Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 2x09

2012. november 29. 15:00 - Segna

Ma kiderül, hogy mit keres egy szíven lőtt múmia egy csomagtartóban, miért kell Írországnak bocsánatot kérnie, valamint, hogy lemaradni valamiről nem mindig rossz dolog.

 01.jpg

Heveny éjszakai űzőcskével kezdünk, vagyis a hawaii rendőrség űzőcskézik a mélán ácsorgó pálmák és hívogató meleg fények közepette, egy fájdalmas-piros autóval. A jószágot nem ismerem, utoljára ilyesféléket a Hazárd-megye lordjaiban láttam gyerekkoromban, és már akkor se izgattak fel. A hajsza a kikötőben ér véget, ahol a sofőr nyúlcipőt vesz, szertehagyva piros verdáját. A meglepett rendőrök több konténerben is autót találnak. A meglepetéseknek még nincs vége ezzel, hisz az egyik jószágban egy szíven lőtt múmia várja a feltámadást, egyelőre úgy tűnik reménytelenül. … és Főcím!

Az álmatlansággal küzdő McGarrettet leshetjük meg indulásként. Nem bánjuk, mert ninjánk csak a csinos kis tetkóiba van öltözve. A folytatás nem ilyen idilli, ninjánk Dannóval veszekszik, aki nála dekkol a földszinten, mert még mindig lakást keres. Jaj anyám! Sajnos a Haule tv nélkül nem tud aludni, mert idegesíti az óceán zúgása. Engem jobban idegesít, hogy a zaklatott párbeszédhez McGarrett felöltözött, noha hevenyészet. A vita tárgya, hogy ninjánk meg a tv mellett nem tud aludni. Elhallgatnánk napestig a csevejt.

Na, esetre! A szíven lőtt múmiánál nyitunk, akit Max egyelőre nem tud azonosítani, mert se ujjlenyomata, se arca. Max erősen frusztráltnak tűnik emiatt, olyannyira, hogy még kedvenc párosunkkal sem beszél. Kono a kocsiknak néz utána, de azonkívül, hogy mindenik lopott, semmi közös nincs bennük.

Később, kínos körülmények kiderül, hogy Max nem a hulla azonosíthatatlansága miatti frusztráltságból nézte levegőnek kedvenc párosunkat, hanem valamiért orrol rájuk, és csakis és kizárólag a sáska-lánnyal érintkezik verbálisan. Csak neki mutatja meg, hogy a múmia mielőtt szíven lett lőve, több plasztikai műtéten is átesett. Ninjánk rögtön azon kezd filózni, hogy ki lehetett a néhai gézes, hogy így el kellett változtatnia a külsejét. Míg a főnök ezen, valamint azon gondolkodik, hogy mi baja van Maxnak velük, addig Kono és Széparcú Félkínaink a lopott verdákra csorgatják a nyálukat. Mindazonáltal ötletük is van a tolvajok lenyomozására. Minden kocsiban feltűnően sok az új alkatrész. Mostanság újították fel őket. Irány az autószerelő műhelyek! Ki más is segíthetne,

02.jpg

mint Lavinakövér fagylalt és garnéla árusunk. Az autószerelő műhelyben senki nem tud semmit, de a szépinges fagylaltárusnak adnak egy tippet 100 dolcsiért, és egy szusi valamint loco-moco szagú illatosítót ingyen. Kono nagyon hálás ez utóbbiakért. Elszaladt a fantáziám, hogy itthon milyen illatosítók is lennének a menők, Piros Arany? Pacal pörkölt? Töltött káposzta? Dobos torta? Én speciel a sült kacsa párolt almával és káposztás kockával kombóra szavaznék.

Max lenyomozza a Néhai Gézes implantátumait, és a nyomok egy jó hírű plasztikai klinikára vezetnek. A doki készséges, noha nem sok infóval szolgálhat, a beteg sok mindent kért, és készpénzzel fizetett. Dannó próbál bűntudatot ébreszteni a jó doktorban, hogy ki tudja ki volt a Múmia, gyilkos vagy pedofil, de a doki nem rezonál erkölcsileg. Elnézegetve a rendelő hátsó falát, nincs is több kérdésünk.

03.jpg

Izomautó ügyben a két többé-kevésbé bennszülött nyomoz tovább, bevonva a sáska-lányt is. Ma ő a csali, dominának öltözve. A kiszemelt autó-nepper szépen be is veszi a 350 LE-t, és beül mellé. Az események váratlan fordulatot vesznek, amikor egy marcona pisztolyos parancsolja ki a tiszteletbeli dominát a kocsiból.

04.jpg

A szőke nőci nem túl meggyőző vonakodással és még kevesebb visongással száll ki a verdából, majd elégedett vigyorral néz az elporzó tolvaj(ok) után. A csapda hamarost zárul, az autó leblokkol és szépen megáll, majd Chin kopogtat az üvegen második legkedvesebb haverjával.

