Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Keleti kopók 1x05 - Lovuk is van, mégsem dolgosak a román cigányok

2012. november 23. 17:00 - sixx

Az első rész után a ruszki kommandósok ismét egy illegális kaszinóra rontanak rá Moszkvában, ez úgy tűnik, errefelé olyan probléma lehet, mint nálunk a zugpálinkafőzés volt a kilencvenes években. Ja, értem már, Oroszországban tilos a szerencsejáték, nahát. Az akciót vezető csávó arcát nem mutatják meg, mert beépített ügynök, oké, vettem. Az akciót már hónapok óta készítik elő, sikerült bejuttatni egy rendőrt a gazemberek közé, akik nemigen láttak még hollywoodi akciófilmet, mert a hiperszuper bejárati vasajtó mellé egy üvegablakot álmodtak meg, jóhogy azon fog berontani a fekete sereg. Ekkora lúzereket, na mindegy.

Screen Shot 2012-11-22 at 9.19.10 PM.png

A talpig terepmintába öltözött kommadósok a havas utcán igyekeznek a célpont felé ami egy fogalmas utcán áll, az ingyencirkusznak tuti örülnek majd a bennszülöttek. A kameraman végig akcióközelben marad, együtt szalad a kommandósokkal, akik egymást pisszegik le, kussolj már Vászka, még meghallják, hogy jövünk baszki. Aztán kiderül, hogy a vasajtó kemény ellenfél, így Vászka előkapja az ipari flexet, ezzel asszem annyi a csendes pihenőnek. A célpont nem az ajtó, hanem a már említett ablak, fél perc alatt sikerül legyűrni, ablak betör és irány befelé. Csak az nem hallotta a közelgő rendőröket, aki süket.

Screen Shot 2012-11-22 at 9.30.49 PM.png

A kaszinót védő két sameszt hamar legyűrik a kommandósok, és találnak pár kurvát is, mintegy bónuszként, de a főnökök egyelőre sehol. Az ilyen zugkaszinók általában pár hétig vannak csak nyitva, utána új helyszínre költöznek, mondja a narrátorhang, akkor hogy a picsába' tervezték az akciót pár hónapon át? Meg úgy egyébként minek? Berúgtak egy ablakot, ezen nem kell sokat agyalni szerintem. A játékteremben negyven nyerőgép áll, egy este hoznak 7 millió forintnyi rubelt, nem rossz, mondjuk a kéthetente való költözés elég stresszes lehet azért. Mivel a főnökök sehol, a rendőrök a kuncsaftokat vegzálják egy kicsit, hátha köpnek. Nem sok sikerrel.

Screen Shot 2012-11-22 at 9.36.19 PM.png

A bépített rendőrről azt mondja a narrátor, hogy szabadon mozoghat, és nem fog rá gyanakodni senki, erre mutatják, ahogy a rendőrökkel közösen kutat a kaszinóban,m mi ez, ha nem lebukás? Az épület alatt van pince is, a végén egy ajtóval, azon túl meg az utca, a fejesek igencsak itt menekültek. Szopás. Odafent mindenki tartja a száját és hülyének tetteti magát, játékgépek? Itt? Mi csak éjjeliőrök vagyunk. Egy csuklyás kurvinyek is ott ül, de ő sem beszél. Az akciónak vége, a gépeket elkobozzák, mindenki mehet haza. Elég nagy bukta volt szerintem, a főnökök sehol, a beépített csávót meg elfelejthetik a rendőrök.

Screen Shot 2012-11-22 at 9.48.09 PM.png

Bukarest jön, pontosabban az SIAS nevű különleges egység símaszkos tagjai, akik ma egy heroindílert akarnak elfogni. Kemény csávók, csak akkor vetik be őket, ha nagy a veszély, ennek megfelelően nagyon alapos és magabiztos bagázsról van szó, mindent felmérnek, és csak akkor rúgják be a vályogviskó oldalát, ha pontosan tudják a fal összetételét. Ehhez képest útközben meg kell állniuk, mert kiderül (hogyan?), hogy a célpont nem ott van, ahová a kemény kommandósemberek zsebében lapuló házkutatási parancs szól, hanem a csaját dugja éppen. Nem egy túl hosszú menet, a gyanúsított félóra múlva már otthon is van, egy bukaresti gettóban, ahol sötétedés után nem mernénk az utcára menni.

Screen Shot 2012-11-22 at 9.51.41 PM.png

Hogy a román nehézfiúk miét pont egy ilyen puttó helyen kurváznak, drogoznak és kereskednek fegyverrel, nemigen derül ki majd soha, de elhisszük a narrátornak. A heroinkereskedő háza egy földszintes kunyhó, bármelyik jó erőben levő fiatalember ét tudna szaladni a falain, de inkább az ajtót törik be egy célszerszámmal. A kertkaput előtte perceken át rángatják, mintha jelezni akarnák a bent tartózkodónak, hogy húzzon innen, de gyorsan. Elképesztően ostoba dolognak tűnik, de bejön, a kert végében álló egyik házban megtalálják a hernyós csávót, akit szépen letepernek, pedig egy szál alsógatyában van, nem tudom, ki a pöcsömet fenyeget éppen. Az egyik gyerek epilepsziás, mondja a faszi, nem mintha bárkit is érdekelne.

Screen Shot 2012-11-22 at 9.54.33 PM.png

Na, jön egy irhadzsekis nyomozó is, van illegális cucc a házban? Mert ha van, találja elő önként, egyébként lebontjuk a házat a gecibe. Mennyi lóvá van itthon? 8000 euró, mondja a hajléktalannak fazonírozott bűnelkövető, abból azért egy rendes gatyát lehetne venni, csak szólok. A 8000 euro mellesleg több, mint egy rendőr egy éves átlagfizetése. Oszt drog van a házban, Jóska? Van, mondja megtörten a rabosítás előtt álló román hernyógazda, ott a szekrényben, Öt zacskó anyagot találnak, nem mondanám hatalmas fogásnak. A letartóztatott fickó öt évet is kaphat.

Screen Shot 2012-11-22 at 10.01.21 PM.png

Varsó jön, ahol éppen ünnep van, és a különleges egység sem dolgozik, a sima rendőrök meg az ilyenkor berúgva száguldozókat vegzálják. Mint kiderül, Lengyelországban többen halnak meg az utakon, mint bárhol másutt Európában, érthető, hogy idegesek a rendőrök, ha azt hallják, hogy hosszú hétvége jön. Most például egy busz oldalába rohant bele valami részeg, és baszki helyszínel nekünk egy lengyen rendőrnő, ez így elég érdektelennek tűnik. A balesetet egy nő okozta, tényleg bebaszva, áthajtott a piroson és bele a busz oldalába. 2010-ben az ittas vezetők 3000 balesetet okoztak, melyekben 300-an vesztették életüket, tudjuk meg, nahát.

Screen Shot 2012-11-23 at 5.22.20 AM.png

A következő ügy a városközpontban van, szirénázva tépünk arrafelé. Gyalogost gázoltak, derül ki, a holtrészeg sofőr angolul kezdi a beszélgetést, nem öltem én meg senkit, mondja, a rendőr is angolul beszél vele, ez természetes Varsóban. Vannak jogaim, mondja a szondára nézve a a részeg sofőr, fújja a faszom. Nem is fúj bele a szondába, inkább megy bíróságra. A rendőrnő rezignált, felőlem, baszki. Egy óra alatt már a harmadik esethez hívják őket, egy újabb részeg, aki angolul nem tud, sőt, lengyelül sem nagyon, nem én vezettem biztos hölgy, mondja galuskásan, hanem a Pista. A magáé a kocsi? Mondhatni, válaszol magabiztosan a faszi, ez legalább vicces. Megint jön a szonda, meg a kínlódás. Hihetetlen, de most tényleg ittas vezetőket lemeszelő rendőröket nézünk? Ebben hol a tévésorozat?

Screen Shot 2012-11-23 at 5.42.23 AM.png

Na, a román rendőröknek kicsivel keményebb estéje van, a román-bolgár határon tevékenykedő embercsempészeket kell lefülelniük, de előtte még megmutatják, hogyan gyakorlatoznak. Ügyesen. Az orosz különleges egységek kiképzésébe is bepillantunk, most éppen egy terrorcselekményre készítik fel őket, és kiderül, hogy minden ötödik jelentkezőből csak egyből lesz keménycsávó. Na, vissza a határra, ami a Duna, ugye, és itt tevékenykednek ezek a csempészek is, akik általában csak cigit meg petárdát szoktak az országba hozni, de most embereket fognak, nahát. Bolgárok vagy macedónok, ezt még nem tudni, kamionszámra hordják a népet ét a határon, bár azt igazán elmagyarázhatná nekem valaki, mi az istenért akarna bárki is Bulgáriából Románáiba menekülni.

Screen Shot 2012-11-23 at 5.52.31 AM.png

Az eligazításon kiderül, hogy a rendőrök/határőrök dolga a kocsik leállítása és átvizsgálása lesz. A határvadászokat az aggasztja, hogy afgánok és négerek jönnek be az országba, és nem a hídon, ahol a normális emberek, hanem a folyón, csónakokban, vagy úszva. A Duna sodrása, mondja az egyik rendőr, erős, nem lesz könnyű dolguk az úszóknak. A helyi lakosok kitaposták már mindenféle ösvényeket a folyóparton, megyünk, megnézzük, nincsenek-e csuromvizes négerek a környéken. Egyelőre egy autót találnak, sofőrrel, aki a sötétben várakozik a határsávban, az autóban sincs egy bajszos afgán sem, na akkor jóccakát.

Kicsivel arrébb gyanús dolgok történnek, mondja a narrátor, nézzük meg, mondom én. Két rendőr megy le a folyópartra, nézd csak, csónak. Bolgár csónak! Ebben jöttek a néger hordák! A feszültség tapintható, de nincs katarzis, mert egy csempészt sem látunk, így mindenki mehet haza. Na, ezt a tíz percet sem kapom vissza soha az élettől. Mi jön most, illegális lakásfoglalók? Nem, kérem szépen, hanem egy román fémtolvajbandát számolnak fel, 19 különböző helyszínen egyszerre. Ez egy nagy banda. Arra szakosodtak., hogy felszedik a vasúti síneket és eladják a helyi MÉH-nek, ezzel százmilliós károkat és nagyok sok idegeskedést okoznak a gazdaságnak és az utazóközönségnek.

Screen Shot 2012-11-23 at 5.57.52 AM.png

Megyünk az egyik bandataghoz, egy kivételesen veszélyes 28 éves faszihoz, akit már próbáltak letartóztatni, de nem ment, mert a családja elkergette a rendőröket. Ne már, bazdmeg, milyen rendőrök ezek? Na majd ma este, jönnek a kommandósok a cigánysorra, szirénázva. Igen ám, de túl korán érkeznek a házhoz, 5:51-kor, márpedig a letartóztatási parancs csak 6 után érvényes. Hogy ez mekkora faszság, nem részletezném. Az utcán várakozó rendőrautók viszont elég feltűnőek, így kissé idegesen számolnak vissza a kocsiban ülő kommandósok, nehogy lebukjunk. Pontban hatkor elindul a kaland, a putriban a bandavezér, az ajtóban a kommandósok, gyerünk befelé. Rárúgják az ajtót a jónépre, odabent tényleg feszült a helyzet, sírnak a gyerekek és a nők, a bandavezér a padlón két pillanat alatt, most nem jönnek neki segíteni a családtagok.

A házkutatás viccesen indul, egy baseballütőt lelve mindenki felszisszen, fegyver! És ha sportember a lelkem? Jó, van egy bazinagy bozótvágó kése is, ezt nehezebb kimagyarázni. Viszik a fatert is a biztonság kedvéért, közben a muter a rendőröket átkozza, dolgos emberek vagyunk, hiszen van lovunk is, nem semmirekellő bűnözők! Ez azárt valahol elég vicces. A lakásban találnak pár hidegvágót is, ha ezekkel el kehet vágni egy vasúti sínpárt, kurva nagy szarban van a román vasút. Jövő héten évadzáró, addig is kitartás.

A Keleti kopók ma este folytatódik, a sorozatról a Comment:com-on is írtunk már:

Címkék: keleti kopók
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ThomasGreg 2012.11.23. 19:43:52

Nem nézem, de ez vicces volt! :)

Anti Anyag (törölt) 2012.11.23. 19:47:59

Amíg itt a bíróság elhiszi, hogy Győzike melós nagymamája 400 millát keresett, addig ez mind máshol lesz.

W.Jack. 2012.11.23. 20:04:14

Ez a rész most kimaradt nekem, de úgy érzem, hogy egész jókat mosolyoghattam volna a komolyabbnál komolyabb ügyeken :)

emberkedek 2012.11.23. 20:19:00

A román vasutas téma azért bőven kimeríti a terrorcselekmény fogalmát. Vonat kisiklatás azért a Balkánon se gyerekcsíny szerintem.
A bolgár-román határon pedig ha jól tudom egy darab híd van, az az egyetlen legális határátkelő, ha egy 3. világbéli már Romániában van, akkor meg sem áll a Nyugatig. Ugye Bulgáriából, csak Románián keresztül vezet az út a schengeni övezetbe. Ez alapvető földrajzi tudás kéne legyen ált. isk.

kcsortuleninrogyilszja (törölt) 2012.11.23. 22:38:06

"A lakásban találnak pár hidegvágót is, ha ezekkel el kehet vágni egy vasúti sínpárt, kurva nagy szarban van a román vasút. "

Egyrészt a híres svédacél, ugye. Mármint a hidegvágó.
Másrészt ezeket ki kell kérnünk, ilyen eszközökkel valószínűleg a 3-as metró sínjeit akarták elbontani.

2012.11.24. 05:35:06

na ez erősen vérszegény lett
süti beállítások módosítása