Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Porrá leszünk - 2x05

2012. november 24. 10:00 - G_Norton

Mac öngyilkos lett, a korrupciós hálózat egyik legfontosabb eleme tehát kiesett – de a küzdelemnek természetesen nincs vége, a Rózsa Hadművelet miatt. Alex tévéje egész éjszaka ment, de a sorozat kezdete óta van ez így, mekkora lehet már a villanyszámlája? Na mindegy, a tévén keresztül jön az üzenet, Alex kórházban van, két csokor virág várta ott, de mégis nagyon aggódnak az életéért. Snitt, a góréék egy zseniális módszerrel szabadulnak meg a rohadék bűnözőktől: megállítanak közúti ellenőrzésként egy teherautót, Chris kb másfél percre feltartja a francia sofőrt aki húzna vissza a hazájába, közben a góré és Ray a megkötözött, felpeckelt szájú alvilági pofát bevágja a teherautóba, Franciaországban emberkeggyé’ baszdki.

01.jpg

Alex el sem hiszi ezt az egészet, cserébe a cigiző Chrisnek megmondja a tutit, a cigifüst nagyban pusztítja a spermiumokat, Shaz pedig mihamarább gyereket szeretne. Ray borús, mert minden nyomoronc újságból is a szart dobálják rájuk, továbbá őt magát egy gyerek is leköpte az utcán, hát a rendőrség renoméja nagyon csúnyán megtépázódott. A góré mindezt egy nagy fogással kompenzálná, épp van is egy rablás a közelben, jelenti Viv a rádión, a Stanley Road-on. Hoppácsak, dehisz ott lakott gyerekként Pete! Ammegki, jön a kérdés, hát Molly apja! Továbbra sem értik, hogy mire fel ez a nagy izgatottság, és csak remélni merik, hogy ez a Drake-család normálisabb, mint Alex. Főcím.

Mire a Quattro odaér, már a mentősök is kiértek, Bryan Drake-t viszik be, akinek a hallása már súlyosan károsodott, Alex Bryan nejét rögtön meg is öleli, magyarázkodik is, hogy miért nem ért ide előbb, és nagyon sajnálja. A meglepett feleség nem tudja mire venni a dolgot, hát fogadjuk el annak, hogy Alexben túlbuzog a közösségi kapcsolatok ápolása. A rablás során 1000 font, meg ékszerek tűntek el, a többi már a helyszínelők dolga. Bryan próbálta megállítani a tolvajt, és a dulakodás közben verte be a fejét ennyire csúnyán. Előkerül a még gyerek Pete is, Molly nevű macskájával, aztán megy ki a kertbe, Alex utána. Alex rohadt bizarr módon cseszi le a gyereket, hogy merted Mollyt és engem magunkra hagyni így? Hogy van a lelkiismereted ezután? 14 éves Peter csak pillázik, de véletlenül se szóljon vissza, nehogy a zabos rendőrnő megüsse véletlenül. Egyébként a rablás idején a suliban volt, amikor az anyja felhívta, hogy jöjjön haza, baj van.

02.jpg

Jön egy újabb arc, egy igen bögyös, karakteres állú, spanyolos szőke hölgy, Ray azonnal a Nap két korongjára veti tekintetét, és le nem veszi róluk. A neve is bazifura, Gaynor Mason, átvállalja egy időre Petert, hogy Marj meglátogathassa Bryant a kórházban. A tolvaj maga londoni akcentussal beszélt pár szót, Thatcheres maszkban jött rabolni, a góré rögtön vágja, hogy ki volt a tettes: Metál Mickey, csak ő rabol ennyire röhejes cuccban. Mickey-t a góré egy picit megruházza, Ray csak egykedvűen álldogál, majd fogja az adást, ja tényleg, meló van. Egyszer hasbavágja a fickót, és ennyi – beteg vagy, Raymondo, vagy mi a fene? Ray ezután kicsit jobban összeveri a palit, Chris pedig a legújabb tévéműsort ekézi, szerinte szar a Countdown, nem fogja sokáig húzni, ahhoz képest már a 66. évadán is túl van. Alex nem hiszi el, hogy Metál Mickey-t péppé verik, ők meg nézik, és leállítja Rayt, de a góré szerint biztosan nem Mickey tette, mert akkor már köpött volna.

03.jpg

Alex tovább foglalkozna Metállal, de a góré lepattintja róla, nekik most a címlapon kell lenniük egy sikeres üggyel, azaz új nyomon kell elindulniuk. Alex a kórházban meglátogatja Bryant, előtte még a West Ham mezben feszítő Peterrel is találkozik. Peter utálja a focit, amit tagad, majd látványosan mered lefelé, Pete nem tud hazudni. Alex Bryanhez beszél annak ellenére, hogy az egy szavát sem érti, ebből merít erőt, hogy megtalálja a tettest, aki Bryan süketségét okozta. Az őrsön kihirdeti az új alapelvet a góré, hogy senki se merjen mocskos zsaru lenni, mert ha ő szaros lesz, akkor mindenki szaros lesz. Ray épp nagyon el van foglalva, egy katonai toborzási űrlapot tölt ki, a töke tele van a rendőrséggel. Chris sem nagyon figyel, mert mióta nem bagózik, állandóan valami idegesítő hülyeséget csinál, most épp a ceruzájával dobol egyfolytában, és mered valahová. Alex lecseszi őket, figyeljenek már, megsérült egy ember, és nem kevés suskát loptak el, majd visszaül nyomozni. Kiderül, hogy Chris azért megy mindenki agyára, mert leszokott a bagóról, és azóta buzi, szegény ember a ceruzát szívogatja. Viv meghozta a helyszínelők jelentését, és az ujjlenyomatok George Staines-ről származnak, aki elvileg már 2 éve halott.

04.jpg

Irány Staines anyja, a góré rögtön felpattintja a fém sütisdobozt, hát a morzsás sütik közt ott lapul 1000 font. A kedves nagyival is beszélgetnek, ő is értetlenkedik, hogy Staines hirtelen feltámadt, és nem is ő azonosította a holttestet 2 éve, hanem Metál Mickey. Góréék visszamennek az őrsre, közben berántják a Staines-banda többi tagját és Metált is, az egyik féllábú gengszteren Chris és Ray viccelődnek, hogy még mindig bekerülhetne a Milwallba, ha akarna, höhö. A górét rögtön a telefonhoz rendeli a főfőnök, korrekt letartóztatást akar, tiszta osztályt, annyi közhelyet puffogtat, hogy a góré is félrerakja a telefont, mert már nagyon unja, de kimarad Metál kihallgatásából. Metál szerint Staines a Stepney temetőben van, mire Alex amúgy górésan kikel magából, hogy satuba fogja a golyóit, ha nem kezd el beszélni, majd kimegy Rayért, Shaz nem tudja hol van, és elpanaszolja, hogy mindenki lassan megőrül, Chris is kiabál minden hülyeségért, hát naná, nikotinelvonása van szerencsétlennek.

05.jpg

Ray épp az űrlapot írja, és hát baromira pipa Macintosh miatt, mert mind felnéztek rá, példakép volt, de valójában tett magasról mindenre. Ray egy darabig gondolkozik, de mégis bemegy elagyabugyálni Metált, aki inkább vall: Staines nagyon is életben van, némi zsozsóért azonosított egy összeégett csövest Staines-ként, majd elment Spanyolországba. Alex elmondja mindezt a górénak, majd ráállnak Gaynorra, akinek spanyol barátja volt. Behozzák Gaynort, aki természetesen nem tud semmit, minden csak véletlen, erre a góré beteszi egy cellába, holnapig gondolkozzon. Alexnek egy titokzatos úriember hagyott egy üzenetet Boris Johnson néven, várja Alexet Luiginál este. Ray teszi Gaynort a cellába, aki Rayt egy csendes, tűnődő hősnek látja, amolyan Clint Eastwood-féle arc, Ray szerint vége azoknak az időknek, amikor a rendőrök hősök voltak.

06.jpg

Chris egy újabb rossz szokást vezetett be, chipset zabál naphosszat, a góré pedig kifejezetten ideges Boris Johnsonra, mintha féltékeny lenne. Luiginál várakozva Alex észrevesz egy másik kártyát eldugva az asztalon, „sajnálom hogy nem találkoztunk”, na de kedves. Alex visszamegy az őrsre felderíteni a Staines-ügyet, amikor egy imeretlen férfi lép be az osztályra: Martin Summers. Alex rögtön stukkert szegez rá (na jó, elég nehezen kaparja elő egy fiókból a fegyvert), de Summers lebeszéli erről, mert ő az egyetlen esélye, hogy visszakerüljön oda, ahonnan jött, ne rémüldözzön. Ne bassz, végülis tényleg ne ijedjünk meg tőle, amikor rózsákat küldözget, hobbiból embereket akar megmérgezni meg hasonlók? Summers szerint nem sokan vannak itt odaátról, úgyhogy meg kellett bizonyosodnia abban, hogy ő tényleg Alex Drake – mifene, biztosan ő is odaátról jött? Biztos, mert tudja, hogy Alexet fejbelőtték, és jelenleg kórházban van, elég meggyőző. Summers egy pillantást vet a felskiccelt Staines-ügyre, és kapásból vágja, hogy DNS-kereszthivatkozást kellene csinálnia Alexnek, hátha azzal többre menne. Tud egyébként a Rózsa Hadműveletről is, az lehet Alexnek a vészkijárat innen, ő maga nem akar visszamenni, majd Summers távozik.

07.jpg

Másnap Alex ráállítja Shazt Martin Summersre, mivel rendőr, kell lennie infónak róla valahol, Shaz segít persze. A góré egy ügyes trükkhöz folyamodott, behozta az aranyos Staines-anyukát, mert George él-hal érte, majd feltűnik neki, hogy ha nincs otthon. Gaynort is épp most engedik ki, az idős Elsie pedig felismeri, jópárszor benézett hozzá a szőke, rögtön hozzák is vissza. Gaynor szerint a régi George már halott, és teljesen új emberré vált, arról pedig nem tudott, hogy kirabolja a Drake-famíliát. Gaynor szeretne egy százast azért, hogy Staines-t csapdába csalják, a góré belemegy, a pénzt utólag fogja a hölgy megkapni, ha minden jól megy.

08.jpg

Bolly nem hiszi el, hogy Gaynor, a család barátja így becsapta őket, már épp elsírná magát, amikor a góré figyelmezteti, hogy ha megteszi, akkor az azzal a súlyos következménnyel jár, hogy megmutatja neki, tud ő érző ember lenni. Az esti akció azonban kudarcba fullad, mert hiába találkozott Staines és Gaynor, előbbi lecsapta az utóbbit egy kővel. Marjorie hívja őket haza, mert valaki egy barna borítékban küldött 500 fontot, Alex kap az alkalmon, és későbbi férjét meglátogatja, hogy mégis mi a helyzet vele. Pete nem nagyon beszél, mert a barátnőféleségével összekaptak, Alex ad neki néhány tanácsot: amikor a lánynak megjön a menzesze, akkor ezt ne vágja a képébe, ha eltévednek Franciaországban, akkor ne a csajt kritizálja, na ezeket megfogadom. Alex némi turkálás után rátalál Marjorie nyakláncára, amit Pete emelt el, hogy eladhassa és legyen pénze fűre. A srác elrohan, Alex utána, a góré pedig már csak merő önszorgalomból is rohan a megőrült nő után, aki szimplán önző szarcsimbóknak tartja a gyereket. Rádióhívásra visszamennek a kórházba, egy kis probléma miatt.

09.jpg

A probléma az, hogy szó szerint pöcse van a menyasszonynak. A góré nem látott még ilyet, pedig ő látott már hörcsögöt olyan helyen, ahol nem kellett volna lennie, egy férfit, aki egy törpepapagájt egyensúlyozott a lécén… Na a többit hallani sem akarom. Ray kiakad, Norman Hunter balerina lesz, Geoff Capes barbizik, vagy Elton John buzi? Durva ez nekik, pedig ők is fognak ám szőrteleníteni 20 év múlva. Staines csak félig végezte el a nemváltó műtétet, a végső nyisszantást – illetve pontosabban a pöcsbefordítást – nem végeztette el. Gaynor/George felébredt, a góré pedig minden szociális érzékenységét kimutatva durván felrázza a bűnöst, végig George-nak szólítja, és még le is szörnyszülöttezi, nagyon szívesen összeereszteném Szecsődi Karcsikával. Gaynort azonban sikerült úgy felhúznia, hogy az tökönvágja, majd menekülőre fogja, végül Chris térdeli őt tökön. Gaynor vall: nem volt elég pénze a műtétek befejezéséhez, ezért lopta el az 1000 fontot. Visszament még a nyomokat eltüntetni, végül Peter csapta le a téglával, mert észrevette Gaynornál az anyja nyakláncát, a pénzt meg az anyjánál hagyta, mert egyszerűen megszánta, amikor elbúcsúzott tőle. Ray rakja Gaynorra a bilincset, aki őszintén reméli, hogy nem megy a seregbe, mert tudja Rayről, hogy jó rendőr, és akkor nem aggódna az anyja biztonságáért, meg a khaki amúgy sem Ray színe.

10.jpg

A góré eldumálgat Elsie-vel, aki 500 fontot azért küldött Bryannek, mert olvasta a hírekben a rablást, és megsajnálta, de fogalma sincs, hogy kötött ki nála a pénz. Alex Petert látogatja meg, aki azért nem mondta meg a támadást, mert félt, hogy bajba keveredik miatta. Alex nem küldi börtönbe kisköcsögnek, hanem megígérteti vele, hogy majd vigyázni fog a szüleire, és egy Alex nevű leányzóval legyen kedves, majd távozik. Az őrsön Shaz ad némi zsét Chrisnek, hogy vegyen egy csomó cigit és szokjon vissza, mert már elviselhetetlen, Alexnek mondja, hogy Martin Summersről semmi anyag nincs az adatbázisban, majd elmennek Chrisszel művelődni.

11.jpg

Alex bemegy a góré irodájába, aki lassan a nyugdíjaztatását fontolgatja, már mindent látott ebben az életben, és elkapta George Staines-t – viszont erről nem szólt az anyjának, neki azt mondta, hogy Gaynort tartóztatták le, és az újságnak is ezt fogja mondani. Affene, mindenféle macsó, homofób, westernes monológ ellenére mégis csak nagyon érzékeny lélekkel rendelkezik, amit ügyesen titkol. Ray megköszöni Alexnek, hogy nem nyomta fel a górénál a hadsereg miatt, cserébe Alex összetépi az űrlapot. Végül az étteremben előkerül Martin Summers is: Alex nemet mond, nem fog azért korrumpálódni, hogy visszajusson a lányához. Summers reméli, hogy majd a Rózsa Hadművelet megváltoztatja ebben. Végefőcím.

Címkék: ashes to ashes
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása