Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 1x14 - Apák napja

2012. november 26. 15:00 - Szencsike

Waltapukával nyitunk, aki elkószált fia után kiabál a dzsungelben. Arra jár Rocker is, ő Claire cuccát keresi, egyikük sem látta a hiányzókat, mennek is a dolgukra. Waltapuka következő áldozata a tűzifát cipelő Doki, de ő utoljára a barlangoknál látta a fiút. Jön Duci is, kihirdeti a következő golfbajnokságot, tét az utolsó dezodor. Waltapuka inkább tovább keresi a fiát, és meghagyja Dokinak, ha látná szeme fényét, mondja meg, hogy várja meg őt. Doki megígéri, hogy átadja és Ducival tovább is állnak. Michael hangos kiabálások közepette hagyja ott a kettőst, és Duci ismét beletrafál a megjegyzésével: Micheal utálja az apaságot. Waltapuka nagy bőszen kevereg az erdőben, lássuk az ő flashbackjét!

pic1_1.png

Waltanyukával a bababoltban vásárolnak, és az ifjú apa kinézi a legdrágább kiságyat a születendő picinek, de anya a józanabb, túl drága. Nézegetnek tovább, Michael-nek egy építkezésen ígért munkát egy haverja. Párja örül, de mi lesz a művész hivatással? Csak annyi időre lesz szünet, amíg anyuka be nem fejezi a jogi egyetemet, és munkát nem kap valami flancos helyen, amivel eltarthatja majd őt és a születendő Walt-ot. Mert Walt lesz a neve Michael apja után. De a vezeték neve Lloyd lesz, hogy anyu megtarthassa a vezetéknevét, mert gyerek ide vagy oda, házasság az nem kell.

pic2.png

 Vissza az erdőbe, Walt éppen késdobálást tanul Lockebácsitól Boone és Vincent jelenlétben, több-kevesebb sikerrel. Lockebácsi jó tanárhoz méltóan adja is a tanácsokat: Koncentráljon és képzelje el előre a kés útját, mielőtt elhajítaná. Walt koncentrál, elképzel és talál. Ekkor megérkezik édesapja, elveszi tőle a kést és visszazavarja őt a táborhelyre. A gyerek hallótávolságon kívül, Waltapuka kiosztja Kopaszembert, késsel mutogat rá, lényeg, hogy hagyja békén a fiát. Boone, látván, hogy fenyegetik a Vezérét, ráront Michael-re, de Locke gyorsan szétkapja őket. Locke mindössze annyit kér a dühös férfitól, hogy ne gyerekként kezelje Walt-ot, hagyja, hogy itt a szigeten kibontakozzanak képességei, mert a fiú különleges. Michael csak arra utasítja Locke-ot, hogy hagyja őket békén. Főcím.

pic4.png

Flashback, Walt már megszületett, ránézésre olyan egy év körül járhat. Ő már boldogan el van a saját kis világában, mit sem sejtve arról, hogy anyja és apja róla vitáznak. Anya egyébként puccos ruhákban feszít, sikerült megcsípni azt a flancos állát. Mégpedig külföldön, és viszi a fiát, Aput nem, ezen megy a vita. Anyunak ez nagy lehetőség, megemlít valami különélést is, annyi minden történt velük ilyen rövid idő alatt, kell egy kis szünet, szóval nem házasodtak össze. Michael próbálja meggyőzni őt, a kapcsolatok áldozatokkal járnak, tanácsadásra is mehetnek, akkor nyugodtabban is megbeszélhetik a dolgokat. De nem, mert Waltanyuka már elfogadta a külföldi állásást. Michael már hónapok óta nem dolgozik, ő viszont keresni fog annyit, hogy a gyereknek biztosítva legyen minden szükséglete. Még a bíróság is neki ítélné a gyereket. Michael-t sarokba szorította párja, szomorúan nézi a mosolygó kisfiút, a nő csak időt kér tőle.

pic5.png

Este van, Walt békésen alszik, apukája őt nézi a tűz mellől. Sun érkezik hozzá beszélgetni és elmeséli neki a bánatát: Walt semmibe veszi, ő csak azért kezeli még gyerekként, mert kimaradt neki a fia gyerekkora, és különben is! A fia nem nőhet fel ezen a szigeten. Egy másik tábortűznél Arab, Szőkeség, Doki nézegetik a Francia tyúk térképeit. Arab rájött a térképekkel kapcsolatban néhány fontos dologra, valószínűleg megvan egy fontos helyszíne a szigetnek. Mielőtt elmerülnének részletekben, Waltapuka csatlakozik hozzájuk és lázító gondolatait megosztja a kupaktanácsnak. Nem jó ez, hogy berendezkedünk és golfozgatunk, haza is kellene jutni. Építeni fognak egy tutajt. Michael már várná a lelkes támogatást, de Sayid csak a kifogásokat sorolja. Ha nem, hát nem, Michael megépíti azt a tutajt és mennek el a fiával, mindenki más meg öregedjen meg a szigeten.

Másnap Walt a spanyol nyelvű képregényt olvasgatja Vincent társaságában, de megjön lelkes apukája és a segítségét kéri. Walt nem megy, mert olvas, na persze, nem is tud spanyolul, így mi értelme van? A képek tetszenek neki, ez a felelet pedig apunak tetszik, aki megenyhül és a rajzolásról kezd beszélni. De Walt-ot ez nem érdekli, így apja kikapja a kezéből az újságot, gyerünk dolgozni kölyök. Flashback, Michael egy utcai telefonfülkéből telefonál és fiával szeretne beszélni. Walt már 21 hónapos, telefonálni sem tud, ne butáskodjon már inti le őt Susan, a párja, de baj van. A vonal másik végén Susan mellől egy másik férfi hangja hallható, a „szívem” kifejezésből ítélve a nő továbblépett és lezárta Michael-lel a kapcsolatát. Ezt meg is mondja ex-barátjának, a gaz csábító Brian Porter, a nő főnöke. Michael tajtékzik, repülne Amszterdamba és hozná vissza Walt-ot. Dühösen lecsapja a telefont, kivágtat az útra, így őt meg egy kocsi csapja el.

pic6.png

 A parton Rocker megtalálta Claire poggyászát és már javában kutatja át a holmiját. Szökevény csodálkozik, hogy mit keres ilyen bőszen, Rockernek Claire naplója kellene. Michael és Walt a géptest épségben maradt roncsai között kutatnak használható elemekért, amit a tutajhoz felhasználhatnak. Walt büntetésnek érzi a feladatot. Rocker és Szökevény a gyűjtögetők királyához, Sawyer-hez fordulnak a napló ügyében. A napló természetesen nála van, de nem adja egykönnyen. Elkezd részleteket olvasni Claire naplójából, kigúnyolva Rockert, aki válaszul megüti a férfi sebesült karját, aki kiejti a kezéből a naplót. Viszont Rosszarc visszaüt a jó kezével, de Charlie megszerezte a naplót. Szökevény búcsúzóul még odaveti őméltóságának, hogy nem is olvasta az eltűnt lány naplóját.

pic7.png

Waltapukáéknál a legjobb munkamegosztásban dolgoznak: apa dolgozik, fia bambul. Meglátja az erdő szélén elhaladó Locke-ot és Boone-t, felpattan és szól apjának, hogy elmegy vízért. Michael köszöni, hozzon neki is. A barlangokhoz érve Boone-t Szőkeség támadja le, hol a kaja. Boone közönyösen odaveti, hogy már évek óta bulimiás, most legalább tényleg lefogy. Szőkeség nem ehhez a viselkedéshez volt szokva Tesó részéről, a múltkori cucc megtette a hatását. Akkor Boone menjen és segítsen Michael-nek tutajt építeni, de ez sem érdekli Boone-t. Walt is megérkezett a szálláshelyre és Lockebácsihoz megy beszélgetni, de az öreg elhajtja, apa megtiltotta, hogy barátkozzanak, akkor ezt ő be fogja tartani. Ám ekkor hangos kiabálás közepette megérkezik Michael és leszedné Locke fejét, amiért már megint beszélgetni merészelt az ő gyerekével, de a kopasz kivágja magát. Egy tollat ad a dühös férfinek, mintegy béke ajándékként. Michael megfenyegeti az öreget: ha nem száll le a gyerekről, kicsinálja. Locke fogja a cuccait és megy a dolgára, Walt pedig beszól az apjának, semmit sem tud róla, nem ismeri, hagyja őt békén. Michael is dühös, de attól még ő az, aki felelősséggel tartozik a gyerekéért, tűnés a szeme elől és a tűzbe dobja a képregényt.

pic8.png

Flashback, Michael még mindig a kórházban van, rajzolgat. A fiának készíti, meséli a nővérnek és csevegni kezdenek. Michael sosem tudja mit írjon, így inkább rajzol, viszont a nővér egy pingvines viccet javasol feliratnak, majd megy tovább dolgozni. Michael-t nagy meglepetés éri, megérkezett Susan, az ex. A baleset már két hónapja történt, de ő csak pár napja tudta meg egy régi, közös baráttól. Michael rögtön Walt-ra kérdez, de a kicsi nem jött el. Lényeg a lényeg, a nő állja a teljes kórházi költségeket, de jön a fekete leves. Brian-nel összeházasodnak, Olaszországba fognak költözni, mert a férfi az ottani irodát fogja vezetni. A cseresznye a habon, hogy Brian örökbe fogadná Walt-ot, csak Michael-nek le kéne mondania minden apai jogáról. Most az egyszer ne önmagára gondoljon, hanem Walt-ra, ne makacskodjon. Vissza a szigetre, Michael ücsörög és a dobozkáját nézegeti, mikor jön Duci a hírrel, hogy Walt lelépett.

pic9.png

Magától értetődően Michael első útja Locke-ékhoz vezet, hol a fia. Itt nincsen, háborog Locke, különben is ő megmondta gyereknek, hogy többé már nem barátok, ahogy fater kérte. Mike sem erre az infóra számított, látszik, hogy új feladatot kell magának találnia a Locke-verés helyett. Így viszont kénytelen összefogni az ellennel, közösen keresik meg a gyereket. A barlangokhoz Charlie és Kate tér vissza, és a lány Rocker hogylétéről érdeklődik. Jól van, csak hiányzik neki Claire, igaz alig ismerte a lányt. Kate szerint jó ötlet, hogy Charlie vigyázni fog Claire cuccaira, majd otthagyja egyedül Charlie-t. Rocker rögtön a napló után kap, de nem hagyja kíváncsiságát felülkerekedni, csak nem olvas bele a naplóba. Walt és Vincent magányosan kószálnak valahol az erdőben, a kutya meghallott valami zajt, ugatni kezd, ám sehol senki. A kutya elszakítja a pórázt, kirántja magát a gazdája kezéből és a hang irányába szalad, Walt meg fut utána.

pic10.png Flashback, jó pár év eltelt mióta baba Walt-ot láttuk, 10 év körül járhat, már Ausztráliában élnek, anyu és Brian továbbra is sikeres ügyvédek és megvan Vincent is. Egy szép délutánon, mikor Waltnak javában házit kéne írnia, anyu és Brian szakmázik, de anyu hirtelen rosszul lesz. Közben Walt vidáman cseveg egy madárféléről, Brian leülteti feleségét a kanapéra. Walt Brian-t kéri, hogy figyeljen, de a férfi csak a nővel törődik, Walt sokadik kérésére sem reagál, mikor valami az ablaknak csapódik: egy madár. A madárka meghalt. Walt-ot különösebben nem érdekli a dolog, de Brian furcsán méregetni kezdi a gyereket, mintha miatta csapódott volna be és halt volna meg a madár. Vissza a szigetre, Walt továbbra sem találja Vincent-et, viszont  fák mögül morgó hangokat hallani.

pic11.png

Flashback, egy megzuhant Brian kopog Michael ajtaján. A két férfi nem ismeri egymást, Mike megvetően méri végig a férfit, mikor kiderül, hogy ő az a Brian. A férfi jövetelének oka elég komoly. Susan rövid ideig tartó, gyors lefolyású betegség miatt meghalt előző nap. Brian máris jött Mike-hoz, egyedül hagyta a gyereket a dadussal, ez a hozzáállás Mike-nak nem tetszik. Susan utolsó kérése volt, hogy Walt Mike-hoz kerüljön, ezért van itt Brian. Mike sem teljesen érti, hogy miért, hiszen majdnem kilenc éve nem is látta a gyereket. Brian-nél borul a bili és elmondja, hogy csak azért vette a kisgyereket a nevére, mert Susan ezt akarta, ő pedig Susan-t, így megtette amit a nő kért. Neki csak a nő volt a fontos, a gyerek már kevésbé. Mike sejti, hogy Susan  kérése az lett volna, hogy Walt Brian-nél maradjon, de Brian ezt nem vállalja, hát eljött Mike-hoz, ad pénzt és repülőjegyeket, csak vigye a gyereket. Michael viszont teljesen kiakad, hogy lehet cserbenhagyni a fiút, hiszen neki Brian az egyetlen apa, akit ismer. Brian-nek viszont nem kell a gyerek, sőt van vele valami baj is, sok fura dolog történik a fiú körül.

Az erdőben Locke és Mike megtalálják  a pórázt és meghallják Walt segélykiáltásait. Flashback, Mike megérkezett Ausztráliába, a dadus átad neki néhány cuccot. Köztük van egy dobozka, benne mindazokkal a levelekkel, amelyeket Mike küldött a fiának az évek során. Walt is hazajött az iskolából, Mike elindul a gyerekhez. A szigeten Walt apját hívja segítségül, egy jegesmedve támadja a fiú rejtekhelyét. Mike már rohanna oda, de Locke visszatartja és egy másik tervet javasol. Ausztráliában apa és fiú találkozása sem zökkenőmentes. Mike rögtön egy részvétnyilvánítással és egy bocsánatkéréssel kezd, amiért ilyen sokáig nem láthatták egymást, de most vele kell mennie. Walt viszont csak Brian-t hiányolja és amúgy sem nem megy sehova. Mike előad egy kiszínezett mesét, hogy ő a törvényes gyám, de Brian-nel kapcsolatban maradhat és a kutya is velük jöhet. A kutya viszont Brian-é, de a férfi Walt-nak adta.

pic13.png

A szigeten Locke és Mike egy fatörzsön keresztül másznak át a gyerekhez. Mike odaér a fiához, de nem mászik le hozzá, ledobja neki Locke kését, ha a medve megtámadná. Az indákat Locke kötélnek használja, átdobja Mike-nak, aki le tud ereszkedni a rejtekhelyre. A medve visszavonulót fújt, mert Walt a talpába döfte kést, Mike ráköti a gyerekre a rögtönzött kötelet, és Locke kezdi a fiút kihúzni a rejtekhelyről.  A medve visszajött és Mike-ot fenyegeti, de egy szúrással meghátrálásra kényszeríti a medvét, így már ő is ki tud mászni a búvóhelyről. Apa és fia kölcsönösen bocsánatot kérnek egymástól, sőt Locke és Mike is letette a fegyvert. Vincent pedig haza fog találni, ígéri Locke a gyereknek.

pic14.png

Este van, apa és fia kapcsolat kezd helyre rázódni, Mike odaadja neki a dobozkát, amiben a gyereknek szánt képeslapok vannak. Walt-nak is fura, hogy nem kapta meg ezeket, de Mike szerint, ha anyja gyűjtögette, akkor valamikor megkapta volna őket.  Előkerült a pingvines képeslap is, szent a béke. A vízesésnél Rocker javában olvasgatja Claire naplóját, a kíváncsiság győzött és Rocker örülhet, mert a lány nagyon kedves dolgokat írt róla. Ám valamin megakad a szeme, így rögtön megy Dokihoz és Arabhoz. A lány egy bizonyos fekete sziklát emleget, Sayid is említett hasonlót, ezért mutatja meg nekik. Sayid-nak is rögtön beugrik a Francia tyúk, és lehet, hogy a térkép is a Fekete sziklát jelöli, lehet Claire is ott van. Rocker indulna a mentőakcióra, de Jack szerint nem az éjszaka közepén kellene ezt megtenni. Locke és Boone Vincent-et keresik, Locke a kutyasípot fújja, de semmi. Zajt hallanak, talán mégis megvan az elkószált eb, Boone hívogatja bőszen, de nem ő tűnik fel a bozótosban. Az illetőnek két lába van és szőke haja. Claire hazatért.    

Címkék: lost
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása