Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Murdoch 2x07 – Alkalmazott fizika (Big Murder on Campus)

2012. november 26. 18:00 - parcihocok

A heti gyilkosság a város egyetemére szólítja az irodájában épp a mongolok ballisztikai ismereteit modellező Murdoch-ot (ez van, mindenki másképp dolgozza fel a szakítást…), ahol az áldozat a fizika tanszék professzora, Samuel Bennett. A profot az esti egyetemi buli alatt lőtték ki a távcsöve mellől, és mivel mindenki a másik nemmel, meg a partival volt elfoglalva, senki nem látott semmit. Szokás szerint ezt a hullát is fel kell boncolni, érkezik a doktornő is, huh, fagyos és zavart a hangulat, Crabtree is csak pillázik egyikről a másikra.

murdoch_s2x07_1.jpg

Az áldozat a halála előtt éppen telefonon beszélt valakivel, a tizedes már rutinosan nyomozza le a hívást, Murdoch pedig megy is Gottfried professzorhoz kérdezősködni. A prof épp órát tart, békebeli egyetemi légkör, csupa férfi üli körbe a katedrát, hogy Newton és Maxwell elméletéről vitázzon. Gottfried állítólag üstökösökről beszélgetett a proffal, és mivel rendszeresen vitáztak, nem tartotta meglepőnek a beszélgetés váratlan befejezését, nem először csapta már rá Bennett a telefont. Azért a nyomozó faggatózását cseppet zokon veszi. Két önkéntes spicli, Perry és Gillis (amolyan egyetemi Stan és Pan) megsúgja a nyomozónak, hogy a két prof a tanszékvezetői poszt miatt utálták egymást.

murdoch_s2x07_2.jpg

Mire Murdoch visszatér az örsre, Gottfried már panaszt is tett Brackenreid-nél, milyen szerencse, hogy a kapitány magasról tesz a nyafka értelmiségiekre. A boncolás eredményét a doktornő kurtán-furcsán közli a nyomozóval, majd rövidesen faképnél is hagyja, hiába próbál Murdoch jópofizni (igen, mindenki másképp dolgozza fel a szakítást…). Lényeg a lényeg, a lövés alulról jött és puskából. Az egyetemre visszatérve Murdoch nyakába akaszkodik Stan és Pan, akik kényszeresen követni akarják a nyomozás folyamatát, szerintem ez felettébb gyanús viselkedés. Hiába próbálkoznak, Murdoch-ot nem tévesztik meg: beméri azt a pontot, ahonnan a lövést leadhatták, és a helyszínen homokot talál. A legvalószínűbb gyanúsított még mindig Gottfried, bár az alibijét nem lehet figyelmen kívül hagyni.

murdoch_s2x07_3.jpg

Közben Crabtree Murdoch tanácsát kéri családegyesítési kísérletéhez: lelencgyerekként szeretné megtalálni anyut, ezért felad egy apróhirdetést. A hirdetés bejön, anyu 20-30 év után megjelenik. A kétperces intim tali után Crabtree-nek vissza kell menni dolgozni, de szegénykém nagyon beleéli magát a dologba. Az egyetemre azért megy vissza Murdoch, mert nem érti, hogy nem látta senki az udvar közepén a puskás gyilkost. Hát mert elbújt! És hová? Valami olyan tereptárgy mögé, ami senkinek nem tűnt fel. Ez a tereptárgy pedig a fáskocsi, aminek az alján meg is találják a nyomokat. Csakhogy a gyilkos nem sk lőtte ki a fegyvert, hanem valahogy távvezérelte. A nyomozó szokás szerint a doktornővel konzultálná meg a dolgot, aki szokása ellenére leginkább elzavarná a nyomozót. Murdoch a távvezérlős-időzítős fegyver elméletével boldogan lesittelné Gottfried-et, de az arrogáns professzor egyelőre kisiklik a keze közül.

murdoch_s2x07_4.jpg

Crabtree-hez közben érkezik második számú anyu, a nyomozónak kell felhívnia a tizedes figyelmét arra, hogy a rendőri fizetése vonzó préda lehet az ál-anyuknak. Ráadásul a két anyu jól meg is tépi egymást az örs kellős közepén. A nyomozásban újabb fordulat áll be: a prof az egyik diáklányt kukkolta minden este az ablakból. A lányka azért vetkőzött rendszeresen, mert a prof ezt kérte tőle levélben (persze pénzért cserébe). A levelet viszont nem Bennett írta. Murdoch megint melléfog, amikor Gottfried-et vádolja, mert nem az ő kézírását azonosítja a táblán, hanem egy segédjéét, aki nem más, mint Perry (Stan). A nyomozó még sosem fogott ennyiszer mellé, és követett el ennyire nyilvánvaló bakikat, mint most, lehet, hogy az egyetem légkörétől van zavarban.

murdoch_s2x07_5.jpg

Perry és vele együtt Gillis egyre gyanúsabbak, kérdés, hogy fog rajtuk fogást találni Murdoch. Természetesen az „oszd meg és uralkodj” elv alapján húzza csőbe őket. Crabtree társaságában Perryvel visszamennek a tetthelyre, mintha demonstrálnák a gyilkosságot. Csakhogy újabb lövés dördül, és Crabtree a földre kerül. A kihallgatáson Murdoch felvilágosítja Perry-t, hogy igazából ő lett volna az áldozat, és vajon ki akarhatta megölni, ugye. Csávókám nem adja be könnyen a derekát, ezért Murdochnak be kell kuncsorognia magát Gottfried professzorhoz vendégszerepelni, hogy az akasztás fizikáját magyarázva bírja jobb belátásra Perry-t. Az végül megtörik, és vall, Murdoch meg kap a proftól egy ötös-alát az előadására (be is sértődik az alán). És hogy ne bánkódjunk nagyon, Crabtree sem halt ám meg, ez az átverés része volt, ezzel két legyet ütöttek: a gyilkos mellett ál-anyut is leleplezték: nyomorék gyereket ápolni ál-anyunak már nem volt nagy kedve.

murdoch_s2x07_6.jpg

A végén kiderül, hogy a gyilkosságnak lényegében nem volt indítéka, csak valami fizikát akartak a srácok tesztelni, micsoda baromság. Murdoch bepróbálkozik egy randival a doktornőnél, de rögtön lepattintják. Valaki szólhatna már neki, hogy szakítás után az ember nem feltétlenül szívesen randizik az exével.

Címkék: murdoch
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

girbeguba 2012.11.27. 21:06:11

Most azért szakítottak, mert a dokinő bevallotta az abortuszt?

parcihocok 2012.11.28. 05:29:12

@girbeguba: Bezony, az előző epizódban kiderült, hogy abortusza volt, Murdochnak pedig ez nem fér bele a világképébe, szóval hiába mondta, hogy ok, megérti meg minden, már nem ugyanúgy nézett a doktornőre, aki ezt levágta, és azt mondta, hogy akkor hagyják ezt az egészet.
süti beállítások módosítása