Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A híd 1x02

2012. november 22. 13:00 - Dr. Mortens

Úgy hiszem nem árulok el nagy titkot azzal, ha elmondom, hogy ez egy olyan sorozat, ahol a nyomozós fősodor mellett látszólag a levegőben lógó szálak is indulnak, amelyek előbb-utóbb a rendőrség, vagy a gyilkos látókörébe kerülnek és szépen beleolvadnak a 10 részen átívelő történetbe. Egy ilyen mellékszállal nyit a második rész is. Kissé zavart, szőke hajú nő, aki a kabátja alá elfelejtett pulcsit/pólót/melltartót venni, próbál kirabolni a maga sajátos módján egy vegyesboltot, nem túl nagy sikerrel. Némi dulakodás után a boltosok heves kurvaanyázása közben azért csak sikerül elmenekülnie a zsákmánnyal.

2x1.png

Saga és Martin megtudja, hogy egy svéd és egy dán honlapon olyan infók vannak fent, amelyeket csak a rendőrök és a gyilkos ismerhet, ráadásul az újságíró kocsijából előkerült hangüzenet ott is meghallgatható. Nem sokat szaroznak, húznak is vissza a Porschéval a malmöi rendőr-főkapitányságra, ahol már kíváncsi újságírók várják őket. Martint mondjuk jobban izgatja, hogy ma még nem is kajált semmit, letolna már egy sonkás bagettet a büfében a svéd terminatrixnak viszont nincs ideje az anyagcseréjével foglalkozni. Inkább kihallgatják Danielt, az újságírót, aki már ott csücsül a rendőrségen. Sok hasznosat ezúttal sem tudnak meg tőle, ráadásul Daniel nagyon menne már Berlinbe partyállatkodni. Martin viszont lehűti a sztárfirkászt azzal, hogy ő nem pattogna a  helyében,  mert kábszit találtak a lakásán. Ettől a hipsztercsicska  köpni-nyelni nem tud. Persze Martin csak a seggéből húzta elő a drogos sztorit, Saganák nem is tetszik, hogy ezúttal a vak tyúk is szeget talált, de Martin a sebhelyest is lerázza azzal, hogy ő bizony ilyen okos, meg egyébként is volt már dolga olyan zsúrpubikkal, mint ez a Daniel gyerek. Saga inkább leküldi a dánt a büfébe, hátha megnyugszik, ha megtölti a bendőjét.

2x2.png

Charlotte, a vénasszony megtudja, hogy hiába zsírozta le a kórházzal a férje szívműtétét, megint szar van a palacsintában, mert a donor apja – ezek szerint nem a szívet szállította a mentő, hanem az agyhalott srácot, de ez csak részletkérdés – meggondolta magát a szervdonációval kapcsolatban és még Charlotte erőltetett őzikeszemei sem tudják jobb belátásra bírni. A gyilkos közben betelefonált egy rádióba – ezt a beszélgetést hallgatják a rendőrségen – és feltette a költői kérdést, hogy vajon a politikus halála után is lezárják-e két hét alatt a nyomozást, mint tették azt egy éve a prosti esetén.  Az üzenetben egy újabb honlapra hívja fel a figyelmet és emlékeztet arra, hogy a törvény előtt nem vagyunk egyenlők. A svéd rendőrség csak feleolyan gyorsan dolgozik, mint Hujber Feriék hackercsapata, de Martin hathatós segítségével sikerül kideríteniük, hogy a honlapok szervereinek IP címe (ehhez egyáltalán nem értek, lehet elcsesztem valamit) megegyezik a koppenhágai rendőrkapitányságéval, de nem tudják lenyomozni, hogy ki állhat a dolgok mögött, mert a gyilkos köcsög még időben disconnectelt.

