésekbe. Henning kihátrálna a számára egyre kellemetlenebb irányt vevő beszélgetés folytatása elől, de Martin megragadja őt és felszólítja, hogy ne hazudjon a bíróságon a többi rendőr védelmében. Henningnek ma elég rossza napja van, hisz alig szabadult meg Martintól, egy fal mellett elkapja az egyik kollégája és megkéri, hogy még 1 napig tartsa a száját.

4x.png

Björnnek már csak 2 órája lehet hátra, a befektetők pedig  szavazással úgy döntenek, hogy nem csenegetik ki a 20 millát. Björn közben betűkből és számokból álló kódot jelez, majd elveszti az eszméletét. Miközben a Willam Hill fogadóiroda már elkezdte kifizetni a nyereményét azoknak, akik arra fogadtak, hogy Björn végül meg fog halni, Daniel a Megölik Björnt-címlapot szerkeszti és vitatkozik egy sort a kollégájával, majd odabassza a billentyűzetet a monitorhoz. Mindenesetre, ha tudnánk a kollégája nevét, akkor azt most felírnánk arra a postitünkre, ahová a gyanúsítottakat gyűjtjük.

Luxusmerdzsóval érkezik Charlotte és a nevelt lánya a ravatalhoz, ahol egy fekete hajú, barna bőrű nő ül a holttest mellett. Charlotte kérdőre vonja a nőt, aki Göran közeli ismerőseként mutatkozik be, de kiderül, hogy ő volt a férfi szeretője és erről a nevelt lánya is tudott. Charlotte leveszi a szőke parókáját, barna sörénye lobog a szélben és egyedül hajt el a kocsival. Saga rájön, hogy Björn a villanyfogyasztás-mérőt láthatta és arról diktált le néhány betűt és számot. Már szűkítik a potenciális helyek listáját, amikor Charlotte betoppan és ugyan  a férje iránti bosszúból, de  egyedül kifizeti a 20 milliót. Közben sikerül egy olyan helyet találni, ahol TT nagy valószínűséggel fogva tarja Björnt.

4c.png

Csöngetnek a  szomorú szamurájnál, de a lány nyit ajtót. A srácnak csomagja érkezett, amit a lány vesz át helyette, mert a férfi elbújik a futár elől. Kiderül, hogy a srác zárva tartja az ajtót és ez érthető módon nem tetszik a lánynak, de megnyugszik, amint megkapja a kulcsokat. A csomagot viszont még nem nyitja (nyithatja) ki. A fiúnak ismét problémai akadnak a bebútolással, újra végigmennek a bemutatkozó körökön, majd a lány kimegy levegőzni.

A kis Porsche még a kommandósok előtt érkezik meg az épülethez, ahol Björnt sejtik. Rövid teketóriázás után úgy dönt a páros, hogy nem várnak és megnézik, mi folyik odabent, de csak egy illegálisan itt lakó csövest találnak. A férfit megkérik, hogy legközelebb otthon a négy fal között hajléktalankodjon és ne akadályozzon fontos nyomozásokat a jelenlétével. Kiderül, hogy más ipari telepek is ugyanezen a villanyóra-számon futnak, Saga és Martin pedig indulnak is a következő helyrszínre és ezúttal sikerrel járnak, ám a fekete ruhás, maszkot viselő elkövető simán lekaratézza őket. Megérkeznek a kommandósok is, Martin – aki nem hordhat magával fegyvert Svédországban - üldözőbe veszi TT-t, Saga pedig Björn-höz siet. TT ismét felül kerekedik és fegyvert tart a földön fekvő Martin fejéhez, de végül nem húzza meg a ravaszt, hanem egy kiadós tökönrúgással semlegesíti a részről részre egyre kevésbé potens dánt. A kommandósok ezután a tetőn üldözik a maszkos férfit, akinek végül sikerül megszöknie.

4y.png

Egy kórházban vagyunk, mivel Martin heréit ismét műteni kellett - ő se indul már a dán Csillag Születikben ilyen produkcióval! Sagatól és Hanstól megtudjk, hogy  Björn meghalt és TT lelőtt két kommandóst is. Nade, akkor Martint miért nem? A rendőrök után Mette, Martin felesége is meglátogatja a férjét, de erre nem pazarolom a karaktereket.

Stefan befárad a rendőrségre – ugye még Martin kérte erre korábban – de se Saga-t, se Martint nem találja ott, így csak egy üzenetet hagy a portán. Ezután telefonon megfenyegeti őt Veronica (a nő az első részből, akin Stefan segített) drogos, agresszív férje. Martint haza is viszi este a felesége, beszélget kicsit a fiával, aki megint Fridával chatel. A lány August Odensében élő exe.

Három jelenetről csak távirati stílusban: Mette terhes. Stop. Még nem tudják, megtartják-e. Stop. Saga aggódik amiatt, hogy nem védte meg Martint. Stop. Hans szerint helyesen cselekedett. Stop. Saga szerint TT-nek szüksége lehet Martinra. Stop.

4z.png

Henning elmondja a feleségének, hogy a kollégái tényleg megverték a srácot és ő nem tett semmit ellene. A rövid hajú lány a lépcsőház bejárata előtt összeütküzik egy sötét ruhát viselő emberrel, aki pont a lakótársánál járt és akit a férfi Senkinek nevez. A lány maradna még egy éjszakát, a férfi pedig azt mondja, hogy holnaptól övé a lakás ugyanis akkor sújt le az igazság kardja.  Az amnéziás zorro pedig tart is nekünk egy kis bemutatót a postán érkezett karddal.

Címkék: a híd
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pácsó Ármándó 2012.12.01. 15:11:56

TT mindig korán kelő? Szegény Martint sose tudja magát kialudni, ráadásul Saga se az az álomszuszék típus.
Az eleje tényleg olyan mintha kicsúszott volna a Resuméből

Dr. Mortens 2012.12.09. 11:55:00

A Daniel által szerkesztett címlapon nem az áll, hogy: Megölik Björnt, hanem valami olyasmi, hogy: Ők menthetik meg Björnt.
Beszoptam a BBC-s félrefordítást. :/

December 13-án jön az 5. rész hogyvoltja!
süti beállítások módosítása