Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A híd 1x03

2012. november 23. 15:00 - Dr. Mortens

Ez a remek párbeszéd jutott eszembe, amikor elkezdtem írni a 3. epizód hogyvoltját és úgy éreztem, ezt veletek is meg kell osztanom:

Saga: Valami bűzlik Dániában

Martin: Pedig Saga csak a szarnak van.

Ba Dum Tss!

A főcím előtt Saga Norén a mérgezésekről kérdez néhány hajléktalant egy nem túl bizalomgerjesztő környéken, viszont a háttérben látható falfirkák végre egy kis színt visznek az  egységesen depressziós szürkére szűrt sorozatba. A rendőrnő egy hullát talált Oslóban (ja nem, az egy másik ország!), aki minden bizonnyal vért hányt a mérgezéstől, mielőtt meghalt. Azt hiszem ezeket hívják a nyugalom megzavarására alkalmas képsoroknak. 

3x1.png

A koppenhágai rendőrségen vagyunk és először bukkan fel Martin főnöke, aki egy nőőő. Megtudjuk, hogy a mérgezéseknek eddig 10 halálos áldozata van és azt is, hogy Martin 5 kollégája a bíróságon viszi el a balhét az újramelegített mirelitprosti-ügy hanyag kezelése miatt.  Nagyon ráférne  már valami pozitív PR a dán rendőrségre - sóhajtozik a vénasszony. Charlotte-hoz megérkezik a férje előző kapcsolatából született nagykorú lánya.  Stefan meglátogatja a bolond húgát - Sonját - az intenzív osztályon, de az egyelőre totál szobanövény, mindenféle csövek lógnak ki belőle – pedig ő már eddig is csöves volt - mindenesetre a harcsabajusz-pajesz-hosszú haj triplakombót napjainkban is büszkén viselő FÉRFI bocsánatot kér tőle.

Ha már a csöveseknél tartunk: Két hajléktalannak tűnő bácsi – feltehetőleg alkoholféltés miatt – dulakodik egy kicsit, majd megérkezik egy károgó asszony, aki azt mondja nekik, hogy az ún. jóléti iroda (gondolom a fedél nélkül élőket istápoló szervezet) arra kéri őket hagyják el a helyet, mert hajléktalannak lenni mostanában nem egy életbiztosítás. Az egyik csóka szarik a felhívásra, de meg is szívja rendesen, mert egy fekete kesztyűt viselő, sötét alak (először és utoljára mondom: nem Fekete Pákó!) sokkolóval teríti le a HVCS-t.

3x2.png

Martin, Saga és a svéd rendőrfőnök informálják a nézőket arról, hogy  Dániában ketten, Svédországban  egyvalaki élte túl a mérgezést, ám egyik sem látott semmit. Az Asperger-szindrómás nyomozónő a mérgezésekkel kapcsolatban csillogtatja kicsit a kémiai ismereteit, Martin pedig azt tanácsolja neki, hogy vadásszon inkább rénszarvasra, vagy hallgassa meg az ABBA összest, ha ennyi szabadideje van, de őt ne fárassza ilyen hülyeségekkel.

Az elektrosokkolt férfi megkötözve, beragasztott szájjal ül egy kamera előtt, Danielt pedig meghívják a svéd Frizbibe, ahol igazság terroristának nevezi a gyilkost. (Technikai okok és az Audival kötött exklúzív szerződésem miatt  mostantól én is TT-nek (Truth Terrorist) fogom hívni az elkövetőt, remélem ettől még senkinél nem fog kilengeni a becenévmutató) TT közben elkezdte livestreamelni a megkötözött férfi balladáját.  A dán rendőrök felismerik videón látható  csirkefogót, aki visszatérő vendégnek számít az őrszobán. A nyomozópáros a kocsiban beszélget egymással arról, hogy Martin főnöke még az anyját is eladná azért, hogy a dán rendőrség jól jöjjön ki ebből az ügyből. Saganak ez nem oszt nem szoroz, mert ő – a szociális érzéketlensége miatt – már úgyis lemondott arról, hogy megkapja a Rákosi-címeres Kiváló dolgozó kitüntetést, vagy esetleg előléptessék.

3x3.png

 Egy újabb cselekményszál indul: két fiatal lányt kerget a biztonsági őr egy plázában, de csak az egyiknek sikerül elmenekülnie. Az elkapott lánynak valószínűleg bolti lopás miatt kell felelnie. A nyomozópáros pedig  egy hajléktalanszállónak tűnő helyen tudja meg, hogy a tettes által megkötözött Björn nevű férfi korábban tengerészként is dolgozott és még az élő fába is belekötött, így potenciális rosszakarók listája telefonkönyv vastagságú lehet. Amikor a rendőrök kilépnek a szobából egészen véletlenül épp a folyosón üldögél az a férfi és nő, akik utoljára látták Björnt és fel is ajánlják a segítségüket. A hatóság megérkezik a romos épülethez és megtalálják a kábító pisztoly töltényhüvelyét (nem röhög! tudom, hogy következetlen vagyok, de közöm sincs a fegyverekhez), Saga pedig megint esőembert játszik egy kicsit. Eközben a lopós tinilányt hazacipeli az anyja, akinél úgy tűnik most telt be a pohár, mert nem fogadja el a kissé androgün gyermeke bocsánatkérését  és mikor az hisztizni kezd lekever neki egy olyan valódi Mónika-shows pofont.

Martin és Saga ismét a kocsiban beszélgetnek. A dán díjazná, ha miss Forest Gump visszavonná a jelentését a hidas incidens miatt, de a nő nem érti, hogy ez miért volna jó. Martin röhög néhányat kínjában, majd megkérdezi Saga-tól, csinált-e valamit tegnap este. Saga a maga cuki szefós módján büszkén újságolja, hogy többek közt szexelt is, de nem tudja kivel. Martin majd megfullad a röhögéstől. Annyira élvezetes a két színész közti interakció, hogy beszarás. A jó kedélyű társalgást Saga telefonjának csörgése szakítja meg – bolond Sonja felébredt – irány a kórház! A félkómás lány kooperációs készségei valószínűleg sosem voltak a toppon, most is csak Stefant emlegeti és Saga szolid pofonjai hatására sem sikerül több agysejtet növesztenie, de annyit kinyög, hogy amúgy látta a tettest, aztán se kép, se hang. Ekkor lép be Stefan, a lány bátyja. Rövid bemutatkozás után Saga előkapja a fegyverét, Martin pedig a férfi személyi igazolványát szeretné elkérni. Stefan nem egy ijedős gyerek, rezzenéstelen arccal adja oda neki, majd a kórterem előtt folytatják a csevegést. Megtudjuk, hogy 15 éves kora óta nem találkozott a húgával, mert akkor külön nevelőintézetbe kerültek. Martin furcsállja kicsit, hogy vagy 20 év után pont aznap futnak össze ismét, amikor azt megmérgezik. A beszélgetés után Stefan mindenképpen felkerült a potenciális tettesek listájára, ha eddig nem lett volna ott.

3x4.png

Danielt megdicséri a szívatott kollégája a tv-s szereplés miatt, ő pedig megköszöni, de a kollégához hasonlóan én sem tudom, hogy ironizál-e, vagy a bombás incidens óta tényleg magába szállt egy kicsit a köcsög. Nincs időnk sokat agyalni ezen, mert Danielt már megint TT keresi telefonon. Az újságíró keménykedni kezd, de amikor TT belebegteti, hogy Daniel sem pótolhatatlan, ismét kezesbáránnyá válik. Közben TT elküld 4 portrét Danielnek, de ezúttal a rendőrség is elsőkézből kapja meg azokat és persze a livestream-elés is folytatódik.

Charlotte a férje határidőnaplóit és telefonját nézegeti és rájön, hogy a vén kecske szeretőt tartott. Így már nem is olyan meglepő, hogy el akart válni az asszonytól! Ezután tv-znek egy kicsit a mostohalányával és mit ad isten, a Kékfényben ott virít a gyilkos által elküldött négy ingatlan befektetőről készült fotó közül az egyiken Picard kapitány a Star Trek-ből.  Mivel a család frissen elhunyt tagja pont úgy néz ki mint a kapitány és ez a sorozat  nem egy sci-fi mashup, ezért valóban a vén házasságszédelgő lesz az. A rendőrség is megtudja, hogy Picard kapitány (becsületes nevén Göran Söringer) halott ezért már csak a feleségével kell számolniuk. Meg is érkezik egy abakusszal a nyomozópáros az asszonyhoz, de amikor az meglátja Sagát, aki ugye nem akarta őt átengedni a hídon, egyből durcizni kezd és kizárólag Martinnal hajlandó beszélni.

3x5.png

De a beszélgetésre már nem maradunk, mert Björnnek (aki ugyan nem egy Borg, de azért nem is kutyaütő) majdnem sikerül kiszabadulnia, de az elhagyatott gyártelepen TT még időben közbeavatkozik a már jól bevált sokkolóval.  A lopáson rajtakapott lány lerajzolja az anyját, de kaját azt nem kap, ezért inkább lelép otthonról, ám előtte még az anyja orra alá dörgöli, hogy „Magadat hibáztasd mutter!” A skandináv szociodráma -kitérő után visssza a rendőrségre, ahol még le vannak maradva a Björn - a kötözött tahó című valóságshow történéséivel, mert azt hiszik, hogy a hajléktalan férfinak  sikerülhetett megszöknie. Saga és Martin egy kriminál-pszichológussal elkészíti TT profilját – egyedülálló, egy projektre fókuszál, sikeres (vagy az volt), átélt valamilyen traumatikus eseményt, blabla.  A sokkolófegyvert sikerült lenyomozni – a malmői rendőrségre volt leadva megsemmisítésre, de egy már visszavonult zsaru birtokába került. A svéd csipet csapat átkutatja az exrendőr lakását de a férfi vérbefagyott hulláján kívül semmit sem találnak. A tinilány az apja jelenlegi családjának lakásához megy, de a fater nincs otthon ezért kint várakozik a medencénél. Mikor megérkezik az apa, gyorsan lepattintja a lányát, mert épp egy családi banzájt terveznek, ahol előző házasságból született deviáns kölyköknek nincs helye.

3x6.png

Sagat megint a munkahelyén éri az este, Hans – a főnöke - már hazakészül. A férfi potenciális utódjáról beszélgetnek, mert az hamarosan elköltözik, de Saga azt állítja, nem szeretné átvenni a helyét. Szegény Martinnak arra kell hazaérnie, hogy az eddig folyton számítógépező – előző házasságból született – fia már megint rossz fát tett a tűzre, mert megmutatta a még kisgyerek féltestvéreinek a kötözött faszis videót, azok meg most úgy be vannak fosva, hogy kitúrták a fatert a franciaágyból. Martin ismét elbeszélget Augusttal. Ezúttal a TT a téma, aki a srác szerint ezzel az akcióval többet tett a hajléktalanokért, mint a rendőrök evör. Martin egyáltalán nem örül neki, hogy a saját házában is ilyen hülyeségeket kell hallgatnia, ezért erélyesen megkéri a már egy éve náluk dekkoló munkanélküli srácot, hogy segítsen be többet otthon a feleségének. Ezután August egy ijesztő avatarú Frida nevű lánnyal beszéli meg történteket chat-en.

A rövid hajú „lopós” lány egy lépcsőházba húzódik be az eső elől, ahol megszólítja egy fiatal nem túl bizalomgerjesztő férfi: Mondd kis kócos, hol van a mamád? Gyere velem igyunk meg egy zöld teát! A kis kócos pedig elfogadja a meghívást.  Elmondja a férfinek, hogy elszökött otthonról és megkéri őt, hogy hadd maradjon nála egy kicsit. A srácnak nincs kifogása ellene.

3x10.png

Tyúkhajnalban  Saga telefonhívása és August együttes erővel veri fel Martint a legszebb álmából, mert ismét elindult a Björn-show. TT elkezdte lecsapolni a férfi vérét, de nem azért mert Robert Pattinsonnak képzeli magát, hanem mert 20 millió pénzet követel, 5-5 milliót mindegyik ingatlan-befektetőtől, hogy leállítsa a „vérszívót”. Most kiderül, hogy mennyit ér egy emberi élet! – üzeni sátáni kacaj kíséretében az ördögi terrorista.  Björn pedig nem tikkel, hanem  Morse –zik a szemével, de hogy pontosan mit üzen, azt csak a következő részből tudjuk meg.

Címkék: a híd
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W.Jack. 2012.11.23. 19:23:04

Nagyon jókat derültem a leíráson, holott az események ebben a részben valójában nem mindig voltak derültségre méltóak, de a poszt nagyon jó :)

Pácsó Ármándó 2012.11.23. 23:00:33

"mert egy fekete kesztyűt viselő, sötét alak (először és utoljára mondom: nem Fekete Pákó!)" :-) basszus!

Ezeknél az "igazság harcosainál" valahogy mindig előkerül egy kis pénzkövetelés.

Dr. Mortens 2012.11.24. 15:03:14

@Pácsó Ármándó: a terroristáskodás nem egy olcsó hobbi, mindig jól jön hozzá egy kis pluszbevétel :)

Tatavs 2012.11.25. 21:05:45

Akit érdekel a sorozat, a Viasat Playeren megnézheti (szinkronizált változatban).
süti beállítások módosítása