2x3.png

Közben a svéd rendőrségen jelentkezik egy muksó, aki azt állítja, hogy ő vette fel a rádiós üzenetet. Saga alaposan megmotozza a vén kecskét, aki egyébként ugyanolyan sálat hord, mint a hipsztercsicska, de miután kiderült, hogy ő csak egy szinkronszínész, aki megrendelésre mondta fel a szöveget még három és fél évvel ezelőtt a zsernyákok nem győzik az állukat összeszedni a padlóról. A koppenhágai kórházban Charlotte viszont eléri a célját, de nem örülhet sokáig annak, hogy új motort tettek az öreg kasztniba, mert miután a vén fószer bejelenti neki, hogy elválik tőle – talán a súlyos perköltségre gondolva – inkább  feldobja a talpát. 

Lemmy a lakásán szürcsöli a forró teát és tök pucéran testápolózza magát miközben - velvetesen szólva - méretes virslijét is az arcunkba tolja. A jelenetnek csak annyi értelme van, hogy lássuk a ronda hegtetkót az alkarján, mert a bolond nőnek az epizód elejéről szintén ilyenje van. Szóval ezek egy alomból származnak. A pokémonok ugye folyton csak a saját nevüket hajtogatták, a bolond lány viszont egy szinttel fölöttük áll,mert ez állandóan egy mondóka első sorát kántálja. Egy külvárosi putri szélén meglátogatja őt egy bőrdzsekis kocsmabútor és miközben lankad a nő figyelme, a pasi megpróbál elcsórni tőle egy karton Prilukyt. Több sem kell a holdkóros amazonnak, egyből a férfi  nyakába ugrik és fülönharapja a szerencsétlent, mint Tyson Holyfieldet ’97-ben.

2x5.png

A sajgó tökei miatt a mai részben totál agresszív kismalacként viselkedő Martin egy koppenhágai romkocsmában kérdezget egy dílert arról, hogy adott-e el drogot a mirelitkurvának.  A következő jelentben pedig már a prosti eggyel magasabb ligában játszó stricijétől kapja meg a lány egyik – még élő - kolléganőjének elérhetőségeit. Bár Martin libidójával nagy gondok nem lehetnek, hisz 5 gyereke van 5 különböző nőtől, de a fentebb részletezett problémái miatt ezúttal nem veszi igénybe a kolléganő szolgáltatásait, viszont megkapja tőle a meggyilkolt nő cuccait és naplóját. Ezeket  a dán rendőrség az első nyomozás idején elfelejtette begyűjteni.

Daniel bemegy a munkahelyére és miközben a főnöke megpróbálja rábeszélni arra, hogy nem ártana néhány szaftos címlapsztorit összehozni a történtekről épp az igazság védelmezője (a.k.a . gyilkos) keresi telefonon, majd emailen átküldi neki az első szakdolgozatát „A törvény előtt nem vagyunk egyenlők” témában. A bajszos szociális munkás is a munkahelyén tartózkodik és az akták között megpillantja a bolond nő fényképét. Annyira sokkolja őt a dolog, hogy azonnal meg kell mosnia az arcát és meg kell igazítania a nyakkendőjét.

2x6.png

Saga erélyesen figyelmezteti Danielt, hogy legközelebb azonnal értesítse őt, ha a gyilkos ismét telefonon keresi és a btk vonatkozó jogszabályainak fénymásolatával nyomatékosítja mondandóját, Daniel viszont nincs befosva tőle. Előkerül egy felvétel arról, hogy kapta el az elkövető a politikusasszonyt, de mivel még csak a második epizódnál járunk természetesen semmi lényeges nem derül ki belőle. Az igazságügyi orvosszakértő (akit az egyszerűség kedvéért mostantól csak boncmesternek fogok hívni) szerint egy baszottnagy húsvágóval vágták ketté nőket, éles eszű Saga szerint ilyeneket a vágóhidakon használnak. Mivel ilyen okos, a boncmester megajándékozza egy CD-vel, amin a hullákról készült fotók vannak, hadd nézegesse azokat ebédszünetben.

2x8.png

Apropó kaja! Martin egy thai kifőzdéből viszi haza a családnak a vacsorát, de August - a hálátlan kölyök - már  megint ott ül a számítógép előtt és alig lehet rávenni arra, hogy odatolja a seggét a családi asztalhoz. Közben Malmőben Saga és zsírhaj összefoglalják nekünk a nyomozás eddigi állását, vagyis azt, hogy eddig szart sem sikerült kideríteniük. Saga haza is megy inkább az Egyenlőség a törvény előtt című könyvet olvasni, amitől kajak viszketni kezd a punája, pedig az a könyv még a fasorban sincs A szürke ötven árnyalatához képest. Le is megy a helyi becsületvesztőbe összeszedni egy fasz(i)t, de annyira socially awkward szegénykém, hogy a szőke herceg közeledését (Kőkóla?) visszautasítja mert nem szomjas. Kisvártatva azonban erőt vesz magán és a nyóckeres tiniprostikat megszégyenítő pofátlansággal (Szex? Kell szex?) ajánlkozik fel a kannak, majd a lakásán hangosan közösül a jóképű illetővel.

2x9.png

Lemmy egész nap lepukkant emberek között érdeklődött a bolond luvnya után, de csak késő este talál rá a csajra, miután a nő már fogyasztott egy sötét alak által az út szélén hagyott borból és több hajléktalan sorstársához hasonlóan ő is mérgezés áldozata lett. A nagy találkozáskor a lány a karjai közt esik össze. Saga szereti hazavinni a munkáját, így a kefe és egy punciszőrvillantás után a bonctermi képekkel sokkolja alkalmi szexpartnerét, akinek  érthetetlen módon drasztikusan csökken a potenciája a félbevágott  testekről készült fotóktól, ezért inkább szedi is a sátorfáját. A nő késő esti erőfeszítéseit viszont siker koronázza, mert talál egy pecsétet a hullán és telefonos segítséget igénybe véve Martinnal megfejtik, hogy melyik vágóhídon szeletelték az emberhúst két sertéslapocka között. Kutyákkal és kommandósokkal mennek a helyszínre és meg is találják a politikus asszony alsó fertályát . Eközben a szerkesztőségben italozó Daniel újabb emailt kap, amiről ezúttal azonnal értesíti Sagát. Az újabb szakdolgozat fő témája - a második társadalmi probléma – a malmői és koppenhágai hajléktalanság sanyarú sorsa.  A gyilkos a mérgezett italokkal pedig már el is kezdte a hajléktalanok  módszeres kiírtását.

Címkék: a híd
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kullancs1983 2012.11.22. 14:54:18

Általában négy rész után szoktam dönteni, de most ennyi is elég volt. Nézni való.

Dr. Mortens 2012.11.22. 21:06:25

@Kullancs1983: Örülök, hogy megjött a kedved hozzá, szerintem nem fogod megbánni!

beacska 2012.11.22. 23:27:02

Saga szexuális élete nem semmi...és nekem megint Dr. Brennen jut róla eszembe ;)

és Auguszt szobája is király...

@Dr. Mortens: volt már Martin háza?

Dr. Mortens 2012.11.23. 11:52:04

@beacska: a következőben már lesz róla egy alibikép :) de nem volt még ott olyan jelenet, amiről szívesen betettem volna valamilyen képet.

részben off: Egyébként úgy tűnik került egy kis homokszem a gépezetbe, mert ma jön ki a blogra a 3. rész, jövő héten a 4. - ennyi van megírva - viszont vasárnap külföldre költözöm és dolgozni kezdek így előfordulhat, hogy kénytelen leszek egy kis szünetet tartani a posztírással. :(

W.Jack. 2012.11.23. 16:09:58

@Dr. Mortens: Én valamikor nyár végén pár nap alatt végignéztem a sorozatot, mert egyszerűen nem bírtam hosszabb szünetet tartani két rész között :)
Úgy tűnik most két poszt között meg kell majd barátkoznom ezzel a dologgal, pedig nagyon élvezetes olvasni, még így is, hogy pár hónapja láttam, és tudom, hogy mi lesz a vége :)

Dr. Mortens 2012.11.23. 17:31:04

@nughop: Én is 3 nap alatt néztem végig a 10 részt, pedig nem vagyok egy "darálós" típus.

Kullancs1983 2012.11.23. 22:19:37

@Dr. Mortens: Legalább lesz időm megnézni addig a sorozatot. A mai 3. résznél már megijedtem hogy napi dara lesz. :)
süti beállítások módosítása