05.jpg

Az autónepper belesápad a gyilkosság vádjába, és segít, amennyit tud. A kocsit kulccsal lelték - idézem – szinte könyörgött, hogy elvigyék. Érdekes velem nem beszélgetnek a kütyük. Na, jó néha. De lopásra még egyik sem akart rávenni! Földhöz csapásra már inkább. Léteznek szuicid telefonok?

Vissza az ügyhöz. A kocsiban csak egy táska volt az autónepper szerint. Meg is lelik. A táskában egy szállodai szoba kártya, a szállodában egy rémült barátnő. A Múmia az ő barátja volt, és igen a kocsi is az övé. Plasztikáztatta magát, mert utolérte a múltja, mivel borzalmas hibát vétett. A két paskó tapintatosan faggatja a lányt, de az csak annyit mond, hogy a Múmia helyes férfiember korában, egy kábelfektető hajón dolgozott, és ott történt valami, amitől ennyire megrémült. A barátnőtől kapott kép alapján kiderítik, hogy a Néhai Gézes védett tanú volt, aki a bostoni ír maffia oszlopos tagja, a Mázlis Mickey ellen tanúskodott. A hajón meg egy rettenetes veres hajú, izgága ír lett a szobatárs nem rég. Nocsak, nocsak! A fiúk immár óvatosan, és csőre töltött pisztollyal kezdenek a további kérdezősködéshez. A Rettenetes Veres kétségbeesett lépésre szánja el magát, helikoptert lopva akar menekülni.

06.jpg

Ha látná ninjánk arcát, gyorsan letenne erről a tervről. De nem látja. Dannó a figyelemelterelő, míg McGarrett a hajódaru rúdján kecsesen végigbalettozva a hátába kerül és lerohanja. A bostoni enyhén elképed. Aztán egy rég nem látott unortodox kikérdezés következik, mely során a randa dél-bostonit kikötözik, lévén, hogy nemzetközi vizeken vannak, és kínai zászló alatt, ERGO nem zsernyákok, és nem köti őket semmilyen szabály. A jó zsaru-rossz zsaru figurában persze, hogy Dannó megint a csupa szív és segítőkészség, a ninja a kattant. A Rettenetes Veres némi noszogatásra, meg arra, hogy felhívják az otthoniakat, hogy csacsog a zsaruknak, megtörik és vall. Ő csak az infót adta le, és elkísérte az otthonról küldött bérgyilok párt. Testvérek. Biztos büszke rájuk a mamájuk. Mármint a munkájukra, mert a fejük… Maradjunk annyiban, hogy hálát adok a sorsnak, hogy nem Dél-Bostonban nőttem fel, és nem ilyen hapsik közül kell válogatnom. Brrr… mindjárt kimegyek egy kis ír whiskyért! Bár ezekért a fickókért Írországnak egy jó pohár Midleton Very Rare Irish –sel tud csak kellőképpen vezekelni!

07.jpg

A csapat a forró nyomon ered utánuk, és el is csípik őket, amint a rémült barátnőt biztatják vallomásra a Múmia holléte ügyében. A csapat nem finomkodik, Dannó a rondábbikat lövi karon vagy vállon, ninjánk meg a másikat szorítja sarokba. Az a megkötözött lánnyal hátrál az ablakhoz és fenyegetőzik a túsz megölésével. Háromra.

08.jpg

09.jpg

A fiúk bosszankodva rakják össze, hogy ha a rém-fivérek a pasit keresték mindenáron a lányon, akkor nem ők ölték meg. Az életben maradt dél-bostoni szépséget kifaggatva kiderül, elvesztették az öldökölni készült későbbi Múmia nyomait egy parkolóban. Chin rááll a parkoló kameráira, és tényleg, a leendő Múmia behajtott oda, majd nem jött ki. Széparcú Félkínainkat nem ejtették a fejére, más kijáratot keres, és talál is. Csakhogy itt nincs kamera, ellenben van mágneskártya, mert ezt a kijárót, csak az itt dolgozók használhatják. Pl. a jó plasztikai doktor. Aznap háromszor. Hoppá! A jó doktor azonnal beismer mindent. A Múmia a műtőasztalon, a kezei alatt halt meg egy komplikációban, és ő bepánikolt, és kitalálta, hogy gyilkosságnak állítja be.

A parkban zárjuk az ügyet, ahol elmesélik az értetlen barátnőnek az egész szövevényes történetet, leginkább azért, hogy tudja, hogy az imádott barátja jó ember volt. És végül vissza a hadkvártélyra. McGarrett béke-fülhallgatót ajándékoz a Haulenak, mire az hálátlanul bejelenti, hogy elköltözik, hisz végre talált lakást. Végre!

10.jpg

Sajnos nem tudjuk átadni magunkat felhőtlenül az örömnek, mert feltűnik a sáska-lány Olivia Newton Johnnak öltözve a Grease-ből. Mert Max filmes estét rendez, amire a fiúk nem válaszoltak. Ja, hogy kitörölték a meghívó e-mailt! Pech. Aztán meglátva Maxot John Travoltának öltözve, úgy látom, ők sem sajnálják már annyira, hogy lemaradnak az estről. Mivel ma már megint előre ittunk, most csak Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása