Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 4x21 – Headhunters

2012. november 29. 13:00 - Zenóbia

Csöves találja meg a mai hullánkat, fiatal srác ücsörög egy konténernek dőlve, mintha aludna. A mellette levő sporttáskában három fej, na ők tuti halottak. Castle sárkánnyal meg Barbie-val játszik, hátha ettől majd ihletet kap. Szüksége van valami új impulzusra, addig is dugdossa Alexis felvételi értesítőit, mert egyszerre akarja odaadni neki mindet, hogy tuti legyen köztük jó hír, ritka hülye ötlet. Az új impulzus meg is érkezett, a tévében épp bemondják, hogy találtak három levágott fejet. Az ügyet Slaughter nyomozó viszi, Castle már bele is szeretett, ennek örömére bemegy az őrsre, ahol Kate iszonyúan örül neki, míg rá nem jön, hogy Castle nem miatta ment be, hanem az új múzsája miatt. De ezzel legalább nem fog lefeküdni. Reméljük. Meg azt is, hogy Slaughter megeszi reggelire Castle-t. Épp Balfék hulláját nézegeti, akivel három lövés végzett, de ez nem zavarná abban, hogy megdöntse a mellette levő fémtálcán a boncmestert aki nem Lanie, ilyen egy igazi férfi. Balfék az utcai neve volt a srácnak, gondolom nem volt az a lottónyertes típus. Castle már ott is van, megállapítja, hogy a fejek kiásott holttestekről származnak, de nem mond újat, a rendőrök már vizsgálják a temetőket. Nekiadja Slaughternek a bőrkabátját, csak fogadja társául, de a pasas szarik a fejére.

4x21_castle1.jpg

A végső aduval jön elő Castle, aki a polgármester természetesen, ez mindig beválik, most is. Meglátogatják Balfék apját, aki kevésbé tűnik balféknek, mint a fia. Slaughter már messziről üvölti, hogy a fiad egy tálcán fekszik három golyóval a mellkasában, roppantul tapintatos. Apu nem mond semmit, miért is mondana, egyébként meg verőember, na ezt kitalálhattam volna. És mint olyan, hisz a bosszú jogában, tehát csak követniük kell, és az utolsó pillanatban megakadályozni, hogy ő ölje meg Balfék gyilkosát. Mi sem egyszerűbb ennél. Kapnak egy telefont, hogy megvan a temető ahonnan a fejek származnak, Castle meg beveti magát, majd a csapata kideríti, hogy kik voltak a fejek gazdái. A felvágás nem sikerül annyira jól, mert Espo csak Knicks jegyekért cserébe hajlandó bármire is, és még azt is elárulja Castle-nak, hogy Slaughtert csak Özvegycsinálónak nevezik, mert a három utolsó társa mind szolgálat közben halt meg. Viszont Espon milyen jól áll az öltöny. Apu infókat próbál szerezni az utca embereitől, mi meg követjük lelkesen, Slaughter közben meghúzza a lapost, Castle is kap belőle, ha kér, ha nem. Amúgy meg nem tehet róla, hogy folyton meghalnak a társai, ha egyszer mind csökkent értelmű.

Castle társát bezzeg megdöngetné, nem érti Castle miért nem tette meg, nincs ezzel egyedül. Apu bemegy egy bárba, ez arra készteti Slaughtert, hogy fegyvert rántva közelítse meg a helyszínt, Castle is kap egyet, mert az ő társa nem jár fegyver nélkül. Nem nagyon értem, hogy attól, hogy Apu bement egy kocsmába, miért kell pisztolyt fogni, de nyilván én nem láttam még a világ sötét oldalából eleget, nem így lehet ezzel Slaughter nyomozó. Előre zavarja Castle-t, hátha növekszik a halott társak száma négyre. Megy ez, bár kicsit még gyakorolni kell, Castle elüvölti magát feltartott fegyverrel, hogy senki ne mozduljon, csak ötvenen gázolnak át rajta, de végül azért sikeresen ráfogja Apura a pisztolyt, aki épp sakkban tart egy fickót, és felszólítja, hogy dobja el az övét. Apu áldozata menekülne, de Slaughter ráparancsol Sherlockra, hogy kapja el. Castle és a kocsmai verekedés. Ebbe is bele kell még jönnie, de van egy-két egész jó megmozdulása is, a tíz-tizenöt szánalmas mellett, nem rossz arány így elsőre. Főleg, hogy a végén ő nyer, egy üveggel fejbekúrja a pasit, csak aztán csúszik le vérző orral a padlóra. Slaughter közben mogyorót eszik héjastul, mert a kemény csávók úgy szeretik. Beviszik Aput meg az áldozatát az őrsre, Beckett csak néz, hogy Castle fél órája van Slaughterrel, és máris van egy tampon az orrában.

4x21_castle2.jpg

Apu készült volna kihallgatni a fickót, amikor rajtuk ütöttek, pedig nem ő ölte meg Balféket. Castle próbálja átvenni Slaughter kihallgató stílusát, ami elég egyszerűen az erőszakra épül, de csak felhúzott szemöldököket kap cserébe. Apu hallott róla, hogy Balfék összeveszett ezzel a gyerekkel, ezért mászott rá. Valójában nem vesztek össze, csak a Westies feje azt akarta, hogy üldözzék el Balféket, mert Balfék tényleg balfék volt, folyton elcseszte a rábízott melókat. Csak azért nem nyírták ki, mert tartottak az apjától. Két napja látta utoljára Balféket, aki csinálni akart valami nagy dolgot, hogy újra bevágódjon a Westiesnél. Így aztán levágta három hullának a fejét, micsoda remek ötlet. Na de micsoda hulláknak, Castle megkapja a mappát az adatokkal. Mindhárom halott egy jamaicai banda tagja volt. Mivel épp területi vitájuk volt a Westieszel, ezért gondolhatta Balfék, hogy majd ő megmutatja nekik, mi történik azzal, aki velük száll vitába, lásd Keresztapa és a lófej, csak itt most nem ló. Mivel nem tudta befogni a száját, ezért a jamaicaiak már tudták mire készül és kinyírták. Míg ők a jamaicai forrásukhoz mennek, Kate a pszichiáteréhez, mert ki van akadva mint a fene Castle-ra. A doki rávilágít, hogy Castle talán csak önmagát próbálja védeni ezzel a viselkedéssel, végre egy értelmes ember.

4x21_castle3.jpg

Slaughter ecseteli hogyan kell bánni a nőkkel, és hogy most épp egy dögös kis vörösre van rá izgulva, aki nemrég kezdett az őrsön, ugye már kitaláltátok, hogy ki az. Castle is, így aztán a sose jobb segget nem láttam még mondatra behúz egyet Slaughternek, nosza, alakul ez. Feltűnik az emberük is, aki bemegy egy üzletbe, Slaughter utána, Castle marad az ajtóban őrködni. Két lövés dörren, Slaughter kivágtat, rohamszerűen távoznak, sosem tudjuk meg ki lőtt le kit odabent. Castle pánikban van, hogy sikerült egy teljesen őrült múzsát kifognia, aki csak úgy rezzenéstelen arccal lelövi a forrásait. Mikor épp menekülőre fogná, egyszer csak kisétál a liftből a forrás, aki nem annyira halott, viszont lepacsizik Slaughterrel, aztán majd megszakadnak a röhögéstől, hogy Castle-t milyen szépen megviccelték. Hamarosan már ő is nevet, Ryan meg kiakad, hogy megcsalja őket, mit nevetgél itt a folyosón az új haverjaival. A pasi beépített ember, aki kiderítette, hogy tényleg a jamaicaiak ölték meg Balféket, mert a temető környékén lakók hallottak lövéseket, elvileg egy Maxi nevű fickó volt a lődöző. Mielőtt még Slaughter halálra préselné egy újrahasznosító autóval, Maxi úgy dönt, hogy inkább elmondja, mit tud.

4x21_castle4.jpg

A temetőben nem ő lőtt, mert mire odaért már ott volt egy csapat mexikói is, már mondja is a rendszámuk felét. Castle felhívja Ryant, hogy futtassa le nekik a rendszámot, cserébe Ryan kéri hétvégére a Ferrarit, drága szórakozás lesz ez Castle-nak. Attól tartok nem fog hazaérni vacsorára, mert Slaughter bulizni viszi. Biztosan jó buli volt, de másnap mindenesetre a kanapén ébred ruhástól, nyálcsorgatva, de legalább arra, hogy Alexis örvendezik, hogy majdnem mindenhova felvették, annak viszont nem, hogy az apja dugdosta előle a leveleket. A Stanfordról is pozitív válasz jött, de rájuk meg van sértődve, mert egyszer már visszautasították. Én is jártam így még anno a középiskolával, végül pénzfeldobással döntöttem el, hogy hova menjek. Irány Bronx, Slaughter is lefuttatta a rendszámot, a kocsi Cesar Vales nevén van, aki egy mexikói banda tagja, és épp részesedést akarnak szerezni a New York-i drogüzletből. Castle előáll egy használható ötlettel, miszerint a mexikói lehet, hogy úgy döntött, ahelyett, hogy ő nyírná ki a másik két kartellt, inkább egymásnak ugrasztja őket. Ami nem lehetetlen, főleg úgy, ha előkerül egy Westies tag hullája, három levágott jamaicai fejjel. Castle kicsit aggódik a biztonságuk miatt, de Slaughter megnyugtatja, hogy ugyan már, Vales kispályás.

4x21_castle6.jpg

Eközben Ryan épp azt mutogatja Esponak, hogy Valest vagy egy tucat ember halálával gyanúsítják, ebből három mexikói rendőr, akiket egy pöröllyel vert agyon, majd feldarabolta őket. Hmm. A roncstelepen van egy pár tetovált állat mexikói, meg van egy öltönyben is, ő lesz Vales. Slaughter pisztollyal a kezében érdeklődik, hogy miért nem vallja be, hogy kinyírta Balféket, de Vales inkább beleköt Castle-ba, akin látszik, hogy mindjárt összeszarja magát. Nem csoda egyébként, az összes bandatag a fegyvere után tapogatózik, nekem sem lenne kedvem vidám dalocskákat énekelni. Aztán már nem csak tapogatóznak, hanem elő is rántják őket, csak Espoék megjelenése menti meg őket. Slaughter nem fogja megköszönni, hogy tönkretették a tervét, Castle erősen meglepődik, hogy volt neki olyanja. Megtalálta a leggyengébb láncszemet egy tizenéves srác személyében, most már csak le kell választani a többiektől. Castle Ryannel kávézgat, majd Slaugther sms-ére halálra váltan indul el, Espoék kezdenek aggódni érte. Nem hiába, a kocsi csomagtartójában ugyanis ott figyel Gilberto, a gyenge láncszem. Mivel nem akar vallani Valesről, ezért Slaughter addig pörög a kocsival mint egy eszement, míg tele nem hányják mind.

4x21_castle7.jpg

Közben kedélyesen megkéri Castle-t, hogy mivel elfogadta maga mellé társnak, nyilatkozzon már róla, hogy ő valójában teljesen normális, mert egy csomó roppantul eltúlzott vád van ellene érvényben. Castle mindent elvállal, csak álljon meg. Gilberto végül bevallja, hogy Vales ölte meg Balféket, mert Slaughter megfenyegeti, hogy különben kicsinálja az öccsét, aki egy javítóban van. Castle nem annyira néz már fel rá, sőt, kezd összeomlani a bálványa, mondjuk az eddigiek után nem nagyon értem miért, mégis mire számított?! Vales vette rá Balféket, hogy ássa ki a fejeket, valóban bandaháborút akart indítani, hogy míg a két csapat kicsinálja egymást, addig ő átveszi a területeiket. Slaughter most a jó zsarut adja elő, ha együtt működsz, elengedik a testvéred büntetését, és tanúvédelmi programot is kaptok. Na persze, miért van az, hogy Beckettnek ezt elhinném, neki meg nem. Na jó, tudom miért van. Castle rájön, hogy Slaughter végig irányította Gilbertot a kihallgatáson, hogy az azt mondja, amit ő hallani akar, pedig a srác valószínűleg nem is látta a gyilkosságot. De így már van egy parancsa Vales ellen, a többi nem érdekli. Castle-t viszont igen, kiszáll az ügyből. Kénytelen Becketthez fordulni, hogy hozza helyre, amit ő elcseszett.

4x21_castle8.jpg

Előjön a döntő indokkal, ne érte tegye meg, hanem azért, hogy a valódi gyilkos ne maradhasson szabadlábon. Kate-nek már a kezében is van egy fénykép, amit egy közlekedési kamera vett fel Vales autójáról, amint még éjfél előtt távozik a temetőből, Balféket pedig éjfél után ölték meg. Az is sántít, hogy Balféket a felüljáró alatt találták meg holtan, de ahhoz, hogy odajusson, át kellett másznia egy két méteres kerítést, amit mégis mi a fenének tett volna, mikor a közelben egy metróállomás is volt, amerre menekülhetett volna? Kate-nél rendesebb embert nem látott még a föld, elmegy vele a helyszínre körülnézni. Szerinte nem stimmel az elméletük a bandaháborúról, mert akkor Vales nem hagyta volna itt a hullát, hanem valahol a Westies terület közepén pakolta volna le. Végszóra befut Slaughter, hogy mit cseszik szét a helyszínét, amikor ő épp le akar ültetni egy rettenetes gonosztevőt, az tökmindegy, hogy ezt a bűntényt épp ő követte-e el, vagy valaki teljesen más. Mivel nem jutnak dűlőre, ezért Beckettéknek egy órájuk maradt, hogy kiderítsék az igazságot, mert addigra Slaughter feljelenti, hogy beavatkozott a nyomozásba, akkor meg akár ki is rúghatják. Castle-nak nagyon magába kéne szállni, ha ennek az ügynek vége, én úgy érzem.

4x21_castle9.jpg

Végigmennek még egyszer az ügyön, hogy mit gondolhatott magában Balfék miközben nyiszatolta a fejeket, és felfedeznek egy nyilvános telefont a helyszínen, amiről segítséget hívhatott. Csak az a segítség nem volt túl hatékony. Az őrsön azzal fogadják Slaughtert, hogy megvan a bizonyítékuk Vales ártatlanságára, és Kate meggyőzi, hogy annyira nem lehet rossz rendőr, hogy lecsuk valakit az igazi gyilkost meg szabadon hagyja. És durva, mert van egy gyerekgyilkos apánk, akit felhívott a fia, hogy segítsen rajta, ehelyett ő megölte. Apu nem bírta tovább elviselni, hogy a fia tökéletlen, hogy megint elszúrta, és hogy egy Balfék. Ó, világ balfékjei adjatok hálát a kevésbé maximalista apátokért. Vales kisétál, de Beckett azzal búcsúzik tőle, hogy takarodjon a városából, mert ráuszítja mind a harmincezer rendőrt, akik pokollá teszik az életét. Eközben Slaughter gyomron vágja Castle-t, csak úgy a miheztartás végett, hogy tudja mi jár annak, aki nem áll ki mellette. Kate-nek meg felajánl egy randit, ami forró szexszel ér véget egy részeg verekedés után. Na, legalább nem a szokásos gyertyafényes vacsi. Alexis képtelen dönteni, hogy Stanford vagy nem Stanford, ezért inkább leülnek jégkrémet enni, ezt maximálisan megértem. Egyetek ti is, nem csak harminc fokban lehet fagyit enni, a fagyi jó, a fagyi finom, a fagyi plédbe bugyolálva is klassz.

4x21_castle10.jpg

Címkék: castle
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása